• Nombre de visites :
  • 3069
  • 24/10/2007
  • Date :

İmam Humeyni"nin -ks- Hayatı 2

humeyni

  İmam Humeyni (r.a)"in düşünceleri uyarınca insanlık tarihinin en büyük cinayetlerinin kökünü makam ve güç egosunda aramak gerekir. Bu özellik insanların ruhuna kök saldığından insanlık camiası her zaman hikmet ve ilmin yanı sıra vücutları Tevhit azameti ve halk aşkı ile yanıp tutuşan liderlere ihtiyaç duymaktadır. İmam Humeyni işte bu üstün vasıf ve özellikleri 20. Yüzyılın en büyük inkılabını gerçekleştirdi ve insanlar arasında hak arama ve insani ahlakı en iyi şekilde ihya etti.

  Irak"tan sınır dışı edildikten sonra Paris"in yakınında bulunan Nofel Lo Şato"ya yerleşen İmam Humeyni ile ilgili olarak bakınız Fransız bir genç ne diyor: O günü babam eve geldiğinde öfkeli bir vaziyette çeketini çıkardı ve koltuğa yaslanarak şöyle dedi: Bu yıl şansım hiç de iyi gitmedi. Bir yandan firmanın iflası ve öte yandan kasabanın kalabalık hali.

  Annem Merak etmeyin, (İmam ) Humeyni"nin bir kaç güne kadar İran"a döneceği söyleniyor, o zaman buralar sakinleşir dedi.

  Fransız genç açıklamasını şöyle sürdürmektedir: Büyük bir merak içinde komşumuz olan İran"ın dini liderini görmeye karar verdim. Gazetecilerle birlikte bahçe kapısının açılmasını bekledim. Yaşlı bir din adamı, ağır başlı ve sakin halde oturmuş ve konuşuyordu. Heybeti, kendini Allah yoluna adamış büyük insanları andırıyordu. Bir saatlik sürenin nasıl geçtiğini anlayamadım. Büyük bir hayret içinde eve döndüm ve babama, "Hz. Mesih gibi birini görmek istermisin" diye sordum ve "eğer sen de (İmam) Humeyni"yi görecek olsan benim taşıdığım duygunun aynısını taşırsın" dedim.

  Fransız genç Lui şöyle devam ediyor İmam"la ilgili anılarına: Babam alaylı bir gülümsemeyle, ne fark eder o da diğer papazlar gibidir dedi Fakat sonunda babamı ikna ettim ve ertesi gün birlikte Ayetullah Humeyni"yi ziyarete gittik. Onun, zaman konusundaki titizliği ilginçti ve dikkatlerimizden kaçmamıştı. Tam zamanında geldi. Herkes ona saygı göstermek için ayağa kalktı ve o da konuşmaya başladı. Biraz sonra babamın yüzüne baktım, canı gönülden dinliyordu. Gözleri parlıyordu babamın ve artık öfkeli değildi. Bir kaç gün sonra Hz. İsa (sa)"in doğum günüydü. Hepimiz bir arada oturmuştuk. Aniden kapı çalındı. Babam kapıya doğru gitti ve ben de peşinden gittim. Kapıda elinde bir demet çiçek ile bir kutu tatlı taşıyan biri duruyordu. Selam verdikten sonra çiçek ve tatlıyı babama uzattı ve "Bunlar, Ayetullah Humeyni"den küçük bir hediye. Hz. İsa (sa)"in doğum yıl dönümü münasebetinden dolayı tebriklerini iletmek istediler ve kasabada bulunuşundan dolayı sizleri rahatsız edebileceğini düşündüğü için sizlerden özür dilemek istediler" dedi.""


İmam Humeyni"nin -ks- Hayatı 1

İmam’ın (r.a) Pehlevi Devletine Karşı Mücadeleye Başlaması 2

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)