تبیان، دستیار زندگی
دبیر یازدهمین جشن سینمای ایران گفت: من تمام فعالیت‌های بازیگری خود را تعطیل كرده‌ام تا بتوانم با جشن امسال وحدتی را به سینمای ایران بازگردانم چون به‌نظرم جشن امسال صرفا یك مسابقه نیست بلكه بیشتر برای حفظ سینمای ملی ایران برپا می‌شود ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وحدت سینمای ایران را جشن می‌گیریم

پرویز پرستویی

دبیر یازدهمین جشن سینمای ایران گفت: من تمام فعالیت‌های بازیگری خود را تعطیل كرده‌ام تا بتوانم با جشن امسال وحدتی را به سینمای ایران بازگردانم چون به‌نظرم جشن امسال صرفا یك مسابقه نیست بلكه بیشتر برای حفظ سینمای ملی ایران برپا می‌شود.

كامران ملكی: امیدواریم دستیاران خوبی برای اولین كارگردانی پرستویی باشیم

بنابراین گزارش، در ابتدای نشست رسانه‌ای یازدهمین جشن سینمای ایران، كامران ملكی، دبیر هیئت مدیره خانه سینما و مدیر امور هماهنگی هیئت اجرایی جشن خانه سینما گفت: آقای پرستویی بازیگر قابلی است ولی برای اولین بار است كه او را در كسوت كارگردانی می‌بینیم و امیدواریم در راه دبیری جشن سینمای ایران، ما دستیاران خوبی برای او در یازدهمین جشن سینمای ایران باشیم.

پرستویی: فعالیت‌های بازیگری خود را تعطیل كرده‌ام تا با این جشن وحدتی را در سینمای ایران به وجود بیاورم

در ادامه، پرویز پرستویی ضمن اشاره به مطبوعات، به عنوان پل ارتباطی بین هنرمندان و مخاطبان، گفت: وقتی دستور آقای میر كریمی در مورد قبول دبیری این نشست به من رسید، نتوانستم آن را رد كنم، چون دیدیم ایشان صمیمانه در خانه سینما همكاری می‌كند و من هم به عنوان عضوی از این خانه، باید خمس و زكات كارم را بدهم.

وی افزود: آقای میر كریمی كارهای بزرگی در خانه سینما می‌كند كه اثر آن بعدها مشخص خواهد شد.

پرستویی در ادامه گفت: من تمام فعالیت‌های بازیگری خود را تعطیل كرده‌ام و امیدوارم بتوانم با این جشن وحدتی را در سینمای ایران به وجود بیاورم، چون این جشن یك مسابقه نیست بلكه بیشتر برای حفظ سینما است كه همزمان با روز ملی سینما برگزار می‌شود و من همراه علی معلم و منوچهر شاهسواری به همراه كامران ملكی به عنوان مدیر امور هماهنگی، قصد در برگزاری هر چه بهتر آن داریم.

پرستویی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در مورد تغییرات آیین نامه آكادمی جشن خانه سینما گفت: تغییرات فاحشی در آیین‌نامه آكادمی به وجود نیامده و این تغییرات هم قبل از منصوب شدن من به مقام دبیری جشن انجام شده بود.

دبیر جشن سینمای ایران در ادامه در مورد داوری این جشن گفت: امسال 110 داور در آكادمی داریم كه هشتاد نفر آنها از صنوف صاحب جایزه در یازده رشته تخصصی هستند. 18نفر از رؤسای صنوف هستند و دوازده نفر هم از شخصیت‌های هنری با گرایش سینما كه توسط هیئت‌مدیره جشن انتخاب می‌شوند.

وی در مورد نحوه داوری و نحوه انتخاب داوران افزود: خواستیم كه داوران دقیقا 110 نفر باشند و برای این كه انتخاب این افراد بهتر باشد، بدون نامه‌نگاری، شخصا به همراه آقای معلم به سراغ صنوف مختلف رفتیم و خواهش كردیم كه داوری به خوبی انجام بگیرد.

پرستویی گفت: قرار است این افراد با هماهنگی خودشان در ساعات معینی برای داوری بیایند و حضور و غیاب منظمی از این افراد انجام شود و حتما فیلم را یك بار دیگر در این جلسات ببینید و همینطور، قرار است نظرات این افراد به صورت رایانه‌ای ثبت شود و تا روز برگزاری هم آرا به صورت سری باشد و چون بحث داوری تخصصی مطرح است، خواستیم نگاهی واقعا تخصصی به این مراسم داشته باشیم و برای ارتقای كیفی كار، تصمیم گرفتیم كه امسال قضاوت خیلی جدی‌تر از سال‌های قبل باشد.

شاهسواری:‌ 6 نشست ادبیات داستانی، سیاست، جامعه، سایر هنرها و روحانیت برپا می‌شود

در ادامه این نشست، منوچهر شاهسواری از اعضای هیات برگزاری جشن سینمای ایران گفت: باید بپذیریم كه سینما فارغ از مسائل درونی خود به عنوان یك پدیده اجتماعی می‌تواند در تعمیق ارتباطات اجتماعی نقش موثری داشته باشد كه در سال‌های گذشته، توجهی به آن نشده است، بنابراین پیشنهادی در شورای سیاستگذاری خانه سینما مطرح شد كه مورد تأیید قرار گرفت و قرار بر این شد كه قبل از روز برگزاری جشن، شش نشست عصرانه را در محل موزه سینما برگزار كنیم.

وی در مورد محورهای این نشست‌ها گفت: سینما و ادبیات داستانی، سینما و سیاست، سینما و جامعه، سینما و سایر هنرها با محوریت معماری، سینما و تلویزیون و سینما و روحانیت، شش محوری است كه در این نشست‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شاهسواری متذكر شد: هر نشست دبیر خود را دارد كه با حضور صاحبنظران و سینماگران برگزار می‌شود و امیدواریم با حضور اندیشمندان در زمینه تحقق سینمای ملی گام‌های مؤثری برداریم.

وی در ادامه افزود: امسال سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی است، این شعاری است و دعا می‌كنیم در جشن امسال متبلور شود و این نشست‌ها هم در راستای همین شعار است كه امیدواریم نتایج آن دستمایه قدرتمندی برای سینما باشد.

آسیاپاسیفیك به ‌خاطر سینمای ایران مهلت خود را تمدید كرد

وی همچنین گفت: جایزه سینمایی آسیا پاسفیك به بهترین فیلم داستانی، مستند، انیمیشن ، كودك، فیلمنامه ، فیلمبرداری ، بازیگر زن و مرد اهدا می‌شود و یونسكو و فیاپف هر سال با اعطای دو جایزه از سینماگران برجسته منطقه قدردانی به عمل می‌آورند.

شاهسواری اظهار داشت: بر اساس مقررات 19 شهریور آخرین مهلت ارسال آثار تعیین شده بود، لیكن با توجه به توافقات صورت گرفته در خصوص ارجاع كارشناسی فیلم‌های ایرانی به خانه سینما، مقرر شد این تاریخ به 21 شهریور تغییر یابد.

براین اساس، محمد اطبایی نماینده خانه سینما در فیاپف عضو ثابت هیات انتخاب بوده و قرار است یكی از سینماگران برجسته سینای ایران از اعضاء داوران این جایزه معتبر جهانی باشد.

معلم: فیلم‌ها نباید حتما به نمایش درآمده باشند

علی معلم یكی از اعضای كمیته برگزاری این جشن در پاسخ به سؤالی در مورد پی‌گیری جریانات مبارزه با قاچاق فیلم، گفت: كمیته‌ای از طرف خانه سینما برای مبارزه با قاچاق فیلم مشغول فعالیت است كه قرار است روز بیست و یكم شهریور گزارشی را در مورد پیشرفت این امر داشته باشیم.

وی اظهار داشت: چنانچه مبارزه با قاچاق فیلم روند مثبتی داشته باشد، گزارش ما نیز مثبت خواهد بود ولی در صورت مثبت نبودن این موضوع شاید مجبور شویم دوباره این تجمع را تكرار كنیم كه البته امیدواریم این موضوع دوباره تكرار نشود!

وی همچنین در مورد فیلم‌هایی كه به جشن خانه سینما راه می‌یابند، گفت: تمام آثاری كه پروانه نمایش دارند یا حداقل یك نمایش رسمی عمومی داشته‌اند می‌توانند در این جشن خانه سینما شركت كنند.

وی تاكید كرد: مقرراتی در آیین‌نامه جشن خانه سینما وجود ندارد كه حتما باید این آثار به نمایش درآمده باشد و این توهمی است كه از اسكار به سینما ایران راه یافته است.

بزرگداشت‌های جشن امسال

پرویز پرستویی در مورد بزرگداشت‌های این جشن گفت: سینمای ایران، سینمای نوین ایران محصول تلاش‌های مشترك سینماگران و مدیران فرهنگی در طول همه سالهای بعد از انقلاب است.

وی اظهار داشت: سینمای نوین ایران از بركات انقلاب اسلامی است و سید محمد بهشتی بی‌اغراق نقش ماندگاری از خود در مرحله تاسیس این سینما گذاشته است.

امسال بزرگداشت ایشان در جشن خانه سینما، رویكرد هنرمندان سینما در تقدیر و تشكر از همه مدیران سینمای كشور در طول همه این سالهاست.

وی ادامه داد: سینمای ایران در جایگاه رفیع خویش بدون تردید در گسترش سایر حوزه‌های هنری نقش موثری داشته و اهدای تندیس افتخار سینما به هنرمند برجسته موسیقی ایران فرهاد فخرالدینی، اثبات این نكته است. طول عمر خلاقیت‌های بیكران آقای فخرالدین آرزوی ماست و خوشحالیم كه در جشن خانه سینما سپاسگزار ایشان خواهیم بود.

پرستویی ادامه داد: در گوشه گوشه این خاك هنر خیز هستند كسانی كه در گوشه‌‌ای به انتظار نشسته‌اند. همه ما عاشقان سینما، دوبله قدرتمند سینمای ایران را از یاد نبرده‌ایم. علی كسمائی از بزرگان این هنر فن بوده است.بزرگداشت علی كسمائی در جشن بزرگ سینمای ایران یادآور احترام سینما به بزرگان خویش است.

وی افزود: چه كسی می‌تواند رنج نبودن رسول ملاقلی‌پور را با خود همراه نداشته باشد؟ رسول سینمای ایران در بین ما نیست و ما یازدهمین جشن را بی‌حضور او برگزار می‌كنیم. اهدای تندیس افتخار به رسول سینمای ایران و در جشن بزرگ سینمای ایران كمترین هدیه اهل سینما به روح بزرگ او است. روحش شاد.

وی گفت: سه بزرگداشت در این جشن داریم كه اولی بزرگداشتی برای سید محمد بهشتی است كه از اولین مدیران سینمای ایران بود. بزرگداشت بعدی به همراه اهدای تندیس به فرهاد فخرالدینی اختصاص دارد. همچنین بزرگداشتی هم برای علی كسمایی مدیر دوبلاژ مشهور ایرانی خواهیم داشت.

وی افزود: همچنین امسال تندیس افتخار جشن سینمای ایران به مرحوم رسول ملاقلی‌پور اهدا می‌شود و امیدواریم كه با حضور گرم و صمیمی همه، بتوانیم روز ملی سینما را هر چه بهتر و باشكوه‌تر برگزار كنیم.

پرستویی: اگر كاندیدا شوم؛ خود را كنار می كشم

در ادامه پرویز پرستویی در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال كاندیدا شدن پرویز پرستویی برای جایزه بهترین بازیگر به خاطر فیلم «پاداش سكوت» گفت: نكته آیین‌نامه‌ای برای ممانعت از كاندیدا شدن من وجود ندارد.

پرستویی پس از آن، افزود: اگر در این رشته كاندیدا شدم با اجازه كارگردان و تهیه كننده این فیلم، خودم را از ارزیابی كنار می كشم .

پرستویی در مورد محل و برنامه‌های یازدهمین جشن سینمای ایران گفت: برنامه‌های خاص و ویژه‌ای داریم كه قصد داریم آن را تا روز جشن فاش نكنیم اما در مورد محل قصد داریم كه در محوطه باز كاخ موزه سعدآباد این جشن را برگزار كنیم.

علی معلم هم در مورد اختیارات هیئت برگزاری جشن خانه سینما و حدود این اختیارات گفت: سیاست‌های كلی این جشن توسط هیئت مدیره خانه سینما انجام شده و سایر مواردی كه در اختیارات هیئت مدیره است، به شورای برگزاری این جشن تفویض شده است و بنابراین دیگر هیئت مدیره خانه سینما خود را به صورت مستقیم درگیر امور اجرایی این جشن نمی‌كند و در صورت وجود موردی كه نیاز به نظر هیئت مدیره خانه سینما داشته باشد، دوباره تصمیم‌گیری انجام می‌شود.