تبیان، دستیار زندگی
خبرگزاری فارس: هفته نامه لس‌آنجلس ویكلی در مقاله‌ای راجع به «شهرام ناظری» او را خواننده‌ای بزرگ نامید و عنوان كرد كه او از «پاواراتی» مقام بالاتری دارد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شهرام ناظری» از «پاواراتی» بالاتر است

شهرام ناظری» از «پاواراتی» بالاتر است

گزارش هفته نامه لس‌آنجلس ویكلی از كنسرت ناظری در آمریكا

«شهرام ناظری» از «پاواراتی» بالاتر است

خبرگزاری فارس: هفته نامه لس‌آنجلس ویكلی در مقاله‌ای راجع به «شهرام ناظری» او را خواننده‌ای بزرگ نامید و عنوان كرد كه او از «پاواراتی» مقام بالاتری دارد.

در این گزارش آمده است:«شهرام ناظری» با اندكی مبالغه در ایران به عنوان بلبل فارسی و پاواراتی ایران معروف است. اما اجرایی كه هفته قبل در سالن دیزنی برگزار شد،نشان داد كه این القاب نمی‌تواند قدرت و قوتی را كه در صدای اوست به خوبی وصف كند.

هفته نامه لس‌آنجلس ویكلی در ادامه نوشت: برنامه با دو اجرای گروهی شروع شد. پنج نوازنده در اجرای اول و هفت نوازنده در دومین اجرا كه موسیقی را كه «حافظ» پسر «شهرام ناظری» تصنیف كرده بود اجرا می كرد و تلفیقی از سازهای ایرانی و غربی را به نمایش می گذاشت. اما چیزی كه این موسیقی را زیبا و فاخر می كرد، صدای «شهرام ناظری» بود.

این گزارش می‌افزاید: القابی چون بلبل و پاواراتی البته زیبا اما ناكافی است چون بسیار دور از سادگی پر رمز و راز صدای «شهرام ناظری» است. البته صدای «ناظری» به دلربایی صدای بلبل است اما محدوده صدایش حتی برای كسی كه زبان او را نی فهمد از ورای تجربیات معمولی موسیقی می گذرد و تجربه‌ای پراحساس را برای شنونده به ارمغان می آورد.

به نوشته این هفته نامه «ناظری» مثل پاوارتی یك خواننده تنور نیست اما صدایش با انعطاف جادویی كه دارد گاه در حد یك زمزمه می شود و گاه با حجمی بسیار زیاد شنونده را در خود غرق می‌كند.

لس‌آنجلس ویكلی در مورد صدای ناظری نوشت: «شهرام ناظری» مثل یك خواننده جاز صدای خود را به خوبی با فراز و فرود شعر و موسیقی هماهنگ كرده است و توانسته فضای صوتی خوبی را برای یك تصویرسازی با صدا برای شنوندگان فراهم كند.

به نوشته این هفته نامه آمریكایی یكی از بخش‌های جذاب برنامه وقتی بود كه «شهرام ناظری» با سه تار خود روی صحنه حاضر شد و شروع به خواندن آواز كرد كه البته این روش آواز خوانی برای ایرانیان حاضر در آنجا بسیار آشنا بود. اما چیزی كه بیش از همه جالب بود ملودی زیبا و آهنگین ساز ایرانی او و شباهت این آهنگ به نواهایی بود كه می توان در موسیقی عامه پسند هر فرهنگی یافت.

در پایان این گزارش آمده: هدف «حافظ ناظری» از نوشتن سمفونی رومی زدن پلی میان فرهنگ شرق و غرب بوده است. بدون اینكه هیچ كدام از سازها اثر دیگری را خنثی كند و می توان گفت او در این زمینه موفق بوده است.

«حافظ ناظری» در گفت‌وگو با فارس در خصوص این گزارش گفت:بازتاب‌های این گزارش در اینجا بسیار زیاد بوده است چون هیچ كس باور نمی‌كند كه نشریه‌ معتبری چون لس‌آنجلس ویكلی «شهرام ناظری»را بالاتر از پاواراتی بداند.

وی افزود: برای اولین بار در تاریخ موسیقی خاورمیانه و از میان 300 كنسرتی كه هر هفته در لس آنجلس برگزار می شود لوس‌آنجلس ویكلی این كنسرت را به عنوان مهم‌ترین خبر هنری هفته انتخاب كرد و من نیز جوان‌ترین آهنگسازی هستم كه این نشریه تا به حال با او گفت‌وگو كرده است.

«شهرام ناظری»به همراه پسرش از 26 مرداد با اركستر فیلارمونیك لس آنجلس، سمفونی رومی را به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا در سالن كنسرت والت دیزنی اجرا كرد.

اركستراسیون «ناظری» برای اجرای این اثر، تركیبی است از هفت ساز مختلف كه دوساز غربی چلو و ویولا، سه تار و دف ایرانی و دمام هندی سازهای آن هستند.

منبع : خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط :

كنسرت بزرگ «شهرام ناظری»

بالاترین نشان برای شهرام ناظری

شهرام ناظری با "حافظ" هم‌صدا شد