تبیان، دستیار زندگی
1- اگر اهانتى نكرده بودند پس چرا از حضرت على (علیه‎السلام) خواستند تا ترتیب ملاقات با حضرت زهرا(علیهاالسلام) را براى آن‎ها فراهم كرده تا از حضرت فاطمه(علیهاالسلام) معذرت‎خواهى كنند ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیشگویى پیامبر درباره فاطمه(علیهماالسلام)

خانم فاطمه زهرا(س)

پیامبر اکرم(صلى الله علیه و آله) این مسئله را پیش از رحلت در چند نوبت پیشگویى كرده و تاثر عمیق خود را پیشاپیش اظهار داشته، چنانچه صدوق به سند خود از على بن ابى طالب (علیه‎السلام) نقل مى‎كند:

روزى من و فاطمه و حسن و حسین در محضر پیامبر(صلى الله علیه و آله) بودیم كه یك مرتبه نگاهى به ما افكنده، گریه‎اش گرفت. گفتم یا رسول الله چرا گریه مى‎كنى؟

فرمود: براى آنچه كه پس از من بر شما وارد مى‎شود، گریستم .

عرض كردم بر سر ما چه خواهد آمد؟

فرمود: گریه‎ام براى آن ضربتى است كه بر فرق تو خواهند زد و بر آن سیلى كه به صورت زهرا مى‎زنند... (1)

و در حدیث دیگری نقل شده كه پیامبر (صلى الله علیه و آله) هنگام احتضار سخت به گریه افتاد كه محاسن شریفش، تر شد. علت گریه را از حضرت پرسیدند.

اگر اهانتى نكرده بودند پس چرا از حضرت على (علیه‎السلام) خواستند تا ترتیب ملاقات با حضرت زهرا(علیهاالسلام) را براى آن‎ها فراهم كرده تا از حضرت فاطمه(علیهاالسلام) معذرت‎خواهى كنند.

فرمود: گریه‎ام بر آنست كه مى بینم اشرار امتم پس از من با اهل بیت من چه بى حرمتى ها مى كنند. گویا مى بینم كه به دخترم فاطمه ظلم شده در حالى كه فریاد مى زند اى پدر، اى پدر كه هیچ یك از امتم به فریاد او نمى‎رسد...  .(2)

ممكن است برخى ناآگاهان چنین فكر كنند كه هرگز چنین بى حرمتى نبوده است ، زیرا فاطمه (علیهاالسلام) آنقدر نزد صحابه عزیز بوده كه احدى به خود چنین جرئتى نمى‎داده تا به ساحت مقدسش اهانتى روا داشته باشد.

در پاسخ مى‎گوییم كه به چند دلیل اهانت صورت گرفته است :

1- اگر اهانتى نكرده بودند پس چرا از حضرت على (علیه‎السلام) خواستند تا ترتیب ملاقات با حضرت زهرا(علیهاالسلام) را براى آن‎ها فراهم كرده تا از حضرت فاطمه(علیهاالسلام) معذرت‎خواهى كنند. (3)

2- اگر آزار و اذیت نداده بودند پس چرا خلیفه اول در آخر عمر در بیمارى مرگ، پیوسته مى‎گفت:

«و لیتنى لم افتش بیت فاطمه بنت رسول الله (صلى الله علیه و آله) و ادخله الرجال و لو كان اغلق على حرب »(4) و یا این كه مى‎گفت: «فلیتنى تركت بیت على و ان كان اعلن الحرب» و خلاصه ترجمه این دو نقل تاریخى این است كه: اى كاش به سراغ خانه على و فاطمه (علیهماالسلام) نمى‎رفتم و به خانه‎اش داخل نشده و مردان را وارد نمى‎كردم گرچه درِ آن خانه را براى جنگ بر وى من بسته بودند. آیا اگر بى حرمتى نسبت به فاطمه (علیهاالسلام) انجام نداده بود اینگونه آشكارا و بى پرده اظهار پشیمانى مى‎كرد؟

پی‎نوشت‎ها:

1- امالى شیخ صدوق، ص 118، مناقب آل ابى طالب، ج 2، ص 209.

2- نوادر الاخبار، ص 162، بشارة المصطفى، ص 198.

3- الامامة والسیاسة، ج 1، ص 20، الدرالثمین، ص 51.

4- تاریخ یعقوبى، ج 2، ص 137.

برگرفته از کتاب فاطمه (علیهاالسلام) الگوى حیات زیبا، محمدجواد مروجى طبسى .

تنظیم گروه دین و اندیشه تبیان، هدهدی .

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.