• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1245روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 

مطالعه محققان مرکز علوم سلامتی دانشگاه تنسی آمریکا نشان می دهد که بی خوابی با کاهش عملکرد کلیه، نارسایی کلیه و افزایش خطر مرگ و میر ارتباط دارد. 
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، محققان معتقدند که مدیریت طولانی مدت بی خوابی می تواند به کاهش این عواقب منفی برای سلامتی کمک کند.

 

محققان بی خوابی را به عنوان شایع ترین اختلال خواب شناسایی کرده اند چرا که افراد زیادی در سراسر جهان شب ها خواب کوتاهی دارند.از سوی دیگر بی خوابی با شمار زیاد وضعیت های بهداشتی از جمله علائم افسردگی، اختلال بی توجهی ناشی از بیش فعالی و آلزایمر ارتباط دارد.

 

محققان در این مطالعه محور توجه خود را بر خطرات ناشی از بی خوابی مزمن بر سلامت کلیه متمرکز کردند و برای این منظور شمار زیادی از سربازان کهنه کار آمریکایی را که در یک مطالعه کوهرت شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.

 

محققان در این مطالعه سلامت کلیه و عواقب مرگ و میر ناشی از هر علت را بر روی 957 هزار و 587 سرباز کهنه کار آمریکایی بررسی کردند؛ تمامی این افراد در اوایل این مطالعه مشکلاتی در رابطه با سلامت کلیه نداشتند اما 41 هزار و 928 نفر از آنها بی خوابی مزمن داشتند.

 

در طول یک دوره متوسط پیگیری 6.1 ساله 23.1 درصد افراد مورد مطالعه درگذشتند درحالیکه 2.7 درصد دچار کاهش سریع عملکرد کلیه شدند. همچنین 0.2 درصد از این افراد دچار نارسایی کلیه کشتند.

 

محققان متذکر شدند که بی خوابی مزمن با 1.4 برابری شدن خطر مرگ و میر ناشی از هر علت و همچنین 1.5 برابر شدن خطر کاهش عملکرد کلیه و نیز افزایش شدید 2.4 برابری نارسایی کلیه ارتباط دارد.

 

این نتایج نشان می دهد که بی خوابی مستمر می تواند در ابتلا با ابتلا به بیماری مزمن کلیه و بطور کلی کوتاه شدن طول عمر انسان ارتباط داشته باشد.

 

نتایج این مطالعه هفته جاری در انجمن آمریکایی نفرولوژی کلیه ارائه شد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:29
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

نتایج یک مطالعه آماری نشان می‌دهد نرخ جهانی ابتلا به بیماری مزمن کلیوی مرتبط با آلودگی هوا به بیش از ۱۰ میلیون نفر در سال رسیده است. 
به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است آلودگی هوا سالانه موجب می‌شود میلیون‌ها نفر دچار بیماری کلیوی شوند.

 

به گفته متخصصان آمار مبتلایان جهانی بیماری مزمن کلیوی که به دلیل آلودگی هوا دچار این مشکل شده‌اند هر سال بیش از ۱۰ میلیون نفر است.

 

متخصصان علوم پزشکیِ مرکز اپیدمیولوژی بالینی در سنت لوئیس آمریکا پیش از این به ارتباط بین افزایش سطح ذرات معلق و خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی اشاره کرده بودند اما پس از آن کارشناسان با استفاده از اطلاعات "گزارش بار جهانی بیماری‌ها" (Global Barden of Disease) در آخرین مطالعه خود، میزان ابتلا به بیماری مزمن کلیوی مرتبط با آلودگی هوا را ارزیابی کردند.

 

به گزارش خبرگزاری شینهوا، نتایج بدست آمده حاکی از آن است که موارد ارتباط بین آلودگی هوا و ابتلا به بیماری مزمن کلیوی تحت فاکتور جغرافیا متفاوت است.

يکشنبه 21/8/1396 - 13:28
سلامت و بهداشت جامعه

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر اجرای قانون ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی تاکید کرد و گفت: ترکیب تنباکوهای حاوی اسانس‌های سرطان زا بسیار خطرناک است. 
به گزارش مهر، دکتر حسینعلی شهریاری با انتقاد از سیر صعودی بیماری های غیرواگیر در کشور با تاکید بر اینکه تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد تامین سلامت جامعه بر عهده وزارت بهداشت است، تصریح کرد: ۷۰ تا ۷۵ درصد این موضوع منوط به همکاری موثر وزارت خانه ها و سایر دستگاه ها مانند سازمان محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر ارگان هایی که به نوعی در حوزه سلامت دخیل بوده و همچنین مردم بازمی گردد.

 

نماینده مردم زاهدان، افزود: با مصرف مواد غذایی و آب ناسالم و همچنین کم تحرکی نمی توان انتظار داشت که تامین سلامت جامعه به درستی تحقق یابد.

 

وی روی آوردن به سمت زندگی مدرن و ماشینی، آلودگی هوا، مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب، افزایش مصرف فست و فودها و عدم تحرک را از عوامل خطرزای بیماری های غیرواگیر دانست و تصریح کرد: مقام معظم رهبری به طور مداوم بر روی آوردن به زندگی ایرانی اسلامی تاکید داشته و به طور قطع توجه به این مهم می تواند در کاهش بیماری های غیرواگیر موثر باشد.

 

این نماینده مجلس با انتقاد از اینکه مصرف فست فودهایی مانند سوسیس وکالباس زمینه بروز بیماری‌های غیرواگیر را افزایش داده است، گفت: متاسفانه امروزه نه تنها  بزرگسالان بلکه کودکان هم به سمت مصرف فست فودها و غذاهای چرب روی آورده و از سویی بانوان به دلیل آنکه فرصت تهیه غذاهای سنتی و سالم را ندارند، تهیه غذاهای آسان را در اولویت قرار می دهند این در حالی است که در تهیه سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده شده و این مواد نگهدارنده خود از عوامل بروز انواع سرطان‌ها است.

 

شهریاری با هشدار نسبت به اینکه خطر بیماری چاقی در کشور را باید جدی گرفته شود، ادامه داد: چاقی بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون و انواع و اقسام سرطان‌ها را به دنبال دارد بنابراین باید با پرهیز از غذاهای چرب، فعالیت بدنی مناسب و تغییر سبک زندگی خطر چاقی را کاهش داد.

 

نماینده مردم زاهدان، مصرف دخانیات را در افزایش بیماری های غیرواگیر موثر دانست و از بی توجهی به اجرای قانون مبارزه با دخانیات انتقاد کرد و افزود: هر چند طبق این قانون عرضه قلیان در اماکن عمومی ممنوع است اما در نتیجه بی توجهی به اجرای این قانون جوانان ما به جای روی آوردن به سمت تفریحات سالم وقت خود را در قلیان و قهوه خانه ها می گذرانند.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از اینکه در برخی از مراکز عرضه قلیان به مواد روانگردان به تنباکو افزوده می شود، تصریح کرد: ترکیب تنباکوهای حاوی اسانس‌های سرطان زا و بسیار خطرناک است.

 

وی یادآور شد: دولت سابق با توجه به آئین نامه اجرایی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب سال ۱۳۸۶ که در آن ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی از جمله قهوه خانه ها با صراحت مورد تاکید قرار گرفته اقداماتی انجام داد اما متاسفانه با توجیه احمدی نژاد رئیس جمهوری وقت مبنی بر خطر بیکاری و ورشکستگی این مراکز این موضوع در نیمه های راه نیمه کاره رها شد و هنوز شاهد نگاه سلیقه ای مسئولان به این موضوع هستیم.

 

وی افزود: در این رابطه آیا ۲۰۰۰ نفر بیکار شوند بهتر است یا صدها هزار نفر در نتیجه مصرف قلیان مبتلا به سرطان و سایر بیماری ها شوند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بر اساس گزارش های سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا نه تنها آمار مبتلایان به سرطان بلکه بیماری های قلبی و عروقی و ریوی را نیز افزایش می دهد، گفت: سالانه ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ نفر در کشور به علت آلودگی هوا دچار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی می شوند و متاسفانه تاکنون در جهت بهبود وضعیت هوای کلانشهرها گام های جدی برداشته نشده و تنها به اقدامات شعاری اکتفا شده است.

 

شهریاری با بیان اینکه سالانه به اندازه یک زلزله در جاده های کشور تلفات می دهیم، تصریح کرد: برخی از مصدومان جان خود را از دست داده و چندین هزار نفر نیز معلول می شوند و در واقع به ازای هر فوتی سه یا ۴ نفر دچار معلولیت های جدی می شوند.

 

نماینده مردم زاهدان، با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد مرگ و میرهای کشور مربوط به بیماری های غیرواگیر است، گفت: بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان ها در صدر بیماری های غیرواگیر قرار داشته و همچنین سوانح جاده ای یکی از عوامل موثر در مرگ و میر ایرانیان محسوب می شود.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: درمان هزینه بر است و وزارت بهداشت باید به سمت پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر گام بردارد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

مطالعه جدید نشان می دهد بین مصرف استامینوفن در بارداری و افزایش ریسک بروز مشکلات رفتاری در کودکان ارتباط وجود دارد.
به گزارش مهر، محققان در نروژ دریافتند در بین حدود ۱۱۳ هزار کودک، آنهایی که مادرشان در طول بارداری استامینوفن مصرف کرده بود بیشتر از همه مبتلا به اختلال بیش فعالی تشخیص داده شدند.

 

اگرچه این ارتباط در صورت مصرف طولانی استامینوفن بخصوص برای مدت یک ماه یا بیشتر محدود شده است.

 

به گفته محققان زمانیکه مادران در طول بارداری به مدت ۲۹ روز یا بیشتر استامینوفن مصرف کرده باشند، کودک شان دو برابر زنانی که این دارو را مصرف نکرده باشند در معرض ریسک ابتلا به اختلال بیش فعالی هستند.

 

از سوی دیگر، زمانیکه مادر باردار به مدت یک هفته یا کمتر این دارو را مصرف کرده باشد، ریسک ابتلا به اختلال بیش فعالی در کودکان نسبتا کاهش می یابد.

 

به گفته محققان هنوز دلیل وجود این رابطه مشخص نیست، اما احتمالا این دارو با هورمون های مادر که برای رشد مغز جنین مهم است تداخل می یابد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:26
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

 

محققان طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که تزریق خون جوانان به میانسالان می‌تواند از بروز علایم "دمانس" یا همان زوال عقل جلوگیری کند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، دانشمندان تلاش بسیاری را در جهت انجام این روش جدید که اصطلاحا "خون‌آشام درمانی"(Vampire therapy) نام دارد انجام دادند.

 

آنها سه سال قبل در طول انجام پژوهش‌های مختلف دریافتند که تزریق خون موش‌های جوان به موش‌های مسن باعث ایجاد عروق خونی جدید و بهبود حافظه و یادگیری می‌شود.

 

اما در ‌آزمایشات انسانی که این هفته انجام شد آنها از نتایج کاملا شگفت زده شدند.

 

اگرچه فاز اول آزمایشات تنها برای اثبات این روش انجام شد، محققان بهبود قابل توجهی در علائم آلزایمر را مشاهده کردند.

 

محققان این پژوهش اظهار کردند که نتایج این روش برای آنها واقعا شگفت آور بود و آنها انتظار مشاهده چنین تاثیرات مثبتی را نداشتند.

 

دانشمندان معتقدند که خون جوان از قدرت بسیار بالایی برخوردار است زیرا حاوی مقدار زیادی از پروتئین شناخته شده به نام "GDF111" است که با بالا رفتن سن کاهش می‌یابد.

 

مطالعات حیوانی که قبلا انجام شده نشان می‌دهد که "GDF1111" می تواند عملکرد هر عضو بدن را بهبود بخشد.

 

تخمین زده می‌شود که در حدود 850 هزار نفر مبتلا به آلزایمر در بریتانیا وجود دارند، اما به رغم وجود چندین درمان دارویی، درمان‌هایی برای توقف، جلوگیری و یا معکوس شدن این روند مشاهده نشده است.

 

برای این آزمایش جدید، 18 فرد بیش از 65 سال که مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط بودند، 4 بار تزریق پلاسمای هفتگی را از افراد بین 18 تا 30 سال دریافت کردند.

 

 دانشمندان برای انجام این کار تنها از پلاسمای خون این افراد جوان استفاده کردند.

 

پلاسما مایع شفاف و روشنی است که پس از حذف گلبول‌های قرمز و سفید باقی مانده و حاوی پروتئین، نمک، آنزیم‌ها و آنتی‌بادی‌ها است.

 

پس از انجام این کار بیماران به راحتی می‌توانستند کارهای روزانه خود مانند یادآوری مصرف دارو، پرداخت صورتحساب یا تهیه وعده‌های غذایی را انجام دهند.

 

محققان این پژوهش بر این باورند که با استفاده از این روش می‌توان زندگی عادی را به بیماران مبتلا به آلزایمر که روند زندگی‌شان به دلیل این بیماری دچار اختلال شده، مجددا هدیه کرد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

متخصصان ادعا کردند داروی معمول برای درمان رفلاکس اسید معده با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط است. 
به گزارش ایسنا، داروهای مهار کننده پروتون پمپ (PPI) میزان اسید تولید شده در معده را کاهش می‌دهند و برای درمان رفلاکس اسید معده و زخم معده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

با این حال متخصصان در بررسی جدید خود دریافتند استفاده طولانی مدت از داروهای مهار کننده پروتون پمپ موجب افزایش ۲.۴ برابری خطر ابتلا به سرطان معده می‌شود.

 

در انگلیس هر سال بیش از۵۰ میلیون نسخه برای داروهای مهار کننده پروتون پمپ تجویز می‌شود که البته این داروها عوارض جانبی دارند و حتی خطر مرگ را افزایش می‌دهند.

 

متخصصان دانشگاه هنگ کنگ و کالج دانشگاهی لندن دریافتند پس از خارج کردن هلیکوباکتر پیلوری خطر ابتلا به این بیماری در ارتباط با دوز و طول دوره مصرف داروهای مهار کننده پروتون پمپ همچنان بالاست.

 

در این بررسی متخصصان به مقایسه مصرف داروهای PPI و داروهای دیگر کاهنده تولید اسید به نام مسدود کننده‌های H2 در ۶۳ هزار و ۳۹۷ فرد بزرگسال پرداختند. گروهی از این افراد از ترکیبات داروهای PPI و آنتی بیوتیک‌ها برای از بین رفتن هلیکوباکتر پیلوری ظرف یک هفته، بین سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ مصرف کردند.

 

سپس متخصصان این افراد را تا زمان ابتلا به سرطان معده یا زمان فوت و یا تا رسیدن به زمان پایان مطالعه در انتهای سال ۲۰۱۵ تحت کنترل قرار دادند.

 

در طول این دوره ۳۲۷۱ نفر به طور میانگین برای مدت سه سال از داروهای PPI مصرف کردند در حالی که ۲۱ هزار و ۷۲۹ نفر دیگر مسدود کننده‌های H2 را دریافت کردند. مجموع ۱۵۳ نفر دچار بیماری سرطان معده شدند که هیچ یک از آنان تحت آزمایش هلیکوباکتر پیلوری قرار نگرفته‌ بودند اما همگی‌شان مشکلات طولانی مدت به دلیل التهاب معده داشتند.

 

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این آزمایش‌ها نشان داد در حالی که مسدودکننده‌های H2 هیچ ارتباطی با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده ندارند داروهای مهار کننده پروتون پمپ با افزایش بیش از دو برابری خطر ابتلا به این سرطان مرتبط هستند.

يکشنبه 21/8/1396 - 13:23
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان از افزایش خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی با مصرف تنها دو بطری نوشابه در هفته خبر دادند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، طبق بررسی‌های جدید، نوشیدنی‌های شیرین نه تنها موجب افزایش وزن می‌شوند، بلکه برای سلامتی نیز مضر هستند.

 

مصرف بیش از حد نوشابه‌های شیرین با ابتلا به بیماری‌های مختلف مرتبط است.

 

مصرف مداوم نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشیدنی‌های شیرین ورزشی، آب میوه‌ها و نوشابه‌ها نه تنها سبب افزایش وزن می‌شوند، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سکته مغزی را نیز افزایش می‌دهند.

 

"فادیل اسوپ"(Faadiel Essop)، سرپرست محققان این پژوهش می‌گوید: برخی مطالعات نشان دادند که مصرف دو بار نوشیدنی شکر دار در هفته، افزایش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، دیابت و بیماری قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد.

 

وی افزود: دیگر تحقیقات نشان داد که مصرف حداقل یک نوشیدنی شیرین در هر روز موجب افزایش فشار خون می‌شود.

 

محققان 36 مطالعه انجام شده در 10 سال گذشته را بررسی کرده‌اند که تاثیر نوشیدنی‌های شیرین بر سلامت متابولیسم و قلب را بررسی می‌کند. اگرچه مطالعات، یافته‌های متنوعی داشت اما اکثر آنها نشان دادند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین با ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است.

 

سندرم متابولیک وضعیتی است که وقتی فرد دارای سه یا چند مورد از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شامل افزایش قند خون، کاهش سطح HDL، افزایش سطح تری‌گلیسیرید، چاقی شکمی و قند خون ناشتای بیش از حد طبیعی است که با این حال میزان آن کمتر از دیابت است.

 

نوشیدنی‌های شیرین نیز با فشار خون بالا، کلسترول غیرطبیعی، التهاب و کاهش حساسیت به انسولین ارتباط دارد.

 

اسوپ نیز پیشنهاد کرده است که افرادی که نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌کنند به اندازه افرادی که غذاهای جامد مصرف می‌کنند، حتی اگر مصرف کالری مشابه باشد، احساس سیری نمی‌کنند. در نتیجه، عدم احساس سیری ممکن است به نوشیدن یا خوردن بیشتر منجر شود.

 

بیشتر مطالعات روی افرادی که بیش از پنج نوشیدنی شکر دار را در یک هفته مصرف کردند، استوار بوده است.

 

محققان افزودند که مشخص نیست که چگونه این نوشیدنی‌های شیرین باعث افزایش احتمال سندرم متابولیک می‌شود، اما مطمئنا مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های شیرین به افزایش سایز دور کمر و افزایش وزن بستگی منجر می‌شود.

 

با این حال، انجمن دیابت آمریکا و دکتر ویلیام سفالو، افسر پزشکی گفتند که مطالعات بررسی شده، مشاهداتی بوده و نمی‌توانند علت و معلول را اثبات کنند، اگرچه این تحقیقات دارای پایه‌های علمی و پزشکی خوب و قابل اثباتی هستند.

 

سفالو همچنین خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به دیابت هستند، به ویژه افرادی که تحت درمان با انسولین هستند و سطح قند خونشان پایین است، باید سطح آن را افزایش دهند تا از عوارض جدی جلوگیری شود.

 

علاوه بر این، در چنین مواردی یک نوشیدنی شیرین مانند نوشابه یا آبمیوه می‌تواند بسیار مفید باشد. به غیر از این، وی گفت که آب بهترین شکل برای هیدراته کردن بدن برای همگان است.

 

این مطالعه در مجله Journal of Endocrine Society منتشر شده است.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیقات اخیر نشان داده است که آسیب‌های مغزی که به فوتبالیست‌ها وارد می‌شود به پست آنها در زمین و مدت زمان بازی آنها بستگی دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از Science daily ، تحقیقاتی که در مجله رادیو لوژی منتشر شده است، نشان می‌دهد که میزان‌ آسیب‌های مغزی که به فوتبالیست‌ها وارد می‌شود به پست آنها در زمین و مدت زمان فعالیت آنها بستگی  دارد.

 

پیش از این مشخص شده بود که در فوتبال احتمال آسیب‌دیدگی‌ مغزی بسیار زیاد است و به خصوص هد زدن در فوتبال باعث می‌شود که به قسمت سفید مغز آسیب وارد ‌شود.

 

مدیر این تحقیقات می‌گوید: مطالعات ما نشان داده است که مدت زمان بازی کردن و پست فوتبالیست‌ها بر آسیب‌های مغزی وارده تاثیرگذار است.

 

این فاکتورها می‌تواند مدت زمانی که آسیب‌دیدگی‌ در بدن ورزشکار باقی می‌ماند و تاثیر می‌گذارد را معین کند.

 

در این تحقیقات ۶۴ فوتبالیست مورد بررسی قرار گرفتند.

 

تعداد دفعات هد زدن یا ضربه‌ای که به سر وارد می‌شود نیز بر شدت آسیب و مدت زمانی که آسیب در بدن باقی می ماند موثر است.

 

در افرادی که بیش از سه بار ضربه‌های مغزی را در فوتبال تجربه کرده‌اند، قسمت سفید مغز بیشتر تخریب می‌شود.

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:17
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته محققان، ترکیب موجود در محصولات غذایی سویا به توقف روند پیشرفت سرطان سینه کمک می کند و شیوه ای به سوی درمان های جدید پیشگیری از بیماری خواهد بود. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه آریزونا آمریکا عنوان می کنند جنیستین، ترکیب موجود در مواد غذایی سویا، می تواند از ژن BRCA۱ محافظت کند، ژنی که نقش اساسی در پیشگیری از رشد تومور در بافت سینه ایفاء می کند.

 

ژن BRCA۱ ژن سرکوب کننده تومور است. در صورتیکه به طورعادی عمل کند، به حفظ پایداری و ثبات DNA کمک می کند و در مقابل بیماری های ژنتیکی نظیر سرطان نقش حفاظتی ایفاء می کند؛ زمیانیکه ژن BRCA۱ به شکل غیرعادی عمل کند، عملکرد دفاعی بدن در مقابل سرطان سینه مختل می شود.

 

درصد کمی از موارد ابتلا به سرطان سینه ناشی از جهش در ژن BRCA۱ است، بسیاری از بیماران دیگر مبتلا به سرطان سینه دارای نسخه های عادی هستند، اما ژن های شان "متانول دار" شده اند، یعنی در رشته مولکول های کربن پیچیده شده که آنها را غیرقابل خواندن می کند.

 

به گفته محققان، ژن BRCA۱ خاموش در این شیوه قادر به انجام وظیفه اش به عنوان سرکوب کننده تومور نیست.

 

یک گیرنده موسوم به AhR (گیرنده هیدروکربن آروماتیک) ژن BRCA۱ را خاموش می کند و در نتیجه زنجیره ای از تاثیرات نامطلوب آغاز می شود.

 

زمانیکه BRCA۱ قادر به انجام وظایفش به عنوان سرکوب کننده تومور نباشد، سلول های سرطانی می توانند تکثیر یابند.

 

محققان این مطالعه دریافتند AhR می تواند از طریق جنیستین مورد هدف قرار گیرد.

 

تیم تحقیق امیدوار است این کشف بتواند منجر به درمان مبتنی بر جنیستین شود و بتواند اقدامات مضر AhR را متوقف سازد.

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:16
سلامت و بهداشت جامعه


 

تحقیق جدید نشان می دهد تنها مصرف دو قوطی نوشابه گازدار در هفته برای افزایش ریسک بیماری قلبی، سکته، فشارخون بالا و دیابت کافی است.
به گزارش مهر، طبق گزارش محققان مصرف یک قوطی ۰.۳۴ لیتری نوشابه گازدار موجب افزایش فشارخون می شود. این مطالعه در ادامه تاکید می کند که مصرف میزان کمی از این نوشیدنی به صورت عادت هفتگی می تواند ریسک سندروم متابولیک را افزایش دهد.

 

در این مطالعه، داده های ۳۶ مطالعه در مورد افرادی که پنج نوشابه حاوی قند یا بیشتر در هفته مصرف می کردند و فاکتورهای پرخطر نوشابه گازدار توسط محققان بررسی شد.

 

کاهش ۱۷ درصدی حساسیت انسولین در افرادی که نوشابه های حاوی قند به مدت ۱۰ هفته می نوشیدند مشاهده شد. محققان همچنین به رابطه بین نوشابه گازدار، فشارخون بالا و بیماری قلبی پی بردند.

 

فدیال ایسوپ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آفریقای جنوبی، در این باره می گوید: «افزایش شیوع اختلالات کاردیومتابولیک قویا با شهرنشینی و سبک زندگی مضر نظیر بی تحرکی، سیگار کشیدن و رژیم غذایی نامناسب مرتبط است.»

 

به گفته وی، مصرف بیش از اندازه مواد قندی یکی از تغییرات اساسی در رژیم غذایی جهانی در طول چند دهه اخیر بوده است که عامل اصلی شروع بیماری های قلبی-عروقی تلقی می شود.

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته