• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1599
اگر بداند دروغ بستن به خدا و پيغمبر روزه را باطل مي كند و چيزي را كه مي داند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعدا بفهمد آن چه را كه گفته ، راست بوده ،آیت الله گلپایگانی: روزه اش باطل است و در ماه رمضان بايد تا مغرب از آنچه روزه را باطل مي كند، خودداري كند. روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1600
اگر دروغي را كه ديگري ساخته عمدا به خدا و پيغمبر و جانشينان پيغمبرنسبت دهد، روزه اش باطل مي شود، ولي اگر از قول كسي كه آن دروغ را ساخته نقل كند، اشكال ندارد.
مسئله شماره:1601
اگر از روزه دار بپرسند كه آيا پيغمبر صلي الله عليه و آله و سلم چنين مطلبي فرموده اند و او جايي كه در جواب بايد بگويد نه ، عمدا بگويد بلي ، يا جايي كه بايد بگويد بلي ، عمدا بگويد نه ، روزه اش باطل مي شود.
مسئله شماره:1602
اگر از قول خدا يا پيغمبر حرف راستي را بگويد، بعد بگويد دروغ گفتم ، يادر شب دروغي را به آنان نسبت دهد و فرداي آن روز كه روزه مي باشد بگويد آنچه ديشب گفتم راست است ، روزه اش باطل مي شود.
مسئله شماره:1603
رساندن غبار غليظ به حلق روزه را باطل مي كند، چه غبار چيزي باشدكه خوردن آن حلال است ، مثل آرد، يا غبار چيزي باشد كه خوردن آن حرام است . آیت الله گلپایگانی: و بنا بر احتياط واجب بايد غباري را هم كه غليظ نيست به حلق نرساند.
مسئله شماره:1604
اگر به واسطه باد غبار غليظي پيدا شود و انسان با اين كه متوجه است مواظبت نكند و به حلق برسد، روزه اش باطل مي شود.
مسئله شماره:1605
احتياط واجب آن است كه روزه دار دود سيگار و تنباكو و مانند اينهاآیت الله گلپایگانی: و همچنين بخار غليظ را هم به حلق نرساند. را هم به حلق نرساند. ولي بخار غليظ روزه را باطل نمي كند، مگر اين كه دردهان به صورت آب درآيد و فرو دهد.
مسئله شماره:1606
اگر مواظبت نكند و غبار يا بخار يا دود و مانند اينها داخل حلق شود،چنانچه يقين آیت الله گلپایگانی: يا اطمينان داشته كه به حلق نمي رسد روزه اش صحيح است . داشته كه به حلق نمي رسد روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1607
اگر فراموش كند كه روزه است و مواظبت نكند، يا بي اختيار غبار و مانندآن به حلق او برسد، روزه اش باطل نمي شود، و چنانچه ممكن است بايد آن رابيرون آورد.
مسئله شماره:1608
اگر روزه دار عمدا تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه باقي بدن او از آب بيرون باشد، بنا بر احتياط واجب بايد قضاي آن روزه را بگيرد. ولي اگر تمام بدن را آب بگيرد و مقداري از سر بيرون باشد روزه او باطل نمي شود.
مسئله شماره:1609
اگر نصف سر را يك دفعه و نصف ديگر آن را دفعه ديگر در آب فرو برد،روزه اش باطل نمي شود.
مسئله شماره:1610
آیت الله گلپایگانی: اگر قصد داشت كه سر را زير آب فرو ببرد و شك كرد كه تمام سر زيرآب رفته يا نه ، بنابر احتياط واجب روزه اش باطل است . اگر شك كند كه تمام سر زير آب رفته يا نه روزه اش صحيح است .