تبیان، دستیار زندگی
با وجود زیرساخت‌های فعلی فناوری اطلاعات کشور متاسفانه تا به امروز کاربرد های مورد نیاز در حوزه‌های مختلف همچون تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک، آموزش الکترونیک آن طور که باید شناسایی و ایجاد نشده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شهر الکترونیک، خالی از سکنه

ایران با وجود 18 میلیونی کاربر اینترنت از پتانسیل بسیار بالایی در ایجاد شهروندان الکترونیک دارد که این امر به نوبه خود می تواند یکی ازنقاط قوت کشور در سطح منطقه و حتی درجهان باشد.

بر اساس آمار مستند ایران 53.7% از کل کاربران خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. تمامی این کاربران به طور قطع می‌توانند جزو کاربران بسیار حرفه‌ای اینترنت باشند ولی مسئله بسیار مهم آن است که ایشان از حداقل دانش مورد نیاز برای استفاده از خدمات الکترونیک بهره مندهستند.

مهندس احسان قدیری، کارشناس ارشد تجارت الکترونیک می‌گوید: شهروند الکترونیک کسی است که توانایی انجام وظایف روزمره‌ای را که ایفای نقش‌های متفاوت درطول زندگی برای وی، بوجود می‌آورد را با کمک ابزار های الکترونیکی داشته باشد.

www

وی می‌افزاید: با وجود زیرساخت‌های فعلی فناوری اطلاعات کشور متاسفانه تا به امروز کاربرد های مورد نیاز در حوزه‌های مختلف همچون تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک، آموزش الکترونیک آن طور که باید شناسایی و ایجاد نشده است.

این کارشناس ارشد تجارت الکترونیک تصریح می‌کند: همچنین باید در نظر بگیریم که برخی از کاربردهای که تا به حال ایجاد شده با اصول usability (قابلیت استفاده) سازگاری چندانی ندارند.

وی می‌افزاید: هم اکنون کاربران اینترنت در ایران با کاربردها و خدمات برخط زیادی که قابلیت استفاده مطلوبی نیز داشته باشند روبرو نیستند و طبیعتا استفاده از این خدمات را نیز فرا نگرفته اند، بنابر این ما نمی‌توانیم این کاربران را شهروندان الکترونیک بنامیم.

وی خاطر نشان می‌کند: از سوی دیگر کاربردهایی فراگیر که در کشور ایجاد شده حاکی است این کاربران سرعت استفاده از آن را فرا گرفته و به صورت بسیار فراگیر از آنها استفاده می‌نمایند.

وی معتقد است: چنانچه به حرکت‌های خود در ایجاد بسترها و کاربردها شتاب بیشتری بدهیم از پتانسیل بسیار بالایی برای توسعه شهر الکترونیک در کشور برخوردار هستیم.

از سوی دیگر دکتر محکی، کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی در تعریف خود از شهروند خوب الکترونیک می‌گوید: این شهروند منفعل نبوده و گزینش‌گر است و از آن‌جا که آرمان‌خواهانه به مسائل می‌نگرد، در جست‌وجوی هر کالایی نمی‌رود.

وی در خصوص جنبه‌هایی که رسانه‌ها باید در طرح مفهومی شهر الکترونیک توجه داشته باشند می‌گوید: توسعه شهر الکترونیک نباید بی‌حساب باشد، اگر در کارکرد رسانه‌ها، طرح مباحث مربوط به شهر الکترونیک را از زاویه هوشیارسازی نگاه کنیم، طبعا رفتار رسانه‌ای ما محدود به معرفی ابزارها و کارکردهای اقتصادی نخواهد بود و درباره شرایط برقراری ارتباط و هنجارهای مربوط در ارتباطات انسانی نیز پرداخته می‌شود.

لازم به ذکر است تاکنون شهر های مشهد، اصفهان، بم، تبریز، شیراز، کرمان، بهشهر و سیرجان نیز اقداماتی در جهت الکترونیکی شدن برداشته‌اند.

منبع: سیتنا