• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1589
اگر بي اختيار مني از او بيرون آيد، روزه اش باطل نيست . ولي اگركاري كند كه بي اختيار مني از او بيرون آيد، روزه اش باطل مي شود.
مسئله شماره:1590
هرگاه روزه دار بداند كه اگر در روز بخوابد، محتلم مي شود، يعني در خواب مني از او بيرون مي آيد، مي تواند در روز بخوابد. و چنانچه بخوابد و محتلم هم بشود، روزه اش صحيح است . آیت الله گلپایگانی: ولي بنابر احتياط مستحب نخوابد.
مسئله شماره:1591
اگر روزه دار در حال بيرون آمدن مني از خواب بيدار شود، واجب نيست ازبيرون آمدن آن جلوگيري كند.
مسئله شماره:1592
روزه داري كه محتلم شده ، مي تواند بول كند و به دستوري كه در مسأله 72گفته شد، استبرا نمايد. آیت الله گلپایگانی: اگر چه بداند به واسطه بول يا استبرا كردن ، باقي مانده مني از مجري بيرون مي آيد. ولي اگر بداند به واسطه بول يا استبرا كردن باقي مانده مني از مجري بيرون مي آيد، در صورتي كه غسل كرده باشد، نمي تواند استبرا كند.
مسئله شماره:1593
روزه داري كه محتلم شده ، اگر بداند مني در مجري مانده و در صورتي كه پيش از غسل بول نكند بعد از غسل مني از او بيرون مي آيد، بنابر احتياط واجب بايدپيش از غسل بول كند.
مسئله شماره:1594
آیت الله گلپایگانی: كسي كه مي داند كه اگر عمدا مني از خود بيرون آورد روزه اش باطل مي شود،در صورتي كه به قصد بيرون آمدن مني با كسي بازي و شوخي كند، روزه اش باطل مي شود،و بايد قضاي آن را به جا آورد، اگر چه مني از او بيرون نيايد. و اگر مني بيرون آيد، علاوه بر قضا، كفاره نيز بر او لازم مي شود. و در هر دو صورت در ماه رمضان ،بايد در بقيه روز از آنچه روزه را باطل مي كند، خودداري نمايد. اگر به قصد بيرون آمدن مني كاري بكند، در صورتي كه مني ازاو بيرون نيايد، روزه اش باطل نمي شود.
مسئله شماره:1595
اگر روزه دار بدون قصد بيرون آمدن مني با كسي بازي و شوخي كند، آیت الله گلپایگانی: چنانچه اطمينان دارد كه مني از او خارج نمي شود، اگر چه اتفاقا مني بيرون آيد، روزه او صحيح است . ولي اگر اطمينان ندارد، در صورتي كه مني از اوبيرون آيد، روزه اش باطل است . درصورتي كه عادت نداشته باشد كه بعد از بازي و شوخي مني از او خارج شود، اگرچه اتفاقا مني بيرون آيد، روزه او صحيح است . ولي اگر شوخي را ادامه دهد تاآن جا كه نزديك است مني خارج شود، و خودداري نكند تا خارج گردد، روزه اش باطل است .
مسئله شماره:1596
اگر روزه دار به گفتن يا به نوشتن يا به اشاره و مانند اينها، به خدا آیت الله گلپایگانی: و پيغمبران و ائمه عليهم السلام عمدا نسبت دروغ بدهد، اگر چه فورابگويد دروغ گفتم يا توبه كند، روزه او باطل است . و احتياط واجب آن است كه به حضرت زهرا سلام الله عليها و به جانشينان پيغمبران گذشته هم نسبت دروغ ندهد.و پيغمبر و جانشينان آن حضرت عمدا نسبت دروغ بدهد، اگر چه فورا بگويددروغ گفتم ، يا توبه كند، روزه او باطل است . و احتياط واجب آن است كه حضرت زهرا سلام الله عليها و ساير پيغمبران و جانشينان آنان هم در اين حكم فرقي ندارند.
مسئله شماره:1597
اگر بخواهد خبري را كه نمي داند راست است يا دروغ نقل كند، بنابر احتياط واجب بايد از كسي كه آن خبر را گفته يا از كتابي كه آن خبر در آن نوشته شده ، نقل نمايد. آیت الله گلپایگانی: پايان مسأله در رساله آيةالله گلپايگاني . ليكن اگر خودش هم خبر بدهد، روزه اش باطل نمي شود.
مسئله شماره:1598
اگر چيزي را به اعتقاد اين كه راست است از قول خدا يا پيغمبر نقل كندو بعد بفهمد دروغ بوده ، روزه اش باطل نمي شود.
مسئله شماره:1599
اگر بداند دروغ بستن به خدا و پيغمبر روزه را باطل مي كند و چيزي را كه مي داند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعدا بفهمد آن چه را كه گفته ، راست بوده ،آیت الله گلپایگانی: روزه اش باطل است و در ماه رمضان بايد تا مغرب از آنچه روزه را باطل مي كند، خودداري كند. روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1600
اگر دروغي را كه ديگري ساخته عمدا به خدا و پيغمبر و جانشينان پيغمبرنسبت دهد، روزه اش باطل مي شود، ولي اگر از قول كسي كه آن دروغ را ساخته نقل كند، اشكال ندارد.