• Nombre de visites :
  • 2751
  • 31/8/2009
  • Date :

Filistin"e Ses Ver Ey Müslüman! (2)

filistin

  “Allah için yardım edin ey iman edenler!” diye feryat eden Müslüman kardeşine duyarsız, bigane kalan yüreklerde Allah'a ve Resulüne nasıl bir sevgi inşa edebiliriz. Bu yüreklerle böyle bir sevgi var etme şansımız var olur mu? Hayır, asla olmaz, böyle yüreklerde ancak zalimden gelecek olan korku ve dünyalık sevgisi olur, bu da helak olmaktan başka bir şey değildir.

  Ey yeryüzünün mazlumları anlayın artık birbirinizi, küfrün tek millet olduğunu, zalimi ve ümmet içersindeki zihniyet temsilcilerini. Mısır, zalimin zulmünden kaçan Filistinlilere kapılarını açmamakta, tüm İslam dünyası birkaç istisna dışında tamamen Filistin halkını Allah’a havale etmiş; ama unutmayalım Allah’ın da sessiz kalanları havale edeceği yerler vardır.

Zalimin zulmüne sessiz kalıp, Allah’ın gazabına havale olmamak için, ey ümmeti Muhammed yardım edin diye feryat eden bu mazlumların bedduasına muhatap olmamak için kalbimizle buğz etme kaçamağını bırakıp, dillerimiz ve ellerimizle imanımızın gereğini ifa edelim.

  Yapabileceklerimizi maksimum değerde zorlayarak hayatımızın her alanında seferberlik ilan edelim. Ensar olup Filistinlileri muhacir kabul edelim, yurtlarından alarak değil mallarımızla onları muhacir kardeşlerimiz kabul edip nefislerimizden önceleyelim.

İsrail temsilciliklerini bizlerde ablukaya alalım, hükümetlerimizi İsrail ile yapılan işbirliklerinden vazgeçirmek için zorlayalım.

  Gücümüzün yettiğinden sorumluyuz, sorumluluğumuzu Allah için yerine getirelim. Sevgi olup FİLİSTİNE, kin ve ateş olup İsrail’e yağalım.

filistin

  Bu kadar ucuz mu Müslüman’ın kanı, bu kadar değersiz mi ümmetin birlikteliği. Bu kadar mı cesaret ve fedakârlıktan uzağız, bu kadar mı zayıf ve duyarsız imanlara sahibiz. İsrail’de ölen bir çocuğa bile ağlayanlar, neden Filistin’de ölen binlere, on binlere ağlamazlar. Neden dünyanın dört bir tarafına yardım elini uzatan ve bol bol reklâm yapanlar Filistin’e de yardım elini uzatmazlar. Yoksa Allah’tan çok zalimin zulmünden mi korkarlar, yoksa Siyonizm ile çıkar çatışmasına girmemenin maslahat hesapları içindeler mi?

Ya Rabbi, bizlere parçalanmışlıktan doğan zayıflıklardan kurtulmak için, güçlü birliktelikleri yaratacak irade, basiret ve feraset nasip eyle, birbirimizin dertleri ile dertlenecek iman ile donat, yüreklerimizi duyarlı kıl, zihinlerimizi berraklaştır ya Rabbim!

  Ey mazlumlar; mazlum olmanın, mazlum yaşamanın yaşam koşullarını bilenler olarak mazlumu sahiplenmeyi bilelim. Kendi mazlumiyetlerimizi başka mazlumiyetleri sahiplenmenin önünde engel olarak görecek nefsi hatalara düşmeyelim. İnsanlığa önder, örnek ümmet olacak mazlumlar olacak değere haiz olmak için sorumluluklarımızı gücümüz nispetinde ifa edelim.

“EY İMAN EDENLER İMAN EDİNİZ”

Kaynak: ufkumuz


Filistin"e Ses Ver Ey Müslüman! (1)

Gazze’den Büyük İran’a Hizbullah’dan Hamas’a

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)