تبیان، دستیار زندگی
مشاوره تلفنی به چه منظور راه اندازی شد؟ ( قسمت هفتم ) 1- اولین و مهمترین مسئله در هنگام تماس تلفنی با كودك و نوجوان پذیرش وی به عنوان یك فرد مستقل است. یعنی برقراری ارتباط صمیمانه و راحت و ایجاد جوی اطمینان‌بخش جهت صحبت كر...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مشاوره تلفنی با كودكان و نوجوانان

مشاوره تلفنی به چه منظور راه اندازی شد؟ ( قسمت هفتم )

مشاوره تلفنی با كودكان و نوجوانان

1- اولین و مهمترین مسئله در هنگام تماس تلفنی با كودك و نوجوان پذیرش وی به عنوان یك فرد مستقل است.

یعنی برقراری ارتباط صمیمانه و راحت و ایجاد جوی اطمینان‌بخش جهت صحبت كردن و بیان مشكل در مورد كودك، نوجوان و بزرگسال.

2- گاهی نوجوانان در تماس تلفنی از داستان‌های خیالی و ساختگی استفاده‌ می‌كنند، این داستان‌پردازی‌ها به وی اجازه می‌دهد كه از سرویس تلفنی و همچنین میزان صبر و بردباری مشاور، شناختی به دست آورد.

3- در تمام این تماس‌ها، مشاور باید بسیار دقیق و مراقب باشد تا فریب خیال‌پردازی كودك یا نوجوان را نخورد. در تماس تلفنی همیشه تشخیص پیام اصلی كودك یا نوجوان و برقراری ارتباط صحیح باید مورد توجه قرار گیرد.

4- هنگام راهنمایی باید به سن كودك یا نوجوان، نوع مشكل و میزان همكاری فرد، توجه كرد. باید به زبان قابل فهم ، با كودك و نوجوان صحبت شود.

5- كودك یا نوجوان تماس گیرنده، هیچ نشانی از محل و شخصیت خود نمی‌دهد و بیشتر به صحبت كردن، گوش كردن و راهنمایی احتیاج دارد.

6- كودك یا نوجوان ممكن است در هنگام تماس تلفنی لحن خشمگین و پرخاشگر داشته باشد. در چنین شرایطی مشاور باید برای كودك یا نوجوان حدود مرزی ایجاد نماید و با لحنی آرام به وی تذكر دهد كه ناسزاگویی نمی‌تواند مشكلش را حل كند و او هم نمی‌تواند مشكل او را درك و حل كند. بنابراین بهتر است در فرصت دیگری تماس بگیرد.

(گاهی اوقات پرخاشگری برای كودك یا نوجوان نوعی تخلیه روانی است.)

7- گاهی اوقات نوجوان تنها به جستجوی برقراری رابطه عمیق و راحت با مشاور است. و گاهی وی نیازمند آگاه شدن از ارزش‌های زندگی است تا بتواند به آنها تكیه كند. در اینجا مشاور وظیفه دارد بدون تحمیل نظر خود و با رعایت بی‌طرفی دیدگاه خود را بیان كند.

تهیه و تنظیم: زهره پری نوش