تبیان، دستیار زندگی
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهنمای خرید لپ‌تاپ‌های موجود در بازار

قسمت دوم

- مرور قسمت اول

خب حالا که در قسمت اول نیازهایمان را برای خرید نوت بوک مشخص کردیم نوبت به آن می‌رسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت‌های مختلف دارای چه امکاناتی هستند. البته این مقاله تنها می‌تواند گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفینماید و  امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشیم.

بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(VAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم می‌دانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony

که معرف همه دوستان می‌باشد . دارای کیفیت‌های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت‌های نسبتا بالا ، باتری‌های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکت‌های عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

لپ تاپ

ب) Dell

شرکت بزرگ دل در سال‌های اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش‌ترین) لپ تاپ‌های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت‌های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

پ) Toshiba

این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل‌های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد. شرکت‌های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo

شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه می‌کند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی‌های نچندان دلچسب ولی کیفیت‌های بسیار بالا بهمراه قیمت‌های نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمی‌دهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت‌های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

ث) HP

این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ‌های با پردازنده AMD می‌باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده‌ها به نسبت پردازنده‌های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته‌ای ها برق کمتر مصرف می‌کنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته‌ای می‌باشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می‌باشد.

ج) Fujitsu Siemens

این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق می‌نماید لپ‌تاپ‌های این شرکت به دو دسته عمده Amilo ها و Lifebook ها دسته بندی می‌شوند که اولی لپ‌تاپ‌های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه‌ای نوت بوک‌های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت‌های ارائه دهنده این برند هستند.

لپ تاپ

نوت بوک‌های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی‌های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش‌تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ می‌بایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ‌تاپ‌های بسیار زیبای Mac Book از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx می‌باشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ‌تاپ‌ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می‌شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:

1- لپ‌تاپ برای افراد عادی:

پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

2- لپ‌تاپ برای طراحان و گیم باز‌ها:

در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 می‌باشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 می‌باشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش می‌رسد.

3- لپ تاپ برای افراد مایه دار!:

بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن می‌رسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

4- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :

در اینجا بر عکس بقیه قسمت‌ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار می‌دانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی‌ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی‌کنند و قیمت آنها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می‌شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب ( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می‌باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ‌تاپ‌های Asus  فکر نمی‌کنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)

منبع: writeage.com

مطالب مرتبط:

مغز دوم در كیف شماست!

آشنایی با فن آوری صفحه نمایشگر LCD