• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 1
زمان آخرین مطلب : 3346روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
مردان بیش از زنان در زندگی مشترک دچار خیانت می‌شوند و از سن ۲۸ تا ۵۰ سالگی بیشترین خیانت‌ها از سوی مردان صورت می‌گیرد.
70 درصد از خیانت زوجین به دلیل ضعف جنسی است
عدم توانایی در مدیریت غزیزه جنسی و ضعف جنسی مرد یا زن از علل اصلی ایجاد روابط فرا زناشویی است که 70 درصد از این روابط ریشه در این امر دارد.
کمرنگ شدن ارزش‌های اخلاقی و باروهای دینی در خانواده، عدم علاقه زن و شوهر به یکدیگر، وجود ضوابط عاطفی قبل از ازدواج و تداوم آن به بعد از ازدواج، انتقام‌جویی از شوهر توسط زن به دلایل مختلف و اعتیاد مرد، از دیگر علل ایجاد روابط فرا زناشویی عنوان کرد.
در مردان به دلیل تنوع‌طلبی و کمرنگ شدن صداقت و ارزش‌های دینی و بی‌توجهی همسر پس از تولد اولین فرزند و حتی جداسازی بستر از سوی زن موجب می‌شود تا مردان
اصولا زنان کمتر از مردان به روابط فرا زناشویی تمایل دارند، خوشبختانه هنوز زنان جامعه دارای عفت و وفاداری بیشتری هستند
به دنبال تامین نیازهای جنسی خارج از محیط خانواده باشند. سن خیانت مردان از 28 تا 50 سالگی / سن خیانت زنان از 20 تا 40 سالگی اصولا سن خیانت در مردان به همسران از 28 تا 50 سالگی است، تعداد اندکی از مردان بعد از سن 50 سالگی به همسران خود خیانت می‌کنند و به دنبال برقراری ارتباطات فرازناشویی هستند. این مساله در زنان در سنین 20 تا 40 سالگی دیده می‌شود.
مردان بیش از زنان خیانت می‌کنند
اصولا زنان کمتر از مردان به روابط فرا زناشویی تمایل دارند، خوشبختانه هنوز زنان جامعه دارای عفت و وفاداری بیشتری هستند و هنوز شرایط اخلاقی حاکم بر جامعه صدق می‌کند.
مراحل خیانت در زندگی زناشویی در سه مرحله تقسیم بندی می شود ‌: خیانت در دهه اول به دلیل عدم علاقه به همسر در سال‌های اولیه ازدواج که مرد نسبت به همسر خود علاقه‌ای ندارد واز روی اجبار تن به ازدواج داده است یا اینکه متوجه می‌شود همسرش توانایی لازم جنسی ندارد. خیانت مردان در دهه دوم و سوم زندگی به دلیل تنوع‌طلبگی بعد از تولد اولین فرزند و بی‌توجهی همسر، دوره دوم برقراری ارتباط فرا زناشویی است. در دهه دوم و سوم زندگی به لحاظ تنوع‌طلبی و عدم تمکین زن به ایفای نقش زناشویی نوع دیگری از خیانت در زندگی مطرح می‌شود. متاسفانه در دهه‌های دوم و سوم به دلیل ناجوانمردی برخی از مردان نسبت به همسرانشان خیانت رخ می‌دهد.
جمعه 1/12/1393 - 14:38
بیماری ها

