تبیان، دستیار زندگی
مصاحبه با آرش فارسی رتبه اول كنكور سال 1383 ( رشته ریاضی ) تبیان : ابتدا اندكی  درباره خودتان بگوئید . من "فرهنگ گنج دانش" متولد سال 1365هستم ، در دبیرستان فرهنگ در رشته علوم انسانی تحصیل كردم و هم اكنون در رش...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با فرهنگ گنج دانش رتبه اول كنكور علوم انسانی سال 1383

مصاحبه با آرش فارسی رتبه اول كنكور سال 1383 ( رشته ریاضی )

تبیان : ابتدا اندكی  درباره خودتان بگوئید.

من "فرهنگ گنج دانش" متولد سال 1365هستم ، در دبیرستان فرهنگ در رشته علوم انسانی تحصیل كردم و هم اكنون در رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده ام. هنگامی كه می خواستم در دوره ی دبیرستان ثبت نام كنم متوجه شدم دبیرستان علوم انسانی در آن حد و اندازه ای كه من نیاز داشتم در تهران وجود ندارد اما بعد دریافتم دبیرستان فرهنگ كه مؤسس آن دكتر حداد عادل است می تواند پاسخگوی خواسته های من باشد. واقعاً در این دبیرستان می توان تحقیق كرد و استادان خوبی دارد.

تبیان : تعریف شما از علوم انسانی چیست؟

علوم انسانی علمی است كه با استفاده از آن  می توان انسان و ماهیت او را تعریف كرد. در علوم انسانی جنبه های مختلف رابطه ی انسان با مسائل گوناگون ، اعم از ارتباط انسان با  جامعه و با انسان های دیگر مورد مطالعه قرار می گیرد.

تبیان : اگر حقوق را انتخاب نمی كردی چه می كردید؟

رشته مورد علاقه ی من تاریخ است ، ولی متأسفانه این رشته آینده شغلی مبهمی دارد. البته علت اصلی گرایش من به علوم انسانی ، تشویق های پدرم بود كه انتشارات گنج دانش را دارند و كار تخصصی ایشان از چهل - پنجاه سال پیش حقوق است و به همین دلیل من به این رشته روی آوردم.

تبیان : اصلاً فكر می كردی رتبه اول را كسب كنی؟

فكر می كردم؛ ولی زیاد احتمال نمی دادم ، چون افراد قوی تر از من خیلی زیاد هستند و این خواست خدا بود كه به این رتبه دست یابم. قبل از كنكور فكر می كردم كه  احتمال اول شدنم خیلی زیاد است، ولی بعد از كنكور گفتم نمی توانم به رتبه اول دست پیدا كنم.

تبیان : چطور از قبولی ات مطلع شدی.

آقای دكتر پور كاظمی معاون سازمان سنجش با ما تماس گرفتند .

تبیان : وقتی اطلاع پیدا كردی چه احساسی داشتی؟

وقتی بگویند بین پانصد هزار نفر در كل كشور اول شدی، این خودش احساس خاصی از غرور به همراه دارد ولی آن احساس كوتاه مدت است چرا كه اگر بخواهم باز هم موفق شوم باید آن حس غرور را از بین ببرم، یعنی باید به خودم بگویم من دانشجوی رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی هستم، غیر از من 120 نفر دیگر هم هستند كه هیچ فرقی با من ندارند. اول شدن در كنكور دلیل موفقیت های بعدی در دانشگاه نیست، چون ما درس ها و مطالب جدیدی می خوانیم و وارد دنیای دیگری می شویم. كنكور فقط یك مرحله است.

تبیان : چقدر تلاش كردی؟ در روز چند ساعت مطالعه می كردی؟

خیلی تلاش كردم و به طور متوسط در روز بین هفت الی ده ساعت مطالعه می كردم.

تبیان : برای درس خواندن در مدرسه می ماندی؟

نه. شیوه درس خواندن من شیوه بدی است و باید آن را اصلاح كنم. من عادت دارم با صدای بلند درس بخوانم و با صدای بلند برای خودم تكرار كنم ؛ به این ترتیب نمی توان در مدرسه درس خواند.

تبیان : چه عواملی در موفقیت تو تأثیر داشت؟ والدین نقش اول را داشتند یا عوامل دیگر؟

پدر و مادر در همه موفقیت های فرد نقش دارند ، یعنی هر چه انسان دارد بعد از خدا ، مدیون پدر و مادر است، ولی اگر بخواهم از عوامل دیگر نام ببرم می توانم 1- توكل 2- تمركز 3- تداوم را عوامل موفقیت خود بنامم.  كاری نیست كه بدون این ها قرین موفقیت شود.

تبیان : مشوقین شما چه كسانی بودند؟

پدر و مادر، خانواده و معلمان مدرسه مشوقین راستین من بودند . در ابتدای كار من تصمیمی به كسب رتبه اول نداشتم فقط هدفم این بود كه رشته مورد علاقه ام را انتخاب كنم ؛ ولی معلمان مرا تشویق می كردند و می گفتند تو باید اول شوی چون توانایی انجام این كار را داری. این تشویق ها سبب شد كه خود من هم برای این هدف  بیشتر تلاش كنم.

تبیان : تا به حال در كاری شكست خورده ای؟

زیاد. من معمولاً كاری را با پشتكار و جدیت زیاد شروع می كنم ولی وسط كار دلسرد می شوم و ادامه نمی دهم و در نتیجه به آسانی شكست می خورم . هر چند وقت یك بار مأیوس می شوم، ولی باز ادامه می دهم. نمی شود بازایستاد چون اگر من هم بخواهم بایستم ، زندگی می رود  و من جا می مانم.

تبیان : دوست داری در مقاطع بالاتر هم مقام اول را كسب كنی؟ تا حال به این موضوع فكر كرده ای؟

دوست دارم در هر جایی و در شروع هر كاری  مدیریت آن كار را در دست بگیرم ، من همیشه طوری رفتار می كنم كه بدون تعیین مدیر و مسئول در گروه ، همه احساس می كنند مدیر آن كار من هستم. دوست داشتم همیشه اول باشم و دوست دارم كاری را كه شروع می كنم به بهترین نحو انجام دهم.

تبیان : به رقبا هم فكر می كردی؟

بله. كنكور یعنی رقابت با حدود پانصد هزار نفر ؛ با توجه به این كه تعداد زیادی شاید این رقابت را جدی نگیرند ولی حداقل می دانستم دو الی سه هزار نفر خیلی خوب مشغول مطالعه هستند، از این تعداد صد نفر واقعاً فرقی با من ندارند و شاید خیلی بهتر از من هستند.

تبیان : آیا رقابت در زمینه درسی ، رقابت مطلوبی است؟

بله در زندگی باید همواره در حركت بود و رو به سوی افق داشت. اگر كاری تكراری باشد روح مرا ناراحت می كند و در واقع از درجا زدن متنفرم.

تبیان : در زندگی هر كس سختی پیش می آید ؛ آیا بیشتر سختی زندگی ات در كنكور بود؟

شكر خدا سختی زیادی در زندگی نكشیده ام و همیشه خانواده، مرا حمایت كرده اند و مطمئناً كنكور سخت ترین مرحله زندگی  نیست.

تبیان : برای شما چه چیزی مایه دوام زندگی است؟

مسیری كه انتخاب كردم. آدمی هستم كه دوست دارم همیشه نفر اول باشم ؛ دوست دارم در هر زمینه جزء انگشت شمارها باشم و بگویند فقط این است كه از همه بالاتر است یا خیلی بالاست.

تبیان : هیچ وقت  گرهی در زندگی داشته ای؟

نه،  تا به حال به گره خاصی برنخورده ام  و امیدوارم در آینده نیز با آن مواجه نشوم.

تبیان : در كنكور اضطراب نداشتی ؟

زیاد؛ اول اضطرابم چنان زیاد بود كه فكرمی كردم نمی توانم سر جلسه بنشینم ولی كم كم توانستم خودم را كنترل كنم. البته سؤالات امسال تا حدودی سخت بود و خیلی اذیت شدم.

تبیان : اهل سفر هستی؟ كی و به  كجا سفر كردی؟

بله ، از مسافرت بدم نمی آید. آخرین سفرم یك سال و نیم پیش بود كه به شمال رفتم  و خیلی دوست دارم تمام ایران را بگردم. تنوع را دوست دارم و از یكنواختی بدم می آید.

تبیان : بهترین جایی كه در ایران دوست داری كجاست؟

همه جا را دوست دارم اما خیلی دوست دارم به تبریز، شیراز و اصفهان سفر كنم. جنوب را هم خیلی دوست دارم ولی هنوز فرصتی دست نداده است.

تبیان : دوست داشتی الان جای چه كسی بودی؟

نمی دانم، ولی اگر می پرسیدید دوست داشتی الان چه وضعیتی داشتی، می گفتم دوست داشتم به چهار سال پیش و به دوران دبیرستان بازمی گشتم و علوم انسانی را نه به صورت درس كه به شكل تحقیقی می خواندم.

تبیان : چه ارتباطی بین این رشته با زندگی ات می بینی؟

به نظر من رابطه زیادی وجود دارد. زندگی براساس یك سری قواعد و مقررات پیش می رود ، آزادی ، آزادی مطلق نیست و حد و قوانینی وجود دارد كه نباید از این حد تجاوز كرد ؛ هر قسمت از زندگی ، قانونی برای خود دارد.

تبیان : تعریف شما از قانون چیست؟

بعضی فكر می كنند " حقوق" تنها مطالعه یك سری قوانین و اصول است و رشته ی بسیار خشكی به نظر می آید ولی اینطور نیست. هر چند هنوز نگاه روشنی درباره این رشته ندارم.

تبیان : برای آینده چه هدفی داری؟

باید از این فرصت ها استفاده كنم تا پس از چهار سال كه این مقطع را تمام كردم احساس خلاء نكنم و بتوانم بدون احساس پشیمانی و ضرر به صورت نسبتاً ایده آل از وقتم استفاده كنم.

تبیان : دوست داری تا چه مقطعی به تحصیل ادامه دهی؟

سعی می كنم تا جایی كه امكان دارد به تحصیل ادامه دهم.

تبیان : برنامه ات برای آینده چیست؟

خیلی فكر نكرده ام. به سیاست علاقه دارم و فكر می كنم رشته ی خوبی است.

تبیان : نقش خانواده را در بروز استعدادهای خود چقدر مؤثر میدانی؟

زیاد. اگر تاكنون موفقیتی به دست آورده ام آن را خانواده برای من فراهم كرده است. من نسبت به رشته ام اطلاعی نداشتم و پدرم با تشویق های خود این راه را به من نشان دادند و شاید اگر راهنمایی های ایشان نبود من هم مانند برادر و خواهرم رشته ی ریاضی را انتخاب می كردم .

تبیان : وقتی فهمیدند افراد خانواده وقتی فهمیدند تو در این رشته قبول شده ای تو را به خاطر انتخابت شماتت نكردند؟

اگر در علوم انسانی ، رشته ی دیگری انتخاب می كردم شاید چنین برخوردی می كردند، ولی به دلیل مزیت های رشته ی حقوق ، چنین برخوردهایی صورت نگرفت.

تبیان : چه نقطه ضعفی در این رشته می بینید؟

ما در حدود150 تا 200 سال است كه می خواهیم كشور توسعه یافته ای بسازیم. چرا به این هدف نرسیدیم؟ این همه مهندسین كار آزموده و اساتید مجرب در رشته های مختلف صنعت و علوم پزشكی و ... وجود دارند ولی ما هیچوقت به هدف خود نرسیدیم. من علوم انسانی را به این دلیل انتخاب كردم كه در طول این سالیان توجهی به آن نشده و عامل خسارت ما نیز همین است. كسی كه  مدیریت كلان جامعه را در دست دارد باید علوم انسانی خوانده باشد.

تبیان :بزرگترین شخصیت هایی كه در علم حقوق می شناسی چه كسانی است؟

آقایان دكتر كاتوزیان، دكتر جعفری و دكتر گرجی.

تبیان : هم اكنونبزرگترین آرزوی شما چیست؟

دوست دارم بهترین گزینه و در رشته ام موفق ترین باشم.

تبیان : تعریف شما از بهترین گزینه چیست؟

بالاترین مكان یا جایگاه كه از همه بهتر و جلوتر است و هیچكس و هیچ چیز از آن جلوتر نیست.

تبیان : با اینترنت سروكار داری؟

كم، كه خود یك نقص دیگر است.

تبیان : تا به حال برای كسب اطلاعاتی درباره رشته خودت به اینترنت مراجعه كرده ای؟

نه

تبیان : حرف آخر

یك حرف خصوصی برای آدمی هایی در موقعیت خودم دارم : بعد از این باید مواظب باشند كه مغلوب مقامشان نشوند چون سرخوردگی بیشتری به همراه دارد. اول بودن و اول ماندن خیلی سخت است.

به دانش آموزان رشته علوم انسانی توصیه می كنم تنها به كتب درسی اكتفا نكنند، مطالعه بیشتری داشته باشند و از تحقیق  فاصله نگیرند.