• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1231روز قبل
بیماری ها

 

دانشمندان آمریکایی نخستین علامت ابتلا به بیماری نقرس را معرفی کردند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، بیماری نقرس در اثر افزایش میزان اسید اوریک بدن به وجود می آید و سبب علائمی از جمله تورم، التهاب، آتروز حاد، داغ شدن و قرمزی مفاصل بدن و سنگ کلیه می شود. تشخیص سریع نقرس می تواند فرآیند درمان این بیماری را تسریع کرده و از عوارض جانبی آن به میزان قابل توجهی بکاهد. با این حال، سوالی که مطرح می شود این است که نخستین علامت ابتلا به نقرس چیست؟ و مشخصاً چگونه می توان آن را درمان کرد.

محققان آمریکایی می گویند نخستین علامت ابتلا به نقرس درد و تورم انگشت بزرگ پا است. در گام نخست، حمله نقرسی در شبانگاه و بدون علائم بروز می کند. همزمان با ادامه روند ساخت و انباشت اسید اوریک در بدن، مناطق و مفاصل آسیب دیده ممکن است قرمز و گرم شوند.

انباشت کریستال های سوزنی شکل اسید اوریک در انگشتان پا باعث جلب توجه گلبول های سفید خون می شود. همین امر می تواند منجر به حمله دردناک و شدید نقرس شود که در این موارد تنها انگشتان بزرگ نخواهد بود که درگیر این بیماری می شود. نقرس می تواند هر کدام از مفاصل را درگیر خود کند. این بدان معناست که اسید اوریک که به صورت کریستال درآمده است توانایی تجمع در هر کدام از اندام ها را دارد.

 

دو دلیل برای افزایش اسید اوریک خون و در نتیجه حملات نقرسی عنوان می شود. در مورد اول، بدن فرد شروع به تولید اسید اوریک می کند. اما در بیشتر موارد دلیل افزایش اسید اوریک به رژیم غذایی و مصرف برخی داروها باز می گردد. برای مثال، مصرف گوشت قرمز و جگر می تواند میزان اسید اوریک خون را افزایش دهد. همچنین سبک زندگی نادرست که در آن فرد از مشروبات الکلی و نوشیدنی های شیرین استفاده می کند می تواند خطر حمله نقرسی را افزایش دهد.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است نقرس ارتباط مستقیمی با چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، و دیابت دارد. متخصصان می گویند داشتن رژیم غذایی سالم، کاهش وزن، کنترل کلسترول و فشار خون، و نیز ورزش کردن می تواند به میزان قابل توجهی از خطر بیماری نقرس در افراد بکاهد. در موارد تشدید بیماری، افراد می توانند با مراجعه به پزشک متخصص اقدام به دریافت دارو کردند.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:8
اخبار

 

صفر تا صد طرح شهید سلیمانی؛ از انجام تست سریع تا بیماریابی زودرس و قرنطینه افراد مشکوک
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در خصوص جزئیات طرح شهید سلیمانی با هدف بیماریابی زودرس و قرنطینه سریع‌تر توضیحاتی ارائه کرد.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اجرای طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا (طرح شهید سلیمانی)، اظهار کرد: بر اساس امضای تفاهم‌نامه مشترک بین وزیر بهداشت و رئیس سازمان بسیج مستضعفین، بیماریابی، غربالگری و شناسایی افراد مشکوک در استان‌های سراسر کشور و در تهران در قالب طرح شهید سلیمانی اجرا شده است.

او ادامه داد: طرح شهید سلیمانی در قالب شناسایی بیماران و افراد مشکوک در محلات کشور اجرا می‌شود و این طرح در زمینه بیماریابی زودرس و قرنطینه سریع‌تر بیماران در سراشر کشور از جمله در تهران از اول آذر آغاز شده است.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه هماهنگی‌های لازم بین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای اجرای طرح شهید سلیمانی انجام شده است، تاکید کرد: طرح بیماریابی شهید سلیمانی با همکاری بسیج، هلال احمر و سایر نهادهای ذی‌ربط و با هدف شناسایی بیماران به صورت محله محور انجام می‌شود که در این طرح با تشخیص معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراقبان سلامت، انجام تست و آزمایش‌های مربوطه سریع‌تر و هدفمند از افراد مشکوک و مبتلا صورت می‌گیرد.

 

مشخص شدن تأثیر محدودیت‌ها بر تعداد فوتی‌ها بعد از حدود یک ماه 
او‌ گفت: محدودیت‌ها از اول آذر در تهران مانند سایر استان‌های کشور آغاز شده است و تأثیر آن در میزان فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا یک ماه تا ۴۰ روز و میزان موارد مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بین ۱۰ تا ۱۴ روز بعد خودش را نشان می‌دهد.

زالی افزود: در حال حاضر افراد باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، هنگام خروج از خانه حتماً از ماسک استفاده کنند و تا حد امکان از ترددهای غیرضروری در سطح شهر بپرهیزند.

