تبیان، دستیار زندگی
حمدرضا درویش با تاکید بر اینکه آرزو دارد «رستاخیز» به دست مخاطبان آن در همه جهان برسد، گفت: با توجه به شرایطی که به جهان اسلام و به ویژه مناطق شیعه نشین تحمیل شده است، امیدواریم بتوانیم توزیع جهانی و منطقه ای خوبی داشته باشیم تا فیلم به دست مخاطبان آن برس
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آرزوی درویش برای رستاخیز


احمدرضا درویش با تاکید بر اینکه آرزو دارد «رستاخیز» به دست مخاطبان آن در همه جهان برسد، گفت: با توجه به شرایطی که به جهان اسلام و به ویژه مناطق شیعه‌نشین تحمیل شده است، امیدواریم بتوانیم توزیع جهانی و منطقه‌ای خوبی داشته باشیم تا فیلم به دست مخاطبان آن برسد.

رستاخیز

این کارگردان سینما در جدیدترین اظهاراتش در آستانه اکران عمومی فیلمش به سوالاتی درباره این فیلم تاریخی - مذهبی که عید فطر در سینماهای ایران روی پرده می‌رود، پاسخ داد.

درویش با اشاره به اینکه به نمایندگی از همه دست‌اندرکاران تولید فیلم «رستاخیز» حاضر است، گفت: این فیلم یک هدیه از سوی خودم و دیگر همکارانم و همچنین از جانب سینمای ایران به همه جهان است که در آن به موضوع اهل بیت و امام حسین (علیه السلام ) پرداخته‌ایم.

وی زمان اکران «رستاخیز» را عید فطر دانست و بیان کرد: عرضه نمایش این فیلم به سالن‌های سینما محدود نمی‌شود و همانطور که می‌دانید فیلم به زبان‌های مختلف از جمله عربی، انگلیسی، ترکی، فرانسوی و ... ترجمه شده تا بتوان آن را از طریق دی وی دی در شبکه نمایش خانگی و شبکه‌های تلویزیونی کشورهای مختلف نیز عرضه کنیم.

کارگردان فیلم «دوئل» ادامه داد: نام عربی فیلم، «القربان» و نام انگلیسی آن Hussein Who Said No است.

درویش با تاکید بر اینکه آرزو دارد این فیلم به دست مخاطبان آن در همه جهان برسد، بیان کرد: با توجه به شرایطی که به جهان اسلام و به ویژه مناطق شیعه نشین تحمیل شده است، امیدواریم بتوانیم توزیع جهانی و منطقه‌ای خوبی داشته باشیم تا فیلم به دست مخاطبان آن برسد.

وی درباره دوبله فیلم «رستاخیز» توضیح داد: نسخه عربی در بیروت و توسط هنرمندان شاخص عرب دوبله شده است. همچنین دوبله فرانسوی نیز تکمیل شده و دوبله ترکی نیز در دست انجام است. با توجه به مضمون فیلم و دامنه و وسعت موضوع و جایگاهی که امام حسین (علیه السلام ) در همه جهان دارد و بسیاری از ملت‌ها با نام سیدالشهدا آشنا هستند، لازم است «رستاخیز» به زبان‌های دیگری چون مالایی، اردو، کردی و ... نیز دوبله یا ترجمه و زیرنویس شود.

کارگردان فیلم «کیمیا» در پاسخ به اینکه زمان فیلم برای اکران چند ساعت خواهد بود؟ گفت: نسخه دی وی دی فیلم حدود 12 دقیقه کمتر از 3 ساعت خواهد بود ولی از آنجا که اکران فیلم در سینماها اقتضائات خود را دارد و به برنامه سینما و نوع سالن وابسته است، ما دو نسخه برای اکران در ایران در نظر گرفته‌ایم که نسخه عمومی 2 ساعت و 10 دقیقه است ولی برای برخی سالن‌ها و در سانس آخر نسخه‌ای با زمان اصلی اثر ارائه می‌شود.

در ادامه این گفت‌وگو که شامگاه گذشته 17 خرداد ماه در شبکه الکوثر و برنامه «مع المشاهدین» انجام می‌شد،سایت عربی فیلم «رستاخیز»به آدرس www.alqorbanmovie.com به صورت زیرنویس معرفی شد. پخش آنونس عربی فیلم نیز از دیگر بخش‌های برنامه بود.

رستاخیز

درویش همچنین در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که چرا سراغ سوژه قیام عاشورا رفته است؟ عنوان کرد: بهترین امکان برای ارتباط و گفتگو با جهان رسانه‌ها هستند و بین رسانه‌ها نیز رسانه‌های تصویری و صوتی و به ویژه سینما جایگاه مهم‌تری دارند. از سوی دیگر یکی از رسالت‌های هر کسی که وارد عرصه فرهنگ و هنر می‌شود، این است که به موضوعات جدی ورود پیدا کند. حال به اعتقاد من موضوع نهضت امام حسین(علیه السلام ) و قیام عاشورا بر فراز قله همه موضوعات جدی در جهان ایستاده است.

وی اضافه کرد: امام حسین (علیه السلام ) متعلق به همه دوران‌ها است و جهان مدرن امروز به شدت به منش و اخلاق و سیره امام حسین(علیه السلام ) احتیاج دارد و قاطعانه می‌گویم گمشده جهان امروز سیره سیدالشهدا است.

این کارگردان و نویسنده با اشاره به اینکه 11 سال پیش به اتفاق تقی علیقلی‌زاده تهیه‌کننده «رستاخیز» تصمیم به ساخت این اثر گرفته‌اند، گفت: ما تصمیم گرفتیم گامی کوچک در این عرصه گسترده برداریم. همه کسانی که نسیم وجود اهل بیت به مشامشان رسیده و فرهنگ ایشان را باور دارند، علاقه دارند در مسیر فعالیت‌ها و کارنامه‌شان کاری داشته باشند که به نام امام حسین (علیه السلام ) متبرک باشد و ما هم به چنین تبرکی احتیاج داشتیم.

به گفته وی، وقتی این مضمون برای ساخت فیلم انتخاب شد همه راه‌ها برای تولید اثر هموار شد و به برکت وجود سیدالشهدا فیلم به نتیجه رسید.

کارگردان فیلم «متولد ماه مهر» در بخش دیگری از این برنامه تصریح کرد: ما برای ساخت «رستاخیز» تحقیق و پژوهش‌های گسترده‌ای داشتیم و منابع مکتوب و غیرمکتوب زیادی مورد بررسی و مداقه قرار گرفت. پیش از آغاز مرحله نگارش فیلمنامه، تحقیقات شروع شد و ما از منابع شیعی و سنی بهره بردیم. لازم به ذکر است که در مغرب زمین و بین پژوهشگران تاریخی غیرمسلمان هم چهره‌های مطرحی وجود دارد که آنها نیز درباره نهضت امام حسین (علیه السلام ) تحقیق کرده و آثاری را نگاشته‌اند که ما از این منابع نیز بهره برده‌ایم. برای جمع آوری مستنداتی از نوع زیست اجتماعی جهان عرب در آن دوران بازدیدهایی از موزه‌های مطرح دمشق، ترکیه، مراکش و ...داشتیم و طراحان صحنه و لباس ما از آثار موجود در این موزه ها نمونه برداری کردند.

وی با تاکید بر اینکه در ساخت «رستاخیز» از مشاوران زیادی از ایران تا کشورهای عربی بهره برده است، بیان کرد: گرچه این فیلم در حوزه سینمای مستند نیست ولی تحقیقات آن مستند است و اصل کار بر تطبیق با مستندات استوار بود.

درویش در جواب به این سوال که هزینه ساخت «رستاخیز» چگونه تامین شده است؟ گفت: این فیلم گرچه در ایران تولید شده است ولی می‌توانیم آن را متعلق به همه جهان اسلام بدانیم و هدیه‌ای است به همه جهان. یکی از اهدافی که ما هنگام ساخت فیلم بدان توجه داشتیم این بود که به هیچ وجه از پول بیت المال استفاده نکنیم و هزینه ساخت اثر از سوی محبان سیدالشهدا تامین شد؛ مانند همه کارها و آیین‌های عاشورایی و حسینی که به همت مردم و عاشقان امام حسین (علیه السلام ) پیش می‌رود. این فیلم در بخش سرمایه‌گذاری تولید مشترک است زیرا دو شرکت خارجی یکی در کویت و دیگری در انگلستان به صورت هلدینگ در تولید مشارکت داشتند بدین معنا که اگر فردی در خارج قصد همراهی در ساخت «رستاخیز» را داشت به این دو شرکت مراجعه می‌کرد.

فرهاد قائمیان بازیگر نقش حُر که خودش خادم اهل بیت است در صحنه جنگ اصلی و در دمای 50 درجه در بیابان های بم و در حالیکه خفتان و زره به تن داشت و با شمشیر سنگین صحنه جنگ را بازی می کرد، روزه نیز بود تا نذرش را ادا کند

کارگردان «رستاخیز» فیلمش را تولید بخش خصوصی دانست و عنوان کرد: از منظر شیوه تامین منابع مالی تجربه منحصر به فردی را پشت سر گذاشتیم که در تولیدات بعدی سینمای ایران نیز می‌تواند، مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: مشارکت و همدلی هنرمندان خارجی نیز مثال زدنی بود و ما توانستیم به این هدف که فیلمی فراتر از مرزهای جغرافیایی یک کشور بسازیم، دست یابیم. نحوه همکاری ما با عوامل خارجی نیز بدین شکل بود که شخصا به کشورهایشان مراجعه کرده و با آنها مذاکره داشتیم و سپس در ایران تست‌های لازم گرفته شد و آنها نیز با آغوش باز و به دلیل نام بلند امام حسین (علیه السلام ) و اعتماد به سینمای ملی ایران به پروژه پیوستند.

رستاخیز

کارگردان «سرزمین خورشید»با تاکید بر لزوم شناخت ظرفیت‌ها و بازارهای بزرگ جهان اسلام گفت: باید بررسی شود که سهم مسلمانان و جهان اسلام از سینمای جهان چقدر و جایگاه آن کجا است.

درویش درباره آرزوی خود برای فیلم «رستاخیز» بیان کرد: آرزو دارم این فیلم به دست مردم جهان برسد و به طور مثال مردم مناطقی که درگیر جنگ هستند و مهاجران سوری که در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند به این فیلم دسترسی پیدا کنند تا با دیدن آن قدری از آلامشان تسکین یابد و قلب هایشان آرام شود. امیدوارم به برکت نام امام حسین (علیه السلام ) فیلم در پاکستان و افغانستان نیز مخاطبان خود را پیدا کند.

این کارگردان در پاسخ به تماس تلفنی خانمی از عربستان سعودی درباره زمانی که صرف ساخت «رستاخیز» شده است،گفت: 3 سال تحقیقات و نگارش فیلمنامه طول کشید. 2 تا 2 سال و نیم پیش تولید داشتیم و در این مدت 4 شهر را در قالب دکور ساختیم. 11 ماه فیلمبرداری کردیم و بیش از 17 ماه مراحل پس از فیلمبرداری در استودیو مولینر در لندن شامل تدوین، صداگذاری، ویژوال افکت و تصویرهای مجازی زمان برد. 3 ماه هم برای ساخت و اجرای موسیقی وقت صرف شد که استفان واربک برنده جایزه اسکار برای فیلم «شکسپیر عاشق» ساخت موسیقی را برعهده داشت و ارکستر فیلارمونیک بلژیک قطعات آن را نواخت. در کل این پروژه برای من و تهیه کننده 11 سال زمان برد که در مقابل عظمت موضوع، زمان زیادی نیست.

درویش در بخش پایانی این گفتگو با اشاره به اینکه همه فیلمبرداری در ایران انجام شد،بیان کرد: فرهاد قائمیان بازیگر نقش حُر که خودش خادم اهل بیت است در صحنه جنگ اصلی و در دمای 50 درجه در بیابان های بم و در حالیکه خفتان و زره به تن داشت و با شمشیر سنگین صحنه جنگ را بازی می کرد، روزه نیز بود تا نذرش را ادا کند. همه عوامل از صمیم قلب و با ارادت ویژه به امام حسین (علیه السلام ) در پروژه «رستاخیز» حضور یافتند و امیدواریم هم خداوند هم سالار شهیدان از ما راضی باشند

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع: ایسنا