• Nombre de visites :
  • 3373
  • 2/8/2016
  • Date :

İmam Hüseyin'in Kur'ani Yaşamı
imam hüseyinin kurani yaşamı


Şehitlerin Seyyidi İmam Hüseyin (as) şu sırrı tekrar söylemektedir; Emevilerin İslam'ı İslam'ın ortadan kalkmasıdır. Hazret Müslim'in şehit olduğu ve halkın İbni Ziyad'a biat ettiği haberini aldıktan sonra duygusal şikayet ve topluma küsme yerine siyaset ve savaş sahnesini terk etmedi. O tekrar tebliğe ve konuşmalara başladı ve Kufe halkının nasıl bir sistemde yaşadıklarını anlamaları için onlara  mektup yazdı.
Hazret kendisini şehitliğin beklediğinden emindi ve Kufe'den hiçkimsenin yardıma gelmeyeceğini biliyordu. Sadece halkı gaflet uykusundan uyandırmak istedi. Bu yüzden Kufe halkına son dakikalarına kadar Emevi İslam'ına karşı bilinçli olmaları için  mektup yazdı. Cenneti kazanmak isteyenlere ve Emevi İslamı faktörüyle Kerbela'ya hareket edenleri uğursuz kaderlerinden haberdar etmek istedi.
Hazreti İmam Hüseyin (as) yol aralarındaki konuşmasında şöyle buyurdu: «ألا ترون إلی الحق لا یعمل به و إلی الباطل لا یتناهی عنه لیرغب المؤمن فى لقاء ربّه حقّاً حقّاً فإنّى لا أری الموت إلاّ شهادة و الحیاة مع الظّالمین إلاّ برما Acaba batıldan kaçınmadıklarını ve Hak üzerine amel edilmediğini görmüyormusunuz. Zalimlerle yaşamın insanı yorduğunu ve bıktırdığını görüyorum.  Herhangi bir kimse bıkmaz ve yorulmazsa silaha sarılmaz.
Hüseyin b. Ali (as) son resmi mektubunu Kufe halkına hitaben yazarak şöyle buyurdu: Ben ceddim Resulullah'tan şöyle duydum: Eğer bir kimse zalimin, kendisine hükümet ettiğini, Allah'ın dinine göre amel etmediğini , İlahi ahdi yerine getirmediğini ve halk arasında zulüm ve sitemle davrandığını gördüğü halde ona karşı kıyam etmez ve onu ortadan kaldırmazsa Allah sultayı kabul eden mazlumu sultacı asi ile bir yerde cehenneme gönderir. Yani Allah zulmü kabul eden mustazafı, zalim müstekbir ile bir yerde cehenneme gönderir.
Sultayı kabul eden mustazafın iki günahı vardır: Topluma acı veren ve meşru olmayan eylemi yerine getirerek  müstekbirin suçunu kabul etme diğeri ise adil ve Hak imamlara yardım etmeyerek müstekbirlerin imametini, liderliğini ve onlara karşı kıyam etmemeyi kabul etmedir.
Şehitlerin efendisinin halka mektubu o dönemde emevilerin zulüm öncüsü olduğunu anlatmaya çalışmaktadır.Eğer Yezid kendisini Emirel Mü'minin adlandırıyorsa imamlığı zulüm imamlığıdır ve İbni Ziyadda zulum imamının temsilcisidir. Hazret mektubu götüren kişinin şehit olacağından ve mektubun halkın eline geçmeyeceğinden emindi. Mektubu göndermede bir an bile duraksamadı. Çünkü İmam Hüseyin (as) düşmanların mektubu ele geçireceğini kendi zamanının imamının mesajını kendi kanıyla Kufe halkına iletileceğini ve tarihe kaydedileceğini biliyordu. Ve öylede oldu.
Said Bendali'inin 'Hüseyin Hareketinden Bilgelik Yeşeriyor' kitabından


 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)