فرمانده ستاد مدیریت بحران شهر تهران گفت: مردم باید دستورالعمل‌های بهداشتی را به خصوص شستن دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه را رعایت کنند زیرا این اقدامات ساده‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا است و برای کنترل و مهار بیماری باید چرخه انتقال این ویروس منحوس در کشور شکسته شود.

بیماران کرونایی چگونه در هتل‌ها مستقر می‌شوند؟
پیرحسین کولیوند رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا (طرح شهید سلیمانی) نیز درباره این طرح گفته است: طرح بیماریابی، آموزش و جداسازی افراد مبتلا شده به ویروس کرونا با همکاری تمام دستگاه‌ها مخصوصا بسیج و بسیج جامعه پزشکی شروع شده و پشتیبانی طرح بر عهده سازمان اورژانس کشور قرار است.

کولیوند با اشاره به اینکه ظرفیت هتل‌ها و مهمانسرا‌هایی که می‌توان از آن‌ها برای سکونت استفاده کرد مشخص شده است، ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی هتل‌ها و وزارت ورزش و جوانان خوابگاه‌های خود را برای قرنطینه بیماران کرونایی در اختیار اورژانس قرار داده‌اند.

او تاکید کرد: در مرحله اول از ظرفیت هتل‌ها برای قرنطینه افراد مبتلا به کرونا استفاده می‌شود. قالب این افراد کسانی هستند که در منزل توان خودجداسازی ندارند.

رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا ادامه داد: در این طرح دو گروه قرنطینه می‌شوند. دسته اول کسانی هستند که ابتلای آن‌ها به کرونا مشخص شده، اما نیاز به بستری شدن ندارند و دسته دوم افراد بهبود یافته از کرونا هستند که باید از بیمارستان ترخیص شوند، درصورتیکه همچنان ناقل ویروس هستند.

 

کولیوند افزود: در این طرح کرامت انسان‌ها حفظ می‌شود و علاوه بر آن نظارت جامع و کاملی توسط کادر درمان، نیروی‌های بسیج و دانشگاه‌های علوم پزشکی بر این مراکز اقامتی وجود دارد.

او ادامه داد: مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت افرادی که تستشان مثبت شده باشد و یا افراد پر خطر که در ارتباط با بیماران کرونایی بوده‌اند را به هتل‌ها معرفی می‌کنند.

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در این مراکز پزشک، پرستار و روان شناس نیز مستقر است تا خدمات لازم را به بیماران ارائه کنند.

کولیوند گفت: در طرح شهید سلیمانی آموزش رکن اساسی است که می‌تواند تاثیر به سزایی در پیشگری از ابتلا به کرونا داشته باشد.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:7
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دانشمندان انگلیسی موفق به توسعه یک واکسن برای درمان همزمان ۳ سرطان مختلف شدند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، دانشمندان انگلیسی موفق شدند در آزمایشات خود به واکسنی دست یابند که می‌تواند ۳ سرطان مرگبار را درمان کند.

بر این اساس، این واکسن می‌تواند به سیستم ایمنی بدن برای کشف و نابودی سلول‌های سرطانی کمک کند. این واکسن با شناسایی ژن کِی آر‌ ای اس (KRAS) که می‌تواند منجر به جهش سلولی در ریه ها، روده، و پانکراس و ایجاد سرطان در این ۳ اندام شود، می‌تواند درمانی برای هر ۳ نوع سرطان باشد.

مقامات بهداشتی انگلیس اعلام کرده اند این ۳ سرطان در مجموع سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر را در این کشور به کام مرگ می‌کشانند. از این رو، کشف این واکسن می‌تواند نوید بخش درمان چند سرطان کشنده در این کشور باشد.

ریچل امبرل، یکی از محققان موسسه فرانسیس کریک لندن در این باره می‌گوید: در صورتی که ژن KRAS دچار نقصان و مشکل شود، این امر منجر به آن می‌شود که سلول‌های بدن به صورت بی هدف شروع به تکثیر کنند. این سلول‌های تکثیر شده در نهایت به سرطان تبدیل می‌شوند و می‌توانند جان بیمار را به خطر بیاندازند.

 

او افزود: تجربه به ما نشان داده است که سیستم ایمنی بدن می‌تواند روند تکثیر سلول‌های سرطانی را کُند کند. به گفته دانشمندان این واکسن می‌تواند منجر به ایجاد پاسخ ایمنی علیه این جهش ژنتیکی شود و ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر کشف یک واکسن موثر برای این سه سرطان، باعث ایجاد مصونیت بدن در مقابل سرطان در بلند مدت شویم.

شواهد نشان داده است این واکسن باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی در موش‌های آزمایشگاهی شده است. دانشمندان امیدوارند این واکسن بتواند به صورت پیشگیرانه در بلند مدت مانع از رشد سلول‌های سرطانی در افراد شود. نتایج تحقیقات بر روی موش‌ها نشان می‌دهد این واکسن باعث ایجاد پاسخ ایمنی موثر و قوی به سلول‌های سرطانی شده و عوارض جانبی بسیار کمی دارد.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:6
سلامت و بهداشت جامعه


میوه «به» با خواص فوق العاده خود خیلی از بیماری‌ها را تسکین می‌بخشد، همچنین دانه‌های آن به گلو درد کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «به» میوه زمستانی، معطر و متعلق به خانواده‌ گل سرخیان است که تقریبا به گلابی شباهت دارد.

برگ این میوه هم به عنوان داروی گیاهی برای درمان انواع بیماری‌ها  به کار می رود. یکی از فواید بارز میوه «به»، آزاد کردن ماده ضد ویروسی است که توصیه می‌شود هنگام سرماخوردگی به صورت  چای دم کرده و مصرف کنید. چای گرم برگ درخت «به» تسکین کننده خوبی برای  علائم سرماخوردگی مانند سرگیجه، تب، سرفه و عطسه بوده همچنین حس سبکی خاصی  را در بدن ایجاد می‌کند.

شما می توانید به چای برگ به، مقداری لیمو، زنجبیل و عسل را هم اضافه کرده و به عنوان دمنوش میل کنید. این میوه سرشار از ویتامین‌های آ، ب و املاح آهکی و تانن ،  پروتئین، لیپید و آب است.

به  برای درمان بیماری‌های معده بسیار موثر بوده و متوقف کننده اسهال‌های ساده و خونی است. افرادی که دچار بیماری‌های حاد ورم روده‌ای، همچنین خونریزی‌های قاعدگی و بواسیر می‌شوند، می‌توانند از دمنوش میوه به یا برگ آن استفاده کنند. این میوه نه تنها می‌تواند سیستم دستگاه  گوارش را تقویت کند، بلکه در بهبود مخاط و سرفه های مکرر افراد موثر خواهد بود.

 

 تخم های داخل میوه «به»، خاصیت بی نظیری در بهبود بیماری ها دارد. لعاب تخم «به»  برای درمان سرماخوردگی، مخاط ریه، سرفه و انواع زخم‌ها کاربرد دارد. شکوفه این میوه در  رفع انواع سردردها، مشکلات دستگاه گوارش و  بیماری‌های ریوی نقش بسزایی دارد و به عنوان داروی گیاهی استفاده می شود.

کاهش تورم چشم‌ با دمنوش برگ «به»

یکی از راه های بهبود تورم چشم استفاده از برگ به، آن هم به طور مستمر در برنامه غذایی است. برای این امرمی توان  جوشانده را مصرف کرد و یا از برگ‌های نرم شده در جوشانده به عنوان ضماد کاهش ورم چشم‌ها استفاده کرد.

تقویت موی سر با میوه «به»

همه افراد دغدغه ریزش موهایشان را دارند. برای کاهش این استرس می‌توانید با استفاده از دمنوش  برگ به و شکوفه های آن  مانع از ریزش مو شوید. به این صورت که جوشانده برگ«به» را تهیه  سپس مو‌های سر را به آن آغشته کرده و با کلاه پلاستیکی بپوشانید، بعد از گذشت زمانی می‌توانید سرتان را بشویید.



رفع عارضه اسهال با دمنوش برگ «به»

یکی از فواید سلامتی برگ درخت به کنترل و درمان اسهال است. شما می توانید از دم نوش برگ درخت به، به عنوان یک مکمل برای رفع مشکلات گوارشی خود  مانند اسهال استفاده کنید.

تنظیم فشار خون با میوه «به»

طبق بررسی های انجام شده، برگ درخت به حاوی پکتین است که به گردش خون کمک کرده و در نتیجه مصرف منظم آن می‌تواند به فشار خون نرمال کمک کند.

دوشنبه 10/9/1399 - 12:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

از میان تمام سرطان‌های رایج در کشور، سرطان لنفوم فراوانی نسبتا بالایی دارد

به‌طوری که بعد از سرطان مری به‌خصوص در غرب آسیا تعداد مبتلایان به آن رو به افزایش است. با این حال اگرچه به این بیماری تا به حال در رسانه‌ها کمتر پرداخته شده و حتی هنوز آمار دقیقی در رابطه با تعداد مبتلایان به این بیماری در دست نیست، کارشناسان معتقدند که پیشرفت‌های جدید در زمینه تشخیص و درمان سرطان لنفوم، باعث شده که تعداد زیادی از بیماران مبتلا به آن بهبود یابند.

هوچکین چیست؟

هوچکین (Hodgkin) یک نوع خاص از لنفوم یا سرطان است که با رشد غیرطبیعی سلول‌ها در دستگاه لنفاوی همراه است. پیشرفت‌های جدید در زمینه تشخیص و درمان این بیماری باعث شده است که تعداد زیادی از بیماران بهبود یابند.

در این بیماران با تشخیص زودرس و درمان مناسب، میزان بهبود افزایش خواهد یافت. اما گرچه بیماری هوچکین ممکن است در تمامی سنین دیده شود اما متخصصان خون معتقدند شایع‌ترین سن شیوع آن بین 20 تا 50 سالگی است.

سیستم لنفاوی قسمتی از سیستم ایمنی بدن است که به دفاع بدن در برابر بیماری و عفونت کمک می‌کند. سیستم لنفاوی شامل شبکه‌ای از عروق ظریف لنفاوی است که همانند عروق خونی به داخل بافت‌های سرتاسر بدن پخش شده است. عروق لنفاوی، لنف را حمل می‌کنند. لنف، مایع بی‌رنگی است که حاوی سلول‌های دفاعی بدن در برابر عفونت که لنفوسیت نام دارند، است.

همراه این شبکه عروقی، نقاط کوچکی وجود دارند که غدد لنفاوی نامیده می‌شوند. غدد لنفاوی به‌صورت خوشه‌هایی زیر بغل، کشاله ران، گردن، سینه و شکم یافت می‌شوند. قسمت‌های دیگر سیستم لنفاوی طحال، تیموس، لوزه‌ها و مغز استخوان است. بافت لنفاوی همچنین در قسمت‌های دیگر بدن همانند معده، روده و پوست یافت می‌شود.

در بیماری هوچکین سلول‌های سیستم لنفاوی غیرطبیعی شده و رشد و تکثیر این سلول‌ها بدون کنترل و نامنظم می‌شود. از آنجایی که بافت لنفاوی در سراسر بدن وجود دارد، بیماری هوچکین می‌تواند در همه جای بدن دیده شود.

بیماری هوچکین ممکن است در یک غده لنفاوی یا گروهی از غدد لنفاوی و گاهی اوقات قسمت‌های دیگر سیستم لنفاوی نظیر مغز استخوان و طحال ایجاد شود. این نوع بیماری، تمایل به توسعه یافتن به روشی منظم و مرتب دارد (از یک غده لنفاوی به غده لنفاوی مجاور). برای مثال بیماری هوچکین که در غده لنفاوی گردن ایجاد شده است ابتدا به غدد لنفاوی بالای ترقوه و سپس به غدد لنفاوی زیر بغل و داخل قفسه سینه گسترش می‌یابد و سرانجام ممکن است در تمام قسمت‌های بدن دیده شود.

نشانه‌های بیماری هوچکین شامل این علائم است: تورم بدون درد در یکی از غدد لنفاوی گردن، زیر بغل یا کشاله ران، تب‌های راجعه بدون علت، تعریق شبانه، کاهش وزن بدون دلیل و خارش شدید پوستی.

البته وجود هر کدام از این علائم، حتما نشانه وجود بیماری هوچکین نیست. در اغلب موارد، این علائم در وضعیت‌هایی که زیاد جدی نیستند، همانند آنفلوانزا نیز دیده می‌شوند. با این حال بیماران درصورت تداوم این علائم، باید هر چه زودتر برای تشخیص و مراقبت و درمان به پزشک مراجعه کنند ولی هرگز منتظر وجود درد نباشند؛ چرا که هوچکین در مراحل اولیه بدون درد است.

تشخیص بیماری

چون علت بیماری هوچکین نامعلوم است، در حال حاضر پیشگیری از آن امکان‌پذیر نیست. ولی تشخیص زود‌هنگام و درمان مناسب نتایج خوبی به‌همراه دارد. بیشتر موارد هوچکین به‌ویژه اگر در مراحل اولیه شناسایی شود، قابل درمان است. پس از مراجعه به پزشک، وی تاریخچه کاملی از وضعیت پزشکی فرد تهیه کرده و بعد معاینه پزشکی به عمل خواهد آمد. اگر حالت غیرطبیعی در گره لنفاوی مشاهده شود، آن گره برداشته شده و زیر میکروسکوپ مطالعه می‌شود.

این آزمایش مشخص خواهد کرد که ضایعه خوش‌خیم یا بدخیم است. اگر نتیجه نمونه‌برداری مشخص کند بیماری هوچکین است، آزمایش‌های تکمیلی شامل پرتونگاری قفسه سینه، آزمایش خون، لنفانژیوگرافی که به معنی تزریق ماده حاجب به داخل سیستم لنفاوی و سپس تهیه رادیو گرافی ازآن که نشان‌دهنده وضعیت سیستم لنفاوی و میزان گسترش بیماری در آن است، سی‌تی‌اسکن شکم، آزمایش مغز استخوان و نمونه‌برداری از اعضای داخل شکم برای نشان دادن گسترش بیماری به این اعضا انجام خواهد شد.

البته ممکن است انجام تمام این بررسی‌ها در یک فرد لازم نباشد. تصمیم‌گیری درباره بررسی‌های لازم توسط پزشک معالج صورت خواهد پذیرفت.

هوچکین درمان می‌شود؟

بیماری هوچکین به خوبی به درمان پاسخ می‌دهد. در بیشتر موارد بیماران به‌طور سر‌پایی درمان می‌شوند. درمان بیمار می‌تواند با پرتو درمانی یا شیمی‌درمانی یا ترکیبی از هر دو صورت پذیرد.

در پرتو درمانی سعی می‌شود با استفاده از پرتوهای پرانرژی‌X  یا اشعه‌های ناشی از کبالت در منطقه درگیر شده توسط بیماری، سلول‌های سرطانی با حفظ بافت‌های سالم از بین برده شوند. خوشبختانه در مراحل اولیه، آسیب بیماری به دستگاه لنفاوی محدود است و از این‌رو درمان مناسب با پرتودهی به قسمتی یا تمام دستگاه لنفاوی باعث بهبود بیماران خواهد شد.

شیمی درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در تمام بدن استفاده می‌شود. پزشکان مقادیری از داروهای شیمی‌درمانی را استفاده می‌کنند تا بتوان با حداقل صدمه به بافت‌های سالم بدن سلول‌های سرطانی را از بین برد.

داروهای شیمی‌درمانی در تقسیم و رشد سلول‌های سرطانی اثر گذاشته و باعث تأخیر رشد سلول‌ها می‌شود و بیماران ترکیبی از شیمی درمانی و پرتودرمانی را دریافت می‌کنند.

البته شیمی درمانی ممکن است باعث تهوع، استفراغ، اسهال، ریزش مو، کم خونی، خونریزی خودبه‌خود، افزایش بروز عفونت و همچنین زخم‌های دهانی شود. این عوارض در تمام بیماران دیده نشده و  به یک شدت ظاهر نمی‌شود و بعد از درمان از بین خواهد رفت.

بهبودی و مراقبت

این یک مسئله طبیعی است که بیماران درباره آینده خود نگران باشند. درک ماهیت سرطان و موارد مورد انتظار بیماران و اطرافیان‌شان کمک می‌کند تا آنها برای درمان خود، تغییراتی در سبک زندگی، بهبود کیفیت زندگی و تصمیم‌گیری‌های مالی ایجاد کنند. بیماران مرتبا از پزشک خود سؤال می‌کنند یا خودشان پاسخ این سؤال را جست‌وجو می‌کنند که پیش‌آگهی بیماری من چه خواهد شد؟

پیش آگهی یک پیش‌بینی درباره آینده و نتیجه بیماری و نشانه‌های بهبودی است. پیش‌آگهی بیماری هوچکین تحت‌تأثیر عوامل متعددی از قبیل درجه بیماری، پاسخ به درمان بیماران، سن بیماران و وضعیت عمومی سلامت بیماران قرار دارد.

افراد ممکن است از نتایج آماری برای سنجش احتمال بهبودی خود استفاده کنند. آمارها منعکس‌کننده تجربه گروه زیادی از بیماران است، از این نتایج برای پیش‌بینی درمان یک بیمار نمی‌توان استفاده کرد؛

چرا که هیچ  2 نفری یکسان نیستند و درمان و پاسخ به درمان افراد خیلی متفاوت است. حتی زمانی که درمان یک بیمار کاملا موفقیت آمیز باشد، پزشکان از اصطلاح پاسخ کامل به درمان بیشتر از بهبودی استفاده می‌کنند؛ زیرا امکان عود مجدد بیماری وجود دارد.

 

 

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:45
اخبار

 

محدویت‌ها تغییری در وضعیت تهران ایجاد نکرده است
زالی گفت: در حال حاضر ١٧٠ هزار نفر در سامانه جهادی پاکاریم برای مبارزه با بیماری کرونا اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در مراسم افتتاحیه سامانه جهادی پاکاریم که به همت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و گروه جهادی امام رضا(ع) ایجاد شده است، اظهار کرد: جنس کار مردمی باید فاقد کار‌های دیوانسالاری باشد و سعی کردیم این شرایط را در پیش‌برد این سامانه داشته باشیم.

او ادامه داد: بسیاری از نیرو‌های مردمی که در دوره اول غربالگری بیمارن کرونایی شرکت کردند به دلیل آنکه شناختی از مهارت‌های حرفه‌ای آن‌ها نداشتیم شاید به نحوه مطلوب نمی‌توانستیم از آن‌ها بهره بگیریم، اما امروزه با تشکیل فایل‌های هوشمند امکان بهره مندی از ظرفیت نیرو‌های مردمی را احصا می‌کنیم و طبیعتا مانند هر کار مردمی دیگر که مملو از نشاط است می‌تواند در مهار آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماری کرونا موثر واقع شود.

زالی افزود: سامانه پاکاریم چند رکورد شکنی داشت اول آنکه بالغ بر ١٧٠ هزار فرد اعلام آمادگی کردند که این موضوع از طریق ارسال پیامک وزارت بهداشت بود و پیش بینی می‌کنیم مشارکت افراد زیادی را در سطح ملی شاهد باشیم.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه بخش عمده افراد داوطلب و حدود ٣٠ هزار نفر متعلق به تهران هستند، گفت: کار در تهران دشوار است و کنترل اپیدمی بیماری منوط به کنترل بیماری در پایتخت است؛ چراکه تردد بالا و اعجاب انگیزی را در تهران شاهد هستیم، استقرار دستگاه‌های های ستادی و ملی و چگالی بالای جمعیت از دیگر عللی است که اهمیت کنترل اپیدمی در تهران را افزایش می‌دهد.

او افزود: ۵٢ درصد مالیات کشور از تهران احصا می‌شود و آخرین بررسی در موضوع سرانه ناخالص داخلی کشور رشد قابل قبولی را در شهر تهران نشان داده است. همچنین تقریبا میزان تاثیر افتصادی، تولیدی، خدماتی و توزیعی در تهران با استان بعدی ٣٠٠ درصد فاصله دارد.

زالی بیان کرد: مساعدت و مشارکت فعالانه دستگاه‌های مختلف و استفاده بهینه از سامانه پاکاریم مسیری هوشمندی در کنترل کروناست. کشور‌های آسیای شرقی هم که در کنترل بیماری توفیق داشتند از سامانه‌های مردمی بهره لازم را بردند و ما هم در کشور این فضا را به عنوان مطالبه عمومی شکل دادیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد شرکت‌های دانش بنیان امروز در شرایط سخت به داد کشور رسید، تصریح کرد: امروز اگر شاهد خیزش شرکت‌های دانش بنیان هستیم این موضوع به فعالیت‌های گذشته بر می‌گردد که راهبردی درست داشتند.

زالی با اشاره به اینکه سامانه پاکاریم کاملا مردمی است، اظهار کرد: هر کس با هر سلیقه و گرایشی امکان شرکت در این سامانه را دارد، زیرا صرفا هدف کار مردم دوستانه است و کارکنان بخش‌های بهداشتی و درمانی هم می‌توانند پیشنهادات خود را منعکس کنند تا از طریق این سامانه بتوانیم به مراکز کمک کنیم؛ چراکه این سامانه نیاز محور شکل گرفته است.

به طور هدفمند از نیروهای مردمی استفاده می‌کنیم

در ادامه زالی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بطور سازماندهی شده و هدفمند از نیرو‌های مردمی استفاده می‌کنیم، گفت: سامانه پاکاریم با تلاش شرکت‌های دانش بنیان شکل گرفته و مورد اقبال واقع شده است، بطوری که تنها در یک بار اعلام عمومی ۴٠ میلیون بازدید ثبت شد و به طور داوطلبانه بالغ بر ١٧٣ هزار نیروی‌های داوطلب حضور دارند؛ افرادی که از توانایی‌های بسیار خوبی هم برخوردار هستند.

او درباره تاثیر محدودیت‌های کرونایی بر کاهش بیماری کرونا تصریح کرد: به دلیل اینکه بیماری کووید ١٩ از دوره نهفتگی دو هفته‌ای برخوردار است آثار هرگونه مداخله در مقابله با کرونا زودتر از دو هفته محقق نمی‌شود و هنوز معلوم نیست محدودیت‌ها موثر است با خیر، اما بطور متوسط در مترو ٣٠٠ هزار نفر و در اتوبوس ٣۵٠ تا ۴٠٠ هزار نفر در روز کاهش جمعیت داشته‌ایم که آثار محدودیت‌های کرونایی بوده است و حتما تحلیل دقیقی در پایان این دو هفته خواهیم داشت.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: طی این یک هفته در کاهش آمارمرگ و میر‌ها تغییر شگرفی را نداشتیم و روز گذشته ٩٢ بیمار فوتی در استان تهران با PCR مثبت داشتیم.

زالی تاکید کرد: شرایط بحرانی و قرمز تهران پابرجاست و بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که گاهی شکستن قرنطینه توسط افراد با تست کرونای مثبت در حال انجام است که حتی از حمل و نقل هوایی هم می‌خواهند استفاده کنند.

او ادامه داد: در طول سه روز اخیر میزان شکستن قرنطینه توسط افراد تست مثبت عدد قابل توجه بوده است. از مردم تهران می‌خواهیم اگر کسی آزمایش PCR مثبت دارد با توحه به اینکه می‌تواند ویروس را با شتابی غیر قابل تصور منتقل کند در خانه بماند. روز گذشته ۵١ نفر با تست مثبت کرونا خواهان پرواز هوایی بودند.

زالی گفت: ستاد ملی کرونا جرایمی برای افراد متخلف که محدودیت‌های کرونایی را رعایت نمی‌کنند در نظر گرفته است، البته بخشی از این رعایت نکردن‌ها به دلیل کمبود آموزش همگانی است. برخی متصور هستند بیماری جدی نیست و باید رسانه‌ها روی قرنطینه افرادی که تست کرونایشان مثبت است بیشتر کار کنند.

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:41
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان کشف کرده اند که ویروس کرونا به علت یک دلیل احتمالی کمتر کودکان و نوجوانان را درگیر می‌کند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی از محققان مدعی هستند که یکی از دلایل  ابتلای کمتر کودکان و نوجوانان به ویروس کرونا تزریق واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (واکسن ام‌ام‌آر) در اوایل کودکی است.

تحقیقات جدید این نظریه را مطرح کرده است که واکسن ام‌ام‌آر به‌طور بالقوه هم می‌تواند از ابتلای فرد به ویروس کرونا محافظت کند و هم شدت بیماری را در افراد مبتلا کاهش دهد.

نتایج این مطالعه که در مجله ام‌بایو منتشر شده است، نشان می‌دهد که سطح پادتن ایمونوگلوبولین جی ام‌ام‌آر در خون با شدت آن در بیماران کووید-۱۹ که بهبود یافته‌اند یا قبلا با ام‌ام‌آر [واکسن سرخک، اوریون و سرخجه] واکسینه شده‌اند، ارتباط دارد.

محققان ۸۰ نفر را در این رابطه بررسی و آن‌ها را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه از ۵۰ نفری که در ایالات متحده آمریکا متولد شده‌اند شکل گرفت که پادتن ام‌ام‌آر ناشی از دریافت واکسن MMR II در خون این گروه وجود داشت. دومین گروه، ۳۰ نفری بودند که پادتن ام‌ام‌آر را داشتند اما از منابع دیگر مانند ابتلا به سرخک، اوریون یا سرخجه در بدنشان تولید شده بود. این گروه به‌عنوان گروه مقایسه در نظر گرفته شدند و میزان پادتن در آن‌ها کمتر بود.

این مطالعه نشان داد که بین گروهی که واکسیناسیون MMR II را دریافت کرده‌ بودند رابطه معکوس و معناداری با شدت بیماری کووید-۱۹ و سطح پادتن اوریون وجود داشت. افراد با بالاترین سطح پادتن اوریون اغلب بدون علامت بودند و ایمنی داشتند. در حالی که افراد با کمتر سطح پادتن شدیدترین موارد کووید-۱۹ را تجربه کردند.

دیوید جی.هارلی یکی از نویسندگان تحقیق و استاد دانشگاه جورجیا می‌گوید: «این نخستین مطالعه ایمونولوژیک است که رابطه بین واکسن MMR II و کووید-۱۹ را ارزیابی می‌کند. همبستگی معکوس آماری معنی دار بین پادتن اوریون و کووید-۱۹ نشان می‌دهد که رابطه‌ای بین آن‌ها وجود دارد که تحقیقات بیشتری را می‌طلبد.

او  افزود: واکسن MMR II به‌عنوان یک واکسن ایمن با عوارض جانبی بسیار اندک شناخته می‌شود.

این مطالعه نشان می‌دهد که واکسن می‌تواند به‌طور بالقوه نقشی اساسی در مبارزه با کووید-۱۹ از طریق ایمنی حفاظتی طولانی مدت داشته باشد. یعنی تا زمانی که غلظت بالایی از آنتی‌بادی اوریون در جریان خون وجود داشته باشد در صورت اثبات دقیق یافته‌های این مطالعه ممکن است این پادتن در برابر کووید-۱۹ حافظت کند.

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:40
اخبار


وزیر بهداشت با ارسال یادداشتی، از اقدامات موثر وزارت ارتباطات برای کنترل بیماری کرونا تقدیر کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارسال یادداشتی برای محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از اقدامات موثر وزارت ارتباطات برای کنترل بیماری کرونا تقدیر کرد.

وزیر بهداشت نوشت: استفاده موثر از ظرفیت دولت الکترونیکی جهت ایجاد محدودیت‌های هوشمند برای افراد مبتلا، ردیابی الکترونیکی مبتلایان به کرونا و همچنین استفاده موثر از ظرفیت آموزشی و تبلیغی اپراتور‌ها در انتقال پیام‌های بهداشتی به مردم از محور اقداماتی است که دکتر نمکی از آذری جهرمی برای همکاری در آن تقدیر کرده است.

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:37
اخبار

 

 

ظهور ده‌ها واکسن مختلف ویروس کرونا از تولید کنندگان مختلف، احتمال پیروزی بر بیماری همه گیری را به خطر انداخته است.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، پیترکوئی روزنامه نگار در مجله بلومبرگ نوشت: تنوع دارو‌ها برای مبارزه با کرونا، پدیده‌ای اقتصادی را ایجاد می‌کند که به "پارادوکس انتخاب" معروف است.

او افزود: تولید انواع دارو‌ها در بازار خطرناک است، زیرا انتخاب یک دارو را برای فرد بسیار دشوار است.

طبق نظریه استاندارد اقتصادی، هرچه خط تولید شرکت گسترده‌تر باشد، این امر برای فروش بهتر است. با این حال، مطالعه رفتار مصرف کننده در ایالات متحده در اوایل سال ۲۰۰۰ نشان داد که عکس این قضیه صادق است، زیرا ممکن است خریدار بترسد.

در یکی از سوپرمارکت‌های ایالت کالیفرنیا، به بازدیدکنندگان پیشنهاد شد که انواع مختلف مربا را امتحان کنند و آنچه دوست دارند خریداری کنند. از یک گروه از مصرف کنندگان خواسته شد شش مربا را رتبه بندی کنند، از گروه دیگر تعداد ۲۴ مربا پبشنهاد شد. مشخص شد که در حالت اول، ۳۰ درصد از افرادی که محصولات را امتحان کردند، در نهایت خرید می‌کردند. در حالت دوم با وجود تعداد مربا‌های بیشتر، تعداد خریداران فقط ۳ درصد بود.

در این مطالعه آمده است: طیف گسترده‌ای از محصولات ممکن است در نگاه اول برای مصرف کنندگان بسیار جذاب به نظر برسد، اما در عمل انگیزه آن‌ها را برای خرید کاهش می‌دهد. 

پیتر کوئی در ادامه گفت: انتخاب یک واکسن ویروس کرونا بین Pfizer، Moderna، AstraZeneca و آن‌هایی که در حال تولید هستند، دشوارتر از انتخاب بین مربای هلو یا مربای کیوی است. مردم ترس از استفاده از داروی جدید با وجود آزمایشات بالینی دارند.

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:35
بیماری ها

 

علائم مارسا؛ بیماری شبیه به کرونا + راه های درمان
«مارسا» نوعی باکتری است که در برابر آنتی‌بیوتیک‌های مورد استفاده برای درمان عفونت‌ها، مقاومت دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الکوثر، بیماری مارسا با حضور افراد در بیمارستان‌ها یا سایر مکان‌های بهداشتی مانند خانه‌های سالمندان و مراکز دیالیز بروز می‌کند. این نوع باکتری معمولاً با دستگاه‌های پزشکی مانند جراحی، لوله‌های وریدی، مفاصل مصنوعی و سایر موارد مرتبط است.

علائم بیماری مارسا

علائم عفونت پوستی استافیلوکوک با انواع مختلف خود از جمله مارسا، شامل ایجاد زخم‌های قرمز شبیه گزش حشرات روی پوست است که همراه با تورم و احساس درد شدید بوده و درجه حرارت ناحیه آسیب دیده پوست افزایش می‌یابد، یا ممکن است بیمار تب کند.

این زخم‌ها می‌توانند به سرعت به آبسه‌های عمیق و دردناکی تبدیل شوند که نیاز به جراحی دارند و گاهی اوقات باکتری‌ها فقط در پوست محصور می‌شوند، اما همچنین می‌توانند در اعماق بدن پنهان شده و باعث عفونت‌هایی شوند که ممکن است عوارضی مانند بروز مشکلات در استخوان ها، مفاصل، جریان خون، دریچه‌های قلب و ریه‌ها را به همراه داشته باشند. مارسا از طریق لمس ناحیه آسیب دیده و سپس لمس نواحی سالم در بدن فرد مبتلا منتشر می‌شود؛ بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند مشکلات پوستی، تاول، گزش حشرات، بریدگی و خراش مخصوصاً در کودکان کنترل شود و اگر زخم‌ها آلوده یا همراه با تب به نظر می‌رسد، با پزشک مشورت شود.

آیا همه انواع این بیماری خطرناک هستند؟

انواع مختلفی از باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس وجود دارد که به باکتری‌های استاف معروف است و معمولاً در پوست یا بینی حدود یک سوم جمعیت جهان مشاهده می‌شوند و به طور کلی بی خطر هستند، مگر اینکه از طریق زخم وارد بدن شوند، اما ممکن است مشکلات پوستی ساده برای افراد سالم ایجاد کنند. طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، حدود ۲ درصد از مردم یک نوع مزمن از این نوع باکتری‌های استاف دارند.

چرا درمانی برای این بیماری وجود ندارد؟

دلیل مقاومت عفونت مارسا در برابر آنتی بیوتیک‌ها به دلیل استفاده غیرضروری از آنتی بیوتیک‌ها در بسیاری از موارد برای سال‌های متوالی است. برخی افراد از آنتی بیوتیک‌ها معمولاً برای درمان عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می‌شود، حال آنکه آنتی بیوتیک‌ها فقط برای درمان عفونت‌های باکتریایی در نظر گرفته شده اند.

مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک کاملاً اشتباه است زیرا به ظهور باکتری‌های مقاوم در برابر دارو کمک می‌کند و هر میکروبی را که آنتی بیوتیک‌ها هدف قرار دهند از بین نمی‌رود.

این بیماری چگونه شبیه ویروس کرونا است؟

عفونت مارسا از نظر روش‌های پیشگیری و مقابله با شخصی که به آن آلوده است شباهت زیادی به ویروس کرونا دارد، زیرا افراد مبتلا به عفونت استافیلوکوکوس اورئوس اغلب به عنوان اقدامی برای جلوگیری از شیوع بیماری در بیمارستان‌ها جدا بستری می‌شوند.

افرادی که با بیمار در تماس هستند، مانند پرستاران یا اعضای خانواده او، ممکن است مجبور به پوشیدن لباس محافظ و رعایت روش‌های دقیق بهداشت دست باشند، همچنین سطح آلوده و ابزار شستشو باید به درستی ضد عفونی شوند. این بیماری نیز مانند ویروس کرونا به افراد دارای ایمنی ضعیف مانند افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن حمله می‌کند.

روش‌های پیشگیری از بیماری مارسا

برای پیشگیری از این بیماری باید از استفاده مشترک از وسایل شخصی مانند حوله، تیغ و لباس باید خودداری کرد، همچنین مراقبت از بهداشت شخصی ضروری است. اگر یکی از اعضای خانواده زخم داشته باشد باید وسایل شخصی او در بالاترین دما در ماشین لباسشویی شست و شو و با خشک کن گرم خشک شود.

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته