تبیان، دستیار زندگی
در مطالب قبل، درباره عوامل ، علایم ، راه های تشخیص و درمان هپاتیت C مطالبی را برای شما بیان کردیم. حال می خواهیم بدانیم این بیماری بیشتر در چه افرادی بروز می کند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

توصیه هایی به مبتلایان هپاتیت C

بیماری کبد

در مطالب قبل، درباره عوامل ، علایم ، راه های تشخیص و درمان هپاتیت C مطالبی را برای شما بیان کردیم. حال می خواهیم بدانیم این بیماری بیشتر در چه افرادی بروز می کند و توصیه های لازم را برای مبتلایان به این بیماری بیان می کنیم.

این بیماری بیشتر در چه افرادی دیده می شود و آیا ژنتیک در ایجاد آن تاثیری دارد؟

در ابتلای به این بیماری هیچ فرقی بین آقایان و خانم ها وجود ندارد و هر فردی که به این ویروس آلوده باشد ممکن است دچار این بیماری شود. البته عده ای استعداد بیشتری برای پیشرفت و ابتلای به آن را دارند، مثلا هپاتیت C در افراد چاق بدتر و شدیدتر نسبت به افراد لاغر است، و یا افراد الکلی 10 برابر افراد معمولی در خطر پیشرفت سریع هپاتیت C هستند، و یا در اشخاصی که بیماری جدی دیگری مثل ایدز داشته باشند، هپاتیت C سریع تر پیشرفت می کند.

شاید به علت اینکه اعتیاد در آقایان بیشتر است، هپاتیت C نیز در آقایان بیشتر دیده می شود.

سن خاصی برای ابتلای به این بیماری وجود ندارد و از نوزاد گرفته تا یک فرد 90 ساله می توانند به هپاتیت C مبتلا شوند، مانند سرماخوردگی که هرکس با ویروس آن در تماس باشد می تواند به آن مبتلا شود.

در مورد مسایل ژنتیکی هم به نظر نمی رسد که در ابتلای به هپاتیت C نقشی داشته باشند. ولی ممکن است عوامل ژنتیکی در سرعت پیشرفت هپاتیت C در افراد مبتلا به آن نقش داشته باشند، مثلا کسانی که به صورت ژنتیکی چاق هستند، اگر هپاتیت C بگیرند ممکن است پیشرفت هپاتیت C در آن ها سریع تر باشد. ولی ژن خاصی که باعث شود بیماری هپاتیت در این افراد بیش تر دیده شود، هنوز شناسایی نشده است.

توصیه شما به افراد مبتلا به این بیماری کدام است؟

مسواک

پیشنهاد می کنم تمام وسایلی را که ممکن است به خون آلوده شوند، مانند ناخن گیر، مسواک، تیغ و ... به طور اختصاصی داشته باشند و اجازه ندهند شخص دیگری از این وسایل استفاده کند.

اگر جایی از بدنشان زخم شد و یا ترشحاتی مثلا به دنبال سوختگی داشتند، حتما این قسمت ها را بپوشانند و اگر خونشان در جایی ریخت، آن قسمت را با محلول کلردار مثل آب نمک یا آب ژاول شستشو دهند.

اگر تماس جنسی دارند از کاندوم استفاده کنند، مگر این که بخواهند بچه دار شوند. البته این پیشنهاد آخری، پیشنهادی قطعی و لازم نیست، چون امکان انتقال از این راه خیلی کم است.

درمان را به شکل صحیح و به موقع انجام دهند، چون در بهترین حالت و بسته به نوع ویروس تا 90 درصد امکان بهبودی است و در بدترین حالت هم، باز امکان بهبودی 60 درصد به بالاست.

خوشبختانه معمولا کسی که تحت درمان است، ویروس فعالی در خونش ندارد و ناقل ویروس نیست.

این بیماران رژیم غذایی خاصی ندارند و می توانند رژیم غذایی معمولی داشته باشند، ولی الکل برای بیماران هپاتیتی بسیار مضر است و باعث می شود که هپاتیت به سرطان تبدیل شود. الکل می تواند سرعت تبدیل هپاتیت را به سیروز کبدی 10 الی 20 برابر افزایش دهد، پس قطعا باید از الکل پرهیز شود.

دکتر شاهین مرآت- فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد

رییس واحد تحقیقات هپاتیت C مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه تهران

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

*مطالب مرتبط:

هپاتیت، معضل جهانی

داوری ایرانی پگافرون برای بیماران مبتلا به هپاتیت C

هپاتیت C

كبد ، پالایشگاه بدن

عوامل مخرب کبد

هجوم ویروس ها به كبد

مواد غذایی مفید برای کبد

رژیم درمانی در هپاتیت

کبد و بیماری های آن

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.