• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1241روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

کدام تست برای تشخیص کووید ۱۹ دقیق‌تر است؟

سه نوع تست کرونا سریع، PCR و سرولوژی در ایران داریم که دقت آن‌ها در تشخیص کرونا متفاوت است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها که تب کرونا داغ تر از همیشه شده و با بالارفتن آن محدودیت های کرونایی به شهرها آماده است توجه به علائم ابتلا به کرونا و انجام روش های تشخیصی و مراجعه زودهنگام به پزشک بسیار مهم است، پزشکان در شرایط کنونی هشدار داده اند که هر نوع علامت سرماخوردگی را باید کرونا فرض کرد و در صورت تداوم علائم فرد باید به پزشک مراجعه کند تا با تجویز پزشک روش تشخیصی مورد نظر به بیمار توصیه شود.

تست های کرونا انواع و اقسام مختلفی دارند از تست های PCR گرفته که ازحلق یا بینی گرفته می شوند تا آزمایش هایی که از خون فرد اخذ می شود و این آزمایش ها به تست سرولوژی مشهور هستند البته این روزها تست های سریع و رپید هم در حال توزیع در مراکز غربالگری کروناست تا بتوان افراد علامت دار را به سرعت غربارلگری و قرنطینه کرد.

روش‌های تشخیص کرونا را بشناسید
 امیرحسین بحرالعلومیان رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره روش‌های تشخیص آزمایشگاهی ویروس کرونا اظهار کرد: روش‌ نخست تشخیص آزمایشگاهی ویروس کرونا بر اساس شناسایی ویروس است که با دو روش  یافتن ژنوم ویروس با استفاده از روش پی سی آر Real Time PCR  و یافتن آنتی ژن ویروس با تست های سریع یا رپید صورت می‌گیرد، همچنین در روش دوم تشخیص بر اساس آنتی بادی‌های تولید شده در بدن فرد مبتلا به کرونا، علیه آنتی ژن ویروس انجام می‌شود.

رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور درباره اینکه گاهی پزشکان آزمایش های خون مختلفی را برای تشخیص کرونا تجویز می‌کنند، گفت: البته گاهی اوقات پزشک معالج ممکن است آزمایشات غیر اختصاصی دیگری را براساس سایر واکنش‌های بدن علیه ویروس کرونا درخواست کند که این آزمایشات اختصاصی ویروس کرونا نیست و صرفاً وجود یک عامل ایجاد کننده التهاب یا عفونت در بدن را تأیید می‌کند نظیر آزمایشات ESR , CRP , CBC، ولی آزمایشات اختصاصی همان دو دسته فوق الذکر است.

 

همه آنچه درباره تشخیص کرونا به روش PCR باید بدانید
تست های PCR یا همان تست های مولکولی از حلق و بینی گرفته می شود و روش تشخیص اختصاصی Covid-۱۹ است البته این تست ها منفی کاذب دارد اما مثبت شدن آن به معنای ابتلای قطعی به کروناست.

بحرالعلومیان با اشاره به روش تشخیص کرونا یافتن ژنوم ویروس با استفاده از روش ‌PCR  اظهار کرد:در آزمایش کرونا به روش Real Time PCR، نمونه برداری از سطح مخاطی انتهای حلق و بینی انجام و سپس نمونه برداشت شده به آزمایشگاه منتقل می شود، در این روش آزمایشگاه ابتدا ماده ژنتیکی (ژنوم) ویروس استخراج می‌کند و سپس مناطق خاصی از زنجیره ژنتیکی آن که مخصوص ویروس کروناست(در صورت وجود داشتن) به وسیله دستگاه Real Time PCR تکثیر و تشخیص داده می‌شود و نتیجه بصورت مثبت برای ویروس Covid-۱۹ گزارش می‌شود.

 

تست منفی کرونا به معنای عدم ابتلا نیست
رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور با اشاره به معایب تشخیص کرونا به روش ‌PCR اظهار کرد:  نتایج این آزمایش از دقت بسیار خوبی برخوردار است ولی این روش معایبی نیز دارد که از جمله آنها می‌توان به قیمت آزمایش و مواد مصرفی و تجهیزات مورد نیاز بسیار بالا و نیاز به افراد بسیار ماهر برای انجام آزمایشات مولکولی اشاره کرد.افزون بر اینها زمان مورد نیاز برای انجام آزمایش زیاد است و گاهی نتایج آزمایش چند روز بعد به بیمار داده می‌شود.

بحرالعلومیان درباره اینکه برخی افراد تست کرونایشان منفی می شود اما پزشک تشخیص کرونا می دهد، گفت: همچنین در این روش احتمال منفی کاذب به دلیل شرایط نمونه برداری و سایر عوامل مداخله گر وجود دارد و از علل منفی شدن تست PCR می‌توان به جمع‌آوری نامناسب نمونه، نوع نامناسب نمونه، ذخیره سازی و حمل نامناسب و اشکال در مواد و تکنیک اشاره کرد لذا گاهی پزشک با وجود نتیجه منفی آزمایش PCR بر اساس علائم بالینی یا سی تی اسکن تشخیص کرونا می‌دهدو  اقدام به درمان می‌کند.

 

تست سریع کرونا در ۲۰ دقیقه
به تازگی تولید کیت های تشخیص Covid-۱۹ با آنتی ژن در کشور آغاز شده است و این تست ها قرار است در مراکز غربالگری سرپایی مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور به روش تشخیص کرونا مبتنی بر یافتن آنتی ژن ویروس یا تست های سریع اشاره کرد و گفت: آزمایش آنتی ژن که در ایران نیز بزودی در دسترس خواهد بود، برروی نمونه‌های مخاطی نظیر خلط انجام می‌شود ولی به جای ردیابی ژنوم ویروس به دنبال پروتئین‌های اختصاصی ویروس (آنتی ژن) می‌گردیم، این تست با سرعت بسیار بالاتر (حدود بیست دقیقه) و ارزانتر (حدودا نصف قیمت روش PCR) قابل انجام است و دقت نسبتا مناسبی هم دارد.

 

مقایسه تست PCR و سریع کرونا
وی درباره کاربرد تست های آنتی ژن یا رپید تست ها کروناو دقت آنها نسبت به تست PCR برای تشخیص کرونا اظهار کرد: این تست‌ها آنتی ژن های اختصاصی ویروس ها را تشخیص می‌دهند و ابتلای فرد به کرونا در همان زمان را می‌توان با این تست ها مشخص کرد قبل از کرونا تست های آنتی ژن و برای ویروس های آنفولانزا وRSV مورد تایید قرار گرفته بود.

رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور تست های آنتی ژن یا تست های سریع کووید ۱۹ در حال حاضر با نمونه برداری از نازوفارنکس و بینی تایید شده اند و برای انجام تست در رده سنی خاصی محدودیت وجود ندارد و از مزایای این تست های سریع می توان به این موضوع اشاره کرد که این تست‌ها نسبتاً ارزان هستند و قابلیت انجام در بالین بیمار و خارج از آزمایشگاه‌های تشخیصی را دارند.

وی افزود:‌ باید توجه داشت تست های سریع کرونا حساسیت کمتری نسبت به تست های PCR دارند ولی به واسطه در دسترس بودن، سرعت جوابدهی ۲۰  دقیقه ای، عدم نیاز به تجهیزات گران قیمت و پرسنل با تخصص بسیار بالا و قیمت مناسب برای تشخیص و غربالگری بیماران به صورت انبوه بسیار کمک کننده هستند و بیشتر در افراد علامت دار مورد استفاده قرار می گیرند و بهتر است برای تشخیص افراد ناقل از تست‌های PCR استفاده کرد.

 

تست‌هایی سرولوژی چگونه عمل می‌کنند؟
شاید بسیاری از شما با تست خون کرونا آشنا باشید اغلب این تست ها برای آن انجام می شود تا ببینند فرد پیش از این به کرونا مبتلا شده است یا نه ؟

بحرالعلومیان درباره تشخیص کرونا بر اساس آنتی بادی‌های تولید شده در بدن فرد مبتلا به کرونا علیه آنتی ژن ویروس یا تست های سرولوژی بیان کرد: باید توجه داشت که بدن انسان در مواجه با عوامل بیماری زا بصورت اختصاصی بر علیه هر ویروس یا باکتری و سایر عوامل توسط لنفوسیت‌های B با همکاری سایر سلول‌های سیستم ایمنی آنتی بادی یا پادتن تولید می‌کند.

رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور  ادامه داد: آنتی بادی‌ها علیه هر آنتی ژن می‌تواند از انواع مختلف (IgA , IgE , IgM , IgG) باشد که هر کدام از این کلاس‌های آنتی بادی در زمان و شرایط خاصی در بدن علیه آنتی ژن یا ویروس کرونا تولید می‌شود و باید توجه داشت که نمونه مورد نیاز برای انجام آزمایش آنتی بادی خون (سرم خون) است.

 

بحرالعلومیان با بیان اینکه علیه ویروس کرونا دو نوع مختلف آنتی بادی اختصاصی IgG و IgM تولید می‌شود، گفت: در ابتدای ورود ویروس به بدن و پس از واکنش ایمنی اولیه، آنتی بادی از کلاس IgM بر علیه آنتی ژن‌های ویروس تولید می‌شود و بین سه الی هفت روز پس از ورود ویروس به بدن مقدار آن در خون بیمار افزایش می‌یابد و سپس از حدود روز دهم، آنتی بادی از کلاس IgG شروع به افزایش در خون بیمار می‌کند.

رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور اظهار کرد: از هفته دوم الی سوم آنتی بادی‌های کلاس IgM کم کم کاهش پیدا و آنتی بادی‌های کلاس IgG شروع به افزایش می‌کنند، پس بنابراین در صورتی که IgM به تنهائی در نمونه خون بیمار شناسائی شود نشان دهنده فاز اولیه شروع بیماری است و در صورت حضور همزمان IgM و IgG در خون بیمار می‌توان فهمید شخص مبتلا در فاز‌های انتهائی بیماری است و در صورتی که فقط IgG در خون بیمار حضور داشته باشد به احتمال قوی بیمار بهبود یافته و فقط یک سابقه ابتلا به بیماری در گذشته نزدیک قابل تشخیص است.

 

کاربرد تست‌های سرولوژی چیست؟
بحرالعلومیان بیان کرد: توجه داشته باشید ارزش تشخیصی آزمایش آنتی بادی که روی نمونه خون بیمار انجام می‌شود و از دقت مناسب و سرعت نسبتا خوب (حدودا ۲ الی ۳ ساعت) و قیمت بسیار مناسب (حدودا نصف قیمت روش آنتی ژن و یک چهارم روش PCR محدود است و عمدتا برای مطالعات اپیدمیولوژیک بیماری ارزش دارد. اکنون اطلاعات زیادی در دسترس نیست که عمر و میزان ایمنی زائی IgG برای ویروس کووید ۱۹ تا چه حد است.

رئیس کمیته صنفی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور اظهار کرد: نمودار زیر بصورت کلی تفسیر سطح IgG و IgM را توضیح می دهد که ابتدا فقط IgM و در اواسط بیماری هر دو نوع و در انتهای دوره فقط IgG قابل تشخیص است، سطح IgG ممکن است برای مدت طولانی و حتی ماه‌ها و سالها بالا بماند و در صورت عفونت مجدد همین سطوح بالا باعث پاسخ ایمنی سریع و مناسب می‌شود و در عفونت مجدد دوباره سطح IgM کمی بالا می‌رود و مجددا کاهش می یابد.

بحرالعلومیان گفت: در نمودار نشان داده شده است که ویروس کرونا تقریباً بین یک تا دو هفته قبل از علائم در نمونه‌های مخاط تنفسی قابل تشخیص است و این موضوع ارزش تست‌های PCR و آنتی ژن را برای تشخیص بیماری به ویژه در ناقلان کرونا نشان می دهد ضمن آنکه IgM و IgG  از زمان شروع علائم در بدن تولید می‌شوندودر ابتدا سطح IgM سریع بالا می رود و این آنتی بادی قابل ردیابی و تشخیص است ولی  IgG به کندی بالا می‌رود و تقریباً دو هفته بعد قابل تشخیص می شود.

چهارشنبه 5/9/1399 - 18:14
اخبار

 

 


شیوع ویروس کرونا برای برخی کسب وکار‌ها فرصتی شد تا شرکت‌های خود را در برخی زمینه‌ها گسترش دهند و برای اقتصاد کشور موثر واقع شوند که در این گزارش به جنبه‌های مختلف آن رسیدگی شده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا آغاز یک دوره سختی برای تمام مردم جهان بود، اولین نگرانی مردم جهان از این ویروس در خصوص سلامتی و دومین نگرانی از لحاظ ضربه خوردن به درآمد هایشان بود.

حدود ۱۰ ماه گذشته با شیوع این ویروس در نقاط مختلف جهان، دولت‌ها اقدام به تعطیلی نسبی شهر‌های خود کردند به طوری که تنها مراکز ضروری و حیاتی مانند بیمارستان ها، درمانگاه‌ها و مراکز بهداشتی فعالیت دارند. باز بودن این مراکز در هر شرایط ضروری است و سلامت بیماران را تضمین می‌کنند.

همچنین علاوه بر مردم که کسب و کار خود را برای مدت نا مشخصی تعطیل کرده اند، دولت‌ها نیز از این قافله زیان دیده اند به طوری که ارزش سهام‌ها کاهش و بازار‌ها ضعیف شده اند همچنین بخش تولید که ستون اقتصاد کشور‌هاست نیز ظرفیت خود را از دست داده است.



اما در این بین بخش متفاوتی از کسب و کار‌ها نه تنها هیچ احساس ضرری نکرده اند بلکه بیش از پیش نیز ارزش کسب وکارشان گسترده و درآمد شرکتشان افزایش یافته است. به این گونه فعالیت‌ها استارت آپ، کسب وکار فناورانه یا خدمات اینترنتی گفته می‌شود که سال هاست افراد زیادی از این طریق کسب درآمد می‌کنند.

بر اساس محدودیت‌هایی که در برخی کشور‌ها برای مقابله با شیوع کرونا اعمال شده بود، بسیاری از مردم تنها برای خرید‌های ضروری خود از خانه خارج می‌شدند و حجم قابل توجهی از روزمرگی‌ها به فعالیت‌های فناورانه محول شده بود به طوری که سفارش‌های اینترنتی صورت می‌گیرد و تحویل نیز بر عهده این شرکت‌ها است.

این گونه کسب وکار‌ها یک شرکت و نشان تجاری را به نام خود ثبت می‌کنند و در اغلب موارد واسطه هستند، یعنی فردی که در خانه در قرنطینه به سر می‌برد، با حضور در سایت شرکت مورد نظر سفارشات خود را به عنوان مثال از یک سوپر مارکت ثبت و هزینه را به صورت آنلاین پرداخت می‌کند، این تمام ماجرا است حال باید فرد منتظر بماند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن سفارش به دست وی برسد.
 

در ایران نیز تا پیش از شیوع این ویروس، کسب وکار‌های زیادی در زمینه‌های مختلف مانند سفارش غذا، خوراک، پوشاک و خدمات مختلف مانند تاکسی سرویس و خرید بلیت فعالیت داشتند که درآمد و اشتغالزایی خوبی هم نتوانسته اند از این طریق حاصل کنند.
محدودیت‌ها به نفع کسب وکار‌های اینترنتی شد
رضا الفت نسب عضو هئیت مدیره کسب وکار‌های مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در روز‌های نخست شیوع کرونا در ایران، کسب و کار‌های اینترنتی به دو بخش تقسیم شدند؛ بخش اول که کالا و خدمات ضروری ارائه می‌دادند، سود‌های قابل توجه دریافت کردند، اما بخش دوم به دلیل عرضه کالا‌های نه چندان ضروری با اُفت سود و درآمد مواجه شدند.

وی افزود: اما با گذشت زمان با برداشته شدن محدودیت‌ها و کاهش ترس عموم مردم از این ویروس تمام شرکت‌ها به حاشیه سود مشخصی دست پیدا کردند و باعث رونق و گسترش روز افزون آن‌ها شد.

عضو هئیت مدیره کسب وکار‌های مجازی بیان کرد: برخی کسب وکار‌ها نیز هستند که اغلب کالا‌هایی که به فروش می‌رسانند واسطه‌ای است یعنی طبق سفارش مشتری‌ها کالا را تهیه و به دست آن‌ها می‌رسانند که حاشیه سود مشخصی نیز دریافت می‌کنند که به این گونه کسب وکار market place گفته می‌شود.
رشد ۲۰ هزار فروشنده اینترنتی در یک فروشگاه  مجازی
اُلفت نسب ادامه داد: به عنوان مثال در یکی از market place‌های بزرگ در ایران بیش از ۸۰ هزار فروشنده وجود دارد که کالا‌های خود را در این کسب وکار عرضه می‌کنند در حالی که تعداد فروشندگان آن تا قبل از شیوع کرونا در کشور کمتر از ۶۰ هزار بود.

وی تصریح کرد: بر اساس محدودیت‌هایی که از ابتدای این هفته برای صنوف مختلف کشور اعمال شده است، ۷۰ درصد واحد‌های صنفی فعالیت خود را از دست داده اند که می‌توانند محصولات و یا خدمات خود را از طریق اینترنتی مانند market place‌ها به فروش برسانند تا حداقل از بروز ضرر جلوگیری کنند.

بر اساس این گزارش با گسترش روز افزون فناوری و علم در جهان، می‌توان به فکر این افتاد که اشتغال زایی و درآمد خوبی از طریق کسب وکار اینترنتی یا فناورانه حاصل کرد همچنین با افزایش فروش اینترنتی محصولاتی که در کشور تولید می‌شوند، می‌توان تولید را گسترش داد.

به عنوان مثال شرکت آمریکایی آمازون که به عنوان بزرگ‌ترین market place در جهان شناخته می‌شود و در حال حاضر در ۱۷ کشور جهان نمایندگی فعال دارد و محصولات آن‌ها را به فروش می‌رساند همچنین به اغلب کشور‌ها از جمله ایران محصولات را عرضه می‌کند. این شرکت توانسته با فروش چشم گیر محصولات، تولیدات این ۱۷ کشور را افزایش و اشتغالزایی در آن‌ها ایجاد کند.

البته که این نوع از کسب وکار از سال‌های قبل نیز در ایران وجود داشته، اما ویروس کرونا نتوانست فرصت مناسبی باشد تا کسب وکار فناورانه بیشتر در کشور شناخته شود و شرکت‌ها بتوانند ضمن گسترش سرمایه‌های خود، به رونق تولید در کشور کمک کنند که تمام این‌ها موجب اشتغالزایی و ایجاد فرصت‌های شغلی می‌شود.

افراد فعال و متفکر زیادی هم اکنون در کشور هستند که نیازمند سرمایه در گردش و تبلیغ فعالیت خود هستند، اما به دلیل مهیا نبودن شرایط نمی‌توانند فعالیت خود را گسترش دهند که این موضوع تماما حمایت‌های دولت به خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را می‌طلبد.

 

چهارشنبه 5/9/1399 - 18:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

سفرهای خطرناک بیماران کرونایی همچنان ادامه دارد!

 

امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از خرید بلیط توسط برخی بیماران کرونایی و مسافرت آنها گله کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا همچنان در کشور ما یک سیر صعودی را نشان می دهد. بنا به آمارهای رسمی روزانه بیش از ده هزار نفر در ایران به کرونا مبتلا می شوند که از این تعداد بیش از چهارصد نفر از مبتلایان روزانه جان خود را از دست می دهند.




این آمار نشان دهنده آن است که زنجیره انتقال کرونا در کشور نه تنها قطع نشده بلکه افراد مبتلا به کرونا با حضور خطرساز خود در بیرون از خانه، موجب انتشار و انتقال ویروس به افراد دیگر جامعه می شوند. مطلبی که امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در توئیتر خود منتشر کرد موید این حقیقت تلخ است.

ناظمی در این توئیت نوشت: «از شنبه تا کنون خرید بلیط سفر بین‌شهری برای افراد مبتلا به کرونا ممنوع است؛ اما همچنان برخی مبتلایان اقدام به خرید بلیط می‌کنند؛ (تن‌ها در ۲۴ساعت گذشته ۲۷ نفرشان خرید بلیط هواپیما و ۱۸نفر قطار) هرچند جلوگیری می‌شو‌د. ماندن در خانه مسئولیت اجتماعی است و برای مبتلایان وظیفه اخلاقی».

چهارشنبه 5/9/1399 - 18:9
سلامت و بهداشت جامعه

 

😷 نزدیک‌ترین خویشاوند سارس-کوو-۲ در آزمایشگاه‌های کامبوج و ژاپن مشاهده شد

💢 تحقیق بر روی خفاش‌های درون دو فریزر آزمایشگاهی در آسیا منجر به کشف حیرت‌آوری شد.
💢 براساس گفته‌های محققان به نشریه "نیچر"(Nature) آنها کروناویروسی پیدا کرده‌اند که شباهت زیادی به "سارس-کوو-۲"(SARS-CoV-۲)، ویروس عامل همه‌گیری، دارد. آنها این ویروس جدید را در خفاش‌های نعل اسبی که در فریزرهای آزمایشگاه کامبوج قرار داشتند یافتند.
💢 در همین حال، گروهی در ژاپن از کشف ویروسی مشابه با کروناویروس در فضولات خفاش‌های منجمد آزمایشگاهی خبر داده است.

چهارشنبه 5/9/1399 - 11:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

۱۰ راهکار برای مقابله با #استرس کرونا

1⃣ تمرینات آرام‌بخش، دعا و نیایش خیلی موثره.
2⃣ افکارتون رو ارزیابی کنین و بپذیرین، کمی اضطراب طبیعی هست.
3⃣ درباره نگرانی‌هاتون صحبت کنین.
4⃣ همیشه یادتون باشه که می‌تونین با اضطراب مقابله کنین.
5⃣ فضای مجازی رو مدیریت کنین و دنبال شایعات نباشین.
6⃣ نگرانی و افکار اضطرابی‌تون رو به چالش بکشین.
7⃣ غذای سالم بخورین و تو مصرف کافئین تعادل داشته باشیدن.
8⃣ انعطاف‌پذیر باشین چون #کرونا و کنترل اون از دست ما خارجه.
9⃣ استراحت کافی داشته باشین و دخانیات مصرف نکنید.
🔟 موقعیت خودتون رو با توکل به خدا بپذیرین و از آینده هراس نداشته باشین.

😷 امیدواریم تعطیلات کرونایی رو در کنار خانواده با آرامش و سلامتی طی کنید.

چهارشنبه 5/9/1399 - 10:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

😷 هیس! در اماکن عمومی حرف نمی‌زنند

دکتر فریبا شیروانی، متخصص بیماری های عفونی به جام جم می گوید:
💢 حرف زدن باعث انتشار دراپلت‌های تنفسی(قطرات تنفسی) در فضا می شود و این حرف زدن هرچه قدر با شدت بیشتری انجام شود میزان انتشار قطرات به فضا نیز بیشتر است.
💢 حرف زدن اگر در محیط باز اتفاق بیفتد مخاطرات کمتری دارد اما در محیط های بسته مخصوصا در مترو یا اتوبوس اگر فردی ناقل ویروس کرونا یا هر بیماری تنفسی دیگری باشد به راحتی می تواند باعث گسترش بیماری شود.
💢 این ذهنیت که با زدن ماسک از این قطرات تنفسی کاملا مصون می مانیم درست نیست زیرا اغلب افراد ماسک را به درستی استفاده نمی کنند و بینی و دهان به طور کامل پوشیده نیست.

چهارشنبه 5/9/1399 - 9:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

😷 گرفتگی بینی ویروس را بیشتر پخش می‌کند

💢 طبق یافته‌های یک مطالعه جدید توسط محققان "دانشگاه فلوریدا مرکزی" قطرات عطسه افرادی که بینی آنها گرفته است(در صورتیکه هیچ یک از دندان‌های خود را از دست نداده باشند و همه را داشته باشند) حدود ۶۰ درصد دورتر از افرادی که این مشکل را ندارند، پخش می‌شود.

 

چهارشنبه 5/9/1399 - 9:32
تاریخ

 

۲۵نوامبر روز جهانی منع خشونت بر زنان است.خشونت بر زنان یکی از شایع‌ترین موارد نقض حقوق‌بشر است که به‌دلیل عدم مصونیت‌،سکوت،شرم یا آبرو، عمدتا گزارش نمی‌شود

+ خشونت علیه زنان از طرف هر فردی و با هر عنوان و سطح سوادی که باشد، نشان از ضعف درونی و نبود اخلاق و منطق است.

 

چهارشنبه 5/9/1399 - 8:48
سلامت و بهداشت جامعه

 

😷 التهاب مزمن؛ عامل عوارض کووید طولانی مدت

💢 محققان دانشگاه آکسفورد با بررسی تاثیر طولانی‌مدت بیماری کووید-۱۹، یا به‌اصطلاح "کووید طولانی مدت" (long covid)، به این نتیجه رسیده‌اند که تعداد زیادی از بیماران کووید-۱۹ مرخص شده از بیمارستان همچنان علائم
🔺نفس‌نفس زدن
🔺خستگی
🔺اضطراب
🔺و افسردگی
را دو تا سه ماه پس از ابتلا به ویروس تجربه می‌کنند.

دوشنبه 3/9/1399 - 16:31
بیماری ها

 

⭕️ علائم آلرژی

علائم آلرژی شامل
👈گرفتگی و احتقان بینی
👈 عطسه
👈خارش بینی
👈 ترشح از بینی
👈خارش گوش‌ها
👈 التهاب لایه‌های چشم شامل قرمزی و مرطوب‌شدن چشم‌ها و ترشح و خارش‌دار شدن آن‌ها
👈التهاب‌های پوستی شامل خشکی، قرمزی و خارش‌، کهیر
👈کوتاه شدن تنفس
👈 بروز سرفه و خس خس سینه است.

دوشنبه 3/9/1399 - 16:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته