سینمای ایران تیر ماه 86 را با خبرهای چون حضور "مایكل‌مور" و "الیوراستون" در ایران، پژوهش مجلس درمورد لزوم كاهش تصدی‌گری دولت در سینما، عملیاتی شدن طرح برخورد با قاچاق سی‌دی غیر مجاز فیلم‌ها، جزییات ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از آمدن "الیور استون" تا نیامدن "سنتوری"

از آمدن

سینمای ایران تیر ماه 86 را با خبرهای چون حضور "مایكل‌مور" و "الیوراستون" در ایران، پژوهش مجلس درمورد لزوم كاهش تصدی‌گری دولت در سینما، عملیاتی شدن طرح برخورد با قاچاق سی‌دی غیر مجاز فیلم‌ها، جزییات جشن یازدهم سینما، مصدوم شدن پگاه آهنگرانی و مصطفی کرمی فیلمبردار فیلم كوتاه و تعویق اكران "سنتوری" و استعفا سه مدیر فرهنگی سپری كرد.

برداشت اول:

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس:

نیروهای متعهد در عرصه‌ی هنر اندك هستند

اوایل تیر ماه بود كه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یکی از مشکلات توسعه هنر در کشور را نگرانی‌های حاکمیت از حضور اندک نیروهای متعهد در عرصه هنر دانست.

جواد آرین‌منش افزود: اگر سینمای امروز شایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست و تئاتر ما انتظارات را برآورده نمی‌کند، به دلیل همین امر است.

برداشت دوم:

مشاور هنری رییس جمهور:

اگر فضا سالم باشد، بخش عمده‌ی از بدنه‌ی سینما علاقه‌مند، كار خوب هستند

اما جواد شمقدری مشاور هنری رییس جمهور در جلسه‌ی ادواری هیات اسلامی هنرمندان گفت: مشكل ما سینماگران نیستند و بخش عمده‌ای از بدنه سینما اگر فضا سالم باشد، علاقه‌مند هستند كار خوب انجام دهند بنابراین همه باید تلاش كنیم چون این رسالت و تعهد ما است.

وی با بیان اینكه دولت نهم یك حرف و گفتمان جدیدی را در همه حوزه‌ها آورده‌ است اظهار داشت: متاسفانه هنرمندان ما در حوزه فرهنگ و هنر از خودشان همدلی و همراهی كمی نشان داده‌اند و آثار كمی را خلق كرده‌اند با توجه به اینكه راجع به شخص آقای احمدی نژاد بیرون از كشور كارهای زیادی انجام شده است اما خود ما كاری نكردیم و این توقعی است كه وجود دارد.

و جمال شورجه كارگردان سینما خطاب به مشاور هنری رئیس جمهور گفت: شما انتظار دارید در شاخه‌های مختلف هنری حركت‌های مثبتی در ارتباط با آقای احمدی نژاد صورت بگیرد اما خود دولت در عرض این دو سال برای هنرمندان چه كرده است؟

وی افزود: شما كه مشاور هنری ایشان هستید آیا رئیس جمهور را تشویق و ترغیب كرده‌اید كه همانطور كه به سفرهای استانی زیادی تشریف می‌برند، ساكنین شهر هنر را هم دستی روی سرشان بكشند تا هنرمندان یك نوع همذات‌پنداری داشته باشند و بتوانند حركتی ایجاد كنند. این كم كاری از طرف شما صورت می‌گیرد و توجه ایشان را سوق ندادید كه این خلع را پر كنند.

و در ادامه شمقدری اظهار امیدواری كرد: در روز ملی سینما امكان چنین دیداری فراهم شود.

برداشت سوم:

الیور استون و مایكل مور به ایران می‌آیند؟!

در نشست ادورای هیات اسلامی هنرمندان بود، كه اعلام شد: «الیوراستون» كارگردان مطرح آمریكایی از دفتر ریاست جمهوری تقاضای ساخت فیلم مستند بلندی درباره‌ی محمود احمدی‌نژاد را كرده است.

