• Nombre de visites :
  • 6848
  • 9/12/2007
  • Date :

Hac - Mescid-i Nebi  

Hac - Mescid-i Nebi

   Mescid-i Nebi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak açısından şu bilgileri sunuyoruz:

  1- Vüfud (Hey"etler) Sütunu: Muhtelif kabilelerden gelen heyetlerin, yanında oturup Resulullah"la (s.a.a) görüştükleri sütundur.

  2- Hurras (Koruyucular) Sütunu: Hz. Ali (a.s) ve ashaptan bazısının, yanında bekleyerek Resulullah"ı (s.a.a) korudukları sütundur.

  3- Serir (Yaslanma) Sütunu: Resulullah"ın (s.a.a) yaslanarak soruları cevaplandırdığı sütundur.

  4- Tövbe Sütunu: Müslümanların askerî sırlarını düşmana verdikten sonra pişman olup tövbe eden, Ebu Lübabe adındaki Müslüman, kendisini bu sütuna bağlamış ve "Resulullah (s.a.a) beni bağışlamayıncaya kadar buraya bağlı kalacağım." dedikten sonra Resulullah (s.a.a) da onun tövbesini kabul edip bağışlamıştır.

  5- Muhallaka (Süslenme) Sütunu: Resulullah"ın (s.a.a) huzuruna varmak isteyen kimselerin bu sütunun yanında kendilerine çekidüzen verip güzel koku sürdükleri söyleniyor.

  6- Teheccüd (Gece İbadeti) Sütunu: Resulullah"ın (s.a.a) geceleri yanında ibadet ve namazla meşgul olduğu sütundur.

   7-  Ravza-i Mutahhara: Resulullah"ın (s.a.a) evi ve minberinin arası; Resul-i Ekrem (s.a.a) bu mekanı bir cennet bahçesi olarak nitelemiştir. Orada kılınan namazlar oldukça faziletli ve edilen dualar kabuldür. Şu anda bu alan, aşağı tarafı beyaz harem taşlarıyla örülen sütunlarla belirlenmiştir.

  Resulullah"ın (s.a.a) diktiği ve onun kendi zamanında üzerine tavan yapılan sütunlar alanını gösteren işaret; şu anda bu alan kırmızı renkli ve sarı çizgili sütunlarla belirlenmiştir.

  Mescid-i Nebi"nin Resulullah"ın (s.a.a) kendi zamanındaki alanı; şu anda bu alan, üzerine "Hadd-u Mescid-in Nebi" diye yazılan sütunlarla belirlenmiştir.

 

 

HACCIN ADAP VE MÜSTEHAPLARI 1

HACCIN ADAP VE MÜSTEHAPLARI 2

HACCIN ADAP VE MÜSTEHAPLARI 3

Hz. Resulullahın (s.a.a) Hacla İlgili Sünnet Ve Âdâbı

Umre ve Haccın Adap ve Müstehapları

İslam Dini ve Kültüründe Hac

 

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)