• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1629
كسي كه در شب ماه رمضان جنب است آیت الله گلپایگانی: و مي داند كه اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود... و مي داند يا احتمال مي دهد كه اگربخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود، چنانچه نخواهد بعد از بيدار شدن غسل كند، يا ترديد داشته باشد كه غسل كند يا نه ، در صورتي كه بخوابد و بيدار نشود، روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1630
اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بيدار شود آیت الله گلپایگانی: و بداند كه اگر دوباره بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود... و بداند يا احتمال دهد كه اگر دوباره بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود و تصميم هم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان صبح بيدارنشود، بايد روزه آن روز را قضا كند، و همچنين است اگر از خواب دوم بيدار شود وبراي مرتبه سوم بخوابد، آیت الله گلپایگانی: ولي اگر عادت و اطمينان به بيدار شدن نداشته باشد، بنابر احتياط لازم كفاره هم بر او واجب مي شود. و كفاره بر او واجب نمي شود.
مسئله شماره:1631
آیت الله گلپایگانی: بنابر احتياط واجب خوابي را كه در آن محتلم شده بايد خواب اول حساب كند، پس اگر بعد از بيدار شدن ، دوباره بخوابد و بداند يا عادت به بيدارشدن داشته باشد و تصميم هم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن دوباره غسل كند،چنانچه تا اذان صبح خواب بماند، بنا بر احتياط واجب بايد قضاي آن روز را بگيرد،و اگر دوباره بيدار شود و بداند يا عادت به بيدار شدن داشته باشد و تصميم هم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند، در صورتي كه باز هم بخوابد و تا اذان خواب بماند، بايد قضاي آن روز را بگيرد، و كفاره بر او واجب نيست ، ولي احتياطخوب است . خوابي را كه در آن محتلم شده نبايد خواب اول حساب كرد، بلكه اگراز آن خواب بيدار شود و دوباره بخوابد، خواب اول حساب مي شود.
مسئله شماره:1632
اگر روزه دار در روز محتلم شود، واجب نيست فورا غسل كند.
مسئله شماره:1633
هرگاه در ماه رمضان بعد از اذان صبح بيدار شود و ببيند محتلم شده ، اگرچه بداند پيش از اذان محتلم شده ، روزه او صحيح است .
مسئله شماره:1634
كسي كه مي خواهد قضاي روزه رمضان را بگيرد، هرگاه تا اذان صبح جنب بماند، اگر چه از روي عمد نباشد، آیت الله گلپایگانی: اگر وقت وسعت داشته باشد، روزه او باطل است ، و اگر وقت تنگ باشد،احتياط واجب گرفتن روزه آن روز و عوض آن بعد از ماه مبارك است . روزه او باطل است .
مسئله شماره:1635
كسي كه مي خواهد قضاي روزه رمضان را بگيرد، اگرچه بعد از اذان صبح بيدار شود و ببيند محتلم شده و بداند پيش از اذان محتلم شده است ، چنانچه وقت روزه تنگ است ، مثلا پنچ روز روزه رمضان دارد، و پنج روز هم به رمضان مانده است ، آیت الله گلپایگانی: بنا بر احتياط واجب بايد آن روز را روزه بگيرد و بعد از رمضان هم عوض آن را به جا آورد، و اگر وقت قضاي روزه تنگ نيست ، روزه اش باطل است . بعد از رمضان عوض آن را به جا آورد، و اگر وقت قضاي روزه تنگ نيست ،بايد روز ديگر روزه بگيرد، و در هر صورت اين روز را لازم نيست روزه بگيرد.
مسئله شماره:1636
اگر در روزه واجبي غير روزه رمضان و قضاي آن ، تا اذان صبح جنب بماند، روزه اش صحيح است ، چه وقت آن معين باشد و چه نباشد. آیت الله گلپایگانی: هرچند عمدا تا اذان صبح جنب بماند، ولي اگر مثل روزه كفاره وقت آن معين نيست ، احتياط مستحب آن است كه غير از آن روز، روز ديگري را روزه بگيرد.
مسئله شماره:1637
اگر زن پيش از اذان صبح از حيض يا نفاس پاك شود و عمدا غسل نكند، يا اگر وظيفه او تيمم است تيمم نكند، روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1638
اگر زن پيش از اذان صبح از حيض يا نفاس پاك شود و براي غسل وقت نداشته باشد، آیت الله گلپایگانی: چنانچه بخواهد روزه واجبي بگيرد كه مثل روزه رمضان وقت آن معين است ،بايد تيمم نمايد، و بنا بر احتياط مستحب تا اذان صبح بيدار بماند، و اگر بخواهدروزه مستحب يا روزه واجبي بگيرد كه مثل روزه كفاره وقت آن معين نيست ، نمي تواندبا تيمم روزه بگيرد. چنانچه بخواهد روزه ماه رمضان يا قضاي آن را بگيرد، بايد تيمم نمايد و روزه اش صحيح است ، و اگر بخواهد روزه مستحب يا روزه واجب مثل روزه كفاره و روزه نذري بگيرد، اگرچه بدون تيمم هم روزه اش صحيح است ، ولي احتياطمستحب آن است كه تيمم كند.
مسئله شماره:1639
اگر زن نزديك اذان صبح از حيض يا نفاس پاك شود و براي هيچ كدام از غسل و تيمم وقت نداشته باشد، يا بعد از اذان بفهمد كه پيش از اذان پاك شده ،آیت الله گلپایگانی: چنانچه روزه اي را كه مي گيرد مثل روزه رمضان ، واجب معين باشد، صحيح است ، و اگر روزه مستحب يا روزه اي باشد كه مثل روزه كفاره وقت آن معين نيست ،صحيح بودن آن اشكال دارد. روزه او صحيح است ، ولي اگر در وسعت وقت قضاي رمضان را گرفته باشد،صحيح بودن آن اشكال دارد.
مسئله شماره:1640
اگر زن بعد از اذان صبح از خون حيض يا نفاس پاك شود، يا در بين روزخون حيض يا نفاس ببيند، اگر چه نزديك مغرب باشد، روزه او باطل است .