پاشنه پا زانو و آرنج ضخیم ترین پوست ها در بدن هستند. پاشنه ها در نتیجه خشکی پوست، پابرهنه راه رفتن کفش های بدون پشت و صندل های بندی ترک می خورند. پوست زانو و آرنج به مرور زمان در اثر خشکی و جمع شدن سلول های مرده کلفت شده و تغییر رنگ می دهند.
برای برطرف کردن ترک های پاشنه پا و پوست ضخیم زانو و آرنج کارهای زیر را انجام دهید.
کف پایتان را به روش سنتی خودمان که بهترین روش است با سنگ پا و آب و صابون بشویید.
برای این کار پاهایتان را برای پانزده دقیقه در یک لگن آب ولرم و نمک دریا بگذارید خیس بخورد.
سپس پاهایتان را باسنگ پا و آب و صابون بشویید.
دوباره پاهایتان را برای ده دقیقه دیگر در محلول آب ولرم و نمک دریا بگذارید.
یک بار دیگر سنگ پا بزنید .
پاهایتان را با حوله خشک کنید .
با وازلین کف پاهایتان را چرب کرده و ماساژ دهید.
یک جفت جوراب نخی کلفت پایتان بکنید.
هیچ وقت پا برهنه راه نروید.
هر روز این کار را انجام دهید تا ترک های پاهایتان از بین برود.
برای زانوها آنها را با آب و صابون و برس تمیز کنید و بعد از آن با وازلین زانوها را چرب کنید.
برای آرنج ها آنها را با نصف لیمو ترش و نمک ماساژ داده پس از آب کشیدن وازلین بمالید
جمعه 1/12/1393 - 14:36
بیماری ها
سرماخوردگى بشر را در گذشته و حال مورد آزاد قرار داده است. رومى‌ها براى تسکین سرماخوردگى پیاز و آب را توصیه مى‌کردند. به مهاجران آمریکا که مبتلا به سرماخوردگى مى‌شدند معجون‌هاى عجیب و متنوع گیاهى مثل گیاه ریشه قرمز (گیاهى بهاره داراى گل سفید و ریشهٔ قرمز -م، boloodroot)، سنجد تلخ،گیاهاى سمى و داروئى آمریکائى و گیاه پاى خر، زوفاى مصری، و بومادران هزار برگ، علاوه بر پونه دم کرده تجویز مى‌شد. آیا این مواد و چیزهاى دیگر سرماخوردگى را درمان مى‌‌کند؟ جواب منفى است. علم پزشکى هنوز باید با این کنایهٔ آزاردهنده موجه شود که ما مى‌توانیم بشر را روى کرهٔ ماه قرار دهیم ولى نمى‌توانیم سرماخوردگى را درمان کنیم. اما این به آن معنى نیست که کار زیادى نمى‌توان براى تسکین ناراحتى‌هاى ناشى از سرماخوردگى انجام داد.
علت سرماخوردگى چیست؟
در واقع هیچ عارضه‌اى مانند سرماخوردگى نیست. حداقل ۲۰۰ ویروس مختلف علائمى ایجاد مى‌کنند که ما آن را به سرماخوردگى نسبت مى‌دهیم. اکثر آنها متعلق به گروهى به‌نام رینوویروس‌ها هستند که عمدتاً در تابستان و پائیز موجب سرماخوردگى مى‌شوند.
به‌دلیل تنوع زیاد ویروس‌ها، ساخت واکسنى که بتواند ما را در مقابل همه یا حتى اکثر آنها ایمن کند بعید است. در واقع وقتى تعدادى از افراد یک گروه همگى مبتلا به سرماخوردگى شوند، هرکس مستعد عفونت با ویروس خاصى است.
چگونه به سرماخوردگى مبتلا مى‌شویم؟
تحت شرایط آزمایشگاهى پاشیدن رینووویروس مستقیماً به بینى افراد داوطلب تقریباً همیشه منجر به سرماخوردگى مى‌شود. محیط گرم و مرطوب داخل بینى محل مطلوبى براى کشت این ویروس‌ها است. در مورد روش طبیعى سرایت سرماخوردگى اختلاف نظر وجود دارد. برخى دانشمندان معتقد هستند که دست‌ها عامل اصلى انتقال هستند. سرماخوردگى احتمالاً اغلب از طریق دست زدن به اجسام آلوده و سپس تماس دست با بینى و چشم گسترش مى‌یابد. مالیدن چشم با دست‌هاى آلوده احتمالاً مى‌تواند شما را به سرماخوردگى مبتلا کند زیرا اشک حاوى ویروس از طریق مجراى اشکى مستقیماً به بینى وارد مى‌شود. سرفه و عطسه نیز مى‌تواند سرماخوردگى را توسط قطرات ریز و از طریق هوا منتقل کند. با کمال تعجب تماس‌هاى دهانى مثل بوسیدن راه مؤثرى براى انتقال نیست. به‌نظر مى‌رسد که بزاق محیط نامطلوبى را براى این ویروس‌ها ایجاد مى‌کند.
پیشگیرى از سرماخوردگى
پرهیز از تماس با افراد مبتلا به سرماخوردگى در پیشگیرى مؤثر است. این موضوع در صورتى‌که در یک صومعه زندگى کنید مشکلات اندکى را به شما تحمیل مى‌‌کند. ولى اگر از زندگى فعال اجتماعى لذت مى‌برید و یا پدر و مادر یک کودک خردسال هستید انجام اقدامات خاص ضرورى است. باید حتماً از دست زدن به اجسامى که توسط افراد مبتلا به سرماخوردگى مورد استفاده قرار گرفته‌اند خوددارى کنید. رینوویروس‌ها مى‌توانند متجاوز از سه ساعت خارج از بینى زنده بمانند. دست‌هاى خود را به‌طور منظم بشوئید و از دست زدن به‌صورت خود قبل از شستن آنها بپرهیزید. هنگام سرماخوردگى از به‌کار بردن دستمال پارچه‌اى خوددارى کنید و از دستمال کاغذى استفاده کنید و پس از مصرف آنها را دور بریزید تا افراد دیگر به آن دست نزنند.
