تبیان، دستیار زندگی
مجید مجیدی کارگردان صاحب نام کشورمان روزهای شلوغی سپری می کند. او که سال ها است درگیر تولید فیلم محمد (ص) است، در محافل زیادی به عنوان تئورسین شرکت می کند و حالا از ساخت یک فیلم با بازیگران هندی خبر داده. فیلمی با نام «باغ های معلق» .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مجیدی به بالیوود می رود


مجید مجیدی کارگردان صاحب نام کشورمان روزهای شلوغی سپری می کند. او که سال ها است درگیر تولید فیلم محمد (ص) است، در محافل زیادی به عنوان تئورسین شرکت می کند و حالا از ساخت یک فیلم با بازیگران هندی خبر داده. فیلمی با نام «باغ‌های معلق» .

مجیدی به بالیوود می رود

این کارگردان ایرانی نامزد اسکار فیلم جدیدش را از ژانویه 2015 با بازیگران هندی و به زبان انگلیسی مقابل دوربین خواهد برد.او در بیانیه‌ای در این‌باره اعلام کرد: همیشه دوست داشتم در هند فیلم بسازم، چراکه به نظر من ایران و هند تشابهات فرهنگی زیادی دارند. فیلم جدیدم یک اثر دراماتیک و بر اساس ارزش‌های انسانی است. ساخت فیلم جدیدم «محمد (ص)» به پایان رسیده و هم اکنون در مونیخ برای مراحل پس از تولید به سر می‌برم. پس از پایان پروژه به هند خواهم رفت و مراحل پیش تولید فیلم «باغ‌های معلق» را آغاز می‌کنم.» مجیدی که با سفر 12 روزه به هند از چند لوکیشن در شهرهای «ناینتال»، «جاپور» و «بمبئی» دیدن کرده است، قصد دارد فیلم «باغ‌های معلق» را به تهیه کنندگی «شارن مانتری» و «کیشور آرورا» از کمپانی «Eye candy» از ژانویه 2015 با تیم بازیگری تمام هندی و عوامل پشت صحنه بین‌المللی تولید کند.مجیدی که هم اکنون برای مراحل نهایی تولید فیلم «محمد(ص)» در مونیخ آلمان به سر می‌برد، پس از اتمام کار به هند خواهد رفت و پیش تولید و انتخاب بازیگران فیلم «باغ‌های معلق» را آغاز خواهد کرد.نام «سوشانت سینگ راجپوت»، بازیگر سرشناس بالیوودی از هم اکنون به عنوان یکی از بازیگران فیلم جدید مجیدی مطرح است.

مروری بر فیلم محمد (ص)

مجیدی در سال های اخیر تمام هم و غمش معطوف به پروژه عظیم محمد (ص) بود ، فیلمی که آبان ماه سال 1390 فیلمبرداریش آغاز و اوایل امسال به پایان رسید، از آن به عنوان بزرگ‌ترین پروژه سینمای ایران نام می‌برند. داستان این فیلم از دوران جاهلیت و به هنگام تولد آخرین پیامبر خدا حضرت محمد (ص) آغاز شده و با 12 سالگی ایشان که در اولین سفر به همراه عمویشان ابوطالب به شام پس از رسیدن به صومعه بحیرا است، به پایان می‌رسد. بحیرا راهبی مسیحی است که درباره ظهور آخرین پیامبر به ابوطالب بشارت می‌دهد.

