تبیان، دستیار زندگی
اگر فرزندتان صبح زود به مدرسه می رود، تعجبی ندارد که بعد از ظهر مانند یک لشکر شکست خورده به خانه بیاید. در این زمان باید برنامه ای برای او ترتیب دهید. ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وقتی او از مدرسه برمی گردد

اگر فرزند شما صبح زود به مدرسه می‌رود، تعجبی ندارد که بعد از ظهر مانند یک لشکر شکست خورده به خانه بیاید. در این زمان شما باید برنامه‌ای را برای او ترتیب دهید تا در این حالت کسل کننده باقی نماند. ما در اینجا فعالیت‌هایی را برای ساعات پس از مدرسه فرزندتان به شما پیشنهاد می‌دهیم.

اسنک برای او آماده کنید.

برای کودکتان اسنکی ساده اما مقوی درست کنید که پروتئین و کربوهیدرات‌های لازم را داشته باشد. پنیر، کراکر، سیب، کره بادام زمینی، ماست و گرانولا گزینه‌های خوبی هستند.

او را به تحرک وادارید

برای کودکتان که در طول روز در کلاس درس نشسته بود، بهتر است فعالیتی را ترتیب دهید تا انرژی لازم را به دست آورد. او را به حیاط خانه بفرستید تا بازی کند. خود شما نیز با او می‌توانید به دوچرخه سواری بروید، والیبال بازی کنید یا به پارک بروید. اگر هوا برای بیرون رفتن مساعد نیست، در خانه موسیقی پخش کنید تا کودکتان با آن به هیجان آید و کمی تحرک داشته باشد.

میزی را برای انجام تکالیف‌اش اختصاص دهید

انجام تکالیف مدرسه فعالیتی است که کودکان هر روز در خانه باید انجام دهند. اگر فضایی برای قرار دادن یک میز تحریر در اتاق کودکتان ندارید، می‌توانید از میز غذاخوری استفاده کنید و سبدی را نیز به لوازم تحریر او اختصاص دهید تا مداد، خودکار، خط کش، قیچی و ماژیک‌های خود را در آن قرار دهد. برای انجام تکالیف، به ازای هر 20 دقیقه، 5 دقیقه به او زمان دهید تا استراحت کند.

در انجام کارهای خانه از او کمک بگیرید

هر کودکی با توجه به سنش می‌تواند به شما در کارهای خانه کمک کند. روزانه فعالیتی را به او اختصاص دهید به عنوان مثال مرتب کردن کفش‌ها، غذا دادن به حیوانات، جارو کردن آشپزخانه یا جا به جا کردن ظرف‌های شسته شده. انجام روزانه این کار باعث می‌شود که او احساس مسئولیت و به شما نیز در کارهای خانه کمک کند.

با او صحبت کنید

از کودک خود بپرسید «روزت چگونه گذشت؟» اگر او به شما گفت «نمی‌دانم» از او سوال‌های دیگری کنید که جواب مشخصی دارد. به عنوان مثال: «خنده‌دار ترین اتفاقی که امروز برایت افتاد، چه بود؟» یا «چیزی که امروز یاد گرفتی را به من یاد بده». هر چه شما توجه بیشتری به کودکتان و فعالیت‌های روزمره او کنید، او احساس نزدیکی بیشتری و اشتیاق بیشتری برای صحبت کردن با شما خواهد داشت.


مرکز یادگیری سایت تبیان - منبع: نی نی بان
تهیه و تنظیم: مریم فروزان کیا