تبیان، دستیار زندگی
شدیدترین حمله دو کره بعد از درگیری نظامی از سال 1953 ـ زمان پایان یافتن جنگ بین دو کره ـ میان طرفین به شمار می رود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جنگ کره ای ها

جنگ دو کره

اوضاع شبه جزیرهٔ کره در جنگ جهانی دوم

از سال 1905 شبه جزیرهٔ کره تحت حکومت ژاپنی‌ها بود و در تمام سالهای جنگ جهانی دوم نیز تحت اشغال نیروهای ژاپنی باقی ماند.پس از آنکه آلمان در بهار 1945 تسلیم متفقین شد، امپراتور ژاپن هیروهیتو تمام نیروها را برای دفاع از جزیره اصلی ژاپن، از شرق و جنوب شرقی آسیا فرا خواند. نیروهای ژاپنی مستقر در کره نیز مجبور به عقب نشینی شدند و تنها تعداد معدودی از سربازان ژاپنی در این شبه جزیره باقی ماندند. دو روز پس از بمب باران اتمی هیروشیما در ششم اوت 1945 اتحاد جماهیر شوروی به ژاپن اعلان جنگ داد و بر منچوری و شمال شبه جزیرهٔ کره هجوم برد. نیروهای ایالات متحده آمریکا نیز از جنوب این شبه جزیره وارد شدند و به طور موقت این شبه جزیره میان قوای شوروی و آمریکا در مدار سی و هشت درجه تقسیم گردید.

نفوذ کمونیسم در شبه جزیرهٔ کره

پس از اشغال شمال کره توسط قوای شوروی در سال 1945، کیم ایل سونگ که یک کمونیست کره‌ای بود وارد کره شد و با کمک شوروی و طرفدارانش توانست قدرت را در شمال تصاحب کند. ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا، قبل از به قدرت رسیدن کیم ایل سونگ در منطقهٔ شمالی، از استالین رهبر شوروی خواسته بود تا یک انتخابات آزاد، در این شبه جزیره برپا شود. اما شوروی عملاً، با به قدرت رساندن کیم ایل سونگ این خواسته آمریکا را رد کرد و از همین‌جا اختلافات سیاسی در این شبه جزیره آغاز شد.

جنگ دو کره

آغاز جنگ

آرزوی کیم ایل سونگ برای وحدت کره و نیز تشکیل یک حکومت کمونیستی در شبه جزیرهٔ کره، زمینهٔ مناسبی را برای آغاز یک جنگ فراهم آورد و سرانجام در ژوئن 1950 با تشویق و حمایت استالین رهبر شوروی و مائو رهبر حکومت نوپای چین، ارتش کمونیستی کره به رهبری کیم ایل سونگ به منطقه جنوبی حمله کرد.مردم کرهٔ جنوبی که تمایلی نسبت به کمونیست‌ها نداشتند، دستِ کمک به سوی آمریکا دراز کردند.پرزیدنت ترومن از سازمان ملل متحد تقاضا کرد که علیه متجاوز، بی درنگ اقداماتی نظامی معمول گردد و قوای جنگی ایالات متحده آمریکا را به شرکت در این جنگ مکلف ساخت. ارتش کمونیستی کره توانست سئول را اشغال کند و کیم ایل سونگ در شرف تشکیل یک حکومت کمونیستی، در تمامی شبه جزیرهٔ کره بود، اما با پیاده شدن نیروهای آمریکا و سازمان ملل در بندر بوسان در جنوب شبه جزیرهٔ کره و برتری هوایی ارتش آمریکا، ارتش کمونیستی کره با اینکه مقاومت خوبی از خود نشان داد ولی مجبور به عقب نشینی شد و نیروهای سازمان ملل توانستند ارتش کیم ایل سونگ را تا نزدیکی مرزهای چین عقب برانند، کیم ایل سونگ از ترس شکست و از دست دادن منطقهٔ شمالی کره، از چین در خواست کمک کرد، چین نیز با اعزام صدها هزار تن از جوانان خود و تعدادی از جوانان دیگر کشورهای کمونیستی و با پشتیبانی هواپیماهای جت ساخت روسیه، توانستند دوباره تا سئول پیش بروند اما دوباره توسط نیروهای ایالات متحدهٔ آمریکا تا مدار 38 درجه و حتی اندکی بالاتر عقب رانده شدند.