علیرضا سجادپور هم در گفت‌وگویی به ایسنا گفت: این تقاضا حدود سه ماه پیش از سوی این فیلم‌ساز معروف آمریكایی كه فیلم‌هایی به مایه‌های اجتماعی و سیاسی متعددی را در چند سال اخیر ساخته است مطرح شده، فكر می‌كنم پیشنهاد خوبی است و به‌عنوان یك فیلم ساز علاقه‌مندم این تقاضا مورد پذیرش قرار بگیرد.

اما چند روز بعد مشاور هنری رییس جمهور گفت: اگر آقای«الیور استون»، شرایطی را فراهم كند كه یك كارگردان ایرانی از «بوش» فیلم بسازد، در آن صورت این امكان بهتر فراهم خواهد شد، كه او از دكتر احمدی‌نژاد رییس جمهور ایران فیلم تهیه كند.

جواد شمقدری به ایسنا توضیح داد: پیشنهاد ساختن فیلم از آقای دكتر احمدی‌نژاد از سوی جاهای‌ مختلف مطرح شده و در داخل كشور نیز چندین كارگردان و مستندساز برجسته‌ی چنین تقاضایی را مطرح كرده‌اند. الیور استون هم پیشنهادش را حدود یك ماه قبل ارایه كرده است.

مشاور هنری رییس جمهور گفت: الیور استون برای ساخت مستندی از دكتر احمدی‌نژاد درخواست كرده بود كه تا اواسط تابستان بیاید، اما این امكان برای دفتر ریاست جمهوری فراهم نبود و تا مقطع مورد نظر اعلام شد كه جواب دفتر ریاست جمهوری منفی است.

و چند روز بعد از احتمال حضور مایكل مور برای نمایش فیلم SICKO آخرین ساخته‌ی مستندش در جشنواره‌ی سینما حقیقت به ایران خبر رسید.

اما یكی از تهیه‌كنندگان فیلم «سیكو» خبر سفر "مایكل مور"، مستندساز آمریكایی به ایران را تنها یك شایعه دانست.

برداشت چهارم:

قوانین سینمایی از بازدارندگی به تسهیل‌كنندگی اصلاح شوند

مركز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بر لزوم اصلاح جهت قوانین و مقررات سینمایی از بازدارندگی به سمت تسهیل كنندگی تاكید كرد.

اواسط تیر ماه بود كه دفتر مطالعات فرهنگی مركز پژوهش‌های مجلس ضمن بررسی چالش‌ها وچشم‌اندازهای هنر ایران طی گزارشی كه در اختیار رسانه‌ها قرار داد: بر لزوم كاهش تصدی دولت در عرصه سینما تاكید كرد.

به گزارش ایسنا، به‌دنبال ارایه‌ی این پژوهش تعدادی از سینماگران در اظهار نظرهای مختلفی از این پژوهش استقبال كردند، اما نكاتی را هم در این میان مطرح كردند همچون جهانگیر كوثری كه معتقد است: باید خیلی آرام تصدی‌گری دولت از سینما كم شود.

برداشت پنجم:

جشن سینمای ایران به موزه سعدآباد می‌رود

یازدهمین جشن سینمای ایران 21 شهریور ماه سال جاری ـ همزمان با روز ملی سینما ـ در فضای باز موزه‌ی سعدآباد برگزار می‌شود.

پرویز پرستویی دبیر این جشن در نشستی كه ـ 25 تیر ماه ـ با خبرنگاران در خانه‌ی سینما داشت، با بیان اینكه برنامه‌های خاص و بسیار متنوعی برای این جشن تدارك دیده شده است اعلام كرد: جشن امسال فقط در یك روز نخواهد بود و شش نشست عصرانه را قبل از مراسم اصلی در موزه سینما خواهیم داشت كه هر كدام درباره‌ی یك موضوع خواهد بود.

برداشت ششم:

نیكی كریمی فعلا "یك‌شب" را به نمایش نمی‌گذارم

نیكی كریمی كه قرار بود تیر ماه اولین ساخته‌ی سینمایی‌اش در مقام كارگردان در سینماها اكران شود، اعلام كرد: متاسفانه بسیاری از لحظات دراماتیك كار حذف شد و دیگر آن تاثیرگذاری لازم وجود ندارد و علی رغم صحبتی هم كه با مسوولان ارشاد داشتیم آنها قبول نكردند تا فیلم كامل به نمایش درآید، به همین علت تصمیم گرفتیم فعلا فیلم را به نمایش درنیاوریم.

برداشت هفتم:

هامون‌بازان هم حذف شد

كارگردان "هامون بازان" از حذف بخش عمده‌ای از این فیلم كه قرار است از تلویزیون پخش شود، خبر داد.

مانی حقیقی در تماس با خبرنگار ایسنا گفت: بخش عمده‌ای از فیلم كه شامل یك اپیزود كامل است توسط تهیه‌كننده و صدا و سیما حذف شده و این حذف با نظر من نبوده است.

وی از ارایه توضیحات بیشتر در این‌باره پرهیز كرد.

برداشت هشتم:

عسگرپور و رضاداد و اربابی استعفا دادند

محمدمهدی عسگرپور معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری، علیرضارضاداد مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمود اربابی مدیر كل اداره‌ی نظارت و ارزشیابی در تیر ماه از سمت‌های خود استعفا دادند.

برداشت نهم:

پگاه آهنكرانی مصدوم شد

در پی مصدوم شدن پگاه آهنگرانی در صحنه‌ی فیلمبرداری "آتش سبز" منیژه حكمت در نامه‌ی از مدیرعامل خانه‌ی سینما درخواست تشكیل كمیته‌ی حقیقت یاب و بررسی كامل ماجرای اتفاق افتاده در صحنه‌ی فیلم "آتش سبز" شد.

برداشت آخر:

"سنتوری" فعلا به نمایش درنمی‌آید

در حالیكه دو روز به آغاز نمایش فیلم "سنتوری" داریوش مهرجویی باقی مانده بود؛ نمایش این فیلم به تعویق افتاد.

یك مقام آگاه در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبرنگار سینمایی ایسنا گفت: تعویق اكران فیلم "سنتوری" جدی است و با مناسب شدن شرایط، احتمالا این فیلم در آینده اكران خواهد شد.

با توجه به اینكه پروانه نمایش برای فیلم "سنتوری صادر شده است، علت اصلی تعویق اكران آن شرایط و فضای خاص حاكم بر سینماست و فیلم مشكل محتوایی ندارد.

و سرانجام چند ساعت بعد جلسه‌ی فوق‌العاد شورای صنفی نمایش برگزار شد و اعلام شد "محاكمه" ایرج قادری به جای فیلم "سنتوری" از سوم مرداد ماه در گروه قدس به نمایش درمی‌آید.

درحالی كه خبرهای از تعویق اكران فیلم سنتوری منتشر می‌شود، تهیه‌كننده فیلم "سنتوری" هم اظهار كرد: تاكنون اعلام رسمی درباره‌ی تعویق اكران فیلم "سنتوری" به ما نشده است.

فرامرز فرازمند در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا، گفت: زمانی كه فیلم پروانه نمایش دارد و حالا به دلایلی می‌خواهند اكران آن را به تعویق بیاندازند، باید به ما رسما اعلام كنند، این درحالیست كه تا این لحظه، چنین موضوعی به ما اعلام نشده است و آخرین خبری كه روزگذشته داشته‌ایم این بود كه مشكل حل شده و فیلم اكران می‌شود.

فرازمند مدعی شد: مسلم آنست مسایل و مشكلات دیگری كه هیچ ارتباطی به فیلم "سنتوری" ندارد، به این فیلم منتقل شده است؛ چگونه می‌شود، فیلمی كه از خرداد ماه پروانه نمایش دریافت كرده است و تا روز سه‌شنبه هفته‌ی گذشته تمام مجوزهای لازم برای تبلیغات و بیلبورد به آن داده شده به یك‌باره فضا برای نمایش آن تغییر می‌كند.

وی گفت: اگر فیلم مشكلی داشت چرا پروانه نمایش دادند؟! مدیران سینمایی به ما اعلام می‌كردند كه فیلم را نمی‌توانیم به نمایش بگذاریم و فیلم توقیف است.

وی با یادآوری اینكه ضروری است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حافظ منافع اهالی سینما باشد، چنین ابراز كرد كه چرا این دستگاه دولتی پای مجوزی كه به فیلم داده‌، نمی‌ایستند.

منبع : ایسنا

مطالب مرتبط :

احتمال اكران «سنتوری» با صدای رادان

زمان نمایش «سنتوری» نامشخص؛