تبیان، دستیار زندگی
استان كردستان داراى جاذبه هاى گردشگرى مهمى مانند مسجد دارالاحسان، عمارت آصف الدیوان متعلق به دوران صفویه، بقعه باباگرگر در شهرستان قروه و آثار متعدد دیگر مانند دریاچه طبیعى زریوار شهرستان مریوان، سد شهید كاظمى سقز، سد وحدت (قشلاق) و ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

كردستان سرزمین زیبایى ها

كردستان سرزمین زیبایى ها

استان پرجاذبه كردستان از شمال به استان هاى آذربایجان غربى و زنجان و از جنوب به استان كرمانشاه و از شرق به استان همدان محدود است.

آب و هواى استان در ناحیه شمالى آب و هواى نسبتاً سرد و در نواحى جنوبى معتدل كوهستانى است و داراى فلات هاى مرتفع و خشك و دشت هاى حاصلخیز مانند دشت مریوان، دشت اوباتو، دشت ئیلاق یا دهگلان، دشت قروه و دشت كامیاران است.

رودهاى استان با توجه به وضع طبیعى و توپوگرافى منطقه داراى مشخصات خاصى هستند.

كوه هاى كردستان قسمتى از كوه هاى غرب ایران را تشكیل داده اند و مهم ترین آنها عبارتند از: برانان در شرق چهل چشمه (چهل چمه) به ارتفاع 3120 متر در غرب دیواندره، كوه عوالان به ارتفاع 2665 متر در میان گاورود و كامیاران، قره داغ به ارتفاع 3120 متر در شمال بیجار، گوژه به ارتفاع 2666 متر در بین دهگلان و سنندج، كوه آبیدر به ارتفاع 2555 متر در سنندج وكوه بزرگ شاهو به ارتفاع 3325 متر كه بلندترین كوهستان استان است. استان كردستان به سبب پیشینه تاریخى خود كه در اعماق ایران زمین ریشه دوانده و نیز به علت گستره زیباى جغرافیایى همانند نگینى در پهناى ایران زمین مى درخشد و حائز جاذبه هاى تاریخى، فرهنگى و طبیعى است.

استانى با جاذبه هاى خاص

استان كردستان داراى جاذبه هاى گردشگرى مهمى مانند مسجد دارالاحسان، عمارت آصف الدیوان متعلق به دوران صفویه، بقعه باباگرگر در شهرستان قروه و آثار متعدد دیگر مانند دریاچه طبیعى زریوار شهرستان مریوان، سد شهید كاظمى سقز، سد وحدت (قشلاق) و رودخانه قزل اوزن كه از كوه هاى چهل چشمه سرچشمه مى گیرد، است.

رودخانه قشلاق، رودخانه سیروان، چشمه باباگرگر در 18 كیلومترى شمال شهر قروه و چشمه گواز در 50 كیلومترى شمال غربى كامیاران از دیگر جاذبه هاى گردشگرى استان كردستان است. زیبایى هاى استان كردستان هر ساله با آغاز فصل بهار شكوهى دیدنى به استان مى بخشند و مسافران نوروزى را از اقصى نقاط كشور به خود جذب مى كنند.

كردستان،میزبان گردشگران نوروزى

كردستان سرزمین زیبایى ها،اورامان

مسئولان سازمان میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى كردستان به عنوان متولیان بخش گردشگرى هر ساله با نزدیك شدن به فصل بهار و آغاز مسافرت هاى نوروزى تدابیر خاصى را به منظور جذب گردشگر مى اندیشند.

على فعله گرى سرپرست سازمان میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى كردستان در این باره مى گوید: امسال با هدف معرفى جاذبه ها و توانایى هاى توریستى استان كردستان نمایشگاهى با عنوان سفر و جهانگردى با كمك مؤسسات توریستى و اماكن اقامتى استان دایر شد.

به گفته وى، نمایشگاه سفر و جهانگردى كه اخیراً در محل دایمى نمایشگاه هاى صنایع دستى كردستان در خیابان پاسداران شهر سنندج پذیراى بازدیدكنندگان و علاقه مندان بود.

وى هدف از برپایى این نمایشگاه را بالابردن سطح آگاهى مردم در زمینه سفر و گردشگرى، نهادینه كردن امر گردشگرى و شناساندن پتانسیل هاى گردشگرى استان كردستان به مسافران و مردم عنوان كرد.

به گفته وى در این نمایشگاه شركت هاى گردشگرى اطلاعات و نقشه هاى راهنما را به منظور آشنایى مردم با تورهاى مسافرتى در معرض دید آنان قرار دادند. وى همچنین از بازسازى خانه كرد سنندج براى پذیرایى از میهمانان نوروزى خبر داده و مى گوید: در راستاى اجراى این طرح 25 عدد از مجسمه هاى نمونه موزه مردم شناسى سنندج (خانه كرد) مرمت و بازسازى شد.

به گفته وى، مجسمه هاى نمونه قبلى كه نمایانگر تعدادى از مشاغل و سنت هاى شهرى و روستایى است از جنس فایبرگلاس ساخته شده و از فرهنگ مناطق مختلف استان الگوبردارى شده است.

فعله گرى در ادامه از حمایت استاندارى كردستان از بخش گردشگرى خبر داد و مى گوید: با حمایت هاى استاندارى كردستان بسیارى از مصوبات سفر ریاست محترم جمهورى به استان كردستان در گردشگرى یا تحقق یافته است یا در مرحله اجراست.

وى با بیان اینكه پارسال بیش از 700 هزار گردشگر داخلى و خارجى از استان كردستان دیدن كرده اند، مى گوید: استان كردستان امسال نیز آماده پذیرایى از میهمانان نوروزى است.

منبع:

ایران