تبیان، دستیار زندگی
گذشت چهار قسمت از پخش سریال‌های ماه مبارك رمضان، تم این سریال‌ها را تا حدودی برای بینندگان تلویزیونی مشخص كرده است؛ بر این اساس در تم و داستان این سریال‌ها، شباهت‌هایی با تم سریال‌های رمضان گذشته و حتی ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

در «اغما» روح نیست شیطان هست؟!

اغما

*لحظاتی با سریال‌های رمضان*

در «اغما» روح نیست شیطان هست؟!

گذشت چهار قسمت از پخش سریال‌های ماه مبارك رمضان، تم این سریال‌ها را تا حدودی برای بینندگان تلویزیونی مشخص كرده است؛ بر این اساس در تم و داستان این سریال‌ها، شباهت‌هایی با تم سریال‌های رمضان گذشته و حتی ماه رمضان امسال، مشاهده می‌شود.

سریال «اغماء» پس از پخش قسمت‌های اولیه، بیننده خود را كاملا متقاعد كرده كه با تمی معناگرا مواجه است و در این بین حركات دوربین تاكنون تنها نشانه بر این حدس و گمان بوده است.كارشناس مذهبی این سریال نیز در گفت‌وگویی، تا حدودی تم داستان را آشكار كرده و گفته است آن چه مخاطبان به عنوان حركات دوربین می‌بینند «روح» نیست، بلكه «شیطان» است.

اما سیروس مقدم، كارگردان این سریال كه پیش از این مجموعه «نرگس» را با عزاداری‌های ویژه‌اش از وی به یاد داریم، در«اغماء» هم بر پرداختن كاملا مفصل به صحنه‌های عزاداری برای مرگ یك مادر تاكید كرده؛ با این تفاوت كه این بار از صحنه‌های شیون و زاری كه هر مخاطبی را به درد می‌آورد و آزار می‌دهد، كمتر خبر است.

دنبال كردن تمی‌ مشابه با سریال‌های ماه رمضان سال گذشته، در مجموعه‌ی «یك وجب خاك» نیز دیده می‌شود و این سریال هماند «زیرزمین» از موضوعی طنز و مشابه برخوردار است؛ با این تفاوت كه این بار تمامی اتفاقات در یك جمع خانوادگی رخ می‌دهد. سازندگان «یك وجب خاك» كه از روز گذشته به تم اصلی خود یعنی «تقبیح دروغگویی» نزدیك شده‌اند، از اذعان به این كه این سریال ادامه «زیرزمین» است، ابایی ندارند.

سریال «میوه ممنوعه» شبكه دو با به تصویر كشیدن دختری ثروتمند كه پشت به خانواده كرده و پیش از مخالفت قطعی پدرش اقدام به دریافت حكم دادگاه برای ازدواج با مرد مورد علاقه‌اش كرده است، بار دیگر به این نقد كه حسن فتحی به خط قرمزها نزدیك شده حكایت دارد. این كارگردان بر این نكته پافشاری می‌كند كه باید به داستان‌ها سریال‌هایش فرصت و تا پایان منتظر ماند.

و اما «شكرانه» كه در نخستین نما، با نمایش مراسم ترحیم آغاز شد، همانند «اغماء» مادر خانواده را از دست رفته می‌بیند. با این تفاوت كه پدر خانوده این بار مردی دو زوجه است(اقدامی كه در آثار نمایشی مرسوم شده) كه از دست رفتن همسر او را به هیچ وجه ناراحت نمی‌كند. در «شكرانه» نیز همانند «میوه‌ ممنوعه» شاهد علاقه‌ی پسری ثروتمند به دختری هستیم كه پدر به شدت مخالف است و پسر را وادار به واكنشی مخالف نظر پدر می‌كند.

منبع : ایسنا