تبیان، دستیار زندگی
غائله مچ‌بندهای سبز هنوز تمام نشده است. مچ‌بندهایی كه در بین دو نیمه بازی مقابل كره‌ باز شد تا حساسیت‌ها نسبت به آن دو چندان شود.........
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فیفا خواستار توضیح درمورد مچ بندها

مسعود شجاعی

غائله مچ‌بندهای سبز هنوز تمام نشده است. مچ‌بندهایی كه در بین دو نیمه بازی مقابل كره‌ باز شد تا حساسیت‌ها نسبت به آن دو چندان شود. این اتفاق همان روز به صدر اخبار خبرگزاری‌های جهان راه یافت. خب طبیعی بود كه مسوولان فیفا هم متوجه این نكته باشند و اخبار مربوط به این اتفاق را با دقت بیشتری رصد كنند، خصوصا كه ورود مسایل سیاسی به فوتبال با روح قوانین آن منافات دارد. حساسیت‌های به وجود آمده در فضای سیاسی ایران به شایعات و گمانه‌زنی‌ها دامن زد و خبرگزاری‌ها هم پوشش فراوانی به این مساله دادند. اما حساسیت‌ها در این زمینه زمانی بیشتر شد كه مردان سرشناسی كه مچ‌بند سبز به دست بستند یكی، یكی از تیم ملی خداحافظی كردند و این بار شائبه به وجود آمد كه تعلیق فدراسیون دامنگیر این بازیكنان شده است. اگر چه مسوولان فدراسیون فوتبال قویا این موضوع را تكذیب كردند اما فیفا اظهارنظرهای پراكنده را نمی‌پذیرد و در این مورد رسما تحقیقاتی را آغاز كرده است. فیفا در نامه‌ای كه فدراسیون ایران را در آن خطاب قرار داده است از آنها خواسته تا دلیل خداحافظی این بازیكنان را اعلام كند. سخنگوی فیفا گفته است: «ما طی نامه‌ای از فدراسیون ایران خواسته‌ایم تا در مورد گزارش‌های مربوط به برخی از بازیكنان ایرانی و محرومیت آنها به سبب بستن مچ‌بندهای سبز توضیح دهد.»

مچ بند های سبز که نیمه دوم ناپدید شد

به نقل از روزنامه گل، اهالی فدراسیون فوتبال ایران كه از حساسیت فیفا نسبت به خود واقف هستند و می‌دانند كه آنها سابقه تعلیق فوتبال ایران را هم دارند بلافاصله دست به كار شدند و نامه‌ای را در جواب به فیفا تنظیم كردند. در این نامه كه روز پنجشنبه به فیفا ارسال شد ضمن تكذیب شایعات و اخبار منتشره در برخی رسانه‌ها اعلام شد هیچگونه تعلیق یا محرومیتی برای این بازیكنان اعمال نشده است و فیفا باید به حقایق توجه كند، نه شایعات. این نكته در جواب به آن بندی است كه در نامه فیفا آمده است: «با توجه به اینكه نمی‌دانیم اخبار منتشر شده درست است یا غلط، خواهشمندیم چنانچه بازیكن یا بازیكنانی تعلیق یا محروم شده‌اند نوع حكم و یا اینكه براساس چه مرجعی چنین تصمیمی گرفته شده است را گزارش دهید.»

اما در بند آخر نامه جوابیه ایران یك نكته كلیدی وجود دارد كه گفته می‌شد آن را شخص علی كفاشیان به نامه اضافه كرده است كه در آن بستن مچ‌بندهای سبز یك حركت سیاسی تلقی شده كه البته با واكنش فدراسیون مواجه نشده و از فیفا خواسته است در این زمینه تصمیم‌گیری كند. فدراسیون ایران با توجه به ماده شش كدهای اخلاقی آیین‌نامه انضباطی فیفا مبنی بر ممنوعیت رفتارهای سیاسی، نژادی، مذهبی و... و با توجه به اینكه رفتار بازیكنان ایران نماد حركتی سیاسی است به این نتیجه رسیده كه این نقض ماده فیفاست و خواستار استعلام از فیفا بابت اینكه در قبال این تفض قانون چه حكمی را باید اجرا كند، شد. فدراسیون ایران در واقع با این حركت توپ را به زمین فیفا انداخته و از خودش سلب مسوولیت كرده است تا اگر فیفا صلاح دانست خودش محرومیتی را متوجه آنها كند. واكنش علی كفاشیان به این اتفاق را هم بخوانید: «متاسفانه برخی از جریان‌سازی‌های غیرواقعی سایت‌های خبری داخلی به ویژه سایت‌های سیاسی زمینه‌ای را فراهم كرده است كه رسانه‌های خارجی شایعاتی را در مورد برخی ملی‌پوشان مطرح كرده و به آن دامن بزنند. در حالی كه هیچ كدام از این موضوعات صحت ندارد. باید رسانه‌های داخلی در این مورد هوشیارتر عمل كنند.»

دیدار ایران- کره

او به شایعه گرفتن پاسپورت‌های آنها اشاره می‌كند: «گفته شده فدراسیون پاسپورت‌ شش بازیكن تیم ملی را ضبط كرده این در حالی است كه تعدادی از این بازیكنان هم اكنون در سفرهای اروپایی به سر می‌برند و نمی‌تواند چنین اتفاقی افتاده باشد.»

كفاشیان در پاسخ به این سوال كه پس از بازی ایران و كره جنوبی، منصور پورحیدری و مهدی تاج در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام كردند كه بازیكنان به دلیل نذر حضرت ابوالفضل‌(ع) از مچ‌بندهای سبزرنگ استفاده كردند اما در نامه‌ای كه فدراسیون به فیفا ارسال كرده، صراحتا حركت بازیكنان سیاسی خوانده شده، گفت: «من كاری ندارم كه دیگران چه گفتند، مگر نذر یك نیمه‌ای می‌شود. به هر حال ما گزارشاتی درباره اتفاقاتی كه در كره‌جنوبی افتاده، دریافت كردیم و همان طور كه گفتم صلاح ندیدیم در حال حاضر به دلیل شرایط موجود آنها را بررسی كنیم اما ما تنها از فیفا سوال كرده‌ایم كه اگر مسجل شد كه حركت بازیكنان سیاسی بوده، بر اساس قوانین فیفا چه تصمیمی باید گرفت.»

تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری