تبیان، دستیار زندگی
هر زمان کلمه عبور خود را فراموش کردید، با استفاده از این دیسک مشکل بر طرف خواهد شد ویندوز XPحاوی یک ابزار مفید با نام Forgotten Password Wizard است که به شما امکان می‌دهد این دیسک را ایجاد کنید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایجاد دیسک کلمه عبور برای ویندوز

ایجاد دیسک کلمه عبور در ویندوز

اگر در خانه شما فقط یک کامپیوتر وجود دارد، قطعاً با این مشکل روبه رو هستید که تمامی افراد قصد دارند از کامپیوتر استفاده کرده، به اینترنت متصل شوند نامه‌های الکترونیکی خود را بررسی کنند و اسنادی را ایجاد کنند. مشکل اینجاست که هر کاربر مایل است تنظیمات مربوط به خودش را داشته باشد و هیچ کس دوست ندارد هنگام ورود به سیستم مجدداً تنظیمات را تغییر دهد. علاوه بر آن، هر کاربری که وارد سیستم می‌شود، می‌تواند به تمام داده‌های ذخیره شده در آن دسترسی یابد. در حالی که ممکن است شما دوست نداشته باشید که افراد به داده‌های شما دسترسی یابند و اسناد شما را بخوانند.

به این دلیل، ایجاد حساب کاربری مجزا برای هر یک از افراد و استفاده از کلمه عبور کار مناسبی است کلمات عبور موجب می‌شوند که تنظیمات کاربران دست نخورده باقی بماند. برخی از کلمات عبور نیز موجب می‌شوند که افراد نتوانند به داده‌ها دسترسی یابند. مدیر سیستم (کاربر administartor) می‌تواند تمامی حساب‌های سیستم را مدیریت کند، یعنی فرضاً می‌تواند کلمات عبور را تغییر داده و تنظیماتی را روی آنها انجام دهد.

اگر هر یک از کاربران، کلمه عبور را فراموش کنند، نمی‌توانند به سیستم دسترسی یابند. اما اگر مدیر سیستم کلمه عبور خود را فراموش کند، اوضاع دشوارتر خواهد شد. زیرا سایر اکانت‌ها می‌توانند از طریق حساب مدیر قابل دسترس باشند.

نکاتی در مورد کلمات عبور در Control Panel

می‌توان از طریق Control Panel ابراز User Accounts، کلمات عبور را تعیین کرده، تغییر داد و آنها را حذف کرد. در پنجرهUser Accounts ، حساب مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای آن کلمه عبوری در نظر گرفته یا کلمه عبور فعلی آن را تغییر دهید.

ایجاد یک کلمه عبور دشوار از لحاظ امنیتی بهترین کار است اما به خاطر سپردن چنین کلمه عبوری کار دشواری است یک کلمه عبور قدرتمند از مجموعه‌ای از حروف کوچک و بزرگ، اعداد و یک یا دو کاراکتر مانند & تشکیل شده است. البته با انتخاب یک کلمه راهنما می‌توانید کلمه عبور خود را به خاطر آورید. با کلیک روی علامت سوال موجود در صفحه ورود به سیستم، کلمه راهنما ظاهر می‌شود.

اگر برای حساب مدیر(administrator)، کلمه عبور ایجاد کنید، می‌توانید از ویندوز بخواهید تا فلدرها و فایل‌های شما را برای افراد دارای حساب کاربری محدود، پنهان ساخته یا غیر قابل دسترس کند.

می‌توانید همیشه با انتخاب حساب کاربری مورد نظر و کلیک روی پیوند Remove My Password ، کلمه عبور را حذف کنید. برای انجام این کار، باید کلمه عبور را وارد کنید. این کار موجب می‌شود کس دیگری نتواند بدون اجازه شما تغییری در حساب کاربری ایجاد کند.

حال که دریافتید ایجاد، تغییر و حتی حذف یک کلمه عبور تا چه میان آسان است، به مقوله فراموش کردن کلمات عبور می‌پردازیم.

ایجاد دیسک کلمه عبور در ویندوز

ایجاد یک دیسک کلمه عبور

اگر یک دیسک تنظیم مجدد کلمه عبور ایجاد کنید، هر زمان کلمه عبور خود را فراموش کردید، با استفاده از آن مشکل بر طرف خواهد شد ویندوز XPحاوی یک ابزار مفید با نام Forgotten Password Wizard است که به شما امکان می‌دهد این دیسک را ایجاد کنید.

بدین منظور به User Accounts رفته و روی حساب مورد نظر کلیک کنید. در زیر بخش Related Tasks، روی پیوند Prevent A Forgotten Password کلیک کنید. یک فلاپی یا CD خالی را در درایو مربوطه قرار دهید (ویزارد به صورت پیش فرض از فلاپی دیسک استفاده می‌کند.)

سپس کلمه عبور مربوط به حساب مورد نظر را وارد کرده و یا اگر آن حساب فاقد کلمه عبور است، آن را خالی بگذارید. سپس رویNext  کلیک کنید تا ویزارد ایجاد دیسک را به پایان برساند. پس از خارج ساختن دیسک از درایو، برچسبی با عنوان Password Reset روی آن بچسبانید و آن را در محل مطمئنی قرار دهید.

اگر زمانی کلمه عبور خود را فراموش کردید و حتی کلمه راهنما نیز به شما کمک نکرد، ویندوز XP به شما امکان می‌دهد تا از دیسک تنظیم کلمه عبور بهره گیرید. بدین منظور روی پیوند ظاهر شده کلیک کنید تا ویزارد Password Reset راه‌اندازی شود. سپس دیسک را درایو قرار داده و کلمه عبور جدید را وارد کنید و مجدداً برای تایید، کلمه عبور را وارد کنید. زمانی که ویزارد پایان یافت، به صفحه ورود به سیستم خواهید رفت و می‌توانید کلمه عبور جدید را وارد کنید.

استفاده از این دیسک، تنظیمات شما را تغییر نمی‌دهد. لزومی ندارد تغییری در دیسک به وجود آورید. وقتی یک بار آن را ایجاد کردید، می‌توانید بدون ایجاد هیچ‌گونه تغییری هر زمان که لازم بود از آن استفاده کنید.

منبع: مجله وب

مطالب مرتبط:

Login خودكار در ویندوز xp