• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1619
اگر جنب عمدا تا اذان صبح غسل نكند، يا اگر وظيفه او تيمم است عمداتيمم ننمايد، آیت الله گلپایگانی: در روزه ماه رمضان و قضاي آن ، روزه اش باطل است ، و در غير اين دو،روزه باطل نمي شود. روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1620
آیت الله گلپایگانی: اگر در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد، ولي ازروي عمد نباشد، مثل آن كه ديگري نگذارد غسل و تيمم كند، روزه اش صحيح است . اگر در روزه واجبي كه مثل روزه ماه رمضان وقت آن معين است ، تااذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد، روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1621
كسي كه جنب است و مي خواهد روزه واجبي بگيرد آیت الله گلپایگانی: در روزه رمضان چنانچه عمدا غسل نكند تا وقت تنگ شود، معصيت كرده ،ولي واجب است تيمم كند و روزه اش صحيح است . و در قضاي رمضان كه وقتش تنگ شده ، احوط آن است كه تيمم كند و روزه بگيرد و بعد هم آن را به جا آورد، و درقضاي موسع ، روزه باطل است . كه مثل روزه رمضان وقت آن معين است ، چنانچه عمدا غسل نكند تا وقت تنگ شود، مي تواند با تيمم روزه بگيرد و صحيح است .
مسئله شماره:1622
اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش كند و بعد از يك روز يادش بيايد، بايد روزه آن روز را قضا نمايد، و اگر بعد از چند روز يادش بيايد، بايدروزه هر چند روزي را كه يقين دارد جنب بوده قضا نمايد. مثلا اگر نمي داند سه روزجنب بوده يا چهار روز، بايد روزه سه روز را قضا كند.
مسئله شماره:1623
كسي كه در شب ماه رمضان براي هيچ كدام از غسل و تيمم وقت ندارد،اگر خود را جنب كند روزه اش باطل است و قضا و كفاره بر او واجب مي شود، ولي اگر براي تيمم وقت دارد، چنانچه خود را جنب كند، با تيمم روزه او صحيح است ، ولي گناهكار است .
مسئله شماره:1624
اگر گمان كند كه به اندازه غسل وقت دارد و خود را جنب كند و بعدبفهمد وقت تنگ بوده ، چنانچه تيمم كند روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1625
كسي كه در شب ماه رمضان جنب است و مي داند كه اگر بخوابد تا صبح بيدارنمي شود، نبايد بخوابد، و چنانچه بخوابد و تا صبح بيدار نشود، روزه اش باطل است و قضا و كفاره بر او واجب مي شود.
مسئله شماره:1626
آیت الله گلپایگانی: جنب اگر عادت و اطمينان به بيدار شدن قبل از اذان صبح ندارد، بنابراحتياط واجب نبايد پيش از غسل بخوابد، و اگر بخوابد - خواب اول باشد يا دوم -حكم باقي ماندن عمدي با جنابت تا صبح را دارد، كه بايد قضاي روزه را بگيرد وكفاره نيز بدهد. هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بيدار شود، اگر احتمال بدهد كه اگر دوباره بخوابد بيدار مي شود براي غسل ، مي تواند بخوابد.
مسئله شماره:1627
كسي كه در شب ماه رمضان جنب است و مي داند آیت الله گلپایگانی: يا عادت و اطمينان به بيدار شدن پيش از اذان صبح را دارد... يا احتمال مي دهد كه اگربخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود، چنانچه تصميم داشته باشد كه بعد ازبيدار شدن غسل كند و با اين تصميم بخوابد و تا اذان خواب بماند، روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1628
كسي كه در شب ماه رمضان جنب است آیت الله گلپایگانی: و مي داند كه اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود، چنانچه غفلت داشته باشد كه بعد از بيدار شدن بايد غسل كند، در صورتي كه بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند، اگر خواب اولش باشد روزه اش صحيح است ، نه قضا دارد و نه كفاره ،و در خواب دوم و سوم فقط قضا بر او واجب مي شود. و مي داند يا احتمال مي دهد كه اگربخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود، چنانچه غفلت داشته باشد كه بعد از بيدارشدن بايد غسل كند، در صورتي كه بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند، روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1629
كسي كه در شب ماه رمضان جنب است آیت الله گلپایگانی: و مي داند كه اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود... و مي داند يا احتمال مي دهد كه اگربخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود، چنانچه نخواهد بعد از بيدار شدن غسل كند، يا ترديد داشته باشد كه غسل كند يا نه ، در صورتي كه بخوابد و بيدار نشود، روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1630
اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بيدار شود آیت الله گلپایگانی: و بداند كه اگر دوباره بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود... و بداند يا احتمال دهد كه اگر دوباره بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مي شود و تصميم هم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان صبح بيدارنشود، بايد روزه آن روز را قضا كند، و همچنين است اگر از خواب دوم بيدار شود وبراي مرتبه سوم بخوابد، آیت الله گلپایگانی: ولي اگر عادت و اطمينان به بيدار شدن نداشته باشد، بنابر احتياط لازم كفاره هم بر او واجب مي شود. و كفاره بر او واجب نمي شود.