تبیان، دستیار زندگی
كسی كه دست به خودكشی می‏زند و خود را نابود می‏كند، زمینه زندگی دنیا را از بین می‏برد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خودكشی!؟

خودكشی

چرا خودكشی در اسلام حرام است؟

براساس جهان بینی الهی، جهان هستی و تمام چیزهایی كه در آن آفریده شده، از خدا است و مالك تمام هستی او است. بنابراین در ملك الهی تنها با اجازه مالك می‏توان تصرف نمود. این مسئله در مورد آفریده‏های الهی و آنچه خداوند بر انسان حلال و حرام نموده، كاملاً روشن است.

از جمله آفریده‏های خداوند، انسان و جان وی است. انسان اجازه تصرف در جان خود بدون رضایت الهی را ندارد و به همین خاطر نمی‌تواند بدون رضایت الهی دست به خودكشی زده و باعث نابودی خود شود.این كار مانند آن است كه انسانی را بدون علت بكشد.

امام صادق: «كسی كه عمداً خود را بكشد، همیشه در آتش جهنم خواهد بود»

هم چنین خودكشی برخلاف فلسفه آفرینش انسان است و از این رو در اسلام حرام و ممنوع اعلام گردیده است. خداوند حكیم انسان را آفرید تا در دنیا زندگی كند و در سایه پیروی از فرامین الهی و راهنمایی‏های پیامبران خدا به كمال رسیده و به نعمت‏های جاویدان دست یابد. زندگی دنیا بستر كسب خوشبختی و سعادت است، یعنی بشر می‏تواند در این جهان به گونه‏ای باشد كه به سعادت ابدی برسد.

رسول گرامی اسلام فرمود: « دنیا مزرعه و كشتگاه آخرت است» (1)

كسی كه دست به خودكشی می‏زند و خود را نابود می‏كند، زمینه زندگی دنیا را از بین می‏برد و با تدبیر و حكمت الهی به مبارزه برمی‏خیزد، چرا كه خدا وی را آفرید، تا به طور طبیعی زندگی كند و به طور طبیعی (غیر از خودكشی) از دنیا برود. و او برخلاف این خواسته عمل نموده است.

حضرت رضا علیه‌السلام فرمود: «خداوند بدین خاطر قتل نفس را حرام نموده كه خودكشی موجب از بین رفتن مردم و فاسد شدن تدبیر امور آنان می‏شود» (2)

امام صادق علیه‌السلام نیز  فرمود: «كسی كه عمداً خود را بكشد، همیشه در آتش جهنم خواهد بود» (3)


1 - مرتضی مطهری، مجموعه آثار، ج 2، ص 520 .

2 - علل الشرایع، ج‏2، ص 190، باب 228، حدیث 1.

3 - شهید عبدالحسین دستغیب، گناهان كبیره، ج 1، ص 113.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.