• Nombre de visites :
  • 3044
  • 13/9/2012
  • Date :

Put Kıran İbrahim-2

put kıran ibrahim

"Hani evi ( Kabe'yi ) insanlar için bir toplama ve güvenlik yeri kıldık." İbrahim'ın makamını namaz yeri edinin", İbrahim ve İsmail'e de "Evimi tavaf edenler için temizleyin" diye ahid verdik." ( Bakara Suresi: 125. ) Saha sonra bu ayetlerin detaylığına değinerek daha da genişletilecektir. Çünkü kavramda: amaç ve nitelik önemlidir. Onun içinde böyle  önemli konuların derinliğine inilmesininin zorunlu olduğunu düşünüyorum.

"İbrahim, ve ismail'le birlikte evin ( Kabe'nin ) duvarlarını yükselttinde ( ikisi şöyle  dua etmişti ) "Rabbi'miz bizden ( bunu ) kabul et, şüphesiz sen işitensin ve bilensin." ( Bakara Süresi : 127. )

"Rabbi'miz ikimizi sana teslim olmuş ( müslümalar ) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş ( müslüman ) bir ümmet ( kıl ). Bize ibadet yöntemlerini ( veya ilkelerini ) göster ve tevbemizi kabul et Şüphesiz sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin." ( Bakara Süresi : 128. )

"Rabbi'miz içlerinden onlara bir peygamber gönder, onlara ayetlerini okusun, onlar Kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları arındırsın. Hiç şüphesiz, sen güçlü ve üstün oalnsın, hüküm ve hikmet sahibisin." ( Bakara Süresi. 129. )

Kıyam merkezini inşa eden iki Nebi'nin gelecekte "muttakiler yani ezilmişlere imam olacak"Rasül ve ümmet'i için yaptıkları dua "Hacc'ın tam anlamıyla" bütünleşecektir Mekke'de. Aslın gerçeği sadece Mekke ve çevresi için değildir, genel olarak ele almak zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekir ki tüm dünya için bir barış ve özgürlük şembolüdur. Mekke bir dayanışma ve buluşma merkezi ve ynı zamanda da İslam toplumunun ve hükümetinin temsil edilmesinin zorunlu olduğu, ve tüm insanlık alemine emirlerin burdan verilmesinin mecburi bir merkez ve dünya başkent'in olma zorundadır. Ne yazık ki biz müslümanlar bundan ve bu gerçeklerden uzağız. Umarım "İmamet, ümmet ve vahy" hakında verdiğimiz belgeler ve kaynakların şimdilik yeter kanısındayın, nasıl olsa daha ilerde bu konulara tekrar dönmek zorundayız.

"Sanmayınız ki; bir insanın şahsiyeti çok sözkonusu edilince, şahşiyette artma veya azalma meydana gelir. İnsan'ın şahsiyet'i kensine bağlıdır !...

Ve halk ile bağ kurmak için de propagandaya gerek yoktur ! O, ayrı bir mes'eledir..."

Hz. İbrahim ( a.s. )'ın makamına ulaşmak için insan oğlunda bazı kıyam şahsiyetlerin simgesi olan özgürlük düşüncesini oluşturan kavramların bulunma oldugusu olması gerekir inancındayım.

İnsan ilk etapta kendisinin Hz. İbrahim ( a.s. )'ın kıyamın gerçekliğiyle bağdaştığını öğrene bilmesinin temel nitelikli amacı, Mekke şehri olan kıble gâh'ha layık olup olmadığını önce düşünmesi gerekir. Onun içinde İslam hukuk'un temel anayasının yeri olan Mekke'ye gitmeden önce o'nun anlamını öğrenmesi gerekir.

                                 "Benim ismi'mi veya resmi'mi

                         İkide bir

                                 Söz konusu etmeyin !

                           Rahatsız oluyorum !"


Put Kıran İbrahim-1

Ey İbrahim, insanları hacca çağır!

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)