فیلمبردار مطرح ایتالیایی که سه جایزه‌ی اسکار را گرفته است و به‌عنوان فیلمبردار با همراهی حمید خضوعی ابیانه هنرمند ایرانی فیلم محمد (ص) مجید مجیدی را در قاب دوربینش ثبت کرده است، می‌گوید که کتاب نقاشی محمود فرشچیان منبع الهام ایده‌هایش برای فیلمبرداری این فیلم بوده است. «ویتوریو استورارو» که برای فیلم‌های «اینک آخرالزمان» (1979)، «آخرین امپراتور» (1987) و «قرمزها» (1981) سه جایزه اسکار گرفته و در فیلم برتولوچی به نام «آخرین تانگو در پاریس» حضور داشته، در گفت‌وگویی با باب فیشر در یک مجله سینمایی آمریکایی (MovieMaker) ، خاطره خود از پیوستن به پروژه «محمد (ص)» را اینگونه نقل کرده است: «سال 2010 که با رشید بن هادی (کارگردان) در پروژه‌ای در الجزایر همکاری می‌کردم، برای اینکه اسلام را بهتر بشناسم خواندن کتابی درباره زندگی پیامبر محمد (ص) را شروع کردم. به محض اینکه خواندن آن کتاب را تمام شد، مثل یک رویای جادویی ایمیلی را دریافت کردم با این مضمون که آیا علاقه‌مند هستم در ساخت بخش اول یک سه گانه درباره زندگی محمد (ص) حضور داشته باشم؟»

مجیدی که هم اکنون برای مراحل نهایی تولید فیلم «محمد(ص)» در مونیخ آلمان به سر می‌برد، پس از اتمام کار به هند خواهد رفت و پیش تولید و انتخاب بازیگران فیلم «باغ‌های معلق» را آغاز خواهد کرد.

به این ترتیب مجید مجیدی و مهدی حیدریان (تهیه‌کننده) در ژوئن سال 2010 ملاقاتی با استورارو در رم داشتند. استورارو در ادامه این گفت‌وگو با تاکید بر مخاطب بین‌المللی فیلم «محمد (ص)» درباره این موضوع گفته است: «آن‌ها به من توضیح دادند که هدف‌شان این است فیلم تماشاگران بین‌المللی داشته باشد تا داستان زندگی پیامبر محمد (ص) و معنی قرآن را متوجه شوند. من پرسیدم که آیا قرار است این فیلم مردم جهان را با مذاهب مختلف، با هم متحد کند یا آن‌ها را تقسیم‌بندی کند؟ و آن‌ها نیز پاسخ دادند که هدف‌شان متحد کردن مردم با عقاید و باورهای مختلف است. آن‌ها گفتند "محمد (ص)" داستانی از منزلت بشریت است».

براین اساس پس از صحبت‌های مقدماتی، استورارو، قرآن و یک کتاب دیگر را درباره‌ی زندگی پیامبر مطالعه و از چند موزه از جمله «موزه ملی» در تهران هم دیدن کرد؛ جایی‌که متون‌، نقاشی‌ها و مجسمه‌های زیادی از آن دوران در آنجا یافت می‌شد.استورارو در این گفت‌وگو از یک نام خیلی آشنا برای ایرانیان هم اسم می‌برد. او به باب فیشر می‌گوید: «مجیدی یک کتاب شگفت‌انگیز را از نقاشی‌های یک هنرمند بزرگ ایرانی به نام محمود فرشچیان به من نشان داد که این کتاب منبع الهام ایده‌های من برای این فیلم بود.»

«اسکات ای. اندرسون» (برنده اسکار برای طراحی جلوه ویژه «باب» در 1996) طراحی جلوه‌های ویژه این فیلم از جمله حمله سپاه ابرهه را برعهده داشته است. در کارنامه کاری اندرسون طراحی جلوه ویژه فیلم‌های «ماجراهای تن تن»، «ترمیناتور 2» «دروازه‌ نهم»، «کینگ‌ کنگ»، «استخوان‌های دوست‌داشتنی» و... دیده می‌شود.«میلژن کرکا کلژاکویچ» برنده جایزه «سزار» و «آکادمی فیلم اروپا» و همچنین نامزد دریافت جایزه «اِمی» (اسکار تلویزیونی) به عنوان طراح تولید، صحنه و دکور این فیلم معرفی شده است.

مجیدی به بالیوود می رود

طراحی گریم «محمد (ص)» هم به «جیانتو دِروسی» ایتالیایی سپرده شده که برای دریافت جایزه «بفتا» نامزد شده بود. او همچنین گریم فیلم‌هایی مانند «آخرین لشکر - The Last Legion» (طراح گریم)، «مردی با ماسک آهنی» (گریمور اصلی)، «روزی روزگاری در غرب» (گریمور)، «1900» (اثر 1976 - گریمور) را برعهده داشته است.

«الله رخا رحمان» هندی که او را با نام «ای.آر. رحمان» می‌شناسند، آهنگسازی فیلم را انجام می‌دهد. او تاکنون برنده جوایز بسیاری از جمله 15 جایزه «فیلمفیر»، چهار جایزه ملی فیلم هند، دو جایزه «گِرَمی»، یک جایزه «بفتا»، یک جایزه «گلدن گلوب» و دو جایزه «اسکار» شده و مجله تایم در سال 2009 او را در لیست «تایم 100» به عنوان یکی از صد فرد تأثیرگذار در جهان جای داده است.«ای.آر. رحمان» که برای ساخت موسیقی فیلم «میلیونر زاغه‌نشین» دو جایزه اسکار گرفته است، به عنوان آهنگساز با این پروژه همکاری می‌کند و گفته می‌شود، او تاکنون اتودهایی از موسیقی را برای این کارگردان ایرانی فرستاده است.رحمان البته برای ساخت موسیقی فیلم «127 ساعت» هم نامزد دریافت جایزه‌های گلدن گلوب، بفتا و اسکار شد.

«مایکل اُ کانر» انگلیسی و برنده اسکار نیز به عنوان طراح لباس «محمد (ص)» فیلم محمد (ص) از او نامبرده می‌شود. در کارنامه کاری اُ کانر، دریافت جایزه‌های اسکار و بفتا برای «دوشِس» و نامزدی جایزه‌های اسکار و بفتا برای «جِین اِیر» دیده می‌شود. او همچنین طراحی لباس «قاضی دِرِد»، «آخرین پادشاه اسکاتلند» و «عقاب» را در کارنامه دارد.«جیان فرانکو فوماگالی» ایتالیایی طراحی آکسسوار فیلم را برعهده داشته است. او طراحی صحنه‌ی نسخه سوم سه‌گانه مشهور «پدرخوانده» را در کارنامه دارد.

«لوکا لاچین» ایتالیایی هم که دستیار اول کارگردانان تعدادی از پروژه‌های اسم و رسم‌دار سینمای جهان از جمله «007: کازینو رویال»، «007: ذره‌ای آرامش»، «دار و دسته نیویورکی»، «تعادل» و... بوده، در «محمد (ص)» برنامه‌ریز و دستیار مجید مجیدی است.

البته جمعی از سینماگران ایرانی صاحب نام هم در تیم مجید مجیدی جمع است که از آن جمله می‌توان به محسن شاه‌ابراهیمی، حمید خضوعی‌ابیانه، جواد شریفی‌راد، سیروس حسن‌پور، بیژن میرباقری، اصغر نژادایمانی و... اشاره کرد.

مهدی پاکدل در نقش ابوطالب، علیرضا شجاع‌نوری در نقش عبدالمطلب، محسن تنابنده در نقش ساموئل، داریوش فرهنگ در نفش ابوسفیان، مینا ساداتی در نقش آمنه، ساره بیات در نقش حلیمه و پانته‌آ مهدی‌نیا در نقش فاطمه بنت‌اسد از بازیگران این فیلم هستند. سیدرضا میرکریمی مشاور مجید مجیدی در این پروژه بین‌المللی است. فیلمنامه «محمد (ص)» را مجیدی و کامبوزیا پرتوی با همکاری حمید امجد نوشته‌اند.

فرآوری: منیژه خسروی

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع: ایسنا

مطالب مرتبط:

پاسخ به هجمه‌های رسانه‌ای با اتمام فیلم محمد(ص)

مجید مجیدی؛ روایتگر قصه‌های انسانی