شدیدترین حمله دو کره بعد از درگیری نظامی از سال 1953 ـ زمان پایان یافتن جنگ بین دو کره ـ میان طرفین به شمار می رود

کره شمالی روز جمعه در واکنش به رزمایش ‌قریب الوقوع آمریکا و کره جنوبی هشدار داد و آن ها را متهم کرد که منطقه را به سوی جنگ می‌رانند

تنها چند روز پس از درگیری 2 کره در مرز 2 کشور، کره شمالی روز جمعه در واکنش به رزمایش ‌قریب الوقوع آمریکا و کره جنوبی هشدار داد و آن ها را متهم کرد که منطقه را به سوی جنگ می‌رانند. این در حالی است که رئیس جمهوری کره جنوبی دستور داده تا ارتش این کشور در صورت بروز عملیات تحریک آمیز بیشتر از سوی کره شمالی ، دست به اقدام تلافی جویانه موشکی بزند. همچنین کره جنوبی از رزمایش تسلیحات سنگین کره شمالی در دریای زرد خبر داد. از سوی دیگر چین نیز ناخشنودی خود را از رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی که قرار است از روز یک شنبه (۲۸ نوامبر / ۷ آذر) به مدت 4 روز انجام شود ابراز کرده است. وزیر خارجه‌ چین ضمن ابراز نگرانی از تنش‌های احتمالی آینده گفت که ‌چین با هر گونه اقدامی که «ثبات و صلح در شبه ‌جزیره کره را به خطر بیندازد مخالف است». در درگیری مرزی میان کره شمالی و جنوبی که سه شنبه گذشته روی داد 2 نظامی کره جنوبی جان خود را از دست دادند.

جنگ دو کره

شبه جزیره کره به جنگ نزدیک تر می شود

روز جمعه، 5 آذر (26 نوامبر)، خبرگزاری مرکزی کره، متعلق به حکومت کره شمالی، اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکایی به آب های منطقه و برنامه رزمایش نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی در روز یک شنبه را محکوم کرد و این اقدامات را "حرکاتی برای هدف قرار دادن" کره شمالی خواند. این خبرگزاری، در تفسیری اظهار داشت "اوضاع در شبه جزیره کره هر لحظه به پرتگاه جنگ نزدیک تر می شود" و اخطار کرد: "گذشت آن روزهایی که هشدار لفظی به تنهایی کارساز بود." در ادامه این تفسیر آمده است که ارتش خلقی و مردم کره شمالی به شدت از اقدامات کره جنوبی و آمریکا خشمگین شده اند و "کاملا آماده می شوند تا رگباری کوبنده از آتش بر سر دشمن فرو ریزند." خبرگزاری کره شمالی افزوده است که افزایش رویارویی در منطقه می تواند به بروز جنگ تمام عیار منجر شود و تهدید کرده است که "هرکس با آتش بازی کند، قطعا می سوزد و نابود می شود."

کره جنوبی از مانور تسلیحات سنگین کره شمالی در دریای زرد خبر داد

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه تلویزیونی YTN ، روز جمعه نزدیک به 20 خمپاره از سوی نیروهای کره شمالی در دریای زرد شلیک شد. برخی منابع خبری گفته اند که کره شمالی به عنوان مقابله به مثل، یک رزمایش نظامی در نزدیکی مرز با کره جنوبی برگزار کرده و احتمال دارد صدای شلیک ناشی از تیراندازی توپخانه در جریان این مانور بوده باشد. صدای انفجار، مدتی پس از آن به گوش رسید که ژنرال والتر شارپ، فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی از جزیره یون پیونگ دیدن کرد. جزیره یون پیونگ در فاصله حدود 11کیلومتری از خاک اصلی کره شمالی واقع شده است. سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی اظهار داشت: کره شمالی که از حمله مرگبار روز سه‌شنبه خود به کره جنوبی پشیمان نیست، روز جمعه دست به برگزاری رزمایش تسلیحات سنگین و توپخانه خود در دریای زرد زد.

جنگ دو کره

چین دعوت به خویشتن داری کرد

به گزارش واحد مرکزی خبر ،چین‌، متحد اصلی کره‌شمالی یک روز پس از حمله کره شمالی طرف‌های درگیر را به خویشتن داری و «پرهیز از هرگونه تحریک» فرا خواند. به گفته کارشناسان چینی، مسئولان سیاسی و به‌ویژه فرماندهان نظامی چین از حمله‌ غافلگیرانه‌ کره‌شمالی خشنود نیستند، زیرا آن را دلیلی برای حضور نظامی آمریکا در منطقه ارزیابی می‌کنند. چین همچنین ناخشنودی خود را از رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی که قرار است از روز یک شنبه (۲۸ نوامبر / ۷ آذر) به مدت 4 روز انجام شود ابراز کرده است. وزیر خارجه‌ چین ضمن ابراز نگرانی از تنش‌های احتمالی آینده گفت که ‌چین با هر گونه اقدامی که «ثبات و صلح در شبه ‌جزیره کره را به خطر بیندازد مخالف است». پکن در ماه اوت نیز اعلام کرده بود که ارسال ناو هواپیمابر هسته‌ای آمریکا ممکن است موجب از بین رفتن روابط چین با ایالات متحده شود. کارشناسان دلیل این خط‌مشی از سوی پکن را نگرانی رهبران چین از آن می‌دانند که در صورت فروپاشی کره شمالی بی‌ثباتی به مرزهای چین نیز سرایت کند. خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از برخی کارشناسان می‌گوید که پکن از این واهمه دارد که یک کره متحد به قلمرو تاخت و تاز ایالات متحده تبدیل شود

تکذیب خبر انتصاب وزیر دفاع جدید کره جنوبی

به گزارش بی بی سی در خبری دیگر در همین زمینه، بامداد روز جمعه، دفتر لی میونگ بک، رئیس جمهوری کره جنوبی، خبر انتصاب وزیر دفاع جدید این کشور را تکذیب کرد. برخی ناظران تحولات اخیر را با مسائل مربوط به رهبری در کره شمالی مرتبط دانسته اند. پیشتر خبرگزاری نیمه رسمی یونهاپ کره جنوبی و برخی دیگر از منابع خبری این کشور گزارش کرده بودند که در پی کناره گیری کیم تای یانگ، وزیر دفاع، از سمت خود، رئیس جمهوری لی لی ون، مشاور امنیتی خود را به این سمت منصوب کرده است. در این گزارش ها آمده بود که آقای کیم به دلیل کوتاهی در پیش بینی و بروز واکنش مناسب به حمله توپخانه کره شمالی از سمت خود کناره گرفته است.

جنگ دو کره

همزمان، یک مقام ارشد سازمان ملل در امور کمک های بشردوستانه از کره جنوبی خواسته است تا به ارسال کمک های غذایی به کره شمالی ادامه دهد. کره شمالی با مشکلات اقتصادی شدیدی مواجه است و گفته می شود قطع کمک های خارجی می تواند به قحطی و فاجعه انسانی گسترده در این کشور منجر شود. اقتصاد کره شمالی همواره با مشکلات عمده ای مواجه بوده اما در سال های اخیر، وضع تحریم های بین المللی در واکنش به برنامه های اتمی این کشور به وخامت بیشتر اقتصادی منجر شده است.از زمان اعلام ترک مخاصمه در جنگ 3 ساله کره در سال 1953، شبه جزیره کره بارها شاهد افزایش تنش بین 2کره و برخورد محدود نظامی بین آن ها بوده است. اگرچه کره شمالی دلیل حمله توپخانه ای به کره جنوبی را برگزاری مانورهای مشترک با آمریکا عنوان کرده، اما برخی ناظران دلایل دیگری را برای این اقدام عنوان کرده اند. در هفته های اخیر گزارش تصمیم کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی، به معرفی کیم جونگ اون، یکی از پسران او، به عنوان رهبر آینده این کشور همراه با خبر انتصاب این فرد به یک سمت ارشد نظامی و تصاویری از او انتشار یافت. برخی از ناظران گفته اند که ممکن است مقامات کره شمالی در نظر داشته باشند با حمله به کره جنوبی، بر قاطعیت رهبری کنونی و آتی این کشور تاکید گذارند و موقعیت آنان را در حکومت متکی به نظامیان تقویت کنند.

منابع:ویکی پدیا/شبکه خبر/روزنامه خراسان

فرآوری:سعید آقازاده