على‌رغم اعتقاد عمومى مبنى بر اینکه مواجهه با هواى سرد یا خیس شدن پاها فرد را مستعد سرماخوردگى مى‌کند، شواهد قابل قبولى در این مورد وجود ندارد. در مورد تأثیر تغییر ناگهانى آب و هوا نیز شواهدى در دست نیست.
مصرف مقادیر زیاد ویتامین ث چطور است؟ على‌رغم توصیه‌هاى لینوس پاولینگ (Linus Pauling)، برنده جایزه نوبل هیچ بررسى بالینى تا به‌حال تأثیر ویتامین ث را در پیشگیرى از سرماخوردگى یا کاهش شدت آن بعد از ابتلاء (صرف‌نظر از تأثیرات اندک)، نشان نداده است. مصرف ویتامین ث با مقادیر بسیار زیاد (۶۰،۰۰۰ میلى‌گرم در روز) که زمانى توسط دکتر پاولینگ توصیه شد ممکن است باعث اسهال شود و به‌دلیل دفع آن از طریق کلیه‌ها مسلماً باعث تولید ادرار گران‌قیمتى خواهد شد!
در حال حاضر هیچ داروى بدون نسخه‌اى براى پیشگیرى واقعى از سرماخوردگى وجود ندارد. در حقیقت ادارهٔ غذا و دارو به سازندگان دستور داده است که این ادعا را از تبلیغات خود حذف کنند مگر آنکه قادر به اثبات آن باشند. تاکنون هیچ داروئى رضایت اداره غذا و دارو را در مورد مؤثر بودن جلب نکرده است.
مهارکردن سرماخوردگى
اکثر سرماخوردگى‌ها را مى‌توانید خودتان درمان کنید. مراجعه به پزشک جز هدر دادن پول فایدهٔ دیگرى ندارد. آنتى‌بیوتیک‌ها شامل پنى‌سیلین براى سرماخوردگى سودى ندارند و نباید مصرف شوند مگر آنکه عارضه‌اى بروز کند. (به مبحث گلودرد مراجعه کنید). داروهاى سرماخوردگى بدون نسخه معمولاً علائم سرماخوردگى را تخفیف مى‌دهند ولى طول دورهٔ بیمارى را کاهش نمى‌دهند. در اینجا برخى روش‌ها جهت تسکین علائم ذکر مى‌شوند.
احتقان بینى
احتقان در بینی، سینوس‌ها٭ (جیب‌ها) و قفسهٔ سینه در اثر تورم عروق خونى واقع در غشاء مخاطى بینى و مجارى هوائى ایجاد مى‌شود. این عروق خونى در پاسخ به آزاد شدن هیستامین٭٭ در غشاء مخاطى منبسط مى‌شوند و این پدیده نیز به نوبهٔ خود توسط عفونت بینى در سرماخوردگى یا در اثر ماد حساسیت‌زا (مثل گردهٔ گیاهان) در شرایط بروز حملات حساسیت ایجاد مى‌شود. فرآورده‌هاى ضد احتقان متعددى به‌صورت داروهاى خوراکى و اسپرى‌هاى (افشان‌ها) بینى وجود دارند که در رفع احتقان مؤمثر هستند. نمونه‌ها‌ى داروهاى ضد احتقان پزودوافدرین (Novafed ،Sudafed)، و فنیل پروپانولامیین (Entex، Propagest)، هستند. اسپرى‌هاى بینى شامل فنیل افرین (Neosynephrine)، است.
٭ حفرات کوچکى که در برخى استخوان‌هاى صورت و جمجمه وجود دارد و توسط مخاط پوشیده شده است-م.
٭٭ یک مادهٔ شیمیائى ات که در بدن منشاء آثار زیادى از جمله انبساط عروق خونى است -م.
ضد احتقان‌ها از طریق انقباض عروق خونى لایهٔ مخاطى بینى عمل مى‌کنند و به این ترتیب مجارى بینى باز مى‌شوند و تنفس آسانتر مى‌گردد. آنها ترشحات بینى ار نیز کاهش مى‌دهند و آبریزش بینى را متوقف مى‌کنند. اسپرى‌هاى بینى بعد از چند روز مى‌توانند واکنش برگشتى ایجاد کنند به‌طورى که تورم افزایش یابد و تنفس دشوارتر گردد. شما باید مصرف اسپرى‌هاى حاوى مواد ضد احتقان را تا حداکثر سه روز متوالى محدود کنید.
ضداحتقان‌ها از نظر شیمیائى با آدرنالین که یک ضد احتقان طبیعى است مربوط هستند ولى اثر محرک نیز دارند. عوارض جانبى آنها شامل عصبانیت یا حالات عصبی، بى‌خوابی، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون است. اگر مبتلا به نامنظمى ضربان قلب، فشارخون بالا، بیمارى قلبی، بیمارى قند، آب سیاه، یا بیمارى تیروئید هستید، ضداحتقان‌ها را باید تنها با صلاحدید پزشک مصرف کنید. بعضى از مردان مبتلا به تورم پروستات بعد از مصرف ضد احتقان‌ها دچار اشکال در دفع ادرار مى‌شوند (به مبحث بزرگى پروستات مراجعه کنید). ضد احتقان‌ها اغلب در قرص‌هاى مخصوص رژیم غذائى براى کاهش اشتها به‌کار مى‌روند. اگر از این قرص‌ها استفاده مى‌کنید، ضد احتقان‌ها را به آن اضافه نکنید.
جمعه 1/12/1393 - 14:31
بیماری ها
اگر از افراد علت دندان درد را بپرسیم، بیشتر آن ها می گویند پوسیدگی دندان باعث درد دندان می شود، اما در حقیقت دلایل زیاد دیگری نیز باعث درد دندان می شوند و شناخت آن ها به شما کمک می کند تا از بروز این درد جلوگیری کنید.

1- پوسیدگی دندان: شایع ترین علت دندان درد(اما نه فقط این)، پوسیدگی دندان است.
پوسیدگی های کوچک که فقط روی پوشش خارجی دندان (مینا) موثرند، معمولا دردی ندارند.

اما وقتی که پوسیدگی، مینای دندان را سوراخ می کند و به لایه داخلی دندان به نام عاج می رسد، دندان خیلی حساس و آسیب پذیر می شود.

وقتی پوسیدگی پیشرفت کرد و به لایه های عمیق تر و داخلی تر دندان به نام پالپ رسید، درد شدید و تند و تیزی شروع می شود.

عفونت دندان پوسیده باعث مرگ پالپ دندان شده و آبسه (تجمع چرک) زیر ریشه دندان تشکیل می شود.
بیماری پیشرفته لثه ای نیز باعث آبسه دندان می شود.

عفونت و التهاب ناشی از آبسه دندان باعث بروز درد نبض دار و لرزشی می شود. لذا به سختی متوجه می شوید که درد دندان باعث ناراحتی شما شده است.

2- همه ما می دانیم که بیماری لثه باعث قرمزی، ورم و خونریزی لثه می شود. اما بیماری پیشرفته لثه ای باعث درد دندان، حتی در دندان های سالم هم می شود.

عفونت لثه باعث التهاب لثه و استخوان و در نتیجه بروز ورم، از بین رفتن استخوان اطراف دندان و درد کند و کمرنگی می شود.

آبسه لثه که در مراحل پیشرفته بیماری لثه رخ می دهد (پریودونتیت) نیز باعث درد دندان می شود.

3- افتادن از بلندی و یا تصادفات رانندگ، حوادث باعث ترک برداشتن یا شکستگی دندان می شود که شما یا متوجه آن می شوید و یا نمی شوید.

در این حوادث وقتی که خط ترک خوردگی دندان به پالپ آن (اعصاب) برسد، باعث بروز درد شدیدی در دندان می شود.

حتی اگر خط ترک خوردگی دندان خیلی عمیق نباشد و به پالپ آن نرسد، تجمع پلاک دندان و میکروب ها در شکاف ترک باعث پوسیدگی دندان و دندان درد می شود.

4- گاهی اوقات ممکن است دچار دندان درد شوید، در حالی که اثری از ترک خوردگی و پوسیدگی دندان و بیماری پیشرفته لثه ای وجود ندارد. این درد می تواند ناشی از ترک مخفی دندان باشد که خیلی کوچک است و در عکسبرداری از دندان نیز معلوم نمی شود.

این مشکل را سندرم دندان ترک برداشته می گویند که در اثر بد جویدن غذاها، دندان قروچه (به هم ساییدن دندان ها)، آسیب دندان (مثل ضربه به دندان)، ضعیف شدن دندان در اثر پر کردگی وسیع و بزرگ و... اتفاق می افتد.

گاهی اوقات در طی عصب کشی دندان، ممکن است دندان در اثر فشار وارده به آن ترک بردارد.
چنین ترک دندانی باعث بروز درد شدید موقع جویدن غذا می شود.

5- دندان قروچه و به هم ساییدن دندان ها نیز باعث وارد آمدن فشار زیادی روی بافت نگهدارنده دندان ها و در نتیجه بروز درد در دندان و حتی در مفاصل و عضلات فک صورت می شود.

6- دندان عقل نهفته نیز باعث درد دندان می شود.وقتی دندان عقل، جای کافی در فک نداشته باشد باعث بروز درد می شود. همچنین موقع بیرون آمدن، روی دندان کناری فشار وارد می کند و باعث درد می شود.

اگر دندان عقل به طور کامل بیرون نیاید و کمی بیرون بیاید، تمیز کردن آن سخت است.
رشد میکروب ها روی مواد غذایی جمع شده در این دندان باعث ورم و قرمزی لثه با درد منتشره می شود (عفونت لثه).

گاهی هم وضعیت قرار گرفتن دندان عقل در لثه ناجور است (مثلا کج یا افقی است)، لذا یا نمی تواند بیرون بیاید و یا بد شکل بیرون می زند و باعث درد و عفونت دندانی می شود.
اگر این مشکلات دندان عقل برطرف نشوند، باعث بروز عفونت های خطرناک و درد شدیدی می شود.

7- مسواک زدن غلط دندان ها و بیماری لثه باعث جدا شدن (عقب نشینی) لثه از دندان می شود. این مشکل باعث روباز شدن ریشه دندان می شود و دندان حساسیت زیادی به سرما، گرما و غذاهای ترش پیدا کند. نوشیدنی های اسیدی نیز باعث فرسایش بیشتر ریشه دندان شده و حساسیت دندان بدتر می شود.

8- وقتی که دندان ها مرتب نیستند و کج و کوله اند، روی دندان ها فشار و نیروی ناجوری وارد می شود و در نتیجه باعث التهاب اعصاب دندان ها و بروز درد می گردد.

9- درمان های ارتودنسی (سیم گذاشتن دندان ها)، وقتی که سیم دندان تنظیم و یا محکم و سفت می شود، سیم گذاری دندان ها (ثابت یا متحرک) اغلب برای مدت زمان کوتاهی باعث درد دندان ها می شوند.

10- درد دندان می تواند در اثر مشکلی که مربوط به دندان و یا فک نیست، شروع شود. تعدادی از بیماری ها در سایر قسمت های بدن می توانند باعث درد دندان شوند، به عنوان مثال در طی چرک کردن سینوس ها (سینوزیت)، فشار ناشی از سینوس ها باعث بروز درد در دندان های بالایی و عقب فک به علت نزدیکی سینوس ها به این دندان ها می شود.

به ندرت، درد دندان یا فک صورت علامتی از سکته قلبی است. همچنین درد عصب سه قلو می تواند باعث درد دندان شود که درد متفاوت شدید و تیزی در صورت است.

چهارشنبه 29/11/1393 - 17:17
بیماری ها
شاید شما هم این موضوع را شنیده باشید که در گذشته های نه چندان دور بسیاری از کودکان به دلیل آنچه بی توجهی، شیطنت و یا بازیگوشی نامیده می شد در دوران دبستان کنار گذاشته می شدند.

والدین و آموزگاران نمی دانستند که با مشورت با یک متخصص می توانند به این بچه ها کمک کنند و آنها را با شرایطی عادی به گروه همسالان خود بازگردانند. آنچه این کودکان را از دیگر همسالان خود متمایز می کرد «اختلال بیش فعالی» خوانده می شود.

بیش فعالی که به اختصار ADHD خوانده می شود نوعی اختلال شایع است که حدود هشت تا 10 درصد کودکان را مبتلا می کند. این بیماری در پسران شایعتر از دختران است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. ویژگی های اولیه بیش فعالی از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود.

بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود. این اختلال سه نوع است؛ در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.

در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.

معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند؛ کم خواب، کم غذا هستند و زیاد گریه می کنند.

تشخیص بیش فعالی

برخی از والدین با دیدن پرتحرکی فرزندان خود به بیش فعالی آنها مشکوک می شوند اما باید دانست که جنب و جوش زیاد نشانه قانع کننده ای برای این اختلال نیست. ناتوانی در تمرکز و نداشتن صبر در گوش کردن، ناتوانی در توجه به جزئیات، ناتوانی در انجام تکالیف مدرسه و سایر وظایف محوله، بی دقتی و بی نظمی، گم کردن مدام وسایل، بی قراری (معمولا نشستن آرام در یک جا برای این کودکان مشکل است) و ناتوانی در انتظار کشیدن از دیگر علائم این اختلال است.

کودکان بیش فعال احساس خطر نمی کنند و به کارهای خطرناک علاقه نشان می دهندن که گاهی اطرافیان این موضوع را نشانه شجاعت کودک به حساب می آورند در صورتی که این مورد یکی از علائم بیش فعالی به شمار می آید.

تشخیص بیش فعالی با یک آزمون خاص امکانپذیر نیست. مجموعه ای از این علائم باید (حداقل در مدت شش ماه) مورد بررسی قرار بگیرد. کودک این موارد را معمولا قبل از هفت سالگی نشان می دهد. همچنین کودکی که دارای این نشانه هاست با رفتارهایش اطرافیان خود را در محیط های مختلفی مانند مدرسه یا خانه دچار مشکل می کند و حتی با گروه دوستان و همسالان خود نیز به راحتی کنار نمی آید.

در مقابل این دسته از پدر و مادرها، والدینی هستند که نمی خواهند مشکل کودک خود را بپذیرند و معمولا با بهانه آوردن از هشدارهای معلمان و سایر اطرافیان طفره می روند. این افراد از درمان این اختلال واهمه دارند و گمان می کنند داروهایی که توسط پزشک تجویز می شود برای فرزندشان عوارض دارد. این در حالی است که اگ راین کودکان در زمان مناسب درمان نشوند، نمی توانند در امور آموزشی و فعالیت های اجتماعی خود موفق عمل کحنند و ممکن است برای خودو اطرافیانشان مشکل آفرین باشند.

دلایل بیش فعالی

علت به وجود آمدن بیش فعالی احتمالا ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است. احتمالا این کودکان در بخش های مربوط به توجه و تمرکز در مغز دچار نقس جزئی هستند. از عواملی که می توانند در بروز این اختلال موثر باشند سیگار کشیدن و یا مصرف الکل در دوران بار داری توسط مادر است.

حتی استنشاق تحمیلی دود سیگار توسط مادر باردار، باعث اختلال در رفتار کودک می شود. استرس مادر هم با این موضوع ارتباط دارد. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده باینگر این است که این اختلال معمولا در خویشاوندان نزدیکاین افراد هم وجود دارد.

مسمومیت ناشی از سرب حاصل از دود اتومبیل و آلودگی هوا، غذاهای محتوی مواد افزودنی مثل شیرین کننده های مصنوعی و یا رنگ دهنده های خوراکی، مواد جلوگیری کننده از فاسد شدن غذا که در بعضی از غذاهای آماده وجود دارد، نیز در ایجاد این اختلال سهیم هستند.

در صورت بی توجهی به کودکان بیش فعال و معالجه نشدن آنها احتمال اینکه این افراد در آینده به افسردگی مبتلا شوندو یا در نوجوانی رفتارهای ضد اجتماعی و گاه بزهکارانه داشته باشند زیاد است. بنابراین به والدین توصیه می شود که حتما در دوران کودکی برای معالجه فرزند خود اقدام کنند. این بیماری دردوران مدرسه بیشتر مشکل آفرین می شود زیرا کودک تمرکز کافی برای گوش دادن به درس ندارد و مدام برای بیرون رفتن از کلاس اجازه می خواهد. این بچه ها نمی توانند آرام روی صندلی بنشینند، معمولا پرحرف هستند و مدام سر کلاس با دوستان خود حرف می زنند و این موضوع باعث می شود از لحاظ تحصیلی با مشکل مواجه باشند.

والدین باید به رفتار کودکان خود دقت داشته باشند و تنها در صورتی که مجموعه از این نشانه ها را در مدت طولانی مشاهده کردند با یک متخصص مشورت کنند. در غیر اینصورت نمی توان به هر کودک پرتحرک برچسب بیش فعالی زد

درمان بیش فعالی

درمان سریع برای ADHD وجود ندارد اما علائم آن قابل شناسایی و کنترل هستند. بهتر است والدین برای کمک کردن به خود و کودکشان در مورد این اختلال اطلاعات بیشتری کسب کنند. همچنین برنامه تربیتی ویژه ای را متناسب با نیازهای فرزند خود طرح ریزی کنند. درست است که کنار آمدن با کودکان بیش فعال کار ساده ای نیست اما والدین باید بدانند که این افراد ذاتا بد نیستند اما بدون مصر ف دارو و رفتار درمانی نمی توانند رفتار خود را کنترل کنند.

در این مورد خانواده، معلم و مدرسه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. والدین باید از تنبیه بدنی کودک خود جدا خودداری کنند و با او با محبت رفتار کنند. دارودرمانی هم در صورت تجویز پزشک کمک بسیاری به این دسته از کودکان می کند.

مطالعات نشان داده است رژیم های غذایی هم می تواند برای کمک به این افراد کارساز باشد. آنها باید از زیاده روی در مصرف شکر و غذاهای حاوی آن مانند کیک، شیرینی، شکلات، بیسکویت و نوشابه های شیرین که تحریک کننده هستند خودداری کنند.

تعدادی از کودکان بیش فعال و کم توجه تا بزرگسالی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند؛ حتی ممکن است در برخی از بالغین برای نخستین بار تشخیص اختلال بیش فعالی داده شود که البته معمولا سابقه آن از کودکی وجود دارد. این افراد در سنین بالاتر کمتر با مشکل پرتحرکی روبرو هستند و بیشتر احساس بیقراری می کنند.

چهارشنبه 29/11/1393 - 17:15
اهل بیت
 حضرت رسول (صلى الله علیه و آله و سلم) به فاطمه(علیها السلام) فرمود: «اى فاطمه خداوند براى تو اسمى از اسامى خود را مشتق كرد، و او «فاطر» است و تو «فاطمه» هستى».(1)
همچنین پیامبر بزرگوار اسلام فرمود: «از آن جهت دخترم، «فاطمه» نامیده شد كه خداوند دوستداران او را از آتش به دور نگه داشته است».(2)
امام على(علیه السلام) فرمود: «از آن جهت «فاطمه»، «فاطمه» نامیده شد كه خداوند دوستداران او را از آتش جهنم به دور نگه داشته است».(3)
همچنین على بن ابراهیم، از یقطینى، از محمد بن زیاد؛ مولاى بنى هاشم روایت کرده كه گفته: یكى از مشایخ مورد اطمینان و موثق ما به نام نجیبة بن اسحاق فزارى، از عبدالله بن حسن بن حسن روایت كرده كه حضرت ابوالحسن(علیه السلام) فرمود: «چرا فاطمه، فاطمه نامیده شده است؟»
عرض كردم: «برای اینکه تفاوتى باشد بین نام او و دیگر اسامى».
حضرت فرمود: «از آن جهت به این اسم نامیده شده، كه خداوند تبارك و تعالى پیش از آفرینش موجودات به آنها علم داشت و مى دانست كه حضرت رسول (صلى الله علیه و آله و سلم) در بین قبائل مختلف ازدواج خواهد كرد و آنان در وراثت این مقام طمع خواهند كرد، لذا بعد از آنكه فاطمه متولد شد او را بخاطر فرزندانى كه از او متولد مى شوند فاطمه نامید و این منصب را در بین آنان قرار داد و با این برنامه آنان را از آن چه كه در آن طمع كرده بودند محروم ساخت و بدین جهت فاطمه را فاطمه نامید كه طمع آنان را از وراثت در این امر قطع كند».(4)
و نیز حضرت صادق(علیه السلام) در ذیل آیه شریفه: «انا انزلناه فى لیلة القدر» فرمودند: « مقصود از «لیلة» فاطمه و مقصود از «قدر» خداوند است و هر كس «فاطمه» را بدان گونه كه سزاوار و شایان معرفت است، بشناسد «لیلة القدر» را درك كرده است و از آن جهت «فاطمه» فاطمه نامیده شده كه مردم از شناخت او بریده و دور نگه داشته شده اند و فاطمه از بدی بریده و از کثافت به دور بود».(5). (6)
(1). بحارالانوار، ج43، ص15.
(2). بحارالانوار، ج43، ص15.
(3). همان، ص16.
(4). همان، ص13.
(5). همان، ص65.
(6). گردآوری از: فاطمه زهرا (سلام اله علیها) شادمانی دل پیامبر(صلی الله علیه و آله)، احمد رحمانی همدانی، ترجمه: سیّد حسن افتخار زاده، دفتر تحقیقات و انتشارات بدر، قم، 1376هـ ش، چاپ سوّم، ص214-216.
چهارشنبه 29/11/1393 - 6:44
اخبار
یک فوق تخصص درد علل گرفتگی عضلات بدن و چگونگی درمان آن را توضیح داد.

دکتر مجید حیدریان، با اشاره به این مطلب که گرفتگی عضلانی یک مشکل پاتولوژیک است، گفت: معمولا گرفتگی عضلات بر اثر تغییر پروتئین در بدن رخ می‌دهد که می‌تواند بر اثر گرمازدگی و افزایش دما در عضلات ایجاد شود. این گرفتگی زمانی ایجاد می‌شود که عضله دچار اسپاسم شده باشد و در وضعیت انقباض باقی بماند.

وی با بیان این مطلب که یکی از علت‌های شایع گرفتگی عضلات در گرما خستگی و کار بیش از حد است، افزود: برداشتن اشیاء سنگین، فعالیت بیش از حد بدن مانند راه رفتن طولانی مدت، باقی ماندن عضله در یک حالت خاص، ورزش در دمای بالاتر از 39 درجه، احساس سفت‌ شدگی یا گرفتگی عضلات هنگام ورزش یا هر عاملی که در انقباض یا ارتجاع عضله دخالت دارد، سبب گرفتگی عضلانی در فرد می‌شود.

حیدریان اسپاسم، گرفتگی عضله، حساسیت به لمس کردن و درد را از علائم ظاهری گرفتگی عضلانی خواند و اظهار کرد: گرفتگی عضلانی ممکن است بر اثر برخی بیماری‌ها مانند تیروئید، کلیه، اعصاب، اختلالات هورمونی، اختلال در گردش خون، دیابت و کم‌خونی باشد.

این فوق تخصص درد بیشترین گرفتگی عضلات را در قسمت‌های تحتانی بدن مانند کمر، ران، ساق و پشت ساق دانست و گفت: اگر گرفتگی و درد عضلات بیشتر از 12 ساعت بطول بیانجامد و به ورزش‌ها و ضد دردهای معمول پاسخ ندهد، مراجعه به پزشک الزامی است تا علت زمینه‌ای آن مشخص و درمان شود.

وی با اشاره به اینکه حرکت دادن آهسته مچ پا، دست یا شانه می‌تواند موجب شل شدن عضلات بدن و جریان بهتر خون شود، ادامه داد: ماساژ دادن یکی از راهکارهای درمانی موثر این عارضه است؛ زیرا به دنبال ماساژ، خون در عضلات دست و پا بهتر جریان می‌یابد و از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند.

حیدریان انجام نرمش‌های ساده ورزشی مانند حرکات زانو و مچ پا، سفت و شل کردن عضلات را در جلوگیری از گرفتگی عضلات موثر دانست و در پایان خاطر نشان کرد: نوشیدن مقدار زیاد آب، مایعات، میوه، سبزیجات و رژیم غذایی سالم در کاهش گرفتگی عضلات موثر است و افرادی که در هوای گرم کار و زیاد عرق می‌کنند، باید مقدار نمک غذایی خود را بیشتر کنند تا کمبود نمک بدن جبران شود. همچنین به منظور اطلاع از عملکرد عضله می‌توان از بیوپسی عضله استفاده شود.
سه شنبه 28/11/1393 - 20:30
بیماری ها
بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به آنفلوانزا را افزایش می‌دهند.

به گزارش ایسنا روزبه رجائی غفوری در جمع خبرنگاران در رابطه با بیماری آنفلوانزای فصلی گفت: آنفلوانزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس ایجاد می‌شود، این نوع ویروس‌ها در پرندگان و پستانداران اثر می‌گذارند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا باعث عفونت حاد تنفسی می‌شود، گفت: این بیماری با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود و در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث سینه پهلو شود.

وی ادامه داد: کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند و چون این بیماری واگیردار است در مکان‌های عمومی امکان انتقال این بیماری زیاد است.

رجائی غفوری در مورد علائم آنفلوآنزای فصلی نیز گفت: ابتدا خشکی گلو، آبریزش بینی و احساس زخم درگلو ایجاد می‌شود و سه تا چهار روز بعد علائمی مانند تب، سرفه، درد بدن، سر درد، خارش بدن و خستگی ایجاد می‌شوند و تب بدن معمولاً بالای 38.3 درجه می‌شود و آبریزش بینی گاهی تا یک هفته بطول می‌انجامد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی در تشریح انواع ویروس آنفلوانزا گفت: آنفلوانزا به نام‌های A -B -C وجود دارد.

رجائی غفوری با بیان اینکه دورهٔ معمولی بیماری شش الی هفت روز است، گفت: چون در جریان آنفلوانزای فصلی میکروب‌های دیگری به بدن حمله می‌کنند از این رو سبب پیدایش عفونت‌های ثانوی به خصوص در دستگاه تنفس هم می‌گردند و این بدان معنا است که آنفلوانزا مقاومت بدن را کم کرده و آن را برای دچار شدن به بیماری‌های دیگر آماده می‌سازد.

به اعتقاد رجائی غفوری به کار بردن ماسک، گندزدائی هوای اتاق بیماران و جدا کردن سریع مبتلایان از افراد سالم تا حدی مانع شیوع آنفلوانزا می‌شود.

وی یادآور شد: پزشکان بیماری را از روی علائم آن تشخیص می‌دهند. با این وجود آزمایش‌هایی جهت کمک به تشخیص وجود دارند، داروهای ضد ویروسی برای کاهش شدت و طول مدت علائم وجود دارند اما مصرف مایعات، استراحت و بخور برای مرطوب کردن مجاری تنفسی کمک کننده است.

وی در مورد مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری آنفلوانزای فصلی تصریح کرد: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها تاثیری در درمان آنفلوانزا ندارد و درخواست تجویز آنتی‌بیوتیک از پزشک بی‌مورد است چون آنتی‌بیوتیک تنها برعفونت باکتریایی تاثیردارد.

به اعتقاد رجائی غفوری شستشوی مکرر دستان از جمله راه‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزاست، چرا که شایع‌ترین علت ابتلا به آنفلوانزا لمس چشم، دهان و بینی با دستان آلوده به ویروس است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی به مردم هشدار داد: از فردی که به آنفلوانزا مبتلا شده فاصله بگیرید، اگر بیمار شدید حتما در منزل استراحت و در زمان سرفه و عطسه حتما از دستمال کاغذی استفاده کنید تا مانع انتشار قطرات شود.

دوشنبه 27/11/1393 - 19:36
دانستنی های علمی
انتخاب یک سبک زندگی سالم خطر ابتلا به دمانس را دردوران سالمندی کاهش می دهد.

** استفاده از مغز

هر فعالیتی که مغز را به چالش بکشد،مانند استفاده از بازی های فکری ،کتاب خواندن،جدول کلمات و سودوکو به فعال کردن مغز کمک می کند. همچنین فراگیری یک زبان جدید می تواند بسیار جذاب باشد.

فعالیت هایی که ترکیبی از فعالیت های ذهنی، جسمی و اجتماعی باشند خطر ابتلا به دمانس را کاهش می دهند، مانند شرکت در یک کلاس، راه رفتن یا ورزش دسته جمعی و یا شرکت در گروه هایی که فعالیت اجتماعی دارند.

یک مطالعه نشان داد، خطر ابتلا به دمانس در سالمندانی که چهار روز در هفته جدول حل می کنند، 47 درصد کمتر از افرادی ا ست که در هفته فقط یک بار جدول حل می کنند.

فعالیت های ذهنی باعث ارتباط بین سلولی می شود و با وجود از بین رفتن سلول ها، مغز می تواند برای مدت طولانی خوب کار کند و هیچ علائمی از دمانس در فرد دیده نشود.

 

**تغذیه سالم

رژیم غذایی سالم خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش می دهدکه دارای چربی و کلسترول کمی بوده و جریان خون به مغز را تقویت کند.

نتایج یک پژوهش نشان داده است که افرادی که حداقل یک بار در هفته ماهی چرب مصرف کرده اند 60 درصد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در آنان کاهش دارد.

چربی ماهی احتمالا از سخت شدن رگ ها و بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند. این عوامل می تواند خطر ابتلا به دمانس را افزایش دهند.

تحقیق دیگر نشان می دهد که افزایش مصرف اسید فولیک خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 55درصد کاهش می دهد.

نتایج یک بررسی دیگر نشان داد که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که بیش از سه بار در هفته آب میوه یا آب سبزی نوشیده اند، 76 درصد کمتر از کسانی است که کمتر از یک بار در هفته از آن مصرف کرده اند.

آب میوه هایی که از میوه و سبزی تازه تهیه می شوند حاوی بیشتر آنتی اکسیدان های هستند که می توانند از تخریب سلول های بدن محافظت کند.

 

**ورزش

ورزش رادر برنامه روزانه بگنجانید، پیاده روی سریع، شنا، بدنسازی یا یوگا از ورزش هایی است که برای مغز مفید است.

فعالیت فیزیکی مستمر کمک می کند تا خون رسانی به مغز بهتر انجام شود و همچنین باعث کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت شده که عوامل خطر ساز دمانس محسوب می شوند.

نتایج تحقیق نشان داده که خطر ابتلا به دمانس در افرادی که سه بار یا بیشتر در هفته ورزش می کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از این مقدار فعالیت فیزیکی دارند، 30 تا 40 در صد کمتر است.

یک بررسی نشان داد: مردان سالمندکه بیش از 3 کیلومتر در روز پیاده روی می کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از نیم کیلومتر راه می روند خطر ابتلا به دمانس را تقریبا به نصف می رساند.

توصیه می شودکه فعالیت بدنی را ازحداقل روزانه 30 دقیقه با یک فعالیت متوسط شروع کرده فعالیت هایی مانند راهپیمایی تند، باغبانی را انجام دهید.

 

**معاشرت

اجتماعی بودن و حضور در بین جمع می تواند افراد را در مقابل دمانس و بیماری آلزایمر محافظت کند.

حضور در فرهنگسراها ، ورزش در پارک ،باشگاه ها و همکاری داوطلبانه برای سلامت جسم و روح مفیدخواهد بود.

نتایج یک مطالعه نشان داد که داشتن مجموعه ای از دوستان و آشنایان می تواند از ابتلا به دمانس و بیماری آلزایمر پیشگیری کند در این مطالعه افرادی که دوستان محدودی داشته یا فاقد دوست هستند، افزایش خطر ابتلا به دمانس 60 در صد را نشان می دهد.

دوشنبه 27/11/1393 - 19:21
سلامت و بهداشت جامعه
1- آب گرم پوست را تمیزتر می‌کند و افرادی که دارای پوست خشک هستند و آکنه دارند توصیه می‌شود.

۲- هضم بهتر، یک لیوان آب گرم در صبح کمک می‌کند تا از مشکلات نفخ خلاص شوید.

۳- بهبود گردش خون، آب گرم به شما کمک می‌کند تا سموم سریع‌تر دفع شوند.

۴- عضلات سست، آب گرم برای کاهش دردهای عضلانی مفید است.

۵- چاره‌ای برای سرماخوردگی و سرفه، با مصرف منظم آب گرم شما قادر خواهید بود با آسم و مشکلات قلبی مبارزه کنید.

۶- درمان عفونت، آب گرم عفونت دستگاه اداراری را کاهش می‌دهد.

۷- سوخت و ساز بدن، با نوشیدن یک لیوان آب گرم بعد از غذا قادر خواهید بود سوخت‌وساز بدن نتان را افزایش دهید.

دوشنبه 27/11/1393 - 17:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته