• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1231روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

یک متخصص طب فیزیکی گفت: خستگی مهم‌ترین عارضه ابتلا به کروناست، بیشتر افراد مبتلا از فرط خستگی حتی قادر به شستن دستهایشان نیستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کامران آزما، فیزیوتراپیست و متخصص طب فیزیکی در برنامه زنده  تلویزیونی «طبیب» اظهار کرد: ویروس کرونا همه سیستم‌های بدن را درگیر می‌کند و به همین علت طیف وسیعی از علائم در بیماران مبتلا به این بیماری از جمله درگیری سیستم اسکلتی- عضلانی دیده می‌شود.

او افزود: یکی از شایع‌ترین علائم اسکلتی- عضلانی در بیماران کرونایی درد‌های عضلانی است که مطابق الگو‌های خاص بعد از شروع سرفه‌های خشک بروز می‌کند، اما در ۳۰ درصد افراد ممکن است این درد‌های عضلانی جزو علائم اولیه ابتلا به کرونا باشد.

آزما تصریح کرد: در برخی از گزارشات، بیماران کرونایی علامت دار بین ۶۰ تا ۸۰ درصد از درد‌های عضلانی به مدت ۲ هفته‌ای تا ماه‌ها شاکی هستند که مانند بسیاری از بیماری‌های ویروسی و عفونی این درد‌ها تقریبا تمام عضلات بزرگ مانند ناحیه شانه، جلو ران و ... را درگیر می‌کند و لمس آن‌ها را با درد‌های زیادی مواجه می‌کند و حتی حرکات باعث افزایش درد‌ها می‌شوند.

این متخصص طب فیزیکی ادامه داد: افراد بستری کرونایی در بیمارستان‌ها معمولا بیشتر از درد‌های شانه و بازو گله می‌کنند و حتی این علائم می‌تواند نشانه ابتدایی ابتلا به ویروس باشد، توجه به درد‌های عضلانی بسیار حائز اهمیت است چرا که سریعا می‌توان تشخیص بیماری را فهمید و به عنوان ناقل از رفت و آمد‌ها و تردد‌های عمومی پرهیز کرد.

او با بیان اینکه شدت درد‌های عضلانی در افراد کرونایی نشان دهنده آسیب و تخریب مفاصل است، تاکید کرد: افت سطح اکسیژن خون فرد و تغییر ناگهانی یا افزایش درد‌های عضلانی نشان از ابتلا به ویروس کرونا دارد که باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه شود، همچنین ضعف و لاغری در بیماران کرونایی یکی دیگر از علائم ابتلا به بیماری باشد که در اینصورت درگیر سیستم عصبی هم درگیر خواهد شد.

آزما اضافه کرد: ضعف عضلات در برخی از موارد از عوارض مصرف داروهاست و قدرت عضلانی نشانه استراحت بیش از حد به خصوص در افراد بستری شده است. خستگی مهم‌ترین عارضه ابتلا به کروناست، در برخی از گزارشات دو سوم افراد به این عارضه دچار می‌شوند به طوریکه حتی یک دست شستن ساده هم می‌تواند باعث ناراحتی آنان شود،  این عارضه در افراد سالمند بیشتر بروز می‌کند.

او گفت: درد‌های عضلانی در افراد کرونایی غیر اختصاصی است که به عنوان تایید در تشخیص قابل قبول نخواهد بود بلکه بروز آن نشانه‌ای از کروناست. درد‌های مفصلی یا خشکی مفاصل هم مانند درد مچ دست، پا و زانو‌ها یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به کروناست که نسبت به درد‌های عضلانی شیوع کمتری داشته و ۱۵ درصد افراد دچار آن خواهند شد.

آزما با اشاره به روش‌های درمان درد‌های عضلانی ناشی از ویروس کرونا گفت: مشکلات اسکلت عضلانی معمولا طی دو هفته خوب می‌شود، اما ۵۰ درصد از افراد بهبود یافته بعد از دو ماه هنوز هم دچار درد بوده اند. اگر این بیماری‌ها طولانی شود معمولا سندرم خستگی مزمن به وجود آید که در اینصورت مصرف مایعات و مسکن‌های ساده و استراحت‌های متناوب کمک کننده خواهند بود.

او تصریح کرد: با توجه به تعداد مراجعه بیماران کرونایی، معمولا کمر درد در افرادی دیده می شود که سابقه قبلی داشته اند، همچنین بروز این علائم ممکن است از کم تحرکی و ماندن در خانه باشد.

آزما درباره انجام فعالیت‌های بدنی در بیماران کرونایی گفت:  افرادی که دارای علائم خفیف تری در خصوص ویروس کرونا هستند با شدت کمی می‌توانند ورزش را شروع کنند، اما افرادی که دچار تنگی نفس و گلو درد شدید هستند، باید یک هفته بعد از بهبود بیماری به انجام ورزش اقدام کنند، همچنین بیماران قلبی هم ۲ الی ۳ هفته بعد از بهبود بیماری باید ورزش کنند و طول مدت ورزش برای افراد در یک هفته تنها ۱۵۰ دقیقه توصیه می‌شود.

 

سه شنبه 11/9/1399 - 16:29
تغذیه و تناسب اندام

 

 

ورزش کردن با حلقه لاغری نقش زیادی در سوزاندن چربی‌های اضافه و تقویت عضلات شکم و پشت ایفا می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از امارات الیوم، پروفسور «لارس دونات»، استاد علوم ورزشی دانشگاه آلمان در «کلن» تأکید کرد که آموزش با حلقه «هولاهوپ» کلید ظرافت و تناسب اندام است، زیرا از یک طرف به چربی سوزی کمک می‌کند و از طرف دیگر عضلات شکم و پشت را تقویت می‌کند، بالتبع اندامی باریک و تنه‌ای قوی خواهید داشت.

او افزود: تمرین با حلقه هولاهوپ در رشد مهارت‌های تعادل سهیم بوده و با یادآوری خاطرات کودکی احساس شادی و خوشحالی را به همراه دارد.

دکتر دونات توصیه می‌کند که روزانه برای مدتی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورزش کنید و بهترین کار این است که آن را به روش تمرین منقطع انجام دهید، یعنی برای مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه ورزش کنید، سپس یک دوره استراحت کوتاه داشته باشید و این را ۱۵ بار تکرار کنید.

این استاد آلمانی به مبتدیان توصیه می‌کند که با حلقه نازکتر و سبکتر تمرین کنند، اما افراد حرفه‌ای و باتجربه می‌توانند با حلقه‌های وزنه دار تمرین کنند.

 

سه شنبه 11/9/1399 - 16:28
اخبار

 


مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: در نظر گرفتن منابع مناسب و پایدار در بودجه سالانه براساس هزینه‌های سازمان به منظور حمایت هر چه بیشتر از بیمه شدگان ضروری است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی ناصحی در کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی حضور یافت و گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه‌های در دست اجرا بر اساس تکالیف و اسناد بالادستی و انتظارات بیمه شدگان و نمایندگان مجلس ارائه داد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گسترش پرونده الکترونیک سلامت، نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک، گسترش و توسعه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در جمعیت روستایی و شهری، آموزش سلامت در راستای پیشگیری از بیماری‌ها، فرهنگ‌سازی و توانمندسازی بیمه‌شدگان، حذف دفترچه و خدمات دوراپزشکی را از مهمترین برنامه‌های این سازمان بیان کرد.

او به حمایت سازمان از بیماران مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: تمام دستورالعمل‌های درمانی که وزارت بهداشت تعریف کرده توسط بیمه سلامت قابل پرداخت است به نحوی که در حال حاضر۱۰۰ درصد هزینه‌های درمانی بیماران کرونا تحت پوشش قرار دارد. ۹۰ درصد هزینه‌ها برای بیماران بستری و ۷۰ درصد برای بیماران سرپایی توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود.

طرح مطالبات و الزامات مورد نیاز سازمان از مجلس در راستای کمک در تحقق برنامه‌ها و اهداف در راستای ارتقاء کمیت و کیفیت خدمات و صیانت مالی هرچه بیشتر از بیمه شدگان به خصوص اقشار نیازمند از مهمترین موضوعات مطرح شده در این دیدار بود که نمایندگان نیز قول مساعد دادند که همراهی لازم را در حمایت از سازمان بیمه سلامت به ویژه در بودجه سالیانه با توجه به شرایط خاص کشور و شیوع بیماری کرونا داشته باشند.

سه شنبه 11/9/1399 - 16:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


فوق تخصص آنژیو پلاستی و سکته‌های مغزی گفت: اگر فردی مبتلا به بیماری کووید ۱۹ شده باشد حتی بعد از بهبودی نیز احتمال بروز لخته خون در عروق او وجود دارد.
سیدحسین آقامیری فوق تخصص آنژیو پلاستی و سکته های مغزی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا، از ابتدا ویروس ناشناخته‌ای بوده و همچنان نیز ناشناخته است و از زمان شیوع این ویروس عوارض متفاوت و غیرقابل پیش بینی‌ از آن دیده شده است.

او ادامه داد: از جمله عوارض بیماری کووید ۱۹، افزایش لخته زایی در کل بدن است که این لخته‌ها می‌توانند در ورید‌ اندام‌های تحتانی و پا‌ها، ریه‌ها و سیستم اعصاب مرکزی مغز و نخاع تشکیل شوند و سلامت فرد بیمار را تهدید کنند.

فوق تخصص آنژیو پلاستی و سکته های مغزی افزود:  از شروع کووید ۱۹ ما متخصصان مغز و اعصاب شاهد بروز موارد جالب و زیادی از بروز لخته در عروق مغز، چه لخته‌های شریانی چه لخته‌های وریدی هستیم. در ابتدا اینطور بنظر می‌رسید که فقط در زمان بیماری حاد کووید ۱۹، احتمال بروز لخته‌ها و سکته‌های مغزی، زیاد است.اما بعد از آن مشاهده شد که غیر از لخته‌های داخل مغز، احتمال بروز خونریزی‌های مغزی هم در بیماران کرونایی زیاد است.

آقامیری بیان کرد: در حال حاضر متوجه این موضوع شده‌ایم که اگر کسی مبتلا به بیماری کووید ۱۹ شده باشد حتی بعد از بهبودی و بعد از دوران نقاهت، باز هم احتمال بروز لخته خون در عروق او وجود دارد.


او درباره علت بروز لخته خون در مبتلایان به کرونا گفت: علل مختلفی برای لخته زایی ناشی از ویروس کرونا وجود دارد، اما چیزی که در حال حاضر بیش از بقیه تئوری‌ها مورد قبول شده این است که ویروس کرونا موجب شروع و ادامه‌ یک آبشار التهابی می شود و بدن را وادار به تولید موادی می‌کند که مدیاتور‌های التهابی نام دارد. از جمله این مدیاتور‌ها می‌توان اینترلوکین‌ها و سایتوکین‌ها نام برد که مسبب بروز عوارض ناشی از کووید۱۹ مانند التهاب شدید ریه، علائم گوارشی و همچنین تشکیل لخته خون است.

فوق تخصص آنژیو پلاستی و سکته های مغزی یادآوری کرد:  ثابت شده است مصرف آسپیرین می‌تواند در پیشگیری از ایجاد لخته خون در بیماران مبتلا به کووید۱۹ که ریسک بالای سکته دارند مؤثر باشد، اما به هیچ عنوان تأثیر صد در صد ندارد.

آقامیری درپایان گفت:  بیماری کرونا هنوز عوارض ناشناخته‌ای دارد که می‌تواند خطرناک باشد. در واقع پیشگیری از بیماری کرونا می تواند به منزله پیشگیری از بیماری‌ها و عوارض بسیار مهم دیگر از جمله سکته‌ها و خونریزی‌های مغزی باشد.

سه شنبه 11/9/1399 - 16:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


مدنی گفت: در مجموع ۱۷ هزار و ۳۱۶ مورد تست اچ‌ آی وی در ۶ ماهه اول امسال در مراکز کاهش آسیب بهزیستی از معتادان اخذ شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  رضوان مدنی سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در همایش بزرگداشت روز جهانی ایدز با اشاره به شعار روز جهانی ایدز «همبستگی جهانی مسئولیت مشترک» بیان کرد: باتوجه به اینکه همکاری، همفکری و همگامی کلیه کشور‌ها می‌تواند تاثیر گذار باشد، اکنون با شعاری که امسال نامگذاری شده است، تاثیر بیشتر همگامی و همکاری بیشتر کشور‌ها در این زمینه را می‌طلبد.

وی ادامه داد: در زمینه پیشگیری و مبارزه با اچ آی وی، سازمان بهزیستی که یکی از شرکای اصلی در بحث پیشگیری است، برنامه‌های خوبی در مراکز کاهش آسیب و باشگاه‌های مثبت داشته است. کووید ۱۹ بر سراسر دنیا سایه افکنده است و این می‌طلبد که ما تلاش و فعالیت بیشتری داشته باشیم.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: سازمان بهزیستی در خصوص ایدز در دو حیطه کاری عمل در سطح کاهش آسیب بین معتادان پرخطر و بی‌خانمان و حمایت از افراد مبتلا و خانواده‌های آن‌ها فعالیت می‌کند که در سطح کاهش آسیب بین معتادان پرخطر مراکز کاهش آسیب با همکاری سازمان‌های مردم نهاد و دفاتر و کارگزاری‌های سازمان ملل خدمات ارائه می‌دهند.

مدنی گفت: مراکز کاهش آسیب، مراکز گذری و سرپناه شبانه ساختمان‌هایی هستند که در روز خدمات پیشگیری ارائه می‌دهند و در شب افرادی که نیازمند به سرپناه هستند، در آنجا اقامت دارند.

وی با بیان اینکه تیم‌های سیار نیز به صورت وابسته و مستقل عمل می‌کنند، اظهار کرد: مراکز سیار، موبایل سنتر‌ها هستند و پایگاه‌های کاهش آسیب انواع مراکز کاهش آسیبی هستند که ارائه خدمت می‌کنند.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره عملکرد مراکز گذری کاهش آسیب اظهار کرد: جمعیت تحت پوششی که در ۶ ماهه اول سال ۹۹ داشتیم، ۱۷ هزار و ۴۸۲ نفر بوده است.

وی بیان کرد: ۱۰۴ مرکز داریم که ۹۲ مورد از این مراکز مربوط به آقایان و ۱۲ مورد آن مربوط به زنان است. همچنین ۶۹ مرکز سرپناه شبانه داریم که ۲۰ مورد آن متعلق به زنان و ۴۹ مورد آن متعلق به مردان بوده و ۵۲۴۳ نفر را تحت پوشش خود قرار داده است.

مدنی درباره مراکز گذری سرپناه شبانه گفت: ۳۶ مرکز داریم که ۶ مورد آن متعلق به زنان و ۳۰ مورد آن متعلق به مردان است که ۱۰ هزار و ۷ نفر را تحت پوشش خود قرار داده است.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره عملکرد تیم‌های سیار وابسته و مستقل بیان کرد: ۱۵۹ تیم داریم که ۱۳۹ تیم به صورت وابسته و ۲۰ تیم به صورت تیم سیار مستقل ارائه خدمت می‌دهند و جمعیت تحت پوشش ۲۲ هزار و ۳۲۴ نفر است.

وی گفت: در ۲۰ استان ۳۶ موبایل سنتر داریم که ۱۳ هزار و ۹۴۷ نفر از آن‌ها خدمت گرفته‌اند. همچنین در ۱۵ استان ۲۶ کانکس داریم که به ۲۸۲۰ نفر خدمت ارائه داده‌اند.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره تعداد تست‌هایی که در مراکز کاهش آسیب گرفته شده است، گفت: در ۱۱۴ مرکز گذری، ۶۹ سرپناه شبانه مردان و زنان، ۳۶ دی آی سی شلتر، ۱۵۹ تیم سیار وابسته و مستقل مردان و زنان و ۳۶ موبایل سنتر و ۲۶ ایستگاه کاهش آسیب تست اچ‌ای وی انجام شده است و در مجموع ۱۷ هزار و ۳۱۶ مورد تست اچ‌ آی وی در ۶ ماهه اول امسال انجام شده است.

وی بیان کرد: در زمینه حمایت از افراد مبتلا به HIV و خانواده‌های آن‌ها باشگاه‌های مثبت را داریم و تعداد کل پرونده‌هایی که به صورت موجود در سال ۹۹ خدمت گرفته‌اند، ۴۸۵۴ مورد بوده است. پرونده‌های جدیدی که تشکیل شده ۶۴۸ مورد بوده است. تعداد مردانی که از این باشگاه‌ها خدمت گرفته اند ۲۸۹۵ مورد، تعداد زنانی که از این باشگاه‌ها خدمت گرفته اند ۱۵۳۱ مورد و تعداد کودکان نیز ۳۹۵ مورد بوده است.

مدنی افزود: ۳۹۲۳ نفر در باشگاه‌ها آموزش دیدند. تعداد افرادی که به مراکز فنی و حرفه‌ای معرفی شدند و مهارت آموزی پیدا کردند ۱۴۵ مورد بوده است. همچنین ۴۰۲ نفر از طریق باشگاه‌های مثبت صاحب شغل شدند.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: همچنین ۲۷۳۶ نفر در باشگاه‌های مثبت خدمات و مشاوره روانشناسی و ۳۳۴۲ نفر خدمات مددکاری و خدمات اجتماعی گرفتند. ما به تعدادی از این افراد کمک هزینه دندانپزشکی ارائه کردیم که تعداد آن‌ها ۸۹۵ مورد بوده است. همچنین ۹۹۷ نفر نیز هزینه تحصیلی دریافت کردند.

وی اظهار کرد: تعداد افرادی که در سال ۹۹ بیمه شدند، ۳۹۲ مورد بوده است. تعداد افرادی که تحت پوشش باشگاه یا مراکز شبانه روزی بودند و والدین آن‌ها فوت شده و سرپرست نداشتند ۱۴۲ مورد بوده است. همچنین تعداد افرادی که خانواده آن‌ها خدمات حمایتی و آموزشی دریافت کردند ۱۹۹۱ مورد بوده است.

سه شنبه 11/9/1399 - 16:24
اخبار

 


بنابر اعلام معاون درمان وزارت بهداشت حضور همراهان بیمار در تمام بخش‌های بیمارستانی ممنوع شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، ضمن تاکید بر جلوگیری از حضور همراهان بیمار در تمامی بخش‌های بیمارستانی به منظور پوشش خدمات رفاهی و شخصی بیماران، بر استفاده از ظرفیت نیرو‌های بهیاری، پرستاری و همچنین نیرو‌های داوطلب کمک بهیار یا خدماتی در امر تغذیه، مراقبت و انتقال نمونه‌های گرفته شده از بیمار به آزمایشگاه، تصویربرداری و سایر امور مرتبط، تاکید کرد.


 در این نامه است:

معاونین محترم درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور

احتراماً پیرو نامه شماره ۱۲۴۲۶/۴۰۰ د مورخ ۰۸/۰۷/۱۳۹۹ به استحضار می‌رساند در خصوص حضور همراه در کنار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ جهت پوشش خدمات رفاهی و شخصی به بیماران با عنایت به اینکه حضور همراه در کنار بیمار کووید ۱۹ خطر انتقال بیماری به فرد همراه، خانواده و جامعه را بسیار بالا می‌برد، انتظار می‌رود طبق تاکیدات قبلی از حضور همراهان در تمامی بخش‌های بیمارستانی جلوگیری گردد و هرگونه خدمات مورد نیاز بیماران عزیز در امر تغذیه، مراقبت و انتقال نمونه‌های گرفته شده از بیمار به آزمایشگاه، تصویربرداری و سایر امور مرتبط، تنها توسط نیرو‌های بهیاری و پرستاری انجام شود.

بدیهی است در صورت امکان می‌توان از طریق نیرو‌های داوطلب کمک بهیار یا خدماتی نظیر داوطلبین هلال احمر، نیرو‌های داوطلب جهادگر بسیجی و ... استفاده نمود.

دکتر قاسم جان بابایی

معاون درمان وزارت بهداشت

سه شنبه 11/9/1399 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک جراح چشم گفت: مالش چشم بخصوص در کودکان باعث افزایش احتمال ابتلا به قوز قرنیه خواهد شد و افراد باید از انجام این کار پرهیز کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد محمدپور جراح چشم در برنامه زنده تلویزیونی  اظهار کرد: تشخیص قوز قرنیه بالینی است، اما در مراحل اولیه حتما باید تصویربرداری شود. در ابتدا برای درمان این عارضه از اشعه درمانی و در موارد شدید از رینگ‌های ۳۶۰ درجه استفاده می‌شود.

او افزود: قوز قرنیه به معنای غیر قرینه شدن قرنیه است و شعاع انحنا در آن دیده می‌شود که رنگ زرد و قرمز نشانه انحنای بیشتر، سبز متوسط و آبی نشانه انحنای کمتر است که با عدد نمایش داده می‌شود.

محمدپور تصریح کرد: شرط اول برداشتن عینک این است که قوز قرنیه نداشته باشند یا مراحل اولیه قوز قرنیه در آنان دیده شود، البته در مراحل اولیه ممکن است این عارضه در زمان تصویر برداری دیده نشود.

این جراح چشم با بیان اینکه افراد مبتلا به قوز قرنیه باید از مالش چشمان خود خودداری کنند، تاکید کرد: مهم‌ترین علت قوز قرنیه بعد از ژنتیک، مالش چشمان است و این عامل حتی در صورت نبود قوز قرنیه می‌تواند باعث ایجاد آن به خصوص در کسانی که چشمان خود را عمل کرده اند شود.

محمدپور ادامه داد: کودکان به هیچ عنوان نباید چشمان خود را مالش دهند، زیرا باعث ایجاد قوز قرنیه می‌شود.

او اظهار کرد: استفاده از آب سرد در افرادی که خارش چشم دارند تاثیرگذار است، اما در صورت بی فایده بودن می‌توان از اشک مصنوعی استفاده کرده و به چشم پزشک مراجعه کرد، هچنین آستیکمات خلاف قاعده در افراد آنان را مستعد ابتلا به قوز قرنیه خواهد کرد.

این جراح چشم با بیان اینکه قوز قرنیه درمان کاملی ندارد، تاکید کرد: حتی پیوند قرنیه هم به معنای درمان این عارضه نخواهد بود و تنها می تواند بیماری را اصلاح کند که امکان بازگشت عارضه نیز وجود دارد. افراد مبتلا به قوز قرنیه معمولا به صورت حاشیه دار یا سایه دار و کارتونی می بینند که به مرور باعث کاهش بینایی یا نابینایی خواهد شد.

او درباره کدورت قرنیه گفت: کدورت قرنیه معمولا به علت ضربه عفونت‌های قبلی ایجاد می‌شود و ربطی به قوز قرنیه ندارد؛ بنابراین تنظیم اشعه در مقابل دید بیمار بسیار حائز اهنیت است، همچنین آب مروارید معمولا بعد از انجام عمل برنمی‌گردد و اظهار نظر افراد بر اساس کدورت‌های قرنیه در پشت لنز است

سه شنبه 11/9/1399 - 16:21
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک متخصص تغذیه گفت: در صورتی که فعالیت بدنی بالا و تعریق زیاد داشته باشید، باید میزان آب بیشتری را در طول روز مصرف کنید.

کوروش صمدپور، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: نوشیدن آب کافی در طول روز به سلامت بدن کمک کند. متاسفانه بیشتر افراد، آب را فقط در فصول گرم سال مصرف می‌کنند و در فصول دیگر به دلیل عدم احساس تشنگی، مصرف آب کمتری دارند.

او در ادامه افزود: احساس تشنگی زمانی به وجود می‌آید که بدن شما به طور کامل کم آب شده است. اما نیاز‌های بدن ایجاب می‌کند حتی زمانی که تشنه نیستید، به طور مرتب در طول روز آب مصرف کنید. بعضی از افراد ممکن است روزانه ۶ تا ۸ لیوان و بعضی دیگر کمتر نیاز به آب داشته باشند.

صمدپور بیان کرد: هیچ گونه محدودیتی در مصرف آب وجود ندارد مگر اینکه افرادی نارسایی کلیه و قلبی داشته باشند که باید میزان آب را با نظر پزشک معالج خود مصرف کنند.

این متخصص تغذیه گفت: در صورتی که فعالیت بدنی بالا و تعریق زیاد داشته باشید، باید میزان آب بیشتری را در طول روز مصرف کنید.

اهمیت مصرف آب در طول روز

صمدپور گفت: مصرف آب در مرحله اول درجه حرارت بدن را تنظیم می‌کند، همچنین به دفع مواد زائد از بدن کمک می‌کند و در مرحله سوم باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود. در واقع زمانی که به میزان کافی آب مصرف کنید، مفاصل شما با عملکرد بهتر رو به رو می‌شوند و میزان بزاق تولید شده افزایش پیدا می‌کند.

این مشاور تغذیه مطرح کرد: مواد زائد بدن از طریق ادرار و مدفوع؛ دفع می‌شود و مصرف آب برای دفع مواد زائد بسیار کمک کننده است. زمانی که حرارت بدن افزایش پیدا می‌کند، آب نقش بسیار مهمی دارد که با عمل تعریق، بدن را خنک می‌کند؛ در صورتی که آب کافی وجود نداشته باشد، عوارضی مانند بیهوشی را در پی خواهد داشت.

صمدپور گفت: در واقع به افرادی که اضافه وزن دارند برای کاهش وزن خود توصیه می‌کنیم آب به اندازه کافی مصرف کنند. یک عملکرد خوب آب کمک به دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست است.

او در پایان تصریح کرد: کسانی که آب کافی به بدن آن‌ها نمی‌رسد، با خستگی شدید رو به رو می‌شوند؛ بنابراین با مصرف آب کافی؛ حتی عملکرد مغز و رفع خستگی بهبود پیدا می‌کند.

 

سه شنبه 11/9/1399 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

سخنگوی وزارت بهداشت به بیان توصیه هایی پیرامون خودمراقبتی بیماران مبتلا به اچ آی وی در دوران کرونا پرداخت.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت روز جهانی ایدز اظهار کرد: امروز اول دسامبر به عنوان روز جهانی «ایدز» نام‌گذاری شده است. باید توجه داشت که هنوز سوالات متعددی در زمینه عوارض بیماری کووید-۱۹ در اچ آی وی بی پاسخ مانده اند و مطالعات بیشتری نیاز است تا بتوان اظهار دقیق‌تری درباره این بیماری داشت.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد:البته باید دانست که به نظر می‌رسد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در افرادی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند با سایر افراد تفاوت چندانی ندارد و در عمل عواملی مانند سن بالا، چاقی، داشتن بیماری زمینه‌ای و... که افراد عادی را مستعد خطر و عوارض شدیدتر بیماری کووید-۱۹ می‌کند، در افراد مبتلا به اچ آی وی نیز تهدید کننده سلامت است.

لاری ادامه داد: شکی نیست که برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ باید سیستم ایمنی فرد تقویت شود؛ بنابراین توصیه ما به بیماران مبتلا به اچ آی وی در دوران کرونا است که مصرف دارو‌های رترو ویروسی را که برای درمان عفونت با گروه رتروویروس‌ها عمدتا برای درمان عفونت ویروس نقص ایمنی اکتسابی یا ویروس ایدز (HIV) به کار می‌روند به صورت جدی در دستور کار خود قرار دهند. زیرا مصرف این دارو‌ها تاثیر بسزایی در حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی مبتلایان به اچ آی وی دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: مبتلایان به اچ آی وی به طور منظم ورزش کنند، رژیم غذایی سالم و متوازن در پیش گیرند و ضمن پرهیز از هرگونه استرس و اضطراب، استراحت و خواب کافی و مطلوب داشته باشند.

سه شنبه 11/9/1399 - 16:19
اخبار


تعداد جانباختگان ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت و به ۴۸ هزار و ۶۲۸ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (سه شنبه، ۱۱ آذر) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۲۳۷ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۷۵ هزار و ۹۵۱ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۸۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۶۲۸ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۶۷۷ هزار و ۹۶۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۵ هزار و ۸۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

او ادامه داد: تا کنون ۶ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۶۳۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وضعیت استان‌های کشور از نظر شیوع بیماری

لاری بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

سه شنبه 11/9/1399 - 16:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته