• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4082روز قبل
اخبار
جام جم آنلاین: «شان استون» پسر الیور استون فیلمساز مشهور آمریکایی پس از تشرف به دین اسلام نام «علی» را برای خود برگزید.

«شان استون» بازیگر و پسر الیور استون فیلمساز بزرگ آمریکایی ظهر امروز 25 بهمن ماه با حضور در دفتر آیت الله ناصری واقع در اصفهان به دین اسلام مشرف شد و نام پیشوای اول شیعیان امیرالمومنین علی (ع) را برای خود برگزید.

آیت‌الله محمد ناصری نیز پس از تبریک به « استون » تازه مسلمان، برای وی و همه مسلمانان جهان از درگاه الهی توفیق مسئلت کرد.

وی خطاب به شان استون گفت: علی بهترین و نیکوترین نام پس از محمد است که برای خودتان برگزیده‌اید و این حسن انتخاب را به شما تبریک می‌گویم.

شان استون که خود نیز در زمینه فیلمسازی فعالیت می‌کند، مدتی پیش برای حضور در همایشی با موضوع بررسی فیلم‌های هالیوودی به ایران آمد.

استون به منظور تشرف به دین اسلام چند روزی است که در اصفهان به سر می‌برد. او با قرائت شهادتین به دین اسلام و مذهب شیعه جعفری اثنی عشری روی آورد.

وی همچنین نام خود را به « علی استون» تغییر داد.

در این مراسم نادر طالب زاده نیز حضور داشت.

«علی استون» که پیش از این نیز گردن بندی با تصویر شمشیر ذوالفقار حضرت علی(ع) بر گردن می‌آویخت، راجع به این کارش در گفت‌وگو با فارس گفت: دوستی لبنانی دارم که مسلمان است و به حضرت علی(ع) علاقه بسیاری دارد.

او معتقد است اگر همواره نشانه‌ای از این بزرگوار با خود داشته باشی از گزند دشمنانت محفوظ خواهی بود و من هم به همین منظور این گردن بند را بر گردنم می‌آویزم و همواره روی قلبم است و به من آرامش می‌دهد.

علی استون بازیگر سرشناس آمریکایی پس از گرویدن به اسلام گفت: من در خانواده‌ای که نصف آنها مسیحی و نصف دیگر یهودی بودند بزرگ شده‌ام اما اکنون با تمام وجود می‌پذیرم که یک خدا وجود دارد و پیغمبر اکرم(ص) هم فرستاده اوست.

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:37
اخبار
جام جم آنلاین: 50 هنرمند آثار رشته‌های چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر را داوری می‌كنند.

50 هنرمند داوری نهایی آثار رشته‌های نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، سفال ، مجسمه ، پوستر ، تصویرگری ، عكاسی و كاریكاتور چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر را بر عهده دارند.

در رشته سفال، محمد مهدی قان بیگی، جلال شباهنگی، نفیسه خلج، جعفر نجیبی و رجحانه حسینی داوری نهایی آثار را انجام داده‌اند.

هیات داوران رشته سفال 139 اثر سفال را كه در فرهنگسرای نیاوران به نمایش گذاشته شده است، داوری كردند كه برگزیدگان در پایان جشنواره معرفی می‌شوند.

آثار رشته مجسمه‌سازی چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر نیز توسط فرهاد ابراهیمی، محمد بهرامی، محمد تقی صداقتی، شیرین حاجی كریم لو و محمدرضا ذبیح‌اله‌زاده داوری شد.

در رشته مجسمه‌سازی 39 اثر در موزه هنر امام علی (ع) به نمایش گذاشته شده است و برگزیدگان مجسمه سازی در پایان جشنواره معرفی می‌شوند.

داوری رشته‌های نقاشی، پوستر، نگارگری، خوشنویسی، تصویرگری و كاریكاتور جشنواره نیز در روزهای آینده انجام می‌شود.

همچنین این روزها آثار پیشكسوتان و هنرمندان مدعو در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شده است و نمایشگاه بخش ویژه بیداری اسلامی و عدالتخواهی جهانی جشنواره تجسمی فجر روز شنبه 29 بهمن‌ماه در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح می‌شود.

آغازجشنواره هنرهای تجسمی فجر در استان‌های كردستان و زنجان

نمایشگاه آثار جشنواره تجسمی فجر با 61 اثر شامل آثار رقابتی و جنبی جشنواره در نگارخانه ارشاد سنندج آغاز شد كه این نمایشگاه تا 14 اسفند ماه ادامه دارد.

جشنواره تجسمی فجر با بیش از 70 اثر عكاسی، تصویرگری، نقاشی و خوشنویسی در بخش رقابتی و جنبی در نگارخانه هنر فرهنگسرای امام خمینی (ره) زنجان گشایش یافته است.

چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در روزهای گذشته نیز در استان‌های البرز، گلستان ، خوزستان ، خراسان رضوی ، آذربایجان شرقی و یزد آغاز به كار كرده است.

در چهارمین جشنواره بین‌الملی هنرهای تجسمی فجر طرحی برای برگزاری جشنواره در استان‌ها اجرا می‌شود كه بر اساس این طرح آثاری که در مرحله نهایی انتخاب برای حضور و رقابت در جشنواره پذیرفته نشدند اما از نطر هیات انتخاب قابلیت نمایشگاهی را داشته‌اند در تمامی استان‌های کشور به نمایش گذاشته می‌شوند.

این طرح با تجربه سه دوره قبل جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر که آثار بسیاری به دبیرخانه جشنواره ارسال شد اما فقط درصد کمی از آثار امکان راهیابی به جشنواره را داشتند، در این دوره اجرا می‌شود تا هم آثار بیشتری به نمایش گذاشته شود و هم مخاطبان و علاقه‌مندان در سراسر کشور بتوانند از آثار جشنواره دیدن کنند.

تقدیراز هنرمندان برجسته هراستان

مدیرکل ارشاد گلستان پیشنهاد داد تا برای فراگیرتر شدن جشنواره هنرهای تجسمی فجر، هنرمندان برجسته هراستان در حاشیه برگزاری این جشنواره مورد تقدیر قرار بگیرند.

غلامرضا منتظری گفت: اگر از سال آینده ترتیبی اتخاذ شود تا هنرمندان برجسته استان‌ها مورد تجلیل قرار بگیرند، می‌توان اعتبار بیشتری به این رویداد داد و بخش بیشتری از جامعه تجسمی را درگیر جشنواره کرد.

وی با بیان اینکه چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در تالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان برگزار شده است، افزود: برگزاری سراسری جشنواره باعث تبادل تجربه و توزیع عادلانه فرصت‌های فرهنگی و هنری می‌شود چون معمولا هنرمندان استانی از رویدادهای بزرگی که در تهران اتفاق می‌افتد، محروم هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان افزود: برگزاری سراسری جشنواره موجب می‌شود تا هنرمندان استانی طراز علمی و هنری خود را محاسبه و سعی کنند خود را با معیارهای آثار ملی و بین‌المللی بسنجند.

او همچنین پیشنهاد کرد تا تعدادی از پیشکسوتان هر رشته از نمایشگاه‌های استانی جشنواره هنرهای تجسمی فجر بازدید كنند و به این نحو آثار به نمایش گذاشته شده را مورد ارزیابی قرار دهند.

مدیر كل ارشاد گلستان در ادامه خواستار اختصاص بودجه‌ای برای انجمن‌های تجسمی شد و افزود:اگر اعتباری به انجمن‌های تجسمی اختصاص پیدا کند، آنها با فراغ بال بیشتری به تولید هنر می‌پردازند و به این نحو حیاتشان ادامه پیدا می‌کند.

نمایشگاه آثار چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در بخش رقابتی و جنبی از 17 بهمن‌ماه‌ درتالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان برگزار شده است. (ایسنا)


چهارشنبه 26/11/1390 - 11:36
سينمای ایران و جهان
جام جم آنلاین: «درخت زندگی» فیلم برنده‌ نخل طلای كن جایزه‌ ویژه انجمن فیلم‌برداران آمریكا را دریافت كرد.

انجمن فیلم‌برداران آمریكا فیلم «درخت زندگی» ساخته‌ «ترنس مالیك» را شایسته‌ دریافت جایزه بهترین فیلم‌برداری دانست.

«امانوئل لوبزكی» كه برای فیلم «درخت زندگی» این جایزه را دریافت كرد، در سال 2006 نیز برای فیلم «بچه‌های مردان» جایزه‌ انجمن فیلم‌برداران آمریكا را دریافت كرده بود.

به گزارش ورایتی، «دختری با خالكوبی اژدها»، «هنرمند»، «هوگو»‌ و «بندزن‌، خیاط‌، سرباز‌، جاسوس» دیگر نامزدهای جایزه‌‌ انجمن فیلم‌برداران آمریكا بودند.

«درخت زندگی» كه «براد پیت» و «شون پن» در آن بازی كرده‌اند، روایت امپرسیونیستی و متافیزیکی «ترنس مالیک» از جهان و جایگاه انسان در این جهان است.

در این فیلم که آن را باید در حقیقت وصیت‌نامه‌ سینمایی مالیک دانست، دو روایت داستانی و مستند به موازات هم پیش می‌روند و در آخر به نقطه‌ واحدی می‌رسند.

فیلم تقریبا بدون دیالوگ است و در قسمت‌های مربوط به خانواده‌ آمریکایی، با صدای فرزند بزرگ خانواده (شون پن) و یا مادر سوگوار آن‌ها روایت می‌شود که با لحن اندوهناک و شکوه‌انگیزی، درباره‌ مرگ یکی از کودکان خانواده و فقدان او حرف می‌زند.

چهل سال پس از «استنلی کوبریک»، ترنس مالیک با استفاده از تکنولوژی جدید، داستان پیدایش جهان را به شگفت‌انگیزترین شکل بیان می‌کند. تصاویر مربوط به آسمان و کهکشان‌ها که آمیزه‌ای از رنگ‌ها و نورهای کریستالی است، خارق‌العاده و حیرت‌انگیز است. ساخت این فیلم سه سال طول کشیده و پنج نفر تدوین آن را انجام داده‌اند.

اكران «جدایی نادر از سیمین» در سینماهای اسلوونی 

فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته‌ اصغر فرهادی در ادامه‌ اكران در كشورهای جهان از روز 23 مه 2012 در سینماهای اسلوونی اكران خواهد شد.

«جدایی نادر از سیمین» كه ماه گذشته برند‌ه‌ جایزه بهترین فیلم خارجی از جوایز گلدن گلوب شد، نامزد نهایی جایزه‌ اسكار بهترین فیلم خارجی و بهترین فیلم‌نامه‌ اصلی است.

برنده‌ جایزه‌ خرس طلا و خرس نقره‌ای بهترین بازیگری از جشنواره‌ برلین در فصل جوایز سینمایی هالیوود برنده‌ جوایز‌ جهانی از جمله بهترین فیلم خارجی سال از نگاه انجمن ملی منتقدین آمریكا و انجمن منتقدین فیلم نیویورك و جوایز فیلم مستقل بریتانیا شده و در جوایز سالانه‌ آسیا ـ پاسیفیك نیز بهترین فیلم سال ‌2011 شناخته شد.

«جدایی نادر از سیمین» كه نامزد نهایی جایزه‌ بافتا انگلستان بود و در نهایت برگزیده نشد، درحال حاضردر كشورهای بلژیك، فرانسه، تایلند، تركیه، انگلیس، آلمان، هلند، مجارستان، سوئد، یونان، لهستان، اسپانیا، كره‌جنوبی، ایتالیا، آمریكا و دانمارك درحال نمایش است.

«پیمان» گیشه‌ سینماهای استرالیا را هم تسخیر كرد 

فیلم «پیمان» با فروش ‌‌٨/٢ میلیون دلار در اولین هفته‌ اكران در سینماهای استرالیا صدرنشین شد.

فیلم «پیمان» جدیدترین محصول كمپانی «سونی» و «اسكرین گیمز» است كه بالاتر از درام «خانه‌ی امن» با فروش ‌‌٧/٢ میلیون دلار ایستاد.

به گزارش دیجیتال اسپای،‌ فیلم‌های «جنگ‌های ستاره‌ای: اپیزود ‌‌١؛ تهدید شبح» و «وقایع‌نگاری» نیز به ترتیب با ‌‌٥٨/١ میلیون دلار و ‌‌٥/١ میلیون دلار در رتبه‌های سوم و چهارم پرفروش‌ترین‌های استرالیا ایستادند.

فیلم «پیمان» به كارگردانی «مایکل ساکسی» ساخته شده است كه با فیلم‌نامه‌ای از شخص كارگردان، «ابی کان» و «مارک سیلوراستاین» ساخته شده است.

«پیمان» داستان زوجی به نام «پگی» و«لیو» را روایت می‌کند که روزی اتفاقی ناگواری برای آنها اتفاق می‌افتد. «پگی» بر اثر تصادفی بسیار شدید به كما می‌رود و بعد از چند روز که از حالت اغما خارج می‌شود، متوجه می‌شود که حافظه‌ خود را از دست داده است.

تریلر اکشن «خانه‌ امن» با بازی «دنزل واشنگتن» و «رایان رینولدز» ساخته شده است. این فیلم مهیج و جاسوسی بر اساس یك داستان تاریخی و فیلم‌نامه‌ای از «دیوید گوگنهیم» ساخته شده است.

دنزل واشنگتن بازیگر مطرح سینمای جهان که به تازگی در فیلم‌های معروف و پرفروشی مانند «کتاب الی»، «مناظره‌کننده‌های بزرگ» و «دار و دسته آمریکایی» ایفای نقش کرده است، در این فیلم مهیج نقش یک زندانی خطرناک را بازی می‌کند که توسط یک مامور جوان سازمان سیا اسکورت می‌شود.

نقش دنزل واشنگتن در «خانه‌ امن» بسیار نزدیک به نقش منفی است که سال ‌‌٢٠٠١ در فیلم «روز تمرین» بازی کرده بود.

«جنگ‌های ستاره‌ای: اپیزود ‌‌١ - تهدید شبح» به کارگردانی «جرج لوکاس» است. این فیلم، چهارمین فیلم از مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان بود و از لحاظ ترتیب زمانی وقایع داستان، اولین فیلم است. «تهدید شبح» ‌‌١٦ سال پس از سومین فیلم این سری، «جنگ ستارگان اپیزود ششم: بازگشت جدای» در مه ‌‌١٩٩٩ اکران شده است.

فیلم «وقایع‌نگاری» كه بازیگرانی چون «دین دی هان»، «مایکل بی جردن»، «مایکل کلی» و «الکس راسلاین» در آن بازی می‌كنند، داستان سه دوست است که کارشان فیلم‌برداری از مکان‌های مرموز و ترسناک و سپس قرار دادن آنها بر روی وبلاگ‌شان است.

فیلم «نسل‌ها» ساخته‌ «الكساندر پاین» با بازی «جرج كلونی» هم با ‌٧٨٥ هزار دلار توانست پنجمین فیلم پرفروش سینما در سالن های سینمایی استرالیا نام بگیرد.

كارگردانی «تغییرشكل دهندگان 4» به مایكل بی رسید 

«مایكل بی» به عنوان كارگردان سری چهارم «تغییرشكل دهندگان» معرفی شد.

كمپانی فیلم پارامونت پیكچرز با «مایكل بی» برای ساخت این پروژه به توافق رسیده است.

به گزارش كامینگ سون،‌ فیلم‌برداری «تغییرشكل دهندگان 4» از بهار سال جاری میلادی آغاز خواهد شد و این اثر اكشن روز 29 ژوئن سال 2014 در معرض تماشای مخاطبان قرار می‌گیرد.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: در سیاره‌ «سابرتون» روبات‌هایی زندگی می‌کنند که به‌راحتی می‌توانند تغییر شکل داده و اعضای بدن خود را به هرصورتی در بیاورند. «تغییرشكل‌دهندگان» که قدرت تبدیل شکل خود به اتومبیل، کشتی، هواپیما و حتی انسان را دارند، شروع به اجرای طرحی دستیابی به منابع انرژی کره زمین می‌کنند و جنگ بزرگی درمی‌گیرد.

«مایكل بی» به همراه «دنیل دی لاین» و «یان برایس» تهیه و تولید این فیلم را برعهده خواهند داشت. حضور«مارك والبرگ»، بازیگر سرشناس هالیوودی در این پروژه‌ سینمایی قطعی شده است.

«پینا» بهترین مستند سینمای آلمان شد 

فیلم «پینا» ساخته‌ «ویم وندرس» جایزه‌ بهترین فیلم مستند را از نگاه منتقدین سینمای آلمان دریافت كرد.

منتقدین فیلم آلمان در جشنواره‌ی برلین دوشنبه شب فیلم «پینا» ساخته‌ «ویم وندرس» كه نماینده‌ سینمای این كشور در جوایز اسكار 2012 است را به‌عنوان بهترین فیلم مستند سینمای آلمان انتخاب كردند.

«پینا» اولین فیلم سه‌بعدی هنری است که با به‌ کارگیری تکنیک‌های جدید دنیای دیجیتال ساخته شده است. این فیلم مستند كه در جشنواره برلین سال گذشته اكران جهانی شد، پیش‌تر در جوایز فیلم آلمان نیز موفق به كسب بهترین اثر مستند شده بود.

به گزارش هالیوود ریپورتر، فیلم «متوقف شده در ایستگاه» ساخته‌ «آندریاس درسن» جایزه‌ بهترین فیلم سینمای آلمان را دریافت كرد. این فیلم كه داستان مرگ یك مرد مبتلا به سرطان را به تصویر كشیده است، همچنین جایزه‌ بهترین بازیگر مرد را به دست آورد. این فیلم سال گذشته در جشنواره‌ كن اكران جهانی شد و به عنوان بهترین فیلم بخش «نوعی نگاه» انتخاب شد.

شصت‌ودومین جشنواره‌ فیلم برلین روز نهم فوریه با نمایش فیلم «بدرود ملكه‌ من» از فرانسه آغاز شد. امسال «مایك لی»، كارگردان سرشناس انگلیسی رییس هیات داوران جشنواره برلین است. وی اولین‌بار در سال ‌1984 با فیلم «در این میان» در بخش فروم جشنواره برلین حضور یافت و در سال ‌2008 با فیلم «بی‌غم» نامزد خرس طلای برلین در بخش رقابتی بود.

خرس طلای افتخاری جشنواره برلین به پاس یك عمر دستاورد سینمایی به «مریل استریپ»، بازیگر سرشناس آمریكایی می شود كه با ‌17بار نامزدی جایزه اسكار ركورددار تاریخ سینما است.

آنجلینا جولی و فیلم‌نامه جنگ افغانستان

«آنجلینا جولی» بازیگر سرشناس هالیوود اعلام كرد كه فیلم‌نامه‌ای درباره‌ جنگ افغانستان نوشته است.

«آنجلینا جولی» كه با اثر جنگی «در سرزمین خون و عسل»، نخستین تجربه كارگردانی‌اش در بخش خارج از مسابقه‌ جشنواره برلین حضور دارد،‌ قصد دارد دومین فیلم خود را هم با موضوع جنگ مقابل دوربین ببرد.

به گزارش هالیوود ریپورتر، «جولی» با اعلام اینكه نكات مختلفی دربار‌ه‌ افغانستان نوشته است افزود: «نوشته‌هایم را هیچكس ندیده است و حتی به براد پیت هم نشان نداده‌ام.»

«آنجلینا جولی» بازیگر آثاری چون « چوپان خوب»،« آقا و خانم اسمیت» ، «اسکندر»، «کاپیتان آسمان و دنیای فردا» از سال 2001 از سوی سازمان ملل متحد به‌عنوان سفیر حسن نیت تعیین شده و با مسافرت به نقاط دورافتاده به فعالیت در زمینه حفظ حقوق آوارگان و پناهندگان مشغول است. (ایسنا)

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:36
اخبار
جام جم آنلاین: نمایش «در جست‌و‌جوی تاریخ تولد و ...» به نویسندگی مشترک علی راضی و نسیم احمدپور و به کارگردانی علی راضی از شامگاه پنجشنبه 27 بهمن اجرای عمومی خود را به مدت هشت شب در تالار حافظ آغاز می‌کند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد رودکی، علی راضی کارگردان نمایش «در جست و جوی تاریخ تولد و انقراض ماموت‌ها» با بیان این نکته که نمایش یاد شده برداشتی آزاد از منطق الطیر عطار است، در خصوص موضوع آن توضیح داد: «در جستجوی تاریخ تولد و انقراض ماموت‌ها» نمایشی است درباره راه رفتن و گذشتن از مسیرها، آدم‌هایی را می‌بینیم که هر کدام از مسیرهای متفاوتی گذشته‌اند و در بزنگاه‌های مختلف به هم رسیده‌اند. این بزنگاه‌ها، تراژدی‌ها، دردها و امیدهای روزگار ماست.

وی استقبال از این نمایش را در سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بسیار خوب توصیف کرد و گفت: دو اجرایی که ما در جشنواره داشتیم به همان تعدادی که تماشاگر در سالن حضور داشت به همان اندازه پشت ورودی تالار منتظر بودند ولی جایی برای نشستن نبود، اکنون خوشحالیم که پس از این استقبال خوب می‌توانیم تعدادی اجرای عمومی برای تماشاگران ایرانی داشته باشیم.

راضی با اشاره به این که این نمایش مجموعه مشترک از چند زبان و چند فرهنگ اعم از ایرانی، فرانسوی، آلمانی و مکزیکی است، افزود: نمایش «در جستجوی تاریخ تولد و انقراض ماموت‌ها» در فرانسه توسط مرکز ملی تئاتر امانویه و نیز توسط کمپانی علی راضی و اپیدور تولید شده است.

وی خاطر نشان کرد: تولید این اثر از پاییز 1390 آغاز شد و قرار است از بهار 1391 تور اروپایی آن نیز آغاز شود.

راضی اضافه کرد: در این نمایش بدن و تصویرهایی که به واسطه حضور بازیگر تولید می‌شود دو عنصر سازنده اثر را تشکیل می‌دهند.

نمایش «در جستجوی تاریخ تولد و انقراض ماموت‌ها» از شامگاه پنجشنبه 27 بهمن به مدت هشت شب و از ساعت 20 در تالار حافظ روی صحنه است.

ادامه اجرای «مخزن» از چهارشنبه در تالار مولوی

نمایش «مخزن» نوشته و کار جلال تهرانی از روز چهارشنبه 26 بهمن‌ماه به اجرای خود در تالار «مولوی» ادامه می‌دهد.
 
این نمایش که اجرای دوباره آن از روز 26 بهمن‌ماه از سر گرفته می‌شود، به مدت 12 شب میهمان تالار مولوی خواهد بود.

همچنین نمایش «مخزن» روز یکشنبه 30 بهمن‌ماه یک اجرا ویژه عکاسان دارد که این اجرا راس ساعت 16 انجام خواهد شد.

اجرای نمایش «مخزن» از روز 26 دی‌ماه در تالار مولوی آغاز شد و بعد از 11 اجرا به دلیل برگزاری سی‌امین جشنواره تئاتر فجر متوقف شد که از روز چهارشنبه بار دیگر از سر گرفته می‌شود.

این نمایش در طول اجراهای قبل از جشنواره‌اش میزبان هنرمندانی همچون محمود دولت‌آبادی، خشایار دیهیمی‌، علیرضا مشایخی‌، جلال ستاری‌، لاله تقیان‌، رضا کیانیان، محمدرضا اصلانی‌، حسین پاکدل، باران کوثری‌، رویا نونهالی‌،‌ حسین کیانی‌، سیدمحمد بهشتی‌، محمد یعقوبی‌، محمد امیریاراحمدی،‌ گلاب آدینه‌ و ... بوده است.

در این نمایش بازیگرانی همچون محمدصادق ملکی، مجید آقاکریمی و امیر قنبری با همراهی ریحانه خاتمی به ایفای نقش می‌پردازند.

همچنین علیرضا مشایخی با ساخت قطعه‌ای موسیقی، گروه اجرایی نمایش «مخزن» را همراهی می‌کند.

پگاه خورطلب دستیار کارگردان این نمایش است و طراحی پوستر و بروشور را مازیار تهرانی بر عهده دارد.

گروه سازنده دکور را بیتا صمیمی‌زاد، فرشاد جعفری و حسین نعمت‌اللهی تشکیل می‌دهند.

اشکان پیر دل‌زنده و مهدی نصرتی نیز به عنوان عکاس با اجرای این نمایش همکاری دارند.

مسئول هماهنگی مجید لروند و منشی صحنه ریحانه خاتمی است. قرار است احسان فلاحت‌پیشه و علی هاشمی از پشت صحنه این نمایش یک فیلم مستند بسازند.

نمایش«مخزن» که تابستان 81 با همین بازیگران در تالار مولوی اجرا شده بود، داستان دو برادر است که در پمپ بنزینی کار می‌کنند. پدر آنها قصد دارد با خانواده جدیدش برای همیشه آنها را ترک کند و....

تئاتر شهر میزبان آثار جدید می‌شود

تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر از این هفته در حالی میزبان علاقه‌مندان تئاتر خواهند بود که سه اثر نمایشی جدید در تالارهای چهارسو، سایه و کارگاه نمایش روی صحنه می روند.
 
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، در تالار اصلی از 24 تا 29 بهمن ماه آثار شرکت‌کننده در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر پذیرای علاقه‌مندان به هنر موسیقی است.

این در حالی است که از یکشنبه 30 بهمن ماه نمایش «مشروطه بانو» یا مجلس شبیه حصرنامه کارگاه بکاء به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی با تغییر در ترکیب تعدادی از بازیگران نمایش که اسامی آنها متعاقبا اعلام خواهد شد ساعت 19 با مدت 180 دقیقه و قیمت بلیت 10 هزار تومان اجراهای خود را از سر می‌گیرد.

رویا نونهالی، رویا میر علمی، محمد مختاری، آذر خوارزمی، شهرام حقیقت‌دوست، مجید رحمتی، رضا امامی، خسرو شهراز، ایمان دبیری، آزاده صمدی، مسعود میرطاهری، لیلا برخورداری، بهناز جعفری، علیرضا محمدی، محمود جعفری، علی میلانی، مریم توکلی، فریده سپاه منصور و سیامک صفری هنرمندانی هستند که در دور تازه اجرای این اثر نمایشی در تالار اصلی به عنوان بازیگر حضور دارند.

در تالار چهارسو هم از تاریخ 24 بهمن نمایش «مومیا» نوشته ایوب آقاخانی به کارگردانی هادی مرزبان ساعت 19 به مدت 70 دقیقه و قیمت بلیت هشت هزار تومان میزبان تماشاگران تئاتر است. فرزانه کابلی، بهرام ابراهیمی، شهرام عبدلی، صبا کمالی، سیروس همتی، نیکا سلیمانی، لیلی قراچه داغی، شبناز شجاعی بازیگران اصلی این نمایش هستند.

در تالار سایه نیز از 24 بهمن‌ماه نمایش «جنوب از شمال غربی» نوشته و کار ایوب آقاخانی ساعت 20  با مدت زمان 70 دقیقه، قیمت بلیت هزار تومان و بازی (به ترتیب حروف الفبا) حمیدرضا آذرنگ، نسیم ادبی، فهیمه امن‌زاده، پیام دهکردی، سینا رازانی، فرزین صابونی و افسانه ماهیان  روی صحنه رفته است.

«سیدروماک» عنوان نمایش جدیدی نوشته و کار محمودرضا رحیمی است که از چهارشنبه 26 بهمن ماه  ساعت 18:30 با مدت زمان 60 دقیقه و قیمت بلیت 5 هزار تومان در کارگاه نمایش اجرای خود را آغاز می‌کند. امیر رجبی باغدار، میلاد اخگر، محسن رنجبر و بهمن عباس‌پور بازیگران این اثر نمایشی هستند.

«افسانه‌های نو» ویژه هنرمندان روی صحنه می‌رود

نمایش عروسکی «افسانه‌های نو» به نویسندگی داود کیانیان و کارگردانی حسن دادشکر روز پنجشنبه 27 بهمن‌ماه ویژه هنرمندان روی صحنه می‌رود.
 
نمایش «افسانه‌های نو» با نگاهی نو و با استفاده از شیوه‌های متنوع عروسکی و انیمیشن تولید و با تکیه بر نمایش آموزشی، اجرا می‌شود.

این نمایش که با بازی و عروسک‌گردانی سعید ابک و مجتبی معاف همراه است؛ روایت‌گر داستان پسر لقمان کودکی کنجکاو است که می‌خواهد مثل پدرش باشد. لقمان با بازی و نمایش به او می‌آموزد که چگونه به خواسته خود برسد.

فرناز بهزادی طراح و سازنده عروسک‌ها، بابک نصیری‌خواه آهنگساز، تینا دادشکر طراح صحنه و لباس، محمد ناصری و محمد خضری انیمیشن، غزاله مرادیان دستیار کارگردان و تارا دادشکر مدیر صحنه دیگر عوامل این نمایش هستند.

نمایش عروسکی «افسانه‌های نو» روز پنجشنبه 27 بهمن ماه ساعت 17:30 در مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب، پارک لاله، ویژه هنرمندان به صحنه می رود.(فارس)

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:35
اخبار
جام جم آنلاین: «مهاجران»، «جزیره گنج»، «تابالوگا» و «آینه آینه» از برنامه‌های جدید گروه كودك و خردسال شبكه دو سیماست كه از این شبكه روی آنتن می‌رود.

«مهاجران» نوشته فیلیس پیرینگتون از شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت 10‌/‌15 از شبكه دو پخش می‌شود.

«مهاجران» كه با پخش دوباره خود خاطرات بچه‌های دهه 60 را زنده می‌كند، داستان دختر جوانی است كه سختی‌ها و هیجاناتی كه او و خانواده‌اش در حین مهاجرت از انگلیس به استرالیا تحمل كرده‌اند، بیان می‌كند.

مجموعه «تابالوگا» هم به كارگردانی یورام گروس چهارشنبه با اتمام انیمیشن پاییز گرم روی آنتن می‌رود.

«جزیره گنج» نیز برنامه دیگری از گروه كودك و خردسال شبكه دو سیماست كه از یكشنبه 30 بهمن جایگزین برنامه 10 قسمتی «با هم» خواهد شد.

این برنامه از 30 بهمن هر هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت 30‌/‌15 روی آنتن می‌رود، در قسمت اول آن خواهیم دید كه جیم و دوستانش به جزیره‌ای می‌رسند و ناخدا سیلور و یارانش در تعقیب آنها به جزیره می‌آیند.

«آینه آینه» نیز ساخته جان بانز از چهارشنبه جایگزین مجموعه «بچه‌های بهشت» خواهد شد.

«آینه آینه» هر هفته شنبه تا پنجشنبه ساعت 17 از شبكه دو پخش خواهد شد و داستان پسری به نام «جو» را به تصویر می‌كشد كه همراه پدرش به عتیقه‌فروشی رفته و در آنجا مرد فروشنده به او یك آینه هدیه می‌دهد و «جو» با این آینه به گذشته می‌رود.

«مهارت‌های زندگی» در مركز صبا

«مهارت‌های زندگی» نام موقت یكی از تازه‌ترین و بزرگ‌ترین پروژه‌های مركز پویانمایی صباست كه هم‌اكنون مراحل پیش‌تولید خود را می‌گذراند.

شهرام حیدریان، مدیر روابط‌عمومی موسسه حور گفت: مهارت‌های زندگی با هدف آموزش مهارت‌های مورد نیاز برای ایجاد تعاملات صحیح و سازنده در زندگی اجتماعی ساخته می‌شود.

وی افزود: نویسندگی این برنامه به‌عهده فرخ یكدانه، نویسنده و كارگردان مجموعه «دانشمندان بزرگ» است كه علاوه بر این، سرپرستی گروه نویسندگان و گروه كارگردانان این اثر را نیز به‌عهده دارد.

مجموعه انیمیشن مهارت‌های زندگی با مدیریت تولید رضا تقدسی در قالب 250 قسمت 10 دقیقه‌ای و با تكنیك سه ‌بعدی كامپیوتری در حال ساخت است.

حسنی و علیخانی مجریان برنامه‌های سال تحویل

ویژه‌برنامه‌های نوروزی امسال سیما را فرزاد حسنی و احسان علیخانی اجرا می‌كنند.

قرار است فرزاد حسنی برنامه تحویل سال نوی شبكه سه سیما را اجرا كند و احسان علیخانی هم اجرای ویژه برنامه نوروز سال 1391 شبكه دو سیما را برعهده داشته باشد.

شبكه دو امسال در یك ویژه برنامه 12 ساعته به استقبال نوروز 1391 خواهد رفت.

سال گذشته نیز فرزاد حسنی برنامه تحویل سال شبكه سه را اجرا كرده بود، احسان علیخانی هم اجرای ویژه برنامه تحویل سال نو در شبكه جام‌جم را برعهده داشت.

آزاده نامداری، احسان كرمی، محمود شهریاری، داریوش كاردان و ... از دیگر مجریان ویژه‌برنامه‌های مختلف سیما برای نوروز سال گذشته بودند.

«تقدیر»، هر شب روی آنتن شبكه سه

مجموعه داستانی «تقدیر» به نویسندگی، كارگردانی و تهیه‌كنندگی عبدالرضا فیروزان در 20 قسمت 30 دقیقه‌ای در گروه اجتماعی شبكه سه سیما تولید شده است.

قصه این سریال روایتگر زندگی چند جوان است كه در یك نشریه كار می‌كنند و هریك، مسائل و مشكلات خاص خود را دارند و در پایان با سرنوشتی كه خداوند برایشان مقدر كرده است، روبه‌رو می‌شوند.

در این مجموعه، بازیگرانی چون پویا امینی، آرام جعفری، مونا فرجاد، شیرین بینا، خسرو احمدی، مهوش وقاری، ناصر گیتی‌جاه و غلامرضا بنفشه‌خواه نقش‌آفرینی می‌كنند.

این مجموعه هر روز به‌جز جمعه‌ها ساعت 20 پخش می‌شود.

شبكه سه به صد رسید

برنامه صد با هدف بررسی رویدادهای فرهنگی و هنری هفته سه‌شنبه‌ها از شبكه سه پخش می‌شود.

در این برنامه، پرونده موضوعات مختلفی در رشته‌های تئاتر، موسیقی، فرهنگ عمومی، كتاب، هنرهای تجسمی و... ورق می‌خورد و با حضور كارشناسان، منتقدان و مدیران فرهنگی ـ هنری، مشكلات و ناهنجاری‌های حوزه فرهنگی ـ هنری واكاوی می‌شود.

مجموعه «صد» در 36 قسمت 45 دقیقه‌ای به تهیه‌كنندگی سیدجعفر بنی‌هاشمی و مهدی غنی‌یاری در گروه اجتماعی شبكه سه تهیه شده است.

روایتی دیگر از «راز‌های یك خانه»

شبكه چهار این هفته در «رازهای یك خانه» به روایت «گناه مشترك» می‌پردازد.

به گزارش روابط عمومی شبكه چهار سیما، قسمت ششم مجموعه رازهای یك خانه تحت عنوان «گناه مشترك» با نقش‌آفرینی شهروز ابراهیمی، مینا كریمی‌جبلی، هدیه آزاد، میثم لهاك و تینا فرجی فردا ساعت 15/23 روی آنتن شبكه چهار سیما می‌رود.

ماجرای این قسمت، داستان عشق، وفاداری و ایثار زنی در برابر همسرش است؛ ایثاری كه ناخواسته به گناه آلوده می‌شود. برخورد زن و مرد با این ماجرا محور روایتی است كه این هفته به تصویر كشیده می‌شود.

این مجموعه به كارگردانی حمید لبخنده، تهیه‌كنندگی علی‌اكبر جناقی، رضا حامدی‌خواه، نویسندگی امیرشایان مهر و مدیریت تولید مهناز انزهائی در گروه فیلم و نمایش شبكه چهار سیما تولید شده است.

مجموعه رازهای یك خانه اولین مجموعه شبكه چهار سیماست كه به زبان تئاتر در یك مكان ثابت تولید می‌شود و تاكنون تصویربرداری 13 قسمت از این مجموعه به پایان رسیده و گروه اكنون مشغول تصویربرداری قسمت چهاردهم این مجموعه تحت عنوان «شلیك به كلاغ‌ها» هستند.

روایت آخرین روزهای استاد شهیدی

مستند «زندگی دردانه است» با نگاهی به آخرین روزهای حیات استاد سیدجعفر شهیدی در قالب برنامه هفته فیلم منوچهر مشیری در «شب‌های مستند» پخش و سپس نقد و بررسی خواهد شد.

این مستند 52 دقیقه‌ای كه منتخب جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر هم بوده است، در 30 ماه تولید خود با استاد سیدجعفر شهیدی همراه بوده است و ماه‌های پایانی حیات این شخصیت علمی را تا مراسم ختم وی به تصویر می‌كشد.«زندگی دردانه است» به كارگردانی منوچهر مشیری، چهارشنبه شب ساعت 19 از شبكه مستند سیما پخش می‌شود.

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:35
اخبار
جام جم آنلاین: رییس کل بانک مرکزی از احتمال واگذاری سکه به جای عیدی به کارمندان خبر داد.

محمود بهمنی از احتمال پرداخت عیدی کارمندان به صورت سکه خبر داد و گفت: البته این طرح هم اکنون در دست بررسی قرار دارد و در صورت تصویب، اجرایی می شود.

وی در پاسخ به این سوال که مبلغ عیدی کارمندان 350 هزار تومان است، بانک مرکزی چه نوع سکه ای را به عنوان عیدی به کارمندان واگذار خواهد کرد، گفت: اگر دولت بخواهد چنین برنامه ای را اجرایی کند بر روی مبلغ 300 هزار تومان به عنوان واگذاری سکه تصمیم گیری خواهد کرد.

رییس کل بانک مرکزی افزود: بقیه این مبلغ به صورت عیدی و نقد در اختیار کارمندان قرار خواهد گرفت.

بهمنی موضوع اصلی در بحث واگذاری سکه به عنوان عیدی کارمندان را زمان تحویل سکه اعلام کرد و گفت: این سکه ها باید در یک فاصله معقولی در اختیار کارمندان به عنوان عیدی قرار گیرد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: تعلل در این امر به دلیل این است که ممکن است نتوانیم سکه را ظرف مدت مناسب یعنی تا قبل از عید به کارمندان تحویل بدهیم.

روز گذشته رحیم ممبینی معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور از پرداخت عیدی کارمندان به مبلغ 350 هزار تومان همزمان با واریز حقوق بهمن ماه کارمندان خبر داده بود.(مهر)


چهارشنبه 26/11/1390 - 11:34
اخبار
چرایی دو سرلیست برای جبهه متحد
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران در سرمقاله‌های خود به مهمترین مسائل روز كشور و جهان پرداخته‌اند از جمله «آیا 11 سپتامبر جدیدی در راه است؟»،«گرگ و میش مذاكرات عباس- مشعل»،«دو خسران بزرگ در انتظار حماس»،«سی سال جشنواره فیلم فجر!»،«فرار رو به جلوی رژیم تروریست»،«همه مقصرند، غیر از دولت»،«بودجه 91 و مساله یارانه‌ها»،«چرایی دو سرلیست برای جبهه متحد»،«مدلی برای تعیین نرخ ارز»،«همکاری دولت و بخش خصوصی لازمه توسعه»و...كه برخی از آنها در زیر می‌آید.

جام جم:آیا 11 سپتامبر جدیدی در راه است؟


«آیا 11 سپتامبر جدیدی در راه است؟»عنوان سرمقاله روزنامه جام جم به قم مهدی فضائلی است كه در آن می‌خوانید؛روشن است كه نظام سلطه از دست‌اندازی به جهان و تامین منافع خود به هر قیمت و از هر راهی منصرف نخواهد شد و هر روز ترفندی را به كار می‌گیرد تا به این مقصود نامیمون خود برسد و هر گاه در مسیر عادی بهانه‌ای برای این دست‌اندازی پیدا نكند، حاضر است به خودزنی رو آورد تا برای تداوم سلطه و تجاوز خود بهانه‌ای بتراشد.

آنچه در 11 سپتامبر 2001 رخ داد یك خودزنی بزرگ بود برای توجیه افكار عمومی داخل آمریكا و جهان تا اشغال افغانستان و عراق توجیه‌پذیر بشود و طرح بزرگ آمریكا برای منطقه حساس و ژئوپلیتیك خاورمیانه امكان تحقق پیدا كند.البته مكر شیطان با مكر خداوند خنثی شد و نه‌تنها آنچه می‌خواستند نشد بلكه آنچه را هم داشتند از دست دادند. آیا 11 سپتامبر دیگری در راه است؟ پس از 11 سپتامبر جدید چه هدفی دنبال می‌شود؟ راهكار خنثی كردن مكر جدید شیطان كدام است؟ به نظر می‌رسد صهیونیسم جهانی در تكاپوی 11 سپتامبر جدیدی است تا به گمانش از اضمحلال خود جلوگیری كند یا آن را به تاخیر بیندازد.


شاید انفجارهایی كه در سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در دهلی‌نو و گرجستان رخ داد، دستگرمی‌های سرویس امنیتی این رژیم برای حادثه اصلی باشد. دنیا باید بداند این رژیم از هیچ اقدامی روگردان نیست و اگر لازم باشد حتی رئیس‌جمهور آمریكا را در این راه قربانی می‌كند.صهیونیسم كه نابودی خود را در آینه تحولات شگرف و بی‌سابقه منطقه و جریان بیداری اسلامی مشاهده می‌كند، اگر موفق به اجرای سناریوی جدید خود شود، خواهد كوشید این آینه را بشكند و كانون الهام‌بخش آن یعنی ایران اسلامی را بیش از پیش به چالش بكشد.خبرسازی‌های پی در پی در مورد فعالیت هسته‌ای ایران، تحریك دولتمردان آمریكا به اشكال مختلف و رایزنی‌‌های گسترده این رژیم قرائن دیگر این سناریوپردازی است.


اما راهكار مقابله با این توطئه در حال تكوین چیست؟ آنچه بیش از هر عاملی در خنثی كردن این سناریو موثر است، آگاهی‌بخشی نسبت به ماهیت رژیم صهیونیستی و ابهت ساختگی آن است؛ ابهتی كه پوشالی بودنش به بركت اسلام و مقاومت، در دو نبرد 33 روزه جنوب لبنان و 22 روزه غزه برملا شد. این آگاهی خصوصا در سطح منطقه از اهمیت بیشتری برخوردار است. افزایش توانمندی‌ها و آمادگی برای مقابله با هر اقدام محتمل از دیگر راهكارهاست. اقتدار كانون تحولات منطقه یعنی انقلاب اسلامی از الزامات مقابله با این توطئه است. وحدت و انسجام داخلی و به نمایش گذاشتن یك مشاركت آگاهانه و گسترده در انتخابات پیش‌رو از مهم‌ترین عوامل تحقق این اقتدار است.اگر رسانه‌های دشمن از اعتراف به حضور گسترده، معنی‌دار و آگاهانه مردم سراسر كشور در سی‌و‌سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی طفره رفتند و با ترفندهای رسانه‌‌ای تلاش كردند آن را به حاشیه برانند، به خاطر واهمه و اضطراب از پیامدهای این حضور بود. این حضور شكست تهدیدات و تحریم‌ها را نوید می‌داد و این پیغام را به دنیا مخابره كرد كه منتظر یك مشاركت گسترده‌تر از سوی ملت ایران باشید؛ مشاركتی كه 17 روز بیشتر به آن نمانده و به مدد الهی آنقدر انرژی‌ خواهد داشت كه بتواند آنچه دشمن ریسیده است، پنبه كند.


كیهان:گرگ و میش مذاكرات عباس- مشعل


«گرگ و میش مذاكرات عباس- مشعل»عنوان یادداشت روز روزنامه كیهان به قلم سعدالله زارعی است كه در آن می‌خوانید؛«باید همواره مراقب نفوذ عناصر سازشكار به كالبد مقاومت بود، زیرا بروز بیماری تدریجی است» بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نخست وزیر فلسطین دیدار اسماعیل هنیه نخست وزیر فلسطین از ایران كه در عین حال یك شخصیت بلندپایه مذهبی و امام جمعه غزه هم به حساب می آید، در این شرایط تاریخی اهمیت زیادی داشت. این دیدار از یك سو در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و از سوی دیگر در اولین سالگرد انقلاب های اسلامی منطقه عربی انجام شد و در عین حال حضور هنیه در تهران با اجلاس مشترك رهبری فتح و حماس در دوحه همراه شد و مجموعه این ها معنای خاصی به این سفر داد.


دیدار هنیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی در فضایی بسیار صمیمی و پرنشاط انجام شد. اسماعیل هنیه صراحتاً از استراتژی مبتنی بر محو رژیم صهیونیستی كه در اجلاس سه ماه پیش فلسطین در قالب «آزادی فلسطین از بحر تا نهر» از سوی رهبری بیان شد، سخن گفت و در همان حال تحقق این هدف را نه تنها دست یافتنی بلكه نزدیك می دانست. هنیه كه كاملاً معلوم بود روی واژگان طرح شده از سوی رهبری هم تمركز كرده است، گفت همانگونه كه شما چندی پیش فرمودید ما در دوران بدر و خیبر هستیم و به هیچ وجه در دوران شعب ابی طالب نیستیم.


رهبر معظم انقلاب در این دیدار ضمن اشاره به بشارت های الهی و پیروزی های قطعی پیش رو از «نفوذ عناصر سازشكار به كالبد مقاومت» ابراز نگرانی كرده و از آن برحذر داشتند. طبعاً در فضای كنونی ضمیر چنین موضوعی متوجه مذاكرات دوجانبه ای می شد كه این روزها در دوحه قطر با میزبانی دولتی كه وابستگی آن به آمریكایی ها و صهیونیست ها اظهرمن الشمس است، در جریان می باشد. البته نخست وزیر فلسطین اطمینان خاطر دارد كه رهبری جهاد و حماس مراقب چنین پدیده شومی هستند در عین حال مروری بر روند نفوذ در جنبش فلسطین به فهم اهمیت و نتایج این موضوع كمك می كند.


1- سازمان آزادیبخش فلسطین در سال 1343 بعنوان «تنها نهاد مشروع برای نمایندگی مردم فلسطین» تأسیس شد. رهبری این سازمان تا سال 1353 بعهده احمد شقیری و یحیی عوده بود و بعد از آن به یاسر عرفات با عنوان «رئیس كمیته اجرایی» كه مهمترین نهاد ساف به حساب می آمد و مركب از 18 شخصیت فلسطینی بود، رسید.


عرفات فارغ التحصیل دانشگاه عین الشمس مصر و تحت تأثیر جمال عبدالناصر قرار داشت و از این رو در میان كشورهای محافظه كار عرب جایگاهی نداشت و سازمان متبوع او به همراه كشورهای چپ انقلابی شامل سوریه، لیبی، یمن شمالی و الجزایر، در ردیف جریانات رادیكال و انقلابی دیده می شدند. نفوذ در این سازمان، تنها راه جدا كردن ساف از هویت خود بود. آمریكایی ها درست از روزهای آغازین ریاست عرفات كار خود را برای نفوذ در این سازمان آغاز و استفاده از دلارهای انباشته را راهی برای رسیدن به مقصد ارزیابی كردند و چیزی نگذشت كه به نتیجه رسیدند.


رئیس جمهور آمریكا در اواسط دهه 1350 نماینده ای را برای تماس با فلسطینی ها تعیین كرد این نماینده با چمدان های پراز دلار به سراغ عرفات رفت و وانمود كرد كه می خواهد به فلسطینی ها برای حل و فصل مسائلشان كمك كند عرفات این دست را دوستانه تلقی كرده و آن را فشرد و در نهایت سازمان آزادیبخش فلسطین را گام به گام به جایی رساند كه در اسلو مهمترین عنصر اساسنامه این سازمان - یعنی مقاومت مسلحانه- را رسماً حذف نماید. چند ماه بعد در سال 1371 یاسر عرفات طی نامه ای خطاب به اسحاق رابین نخست وزیر رژیم صهیونیستی «اسرائیل» را به رسمیت شناخت و پایان مخاصمه را اعلام كرد اما در نقطه مقابل، «رابین» برخلاف مصوبه اسلو، به وجود كشوری بنام فلسطین اعتراف نكرد و تنها كاری كه كرد این بود كه ساف را بعنوان «تنها نماینده قانونی مردم- و نه كشور یا دولت- فلسطین» به رسمیت شناخت و جالب این است كه آمریكایی ها هم كه از اواسط دهه 1350 ارتباط با ساف را آغاز كرده و مدعی كمك به آنان برای دستیابی به حقوقشان بودند علیرغم آنكه ساف، اسرائیل را به رسمیت شناخت و ختم منازعه را اعلام نمود اما حتی حاضر نشدند نام این سازمان را از لیست گروههای تروریستی حذف كنند و هنوز هم این كار را نكرده اند. جالب تر این است كه آمریكایی ها با لو دادن نماینده ای كه عرفات در اواسط دهه 1350 بعنوان رابط سازمان با رئیس جمهور آمریكا معرفی كرده بودند، مقدمات ترور او توسط رژیم صهیونیستی را فراهم كردند و خود یاسر عرفات در سال 1383 در حالی كه در رام الله به محاصره ارتش رژیم صهیونیستی درآمده بود مرد.


2- نفوذ در میان فلسطینی ها همواره یك هدف اساسی از سوی رژیم صهیونیستی بوده و این كار نوعاً توسط عناصر فلسطینی یا عرب غیر فلسطینی انجام شده است و در همه این موارد اهرم مالی مهمترین دالان نفوذ رژیم صهیونیستی و كشورهای مرتجع عرب بوده و یك مورد آن «محمد دحلان» است. دحلان در دهه 1370 و تا نیمه دهه 1380 مسئول حفاظت اطلاعات ساف و سپس تشكیلات خودگردان فلسطین و در این اواخر مسئول تسلیحات خودگردان هم بود.


دحلان با رژیم عربستان و قطر ارتباط صمیمانه ای برقرار كرده و وانمود می كرد همه این ارتباطات برای جذب كمك های مالی دولت های عربی است و فلسطینی ها هم احساس می كردند راه دیگری برای اداره خود ندارند بر این اساس دحلان را در حد یك عنصر كارآمد و دلسوز قبول داشتند. دحلان در جریان درگیری های عناصر وابسته به محمود عباس با نیروهای مقاومت در غزه، تأمین كننده سلاح هایی بود كه توأمان سینه نیروهای فتح و حماس و جهاد را می درید چیزی نگذشت كه فتحی ها اسنادی را منتشر كردند كه نشان می داد دحلان با سرویس های اطلاعاتی رژیم های صهیونیستی، عربستان و قطر ارتباط ویژه دارد و ریزترین اطلاعات فلسطینی ها را به این سرویس ها ارائه و در قبال آن مبالغ فراوانی پول دریافت كرده است. و حال آنكه او مسئول حفاظت اطلاعات تشكیلات خودگردان و ساف بود و قاعدتاً وظیفه داشت مانع نفوذ خارجی حتی در پایین ترین سطوح تشكیلاتی شود. همین دحلان و نیروهای او با پول هایی كه از راه فروش اطلاعات بدست آورده بودند، زندگی شاهانه ای را برای خود و بسیاری از رهبران فلسطینی فراهم كرده و به عیاشی در مناطق خوش آب و هوای تونس، مراكش، مصر و لبنان سرگرم بودند در حالیكه حدود 6 میلیون آواره فلسطینی در شرایط بسیار محنت باری در اردوگاههای اردن، سوریه، لبنان، مصر، غزه و كرانه باختری به سر می بردند و روزانه در معرض هجوم رژیم صهیونیستی و مرگ زودرس قرار داشتند. نتیجه چنین رویه ای نفرت روزافزون فلسطینی ها به گردانندگان سازمان آزادیبخش و تشكیلات خودگردان بود و به شكست فاحش آنان در انتخابات پارلمانی 1384 منجر شد.


3- نباید كمترین تردیدی در این داشت كه همان سران فاسد عربی كه با اهرم كمك مالی، ساف و خودگردان را به لجن زار تبدیل كرده و حیثیت فلسطینی ها را پیش پای جلادان صهیونیست قربانی كردند از مدت ها قبل به سراغ حماس و جهاد و گروههای، جهادی تابعه آنان رفته و درصدد تكرار نسخه عرفات برای رهبران این نیروها برآمده اند طبعاً در این میدان آن دسته از رهبران گروههای جهادی كه از «میدان» دورتر بوده و دیپلمات تر بوده اند، بیشتر در معرض وسوسه های سران عرب و عملیات نفوذ قرار داشتند. این موضوعی پنهان نیست اگر نگاهی به لحن های رهبران مستقر در غزه و رهبران مستقر در كشورهای همجوار فلسطین بیاندازیم، این تفاوت را درمی یابیم. شاید این دوگانگی و این تجربه به این موضوع برگردد كه كار جهادی و كار دیپلماتیك را دو گروه مجزا بعهده گرفتند و در همان حال آنكه دیپلماسی را تجربه كرد به نقطه لزوم هماهنگ شدن با جبهه عربی رسید و آنكه در میدان بود، نتایج مبارك در میدان بودن را لمس كرد و بر آن، بعنوان تنها راه آزادی فلسطین تأكید كرد. بی جا نیست كه اسماعیل هنیه علیرغم آنكه 5 سال محاصره ظالمانه غزه را با گوشت و پوست خود لمس كرده و تلخی های آن را چشیده است با نگاه به گشایش نسبی امروز، با صراحت می گوید ما از شرایط شعب ابی طالب خارج شده و در شرایط بدر و خیبریم و تحقق استراتژی آزادی فلسطین از بحر تا نهر را در چند قدمی می بیند اما هم زمان بعضی كه اصلا در میدان نبوده اند احساس خستگی می كنند. در داخل ایران هم ما همین حكایت را داریم افراد هر چه به میدان نزدیكترند نشاط بیشتری دارند و هر چه دورترند تحلیل های عجیب و غریب تری دارند مگر در جنگ 8 ساله هم همینطور نبود؟


4- درست از سال 1383 یعنی زمانی كه- با انتخابات شهرداری ها- معلوم شد كه گروههای جهادی در كانون توجه فلسطینی ها قرار داشته و ساف و خودگردان جایگاه خود را از دست داده اند، تلاش ها برای پیوستن حماس و جهاد به سازمان آزادیبخش و تشكیلات خودگردان آغاز شد و حال آنكه ماهیت ساف- به دلیل حذف مأموریت جهادی از آن در اجلاس اسلو- با ماهیت گروههای جهادی كاملا متفاوت بود پاسخ حماس و ... بطور طبیعی منفی بود اخیراً بعضی از اعضای حماس اعلام كردند كه به ساف می پیوندند و یكی از شخصیت های حماس هم از لزوم باز تعریف ساف سخن گفت كه نتیجه هر دو یكی است. ساف هرچه باشد متعلق به دوره ای است كه اینك هیچیك از مختصات آن دوره موجود نیست. فلسطین یك مسئله عربی نیست و اتحادیه عرب كه ساف را پنج دهه قبل تأسیس كرد به دامن اسرائیل در غلتیده و دشمن ملت ها و كشورهای مقاومت شده و علاوه بر آن ساف یادآور هیچ موفقیتی برای فلسطینی ها نیست پس چرا باید بازسازی شود؟ این بازسازی وقتی قرار است در قطر و با میزبانی عامل شناخته شده رژیم صهیونیستی- شیخ حمد- صورت گیرد، بدتر هم هست.


5- فلسطینی ها به وحدت نیاز دارند و سیاست ورزی را هم احتیاج دارند. این دوقطبی فلسطینی-فلسطینی باید برطرف شود و شخصیت واحد فلسطینی احیا گردد این كاری است كه با یك توافق باید شروع شود و با یك انتخابات مردمی باید به سامان برسد، مذاكرات تشكیلات خودگردان و نیروهای جهادی تا آنجا كه در این چارچوب باشد -كه نیروهای جهادی بر این چارچوب تأكید می كنند- صدمه ای به مردم فلسطین و مقاومت نمی زند. توافق عباس- مشعل باید حول محور برگزاری انتخابات آزاد در مجموعه فلسطینی ها- اعم از حدود یك میلیون و چهارصدهزارنفر ساكنان مناطق 1948، 2/2 میلیون نفر از ساكنان كرانه غربی، 5/1 میلیون نفر ساكنان باریكه غزه، ساكنان قدس شرقی، منطقه جنین و حدود 6میلیون نفر ساكنان اردوگاهها- در كشورهای همجوار باشد كه جمع این ها حدود 12 میلیون فلسطینی است كه حداقل 8 میلیون نفر از آنان واجد شرایط رأی دادن هستند. با رأی این مجموعه، شخصیت فلسطین احیا و حقوق فلسطینی ها تأمین می شود و صندوق های رأی به سنگرهایی برای آزادی سرزمین مقدس فلسطین تبدیل خواهند شد. انشاءالله.


خراسان:چرا سران منافقین در مقابل تعطیلی اردوگاه اشرف مقاومت می کنند؟


«چرا سران منافقین در مقابل تعطیلی اردوگاه اشرف مقاومت می کنند؟»عنوان یادداشت روز روزنامه خراسان به قلم سیدحمید حسینی است كه در آن می‌خوانید؛«مهدی ۲۲ سال پیش در سن ۱۷ سالگی به سازمان پیوست. آثار گرمای داغ صحرای عراق در چهره اش نمودار بود. او گفت که جذب شعارهای سازمان شد... اما احساس می کند که جوانیش، احساس، عاطفه و سرزمینش را از دست داده است» «محمد که مدت ۱۰ سال در کمپ بوده است می گوید: افراد زیادی را از لحاظ روانی آماده کرده اند که هنگامی که نیروهای عراقی حمله می کنند خودشان را جلوی ماشین بیندازند یا خود را آتش بزنند»


«ما در کمپ اشرف دسترسی به هیچ تلویزیونی به غیر از «سیمای آزادی» تلویزیون سازمان نداشتیم، آن هم از طریق تلویزیون سالن غذاخوری» علی که در سن ۲۳ سالگی به سازمان پیوسته بود می گوید: «... مسعود رجوی طوری آیه های قرآن را توجیه می کند که گویی این آیه ها برای توجیه سیاست های سازمان نازل شده اند.» من نگران بودم که شاید آن ها از ترس نیروهای عراقی این صحبت ها را می کنند. آنان را جدا از هم در بالکن هتل بردم و از آن ها خواستم که واقعیت را بگویند و اگر به خاطر جانشان این صحبت ها را می کنند برای من قابل درک است و امنیت آنان اولویت دارد. اما همگی گفتند هیچ اجباری نیست» این بخشی از گزارش خبرنگار بی بی سی در سفر به عراق برای بازدید از کمپ اشرف است که طی آن با ۴ نفر از اعضای گروهک منافقین که موفق به فرار از اردوگاه اشرف شده اند گفت وگو کرده است.


نکاتی که در سخنان این ۴ نفر نهفته است به خوبی ماهیت و همچنین چشم انداز بقای این گروهک را نشان می دهد.


اردوگاه اشرف در سال ۶۵ در ۸۰ کیلومتری مرزهای ایران در استان دیاله عراق بنیان نهاده شد و اعضای این سازمان بارها از این اردوگاه برای انجام عملیات های تروریستی به داخل خاک ایران اعزام شده اند. پس از اشغال عراق توسط آمریکا کنترل این کمپ طبق کنوانسیون چهارم ژنو به نیروهای اشغالگر سپرده شد. در اواخر سال ۲۰۰۸ با ضمانت تامین امنیت ساکنان کمپ از طرف دولت عراق، کنترل اردوگاه اشرف به نیروهای امنیتی عراق سپرده شد. پس از چند بار درگیری میان نیروهای گروهک منافقین و سربازان عراقی نهایتا دولت عراق پایان سال ۲۰۱۱ را به عنوان ضرب الاجل نهایی خروج اعضای این گروهک از عراق تعیین کرد که البته این مهلت با پادرمیانی بان کی مون و برخی دولت های غربی تا ۶ ماه دیگر از سوی نوری مالکی نخست وزیر عراق تمدید شد که اکنون حدود بیش از ۲ ماه از این مهلت سپری شده و هنوز خبری مبنی بر انتقال منافقین از اردوگاه اشرف به پایگاه لیبری در نزدیکی فرودگاه بغداد و سپس خروج آن ها از عراق منتشر نشده است و در آخرین مرحله سران این گروهک با هدف وقت کشی موضوع مذاکره با دولت عراق درباره شرایط خروج از اشرف را مطرح کرده اند.


سران گروهک منافقین به خوبی می دانند که تعطیلی اردوگاه اشرف و خروج اعضای آن از کنترل های سفت و سخت در این اردوگاه، مواجهه شدن آن ها با واقعیت های بیرونی و دسترسی به اطلاعات واقعی پایانی بر فعالیت این گروهک خواهد بود چیزی که به خوبی در سخنان ۴ عضو فراری این گروهک با بی بی سی مشهود است. در این میان سران این گروهک با علم به احتمال پایان حضورشان در اردوگاه اشرف از چند سال قبل تمهیداتی را برای امکان فراهم کردن حضور اعضای آن در اروپا فراهم کرده و حتی با لابی های گسترده و خوش خدمتی های فراوان و استفاده از رویکرد خصمانه برخی کشورهای اروپایی علیه ایران نام این گروهک را از فهرست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا خارج کردند روندی که از سوی سران این گروهک و حامیانش در آمریکا نیز دنبال می شود، که ضرورت هوشیاری دستگاه دیپلماسی و همچنین دیگر سازمان ها و حتی NGOهای داخلی کشورمان برای مقابله با این روند و اطلاع رسانی گسترده از جنایات این گروهک تروریستی را دو چندان می کند.


تداوم رویکرد برخورد دیپلماتیک با این مسئله و پرهیز از هر حرکتی که مجال مظلوم نمایی برای این گروهک در مجامع بین المللی را فراهم کند همچنین ادامه عفو اعضایی از این گروهک که دست آن ها به خون شهروندان ایرانی آغشته نشده و تاکنون بنابر اعلام سفیر ایران ۱۶۸۰ نفر از ساکنان این اردوگاه که مایل به بازگشت به ایران هستند مورد عفو جمهوری اسلامی قرار گرفته اند می تواند ضربه کاری بر انسجام آن ها وارد و روند اضمحلال نهایی این گروهک را تسریع کند. 


جمهوری اسلامی:دو خسران بزرگ در انتظار حماس


«دو خسران بزرگ در انتظار حماس»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است كه در آن می‌خوانید؛یك هفته پس از امضای توافق‌نامه دوحه میان خالد مشعل و محمود عباس، اكنون آشكار شده است كه رهبران جنبش حماس، از امضای توافق‌نامه با جنبش فتح ناراضی هستند و خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی را به تك روی و عدم كسب موافقت رهبران حماس متهم می‌كنند. به نظر می‌رسد این آغاز یك اختلاف اصولی در جنبش حماس باشد كه سرنوشت این جنبش در گرو آن است.


محمود الزهار، از رهبران برجسته و مطرح حماس با انتقاد از توافق نامه دوحه گفته است: درباره این توافق‌نامه با دیگر رهبران جنبش مذاكره كرده‌ایم و مشخص شده است "همه" از این اقدام ناراضی هستند و به همین جهت قابلیت اجرائی ندارد. این رهبر جنبش حماس درباره علت نارضایتی رهبران حماس از توافق نامه دوحه، سه دلیل ذكر كرده است كه عبارتند از:
1 - این توافق‌نامه بیانگر موفقیت برنامه‌های جنبش فتح و اقدامات این جنبش درخصوص مذاكره با اسرائیل است.


2 - دادن پست نخست وزیری به محمود عباس در دولت آینده فلسطین اقدامی نادرست است كه بدون هماهنگی صورت گرفته و موجب تسلط وی بر ساختار حكومت مشترك فلسطین خواهد شد.
3 - هنگامی كه محمود عباس ریاست دولت جدید فلسطین را به عهده بگیرد، سیاست‌های خود را درخصوص همكاری با رژیم صهیونیستی علیه گروه‌های مقاومت اعمال خواهد كرد و این برای حماس قابل قبول نخواهد بود.


تكیه محمود الزهار، بر كلمه "همه" به هنگام بیان میزان مخالفت رهبران جنبش حماس با توافق نامه دوحه، نشان دهنده این واقعیت است كه خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس پشتوانه حمایتی و نفوذ خود را در میان رهبران حماس از دست داده و نمی‌تواند بدون كسب موافقت آنها تصمیمات مهمی از قبیل آنچه در دوحه رخ داد اتخاذ كند. این واقعیت، خود را در بدنه جنبش حماس بیشتر نشان خواهد داد و مشكلات زیادی را برای این جنبش پدید خواهد آورد. این، دقیقاً همان چیزی است كه رژیم صهیونیستی مدت‌هاست كه در پی آنست و می‌خواهد از طریق ایجاد شكاف و اختلاف در بدنه جنبش حماس، این جنبش را ناكارآمد كند، انتقام شكست خود در جنگ 22 روزه غزه را از آن بگیرد و در آینده خود را از تعرض یك تشكیلات قدرتمند فلسطینی مصون نگهدارد.


به نظر می‌رسد جنبش فتح به كمك شیوخ قطر و دلارهای نفتی آنها توانسته است مأموریت خود را همانگونه كه مورد نظر صهیونیست هاست به انجام برساند و جنبش حماس را در یك دام بزرگ گرفتار نماید. تضعیف جنبش حماس، كه قدرتمندترین تشكیلات مبارزاتی در صحنه فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی است، از مأموریت‌های اصلی جنبش حماس و شخص محمود عباس بوده و رهبران جنبش حماس علاوه بر اینكه از این واقعیت مطلع هستند، بارها آن را به زبان آورده‌اند. به همین دلیل است كه اقدام خالد مشعل برای ناظران سیاسی و تحلیل گران مسائل فلسطین بسیار عجیب و غیرقابل توجیه بود. اینكه محمود الزهار، به عنوان یكی از رهبران مطرح جنبش حماس، آشكارا از تخلف خالد مشعل سخن می‌گوید و بر ناراضی بودن "همه" رهبران حماس از امضای توافق نامه دوحه توسط وی تأكید می‌كند و می‌گوید این توافق نامه قابل اجرا نیست و باید به صورت اساسی بازنگری شود، به همین دلیل است.


توافق نامه دوحه، كه در تاریخ 17 بهمن ماه جاری با حضور شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی ولیعهد و شیخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر به امضای محمود عباس رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین و خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس رسید، بر این نكته تأكید دارد كه دولتی با عنوان "دولت وحدت ملی" در فلسطین تشكیل شود كه اعضای آن را شخصیت‌های توانمند و مستقل تشكیل دهند و محمود عباس ریاست آن را برعهده بگیرد. در این توافق نامه همچنین تأكید شده: "هدف از تشكیل این دولت، فراهم ساختن مقدمات برگزاری انتخابات ریاست تشكیلات خودگردان و مجلس قانون‌گذاری فلسطین و بازسازی نوار غزه است".


همانگونه كه از متن این توافق نامه مشخص است، زمام امور دولت وحدت ملی در اختیار رئیس جنبش فتح قرار خواهد گرفت و جنبش حماس عملاً مسئولیتی در اختیار نخواهد داشت. در چنین شرایطی، انتخابات برای مشخص شدن رئیس تشكیلات خودگردان و نمایندگان مجلس قانون‌گذاری فلسطین برگزار خواهد شد. روشن است كه جنبش فتح با سابقه سیاهی كه در نوكری برای رژیم صهیونیستی و عداوت با جنبش حماس دارد، با در اختیار داشتن مجاری امور در هنگام برگزاری انتخابات بگونه‌ای عمل خواهد كرد كه انتخابات را به نفع خود و طبق میل و اراده صهیونیست‌ها به نتیجه برساند و جنبش حماس را از صحنه خارج كند. در چنان وضعیتی، اعتراض حماس به نحوه برگزاری انتخابات نه تنها به جائی نخواهد رسید بلكه به درگیری و اختلاف درون گروهی خود جنبش حماس، كه كلید آن از امضای توافق نامه دوحه زده شده، منجر خواهد شد، درست همان چیزی كه صهیونیست‌ها در پی آن هستند و جنبش فتح نیز مأمور تحقق بخشیدن به آن است.


خطر بزرگ‌تر اینست كه این اختلافات و اشتغال رهبران حماس به مسائل ناشی از آن، این جنبش را به بازی‌های سیاسی سرگرم خواهد كرد و روحیه مبارزه را كه جوهر این مجموعه بوده از آن خواهد گرفت. این دستاورد برای صهیونیست‌ها ارزشمندتر است و از هم اكنون به آن چشم دوخته‌اند.


سابقه جنبش فتح به سازشكاری یاسر عرفات، حذف مبارزه از منشور فلسطین، جاسوسی علیه حماس برای رژیم صهیونیستی و به راه انداختن چند بار جنگ و خون ریزی علیه مبارزان فلسطینی بر می‌گردد. امضای توافق نامه با مجموعه‌ای كه چنین پرونده سیاهی دارد، یا نوعی ساده لوحی است و یا آغاز روندی كه سرانجام آن سازش با دشمن و كنار گذاشتن سلاح و فاصله گرفتن از مبارزه است.


قطعاً نگرانی رهبران حماس از توافق نامه دوحه و مخالفت آنها با اقدام خالد مشعل نیز به دلیل استشمام بوی سازش است، بوئی كه دلارهای نفتی شیوخ قطر، جان مایه آن را تشكیل می‌دهد. شیوخ قطر همان كسانی هستند كه به دلالی برای رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه عربی و نوكری برای آمریكا معروفند و در موقعیت كنونی نیز پیشگام وارد آوردن فشار بر دولت سوریه به نمایندگی از آمریكا، رژیم صهیونیستی و ارتجاع عرب شده‌اند. روشن است كه این شیوخ با این ماهیت وابسته و آلوده نمی‌توانند خیرخواه ملت فلسطین باشند و با هدفی غیر از به سازش كشاندن حماس، میزبانی امضا كنندگان توافق نامه دوحه را برعهده بگیرند. خسران اصلی، متوجه جنبش حماس است كه رئیس دفتر سیاسی آن، به مشاركت با جنبش فتح تن داده و آن را در معرض تفرقه و سازش قرار داده است.


رسالت:سی سال جشنواره فیلم فجر!


«سی سال جشنواره فیلم فجر!»عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمود گبرلو است كه در آن می‌خوانید؛جشنواره فیلم فجر را از چهار نظر می‌توان مورد تحلیل و بررسی قرار داد؛ 1- مدیریت و برنامه‌ریزی اجرایی 2- فیلم‌های شركت‌كننده 3- سیاستگذاری‌های سینمای ایران 4- برنامه‌های جنبی جشنواره جشنواره از لحاظ مدیریت و برنامه‌ریزی تقریبا براساس اصول حرفه‌ای، مدیریت و برنامه‌ریزی شد. تقریبا جدول‌های نمایش‌ها و زمانبندی دریافت و پخش فیلم به جز چند مورد جزئی طبق برنامه انجام شد. شعار "اخلاق،آگاهی، امید" هرچند ربطی به فیلم‌های تولید شده ندارد چون بعد از تولید این شعار داده شد اما شور و هیجان خاصی به جشنواره بخشید و اهالی مطبوعات نیز برای همین برنامه‌ریزی تقریبا منظم، سنگ تمام گذاشتند و كمترین انتقاد را به دبیر جشنواره داشتند. مدیریت و برنامه‌ریزی جشنواره در گذشته‌ها ضعف جدی داشت و دیگر عادت كرده بودیم همین شرایط را بپذیریم تا اینكه مدیریت امسال نشان داد اصل برنامه‌ریزی در جشنواره یعنی چه؟ و ما در سال‌های گذشته چه عذابی می‌كشیدیم.


البته ناگفته نماند اینها دلیل بر آن نیست كه اتفاق نادری در این دوره افتاده باشد بلكه همه چیز تقریبا طبق برنامه و زمانبندی پیش رفت و به نوعی به همه یادآور شد كه می‌شود جشنواره منظمی برگزار كرد و اصلا مدیریت یعنی همین! برنامه‌های جنبی جشنواره نیز با نگاهی نو به سینما و با حضور جمع كثیری از میهمانان خارجی خوب و منظم برگزار شد. هرچند كه خیلی پربار و غنی نبود و بیشتر در حد یك برنامه‌ریزی تشریفاتی و تبلیغاتی سپری شد اما می‌توان آن را آغاز یك حركت جدید نامید به شرط آنكه مدیران بعدی ادامه دهنده این تفكر نوین باشند. بازار فیلم در جشنواره هم كه بیشتر به یك شوخی شبیه است جدی نیست كه بخواهیم درباره آن تحلیل داشته باشیم.


تنوع در مضامین یكی از امتیازات فیلم‌های امسال بود. فیلم‌هایی در ژانر كودك كه طی سال‌های گذشته فراموش شده بود ،خلق شدند كه گاه مضامین زیبا و غنی به همراه خود داشتند. مثل "سلام بر فرشتگان" فرزاد اژدری كه با تكیه برتر و كارهای مختلف و با قصه‌ای روان با مفاهیم عمیق دینی سعی در برقراری ارتباط با كودكان داشت. مضامین اجتماعی نیز در درون خود از تنوع زیادی برخوردار است. مضامینی كه گاه به سیاست هم اشاره دارد و برای اولین بار است این‌گونه فیلمسازان در حوزه سیاست وارد شده‌اند. "یك سطر واقعیت" علی وزیریان هرچند ژانر اجتماعی است اما نیم نگاهی هم به حوزه سیاست دارد و یا "تلفن همراه رئیس‌جمهور" به بهانه سفرهای استانی رئیس‌جمهور قصه‌ای را دستمایه قرار داده كه به معضلات اجتماعی نیز می‌پردازد. "گشت ارشاد" سعید سهیلی نیز عامیانه و البته دلسوزانه برخی نكات اجتماعی را متذكر می‌شود و یا "گیرنده" غفارزاده كه آن هم روایت مناسب و مطلوبی از فضای اجتماعی جامعه به بهانه نوشتن نامه برای رئیس جمهور را بیان می كند . زیباترین فیلم جشنواره در حوزه اجتماعی فیلم "بوسیدن روی ماه" ساخته همایون اسعدیان است كه اوج زیبایی‌های اخلاق و گذشت و ایثار به بهانه توجه به زندگی دو مادر شهید را بیان می‌كند و چه حیف كه داوران به آن بی‌توجه بودند و یا "نارنجی‌پوش" داریوش مهرجویی با نگاه نقادانه به معضلات اجتماعی تصویری زیبا از وحدت وهمدلی ملت ایران را به تصویر می‌كشد.


در حوزه دفاع مقدس امسال فیلم‌های شگفت‌انگیزی را شاهد بودیم كه در طول سال‌های گذشته سابقه چندانی نداشته است آن هم با زاویه نگاه‌های متفاوت و البته گاه در قالب كمدی و گاه در قالب جدی و فیلم "ملكه" و "روزهای زندگی" زیباترین و قوی‌ترین فیلم‌های جشنواره در ژانر دفاع مقدس بودند. هر دو فیلمساز از جوانان نسل پس از انقلاب هستند كه در دوران سال‌های دفاع مقدس با رزمندگان و مردان آن سال‌ها زندگی كردند و این بار هر كدام با زاویه نگاه خود دفاع مقدس را به تصویر كشیدند. شاهكارهای بسیار درخشان كه در تاریخ سینمای ایران ماندگار خواهند شد.


امسال ژانر سیاسی جشنواره بسیار پررنگ و قدرتمند به میدان آمد. "قلاده‌های طلا" نمونه بارز و جدی آن است كه به فتنه سال 88 پس از انتخابات می‌پردازد كه ریتم خوب و تحلیل عمیق و موشكافانه‌ای دارد. "محرمانه تهران" نیز از جمله فیلم‌های سیاسی جشنواره بود كه هر چند پرداخت آن قدری ضعیف بود اما تحلیل عمیق آن حكایت از روشنگری فیلمساز آن دارد البته در این میان فیلم‌هایی بودند كه به مذاق برخی (و از جمله من) خوش نیامدند اما بحث برانگیز و چالش برانگیزند.


 مثل برخی فیلم‌های اجتماعی كه به موضوع خیانت در قشر متوسط جامعه می‌پردازند مثل "برف روی كاج‌ها"،‌ "پل چوبی" كه نمی‌توان بدون تحلیل از كنار آنها گذشت و یا "پذیرایی ساده‌ " مانی حقیقی كه انسان را وادار به چالش فكری می‌كند. بالاخره بهتر از فیلم‌هایی مثل "زندگی خصوصی" است كه ناجوانمردانه رقیب را به مسائل اخلاقی می‌كشاند و سینمای نجیب ایران را آلوده می‌سازد.


روح كلی جشنواره نشان می‌دهد اتفاقات جدیدی در حال رخ دادن است كه ممكن است به مذاق برخی خوش نیاید و این طرف و آن طرف هیاهو كنند كه اصلا ریل‌گذاری معنا نداردو گروهی كه در راس كار قرار دارند ناتوان‌ترین مدیران سینمایی هستند اما اگر منصفانه و با دقت به عملكردها نگاه كنیم متوجه ریل‌گذاری‌های مناسب و مطلوب در سینمای ایران می‌شویم.


در شرایطی كه سی سال از عمر جشنواره می‌گذرد نیازی ضروری است كه متناسب با شرایط و موقعیت، سیاستگذاری جدیدی تعیین گردد. دیگر نمی‌توان گفت نسل امروز سینمای ایران نشات گرفته از سینمای فارسی قبل از انقلاب و یا مرعوب فضای روشنفكرزده غربی است بلكه اكثر فیلمسازان این دوره از نسل پس از انقلاب هستند كه دلسوزانه مایل‌اند در راه اعتلای سینمای ایران و جامعه دینی خود گام بردارند اما چگونه و با چه حمایتی كه بحث جدی و اساسی می‌طلبد.


در وهله اول می‌بایست تكلیف سینمای ایران با مردم جامعه و نظام مشخص شود. واقعیت این است كه وضعیت فعلی سینمای ایران ارتباط چندانی با مردم ندارد و بیگانه است. در میان جمعیت نزدیك به 80 میلیون نفر در سال نزدیك به پانزده میلیون نفر از سینما استقبال می‌كنند یعنی نزدیك 20% و این نشانه فاصله بسیار زیاد مردم و فیلمسازان است و طبیعتا محور اصلی این ارتباط قصه و مضامین متناسب و مطلوب است چون اگر تماشاچی احساس كند فیلم‌ها، قصه‌ها و مضامین موردپسند آنان است حتما استقبال زیادی خواهند كرد. اما هم‌اكنون این فاصله جدی بین مردم و سینما ایجاد شده است.


 سینمای فعلی ایران بیشتر جنبه شخصی دارد. فیلم‌ها گاهی ساختار خوب و حرفه‌ای هم دارند و یا برخی مضامین جذاب و تماشایی است اما باز هم نتوانستند با مردم ارتباط برقرار كنند و البته منظور از ارتباط،  ارتباط با هر روش و طریقی همانند دوران قبل از انقلاب نیست بلكه یك ارتباط شرافتمندانه و نجیبانه كه هم مورد پسند مردم واقع شود و هم باعث ارتقای فكری تماشاگر شود.


ضعف جدی در این مسیر خلاءهای قانونی است كه منجر به فاصله بسیار زیاد مردم با سینما و سینماگران با مسئولان شده است. هیچ قانون مشخصی در سینما رعایت نمی‌شود. هر اداره نظارتی و یا هر مسئولی به رغم خود تبیین كننده قانون می‌شود. تولیدكنندگان و سینماگران نمی‌دانند چه مسیری را باید طی كننده تا هم گردش تولید و بروز خلاقیت خود را داشته باشند و هم اثرشان مورد تأیید و حمایت مسئولین قرار گیرد. امیدوار باشیم كه سازمان سینمایی كه گام مثبت فعالیت خود را آغاز كرده با اصلاح و تكمیل قوانین تكلیف فیلمسازان و مردم را مشخص كند تا مجبور نباشیم برای هر فیلم “سجادپور” را به آن سنجاق كنیم تا توضیح دهد مطابق  با قانون است یا مخالف قانون.
امسال نشانه‌های ریل‌گذاری بسیار مشهود بود. مشخص است كه متولیان هدف‌هایی دارند و برای رسیدن به آن هدف‌ها در حال برنامه‌ریزی هستند اما با معضل جدی در این مسیر روبه‌رو هستند و آن هم بضاعت فیلمسازان و قدرت و توانایی آنان در همراه شدن با این ریل‌گذاری است.


البته ممكن است در مسیر ریل‌گذاری اشتباهاتی وجود داشته باشد كه دارد اما دیكته ننوشته هیچ وقت غلط ندارد. حوزه فرهنگ به گونه‌‌ای است كه باید قدری صبر و تحمل اختیار كرد تا شاهد نتیجه‌ ریل‌گذاری بود. هرچند باید مواظب بود چون ریل‌های سست و بی‌بنیان قطار را به انحراف می‌كشاند.


قدس:فرار رو به جلوی رژیم تروریست


«فرار رو به جلوی رژیم تروریست»عنوان یادداشت روز روزنامه قدس به قلم دکتر حسین رویوران است كه در آن می‌خوانید؛اتهام زنی بلادرنگ مقامهای رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران درباره دو حادثه بمبگذاری مشکوک تفلیس و دهلی نو در نزدیکی سفارتخانه های این رژیم، پیش از ارایه هر نوع ادله و سندی حکایت از یک اقدام سازمان یافته و توطئه از پیش طراحی شده بمنظور بهره برداری و دستاویز قراردادن این موضوع در یک جنگ تبلیغاتی و سیاسی جدید علیه کشور ما دارد.


نخست وزیر اسرائیل در حالی ایران را عامل این اقدام تروریستی معرفی کرده و بدنبال تبلیغات سیاسی و روانی در عرصه بین المللی است که به اذعان مقامهای امنیتی و وزارت خارجه این رژیم تنها یک نفر از کارکنان رده پایین و احتمالاً محلی این رژیم در این دو حادثه مجروح شده اند که نشان می دهد این بمبگذاری کاملاً حساب شده و به نحوی انجام گرفته که کمترین خسارت را ببار آورد.


این در حالی است که اولاً انجام چنین عملیات تروریستی در قاموس و مرام نظام جمهوری اسلامی ایران جایی ندارد و کشور ما بعنوان یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم تمام توان خود را برای مبارزه با این شیوه ناجوانمردانه بکار گرفته است.


از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران در صورتی که بخواهد به توطئه ها و دشمنی های رژیم صهیونیستی پاسخ دهد، از چنان توانمندی و تسلط اطلاعاتی و امنیتی و قدرت اجرایی برخوردار است که رژیم ورشکسته و زمین گیر اسرائیل نه تصور آن را دارد و نه توان و تاب تحمل ضربه ایران را.


و بالاخره اینکه بمبگذاریهایی از این دست در نزدیکی سفارتخانه های رژیم صهیونیستی در گرجستان و هند آن هم به این شکل در عمل از هیچ ارزش استراتژیک، سیاسی، امنیتی ونظامی برخوردار نیست که برای کشور قدرتمندی چون ایران قابل توجه و اهمیت باشد، در حالی که اهداف و موقعیتهای بسیار مهم و ارزشمندی در تیررس واکنش ایران قرار دارند، و از این رو منتسب کردن آن به ایران از نگاه افکار عمومی جهان و تحلیلگران سیاسی وامنیتی خود اتفاقی مضحک است.


از این رو و از آنجا که مقامهای صهیونیستی در چنین اتفاقی بی درنگ سیل اتهامهای خود را معطوف به ایران می کنند بنظر می رسد که این موضوع در شرایط کنونی واکنشی به تهدید ایران درباره پاسخ به ترور دانشمندان هسته ای کشور است و مقامهای صهیونیستی بدلیل هراس از واکنش ایران و ضربه احتمالی که از پاسخ ایران متحمل خواهند شد بدنبال یک بهانه بازدارنده و یا تغییر فضای سیاسی وامنیتی پیرامون این موضوع هستند.


ایران بویژه پس از ترور شهید احمدی روشن اعلام کرد که پاسخ محکمی را به این اقدامات خواهد داد و وزیر اطلاعات کشورمان تأکید کرد که آمریکا، انگلیس و موساد نمی توانند نقش خود را در این ترورها مخفی کنند و نتیجه این اقدامات خود را با پاسخ قاطع ایران خواهند دید، از جمله اینکه ایران اسناد و مدارک دخالت این کشورها در ترور دانشمندان خود را به مجامع بین المللی حقوقی ارائه خواهد کرد، اما بی شک پاسخ ایران از موضع قدرت و فعالانه خواهد بود نه با روشهایی چون ترور که نشانه ضعف و استیصال است.


نتایج این حادثه و اینکه چنین واقعه ای به نفع چه کسی است خود گویای آن است که رژیم صهیونیستی خود متهم اول این پرونده است زیرا اسرائیل بارها دانشمندان هسته ای ما را توسط گروههای تروریستی سازماندهی شده به شهادت رسانده و اکنون که با خشم و تهدید ایران مواجه شده با توسل به چنین برنامه هایی و در حالی که هیچ اسرائیلی کشته نشده و ریشه ها و ماهیت این وقایع هنوز آشکار نیست مظلوم نمایی کرده و ایران را که دانشمندانش قربانی سیاست ترور دولتی این رژیم جعلی هستند با کمک ماشین عظیم رسانه ای خود در سطح بین المللی به عنوان تروریست معرفی می کنند که تحریف واقعیت بصورت تام و تمام است.


یعنی بجای اینکه تروریسم دولتی و سازمان یافته اسرائیل محکوم شده و مورد بازخواست قرار گیرد، بعنوان قربانی تروریسم معرفی می شود و موج تبلیغاتی حول این ماجرا تاحد زیادی بر جنایات و پرونده های متکثر این رژیم سرپوش گذاشته و به آن حاشیه ای می دهد که این رفتار ضد انسانی و ضد مقررات بین المللی را ادامه دهد. در مجموع می توان گفت همه شواهد و ابعاد این ماجرا حکایت از آن دارد که این توطئه تنها و تنها می تواند طراحی خود رژیم صهیونیستی باشد تا بتواند از آن استفاده تبلیغاتی کند، بدین صورت که چهره واقعی خود را بپوشاند و نمایی دیگر از خود ارایه دهد و چهره ایران را خدشه دار کند و با ایجاد یک موج جدید سیاسی و تبلیغاتی بتواند زمینه انجام جنایات و ترورهای بعدی را علیه کشور ما فراهم کند. 


مردم سالاری:همه مقصرند، غیر از دولت


«همه مقصرند، غیر از دولت»عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم حمیدرضا شکوهی است كه در آن می‌خوانید؛دولتمردان، از شخص رئیس جمهور گرفته تا عوامل دیگر مرتبط با دولت، تمایل دارند همه تقصیرها را به گردن عوامل بیرون از دولت بیندازند و خود را مبرا از هر عیب و ایرادی جلوه دهند. جالب اینجاست که عوامل بیرونی هم اغلب عواملی مبهم و ناشناخته هستندکه با عباراتی مثل «بعضی ها»، «برخی ها»، «افرادی» و عبارات مشابه آن معرفی می شوند. دو نمونه بارز آن اظهارات دیروز محمود احمدی نژاد در همایش مشاوران جوان و اظهارات استاندار تهران در نشستی خبری بود که خودگویای همه تصوراتی است که دولتمردان درباره دیگران دارند.


آقای احمدی نژاد دیروز با اشاره به وضعیت اخیر بازار سکه و ارز گفت: «طرف خودش بازار سکه و ارز را خراب کرده و چند صد میلیارد دلا ر بالا  می کشد و بعد دولت را متهم می کند.» بعد هم گفته: «کسی که 150 میلیارد تومان برده زمانی که به او می گوییم برگرداند، می گوید به ما تهمت نزنید اما جایی دیگر 10هزار تهمت می زند و ککش هم نمی گزد.» استاندار تهران هم گفته: «افرادی که به افزایش قیمت سکه و ارز دامن می زدند شناسایی شده اند.» او همچنین گفت که عده ای ماموریت دارند دولت را از کار بیندازند.


البته آقای احمدی نژاد نگفته آن کسی که بازار سکه و ارز را خراب کرده و پول بالا  کشیده و آن کسی که 10 هزار -دقت کنید: ده هزار - تهمت می زند و ککش هم نمی گزد چه کسی بوده; همانطور که استاندار او هم نمی گوید این افرادی که به افزایش قیمت سکه و ارز دامن می زنند یا آنهایی که ماموریت دارند دولت را از کار بیندازند چه کسانی هستند. از این موضوع می گذریم که اگر این اظهارات- که مسبوق  به سابقه هم هست و بارها  از طرف  شخص رئیس جمهور و سایر دولتمردان به ویژه  در حوزه اقتصاد مطرح شده- واقعیت  دارد، چرا این افراد  به جامعه یا حداقل  به دستگاه قضایی معرفی نمی شوند؟ یک یادآوری  کوچک هم این است که آقای احمدی نژاد زمانی از وجود لیست  مفسدان اقتصادی  در جیب  کتش خبر  داده بود  اما هیچ گاه  آن لیست  را رو نکرد  و رئیس دستگاه  قضا هم به صراحت اعلا م کرد  که لیستی  به دستش نرسیده است.


پس چرا دولتمردان  اینقدر  اصرار دارند تقصیرات  را به گردن  موجودات موهوم بیندازند؟ آیا دولت،  در مورد هیچ  معضلی،  حتی معضل  مهم نابسامانی  بازار  ارز و طلا - که عل رغم وعده های فراوان  هنوز هم به ثبات نرسیده-  هیچ تقصیری  به گردن ندارد و همه تقصیرات،  مربوط به همان موجودات فرضی  و نامشخص  است؟ به نظر می رسد  این تاکتیک ها  دیگر  بیش از حد نخ نما  شده است  و مردم نمی توانند بپذیرند  همه تقصیرات  را به گردن «بعضی ها» و «عده ای» بیندازند.


هر چند نوشتن  در مورد این موضوع چندان  فایده ای در تغییر  عملکرد دولت  ندارد  و دولت در یک سال و نیم  باقی مانده  از عمرش هم  احتمالا   همان راه خود را طی می کند. اما  کمترین  فایده این نوشته این است که حداقل وجدانمان  راحت شود که حرفمان  را زده ایم  تا مبادا فکر  کنند ما انداختن  تقصیرها  به گردن «بعضی ها» و «برخی ها» را باور داریم.


شرق:بودجه 91 و مساله یارانه‌ها


«بودجه 91 و مساله یارانه‌ها»عنوان سرمقاله روزنامه شرق به قلم حسین راغفر است كه در آن می‌خوانید؛لایحه بودجه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی توسط دولت هیچ‌گونه اشاره‌ای به منابع مربوط به یارانه‌های نقدی ندارد. این در حالی است كه با توجه به قانون هدفمندی یارانه‌ها، دولت موظف است منابع و مصارف اجرای هدفمندی یارانه‌ها را در بودجه سنواتی بگنجاند. طبیعی است كه براساس این قانون انتظار می‌رفت دولت جزییات مربوط به هدفمندی یارانه‌ها را در لایحه بودجه پیشنهادی سال 1391 هم لحاظ کند. اما عدم ارایه جزییات ردیف بودجه اجرای قانون هدفمندی از سوی دولت پرسش‌های متعددی را در این ارتباط برمی‌انگیزد.


نخست اینكه آیا عملكرد دولت در اجرای هدفمندی یارانه‌ها ظرف دوره یكساله گذشته مشخص نیست یا حداقل گزارش مكتوب و مشخصی از اینكه چه میزان از منابع مالی پرداخت به مردم در قالب یارانه‌ها از افزایش درآمد خدمات مربوط به آب، گاز، برق و در واقع افزایش قیمت حامل‌های انرژی تامین شده است؟ با توجه به اینكه، در گزارش‌های نهادهای نظارتی و سازمان‌های رسمی بازرسی در كشور، مواردی تخلف از سوی دولت برای تامین منابع یارانه‌های نقدی طی سال گذشته صورت گرفته است. به این ترتیب این پرسش به طور جدی مطرح می‌شود كه دولت برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 1391 چه برنامه‌ای در دست اقدام دارد.


این پرسش به ویژه وقتی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌كند كه از سوی مراجع ذی‌ربط اعلام شده است كه حداقل تعداد 10 میلیون نفر از دریافت‌كنندگان یارانه‌های نقدی حذف خواهند شد. همزمان با شایعات گوناگونی كه در مورد افزایش قیمت حامل‌های انرژی منتشر شده است، پرسش بعدی این است كه میزان سهم پرداختی یارانه هر نفر چه مبلغی خواهد بود. پرسش سوم نیز این است كه منابع تامین‌كننده هزینه‌های اجرایی طرح هدفمندی چه منابعی هستند؟


پاسخ به این پرسش می‌تواند روشن ‌كند كه هزینه‌های عمومی از جمله بنزین، گاز، آب، برق و دیگر حامل‌های انرژی كه دولت عرضه می‌كند، چه مبلغی خواهند بود؟ به این ترتیب سوالات بسیار زیاد پاسخ نگفته‌ای در مورد نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده وجود دارد كه در واقع می‌تواند به پرسش‌های متعدد دیگری در ذهن شهروندان منجر شود. علاوه بر آنكه ابهام در این موارد می‌تواند به دغدغه‌های شهروندان و واجدان شرایط دریافت یارانه نقدی بیش از پیش دامن بزند.


به دلایل ذكر شده فوق، به نظر می‌رسد یكی از اقداماتی كه مجلس شورای اسلامی می‌تواند برای مشخص شدن وضعیت اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و قرار گرفتن منابع و مصارف در بودجه 91 از دولت مطالبه كند، ارایه یك گزارش با جزییات مبسوط از مختصات اجرای طرح هدفمندی در یك سال گذشته و سهم مشاركت هر یك از بخش‌های خدمات دولتی در تامین منابع مالی این طرح است.


برای عملی شدن مصوبه قانون هدفمندی یارانه‌ها و گنجاندن منابع و مصارف این طرح در بودجه 1391 لازم است كه اطلاعات دقیق‌تری در مورد قیمت حامل‌های انرژی ازجمله بنزین، گازوییل، برق و آب در سال آینده و سهم هر یك از این حامل‌ها در تامین بودجه سال آینده مشخص شود. در این صورت به بسیاری از ابهاماتی كه امروزه به صورت شایعات مختلف در مورد قیمت حامل‌های انرژی منتشر می‌شود، خاتمه داده خواهد شد.


تهران امروز:چرایی دو سرلیست برای جبهه متحد


«چرایی دو سرلیست برای جبهه متحد»عنوان یادداشت روز روزنامه تهران امروز به قلم نبی رودكی است كه در آن می‌خوانید؛اعضای جبهه متحد اصولگرایان دو سرلیست برای لیست این جبهه در تهران در نظر گرفتند كه آقایان دکتر غلامعلی حداد عادل و حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد برای این عنوان در نظر گرفته شدند. این در حالی است كه اولویت در سرلیست با حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد است كه ایشان نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، نایب رئیس مجلس هشتم ؛ عضو جامعه روحانیت مبارز و عضو هیات حل اختلاف قوا هستند.


اما یكی از دلایلی كه سبب شد دو نفر برای سر لیستی جبهه متحد اصولگرایان در نظر گرفته شود حضور دكتر حداد عادل در لیست جبهه پایداری است. حضور ایشان در لیست جبهه پایداری البته با موافقت بعضی از اعضای جبهه متحد اصولگرایان صورت گرفت اما بسیاری از دوستان و همینطور خود بنده موافق حضور ایشان در لیست جبهه پایداری نیستیم. نه تنها ایشان بلكه دیگر اعضای لیست جبهه متحد نیز نباید در لیست جبهه پایداری قرار بگیرند.


این در حالی است كه برخی از اعضای جبهه متحد تمایل دارند كه در هر دو لیست باشند. اما چرا نباید افرادی كه در لیست جبهه متحد هستند در لیست جبهه پایداری قرار بگیرند؟ در این مجال اشاره‌ای به مضرات یا منافع آن نمی‌كنم . همین بس كه اعضای جبهه پایداری از توصیه‌های آیت الله مهدوی‌كنی در خصوص وحدت، هماهنگی و حضور در لیست مشترك پیروی نكرده‌اند.


با این حال اعضای جبهه پایداری تاکنون مذاکرات طولانی مدتی با آیت الله مهدوی کنی داشته‌اند؛ معنای این مذاکرات چه بود؟ مگر خود آیت الله مهدوی‌کنی از آنها دعوت نکردند و مکرر در مصاحبه ها اظهار امیدواری نکردند که آنها به جبهه متحد بپیوندند؟ آیت‌الله مهدوی كنی طرفدار وحدت بودند اما اعضای جبهه پایداری بودند که نیامدند.


دنیای اقتصاد:مدلی برای تعیین نرخ ارز


«مدلی برای تعیین نرخ ارز»عنوان سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد به قلم دكتر محمد مهدی بهكیش است كه در آن می‌خوانید؛به دنبال تغییرات و نوسانات شدید نرخ ارز، سیاست تك نرخی شدن ارز از طرف بانك مركزی اعلام گردید كه باعث شد جامعه با دو نرخ متفاوت دولتی و بازار آزاد مواجه شود كه اختلاف آنان زیاد می‌باشد و زمینه رانتی را به وجود آورده كه سالیان دراز از بین رفته بود. به نظر می‌رسد كه دلیل نوسانات شدید و همچنین دو نرخی شدن ارز در بازار ناشی از فقدان برنامه‌ریزی علمی‌ در زمینه تغییرات نرخ ارز است كه باید برای آن چاره‌ای‌اندیشید و در غیر آن صورت همان مشكلاتی را به بار خواهد آورد كه در مورد نرخ بهره (سود) شاهد آن بودیم. مشكل اصلی آن است كه بازار ارز در‌ایران نمی‌تواند یك بازار رقابتی باشد؛ زیرا عرضه ارز عموما در دست دولت است و بدیهی است كه او می‌تواند نرخ ارز را تعیین كند. به این ترتیب كه می‌تواند با تزریق چند ده میلیون دلار به بازار ارز، قیمت را پایین آورده یا با رویكردی دیگر، ارز را به طرف بالا هدایت كند.


پس چه باید كرد؟ به نظر نویسنده یادداشت، راه‌حل آن است كه مدلی را تدوین كنیم كه اهداف اصلی توسعه اقتصادی كشور در آن ملحوظ گردد و بر آن اساس شاخصی برای نرخ ارز به دست آوریم كه روند بلندمدت تغییرات را نشان دهد و تغییرات كوتاه‌مدت را در آن راستا مدیریت كنیم.


پیشنهادی كه در 16 مرداد گذشته در روزنامه دنیای اقتصاد مطرح شد شامل پیشنهادی برای تعیین نرخ ارز بود كه تفصیل آن در مصاحبه‌ای در روز دوشنبه 11 مهرماه در همان روزنامه تشریح شد. مدل پیشنهادی برای تعیین نرخ ارز بر اساس فرضیه‌های زیر طراحی شده است:
1- به‌رغم تحریم‌های اقتصادی، اقتصاد‌ایران به سوی یك اقتصاد رقابتی در حركت است كه بیشتر تحت تاثیر روند جهانی و منطقه‌ای می‌باشد.


2- اقتصاد كشورهای همسایه نیز با توجه به روند جهانی به طرف رقابتی شدن در حركتند و برخی چون تركیه هم اكنون اقتصادی رقابتی دارند.


3- در یك فضای رقابتی منطقه‌ای، اقتصاد كشورها بیشتر با اتكا به گسترش مبادلات با كشورهای همسایه رشد می‌كنند و آنان به تدریج تبدیل به اقتصادهای مكمل با یكدیگر می‌شوند، همان‌گونه كه ‌این اتفاق در اروپا افتاده است و در نفتا و آسیای جنوب شرقی و آسه آن همین اتفاق در حال شكل گیری است.


4- درآمد حاصل از نفت و گاز به تدریج به درآمد حاصل از تولید (و احتمالا صدور) كالاهایی تبدیل خواهد شد كه از صنایع پایین دستی آنان تولید خواهند شد و تا زمانی كه نفت و گاز به صورت ماده اولیه صادر می‌شود، درآمد آن تنها صرف زیربناهای اقتصادی كشور خواهد شد و بنابراین بودجه جاری كشور به تدریج از محل درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود.


حال با توجه به فروض فوق، اعتقاد نویسنده بر آن است كه اقتصاد‌ایران نیز درآینده از مسیر گسترش مبادلات با كشورهای همسایه رو به رشد بیشتر خواهد گذشت. باید توجه داشت كه در حال حاضر امكان صادرات یا واردات از كشورهای همسایه گسترده نیست، ولی اگر فروض فوق برای توسعه منطقه‌ای كشورها و از جمله‌ایران پذیرفته شود و نفت استخراجی در ‌ایران به سرمایه تبدیل شود، اقتصاد‌ایران و كشورهای همسایه به سویی سوق خواهند یافت كه به تدریج مكمل یكدیگر خواهند شد و بنابراین امكانات بسیار گسترده‌تری برای مبادله با یكدیگر خواهند داشت.


به عبارت دیگر، مزیت‌های اقتصادی هر یك در‌ این مسیر فعال‌تر خواهد شد و مثلا‌ ایران به تركیه كالاهایی را صادر خواهد كرد كه در آن مزیت بیشتری از تركیه دارد (ارزان‌تر می‌تواند تولید كند یا از منابع انرژی خود استفاده نماید) و تركیه آن دسته از كالا و خدماتی را به‌ایران صادر خواهد كرد كه مزیت او بیشتر از ‌ایران است و البته ‌این فرآیند كاملا پویا است و هر دو اقتصاد در مسیر توسعه خود سعی خواهند كرد كه با افزایش كیفیت و كاهش قیمت تمام شده، رقابت‌پذیری خود را افزایش دهند.


این فرآیند با نرخ ارزی به تعادل می‌رسد كه متوسط قیمت كالا و خدمات (به ارز واحد) با متوسط قیمت همان سبد از كالا و خدمات (به همان ارز) در منطقه برابر گردد (یعنی نرخ واقعی ارز برای آن سبد بین‌ایران و متوسط منطقه تقریبا برابر یك شود).


به عبارت دیگر، وقتی متوسط قیمت یك سبد كالا و خدمات با متوسط آن در منطقه (بر اساس ارز واحد) مساوی گردد، معنی آن این است كه قیمت برخی كالاها در‌ایران ارزان‌تر از كشورهای همسایه است و برخی دیگر قیمت بالاتر دارند. بنابراین آنچه در‌ایران ارزان‌تر است، صادرات‌ایران را شكل می‌دهد و آنچه در‌ ایران گران‌تر است از كشورهای همسایه وارد می‌شود. بنابراین نرخ ارز (مثلا یورو) - در‌این مدل- به ترتیبی تعیین می‌شود كه قیمت سبد كالا و خدمت انتخابی در‌ایران به یورو را با قیمت همان سبد در كشورهای همسایه (یا منطقه) به یورو برابر نماید.


البته‌این روش محاسبه بر اساس نظریه «برابری قدرت خرید» تنظیم شده كه پشتوانه نظری بیش از یكصد سال دارد و آن همان اتفاقی است كه هم‌اكنون به صورت خودكار در اقتصادهای رقابتی در جریان می‌باشد. یعنی اگر اقتصاد‌ ایران و كشورهای منطقه كاملا رقابتی شود، نرخ ارز عملا به همین ترتیب، منتها از طریق عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد.


این روش محاسبه را نمی‌توان هر روز انجام داد و بنابراین از مسیر‌این روش نمی‌توان نرخ ارز روزانه را تعیین كرد كه آن بیشتر تحت تاثیر عوامل كوتاه‌مدت است، ولی از‌ این طریق می‌توان شاخصی را به وجود آورد كه جهت‌گیری تغییرات نرخ ارز را مشخص كند، یعنی جواب همان سوالی را بدهد كه امروز مطرح است «كه آیا نرخ ارز می‌بایست افزایش پیدا كند یا كاهش».


البته محاسبه از روش فوق پیچیدگی‌هایی نیز دارد كه باید به طریق مناسب برای آنان راه‌حل پیدا كرد. ولی كمك مهمی‌كه‌این روش به تصمیم گیران می‌نماید،‌ایجاد راهنمایی برای تغییرات بلند مدت نرخ ارز است و باید به‌این نكته توجه كرد كه در‌ این روش هیچ گاه تغییرات اقتصاد ‌ایران تابع تغییرات اقتصادی یك كشور خاص خارجی نمی‌شود، بلكه خود را با متوسط منطقه هماهنگ می‌كند.


 قطعا راه‌حل تعیین مناسب نرخ ارز فقط به روش فوق محدود نمی‌شود كه می‌توان روش‌های دیگری را با تعیین فرضیه‌های توسعه‌ای كشور طراحی كرد. ولی آنچه مهم است تعیین روشی برای تعیین نرخ است كه متكی بر اهداف توسعه باشد، متكی بر نظر افراد خاص نباشد و با فرآیند رقابتی شدن اقتصادهای منطقه در سال‌های آتی هماهنگی داشته باشد.


جهان صنعت:پرونده پیچیده گوشت وارداتی


«پرونده پیچیده گوشت وارداتی»عنوان سرمقاه روزنامه جهان صنعت به قلم ستاره بختیاری است كه در آن می‌خوانید؛ گوشت طی این سال‌ها تنها کالای خوراکی بوده که همپای دلار، سکه و حتی طلا با نوسان مواجه می‌شده است. در این میان پی بردن به اتفاقات پشت پرده واردات گوشت و بازار انواع گوشت سفید و قرمز و اینکه دلیل این به هم ریختگی چیست هم به عنوان یک معمای بی‌جواب باقی‌مانده است.


 در عین حال مدیریت و سیاست‌گذاری بازار توسط دولت، محوریت اصناف و تشکل‌های وارداتی هم کارساز نشد و راهکار در سرازیر شدن گوشت‌های یخ‌زده برزیلی به داخل کشور چاره‌جویی شد.
البته در این بین مطرح بودن سودهای میلیاردی ناشی از واردات گوشت هم مافیای  این بازار را به تکاپوی ورود به این بازار انداخت؛ شاید هم به همین علت بود که بازرگانی داخلی  اخیرا به جای مدیریت، سیاست‌گذاری و کنترل عرضه و تقاضا با تشکیل گروهی اقدام به واردات گوشت می‌کند که گاهی این کالاهای وارداتی از گمرک دپو شده و گاهی هم از گمرک ترخیص و وارد بازار می‌شود.


در هر حال  ماجرای پرونده گوشت هر روز در حال پیچیده‌تر شدن است و همانند دوسال گذشته باز هم  شاهد موج  مشکلات قیمتی در بازار  گوشت هستیم که برای جلوگیری از همه‌گیر شدن  این موج دولت باید به فکر استفاده از توان تجار واردکننده گوشت و توجه جدی به حل مشکلات تولید، کشتار و چرخه توزیع آن باشد.


گسترش صنعت:همکاری دولت و بخش خصوصی لازمه توسعه


«همکاری دولت و بخش خصوصی لازمه توسعه»عنوان سرمقاله روزنامه گسترش صنعت به قلم محمد نهاوندیان است كه در آن می‌خوانید؛همکاری و رابطه بخش خصوصی با حاکمیت در حوزه اقتصاد ازجمله مواردی است که باید همواره در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای و سند چشم‌انداز باشد. عملکرد پارلمان بخش خصوصی باید به‌گونه‌ای باشد تا این تصور ایجاد نشود که اتاق و بخش خصوصی جایی است که فقط به منافع خودش فکر می‌کند و اهل همکاری نیست بنابراین برای نیل به این مقصود اگر سیاست درستی در اقتصاد کشور اتخاذ شد، باید بخش خصوصی هم دست همکاری دراز کند و به عنوان شریک در میدان حضور داشته باشد. در همین راستا و برای نزدیکی هرچه بیشتر دولت و بخش خصوصی، اتاق هم باید حضور و مشارکت بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در اجرای سیاست‌های ملی و طرح‌های بزرگ کلان را ساماندهی کند.


اگر واقعا بر اجرای اصل ۴۴ رویکرد صحیحی حاکم باشد، کسی که در وسط میدان است بخش خصوصی است؛ نه این‌که خیال کنیم خصوصی‌سازی کاری است که باید دولت انجام بدهد. برعکس اصلاح ساختار اقتصادی کشور باید به عهده بخش خصوصی باشد و دولت باید مسیر را آماده کند. بخش خصوصی در برخی مواقع نیاز دارد تا توان‌های خرد خود را به مجموعه‌های کلان و قدرتمند تبدیل کند. امروز یکی از آفاتی که از دوره دولت‌سالاری اقتصادی به ارث برده‌ایم این است که در بخش خصوصی بنگاه‌های توانمندی نداریم که توان مالی و اجرایی خود را با شفافیت اعلام کرده و برای حضور و مشارکت در طرح‌های بزرگ اعلام آمادگی کنند.


در بحث نظارت نیز نباید فراموش کرد که پایش اصل ۴۴ به عهده اتاق گذاشته شده، معنای بسیار عمیقی دارد. آن هم این است که بخش خصوصی حق دارد و بلکه وظیفه دارد نظارت کند. بخش خصوصی باید همواره این سوال را در ذهن خود مرور کند که معنای مجوزی که از رهبری نظام برای ارائه گزارش وضعیت اقتصادی کشور از سوی اتاق به ایشان به‌عنوان بالاترین سطح نظام گرفته شد، چیست؟ معنایش یک وظیفه جدید نظارتی و وجود میدان‌های جدیدی برای پارلمان بخش خصوصی است.


برای انجام این وظایف، به توانمندی خیلی بالاتری نیاز داریم و برای همین از تمام توان و پتانسیل موجود بین فعالان بخش خصوصی باید استفاده شود‌. امروز نگاه به اتاق و توقع از آن بسیار تفاوت کرده و این‌ موارد بار وظایف پارلمان بخش خصوصی را سنگین‌تر کرده است. از همین‌رو اتفاق بسیار مهمی در اتاق رخ داد و اعضا را برای برداشتن این بار آماده کرد و آن هم رویکرد برنامه‌محور اتاق بود. امروز کارهایی که به اتاق سپرده می‌شود، بسیار منظم‌تر و سریع‌تر از بعضی نهادها نتیجه می‌دهد و پارلمان بخش خصوصی در مسیر همکاری هرچه بیشتر با دولت در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای کشور گام برمی‌دارد.

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:33
اخبار
حی‌علی الجهادشعار كفن پوشان بحرین
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران مهمترین عناوین خبری صفحه اول خود را به مسائلی همچون صف‌بندی‌های انتخاباتی از نگاه حداد عادل،حی علی الجهاد شعار كفن پوشان بحرین،بازار داغ نشست های خبری انتخاباتی،پسر الیور استون شیعه شد،میانجی‌گری كه بی‌طرف نیست،افزایش خزنده قیمت‌ها،كارنامه اقتصادی دولت به روایت بهمنی و... كه برخی از آنها در زیر می‌آید.

جام جم

ادامه اعتراضات مردم بحرین به رژیم آل‌خلیفه
افزایش خسارت بدون كروكی در تصادفات
صف‌بندی‌های انتخاباتی از نگاه حداد عادل
عطش پرسپولیس برای اولین پیروزی در قم

كیهان

حی علی الجهاد شعار كفن پوشان بحرین
میزان مشاركت در انتخابات؛گزارش كیهان از آخرین نظرسنجی‌ها
توصیه كیسینجر به سران غرب؛حمله نكنید،سوریه را از درون به آتش بكشید
رسوایی جدید موساد،صحنه سازی علیه ایران جواب نداد

خراسان

«شور شیرین» حلاوت یاد «کاوه» را دوباره در کام جان ها جاری کرد
سرکوب گسترده تظاهرات در سالگرد انقلاب بحرین
توافق جدید پلیس و بیمه درباره پرداخت خسارت های بدون کروکی
بازار داغ نشست های خبری انتخاباتی

جمهوری اسلامی

اعتراض‌های مردمی سراسر بحرین را فرا گرفت
طنین هیهات من الذله در قطیف عربستان
افزایش بلیت قطار و هواپیما غیر قانونی است
چند پروژه مهم هسته‌ای امروز رونمایی می‌شود

ابرار

با توجه به كمبود علوفه و غذاى دامى؛وضعیت دامدارى كشور بحرانى است
توصیه‌هاى۲ نماینده مجلس به قاضى پرونده فساد بزرگ:دادگاه فساد مالى بزرگ مستقیم پخش شود
به اعتقاد رئیس كمیسیون طرح تحول اقتصادى:مدیریت ارزى بانك مركزى،ضعیف وضعیف‌تر مى‌شود
یك مجله ى روس:زیردریایى هسته اى روسیه هنگام آتش سوزى حاوى موشك هاى هسته اى بود

رسالت

آل سعود و آل خلیفه انقلابیون را به گلوله بستند
فهرست قطعی جبهه متحد اصولگرایان اول اسفند اعلام می‌شود
9 كشور اروپایی در آستانه سقوط اقتصادی
جنبش سبز در ایران با پول واشنگتن به راه افتاد

قدس

پیام محرمانه كشورهای اروپای شرقی به مجلس ایران
پسر الیور استون شیعه شد
آخرین خبرها از تنور داغ انتخابات
هشدار رئیس ستاد ارتش روسیه:آمریكا به ایران حمله كند با واكنش تند مسكو رو به رو می‌شود

سیاست روز

میانجی‌گری كه بی‌طرف نیست
سر رفتن به مجلس چه خبر است؟!
بودجه همچنان بوی نفت می‌دهد
آل خلیفه میدان شهدا را به خاك و خون كشید

وطن امروز

خروش كفن پوشان در میدان لؤلؤ
ائتلاف غریب علیه قریب
حضور مهاجرانی در ضیافت پادشاه عربستان
ماجرای سفارتخانه‌ها چیست؟

مردم سالاری

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس:دولت مجری انتخابات است نه برگزار کننده همایش‌های انتخاباتی
خشونت دامنه دار آل خلیفه
انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت
مخالفت روسیه با راه حل نظامی درباره ایران

شرق

بازخوانی «یونسی»از کارنامه فرهنگی وزارت اطلاعات دولت اصلاحات:با هنرمندان اعتمادسازی کردیم
احمدی‌نژاد انتقاد کرد؛هزینه میلیاردی نامزدهای انتخابات
پادشاه بحرین از «چرخش مرگ» می‌گوید؛اعلیحضرت در برابر شعار مرگ بر شاه
تكلیف كرده‌ایم 7 میلیون گردشگر وارد کشور شوند

تهران امروز

هجوم به معترضان بحرینی
افزایش خزنده قیمت‌ها
آلودگی هوا سیاسی نیست
4 میلیون نفر در نوبت حذف یارانه نقدی

آرمان

كارنامه اقتصادی دولت به روایت بهمنی
توكل و نادران:دادگاه را مستقیم پخش كنید
صادرات مرغ‌ها وارداتی
حلقه یاران جوان احمدی نژاد در تالار كشور

فرهیختگان

عیدی كارمندان سكه شد
وزیر دفاع:ایران از منافع خودش در خلیج فارس كوتاه نمی‌آید
نوروز بدون بنزین سهمیه‌ای
سركوب گسترده تظاهرات مخالفان در بحرین

دنیای اقتصاد

گردهمایی چهار ضلع سیاست‌ پولی
بازگشت بورس به زیر 25 هزار
پردرآمدها دعوت می‌شوند؛حذف یارانه با مذاكره

جهان صنعت

رئیس جمهور:بانك كلك 500 سال پیش است
رشد اقتصادی 5/5 درصدی
بازدهی بورس به مرز هشدار رسید
لاله زار در فهرست میراث ملی ایران جای ندارد

گسترش صنعت

افزایش قیمت ممنوع
كسری 1330 میلیارد دلاری بودجه آمریكا
ورود 8 میلیون قطعه سكه پیش فروش به بازار
دهن كجی معدنی به تحریم‌های سیاسی

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:32
اخبار
جام جم آنلاین: سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه، با بیان اینكه درصورت حماقت اسرائیل و حمله به ایران مقابله به مثلی وحشتناک و عواقبی سنگین در انتظار آنها خواهد بود اظهار داشت:جمهوری اسلامی ایران از توان، اقتدار و ظرفیت‌های بالایی در مقابله با تهدیدات برخوردار بوده و به همبین دلیل آمریکا و اسرائیل جرأت حمله را ندارند چرا که در این صورت عواقب وحشتناک و غیر قابل تصوری برای آنها متصور خواهد بود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سپاه نیوز؛ وی  در همایش بصیرت سایبری که به همت بسیج خطوط لوله و مخابرات شرکت نفت برگزار شد با انتقاد ازبی توجهی اتحادیه عرب نسبت به فجایع بحرین تصریح کرد: قتل عام مردم بی‌گناه بحرین پیش چشم مردم دنیا مورد کمترین توجه نیست ولی نسبت به سوریه که خط مقدم مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی است موضعی خصمانه گرفته می شود.

سردارشریف با تاکید براین که بنای حکومت‌های مستبد و ظالم دوام نخواهد داشت، افزود: درآینده‌ای نزدیک خشم انقلابی مردم عربستان دامن آل سعود را خواهد گرفت چرا که بنای حکومت ظالم ویران خواهد شد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از با ثبات ترین،امن ترین، مقتدرترین و سالم‌ترین کشورها بوده واز نعمت حکیم‌ترین و برترین رهبری در دنیای معاصر برخوردار است که برای دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های خود همواره آماده و گوش به فرمان ولایت است.

سردار شریف ادامه داد: ملت غیور ایران 33 سال است به پای آرمان‌های خود هزینه‌های زیادی کرده و به برکت هدایت‌های امام(ره) و رهبری معظم انقلاب در اوج اقتدار قراردارد، در حالیکه دشمنان ما در طول این سالیان روند نزولی داشته و در بدترین وضعیت نسبت به گذشته هستند.

وی با تشریح روند افول قدرت‌های جهانی گفت: قبل از انقلاب جهان معاصربا دو منبع پیام لیبرال دموکراسی آمریکا و غرب و پیام كمونیستی شوروی بودیم كه در تقسیم‌بندی جهان آن روز مورد توجه مخاطبان قرار د اشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفتمان امام(ره) كه برگرفته از قرآن كریم و فرهنگ اهل بیت(ع) است و اراده خداوندی بوده و با فطرت همه انسان‌ها با هرقوم و مذهب و گرایشی تطابق دارد، گفتمان پیروز دنیا شد.

سردار شریف افزود: امروز بعداز گذشت 33 سال از آن روز اگر با نگاه علمی و منصفانه به وضعیت آمریكا در منطقه و جهان بنگریم به خوبی افول این ابرقدرت پوشالی را می‌بینیم به نحوی كه پایگاه‌های این كشور در منطقه و جهان از دست رفته و منفور ملت‌ها شده است.

وی قتل، غارت، كشتار، ناامنی و بی‌ثباتی را محصول حضور آمریكا در هرنقطه از جهان عنوان كرد و اظهار داشت: حضور آمریكایی‌ها پس از 10 سال كشتار مردم عراق و افغانستان به بهانه دموكراسی و در واقع برای جلوگیری از نفوذ انقلاب در منطقه حاصلی جز ویرانی و بی‌ثباتی برای این كشورها نداشت و با ذلت و خواری هم مجبور به ترك عراق شدند.

مسئول روابط عمومی كل سپاه در ادامه با اشاره به هجمه‌های فرهنگی و جنگ نرم دشمن علیه نظام گفت: دشمنان ما به عمق اراده مصمم ملت ما برای دفاع از ارزش‌هایشان پی برده‌اند و برای نفوذ و مقابله با این اراده مستحكم سعی دارند با هجمه‌های تبلیغاتی، هیاهوی رسانه‌ای و القای فرهنگ خود ،ارزش‌های دینی و ملی ما را بشكنند.

وی ادامه داد: بیش از 80 درصد از شبكه‌های ماهواره‌ای غرب ماموریت دارند بنیاد خانواده و اعتقادات مردم بویژه جوانان را هدف قرار داده و ارزش‌های ضد دینی را در جامعه ترویج نمایند و این كار را منظم، منسجم و هماهنگ در قالب سایت‌ها ، خبرگزاری‌ها و شبكه‌های ماهواره‌ای انجام می‌دهند.

سردارشریف با اشاره به نظرسنجی موسسه گالر آمریكا در سطح 10 كشور خاورمیانه گفت: در این نظرسنجی هدفمند بیش از 90 درصد مردم این كشورها اعلام كرده‌اند كه با انقلاب اسلامی ایران دشمنی نداشته و اسرائیل و آمریكا را دشمنان اصلی خود نامیده‌اند و این بیان كننده عمق استراتژی جمهوری اسلامی و سقوط هژمونی آمریكا در منطقه است چراكه گفتمان انقلاب ما حوزه راهبردی خود را در منطقه افزایش داده است.َ

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:32
اخبار
جام جم آنلاین: سرمربی پرسپولیس گفت: در لیگ هم روند صعودی و هم روند نزولی داشتیم و سعی داریم لیگ را با بهترین شرایط به پایان برسیم.

مصطفی دنیزلی عصر امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری قبل از بازی با صبای قم اظهار داشت: بعد از بردی که مقابل استقلال در شهرآورد داشتیم باخت در مقابل فجر من را متعجب کرد.

دنیزلی گفت: فردا اولین هدف ما ارائه فوتبال زیبا است و امیدواریم همراه با ارائه فوتبال زیبا بتوانیم امتیاز بازی را که حکم مرگ و زندگی برای ما دارد، کسب کنیم.

وی افزود: در این بازی وحید هاشمیان، ایمون زاید، محمد نوری و هادی نوروزی را به علت مصدومیت در اختیار نداریم.

وی تصریح کرد: بازی فردا برای ما که قرار است در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا شرکت کنیم بازی خوبی است و باید در گروه‌مان نشان دهیم که چقدر قدرتمندیم و می‌توانیم از نام خود دفاع کنیم.

دنیزلی در مورد کنارگیری رویانیان از مدیرعاملی پرسپولیس گفت: هنوز رویانیان از این تیم نرفته و همه سعی داریم که با تمرکز تیمی خود را برای شرکت در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا آماده کنیم.

وی در پایان گفت: قصد نداریم دروازه‌بان خارجی برای تقویت تیم در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا جذب کنیم. (سایت ورزش)

چهارشنبه 26/11/1390 - 11:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته