تبیان، دستیار زندگی
روز درگذشت جلال آل احمد · زندگی نامه · لیست آثار · گالری تصاویر · نظر رهبر معظم انقلاب درباره جلال آل احمد جلال یا به تعبیر مقام معظم رهبری «جلال آل قلم»11 آذر ماه  1302 در خانواده روحان...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

18 شهریور سالروز درگذشت جلال آل احمد

· زندگی نامه

· لیست آثار

·گالری تصاویر

· نظر رهبر معظم انقلاب درباره جلال آل احمد

جلال یا به تعبیر مقام معظم رهبری «جلال آل قلم»11 آذر ماه  1302 در خانواده روحانی به دنیا آمد. دبستان را كه به پایان رساند، پدرش دیگر اجازه درس خواندن را به او نداد و او به ناچار به سمت بازار كار رفت، تا اینكه پنهانی در كلاس های دارالفنون ثبت نام كرد. روزها به كار سیم كشی برق و ساعت سازی مشغول بود و شب ها درس می خواند. با درآمدی كه از كار به دست آورده بود، دبیرستان را به پایان رساند و وارد دانشكده ادبیات (دانشسرای عالی) شد . دانشگاه را كه به پایان رساند، به شغل معلمی مشغول شد . در این مدت در مجله های زیادی قلم می زد . در سال 41 كتاب معروف «غربزدگی» را به رشته تحریر درآورد كه نقطه عطفی در نوشته های وی به شمار می آید. جلال نویسنده ای است كه در اكثر زمینه های ادبیات به نوشتن پرداخت . آثار به جا مانده از وی را می توان چنین دسته بندی كرد:

كتاب های قصه و داستانیاو  عبارتند از: دید و بازدید، از رنجی كه می بریم، سه تار، زن زیادی، نون و القلم، مدیر مدرسه، سرگذشت كندوها، پنج داستان، سنگی بر گوری، نفرین زمین

مقالاتجلال عبارتند از: هفت مقاله، غربزدگی، ارزیابی شتابزده، سه مقاله، یك چاه و دو چاله و مثلاً شرح احوالات، در خدمت و خیانت روشنفكران.

سفرنامه و گزارشات جلال عبارتند از: اورازان، تات نشین های بلوك زهرا، خسی در میقات، سفر نامه شوروی و جزیره ی خارك و در یتیم.

نمایشنامه وی: تفاهم از آلبر كامو، دستهای آلوده و.......
ترجمه وی: قمارباز از داستایوسكی، بیگانه از آلبر كامو و....