تبیان، دستیار زندگی

کشف جوی مملو از آب در یک سیاره فراخورشیدی

گروهی از محققان انگلیسی و آمریکایی در جریان یک مطالعه متوجه شدند یک سیاره فراخورشیدی که در فاصله ۷۰۰ سال نوری از منظومه شمسی قرار دارد، جوی مملو از آب دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
کشف جوی مملو از آب در یک سیاره فراخورشیدی
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایرنا، این محققان با استفاده از تلسکوپ‌ های ‘هابل’ و ‘اسپیتزر’ برای شناخت بهتر سیاره منحصر به فرد WASP-39b که تقریبا به اندازه سیاره زحل است، استفاده کردند. این رصدها نشان می دهد که محققان از مشاهده این میزان آب در جو این سیاره فراخورشیدی متعجب شدند؛ این در حالی است که آن ها انتظار مشاهده آب در این سیاره را داشتند.
در حقیقت میزان آب موجود در جو این سیاره فراخورشیدی سه برابر میزان آب موجود در سیاره زحل است. این واقعیت عجیب نشان می دهد که این سیاره خاص باید به دور از ستاره والد خود و در جایی تشکیل شده باشد که دنباله‌ دارهای یخی و سیارک‌ ها با آن برخورد کردند و سپس به داخل منظومه شمسی مهاجرت کرده است.
کشف جوی مملو از آب در یک سیاره فراخورشیدی

‘دیوید سینگ’ از دانشگاه اکستر در انگلیس در بیانیه ای گفت: ‘WASP-39b نشان می دهد که سیارات فراخورشیدی ترکیبات بسیار متفاوتی از سیارات واقع در منظومه شمسی ما دارند. خوشبختانه تنوعی که در این سیاره‌ های فراخورشیدی مشاهده می شود سرنخ‌ هایی در مورد کشف روش‌ های متفاوت تشکیل و تکامل یک ستاره در اختیار محققان قرار دهد.
این سیاره اولین بار در سال ۲۰۱۱ کشف شد و در فاصله ۷۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی سنبله قرار دارد و ۷ میلیون کیلومتر از ستاره خود فاصله دارد که این فاصله حدود ۲۰ برابر نزدیک‌ تر از فاصله زمین به خورشید است. از سوی دیگر همواره تنها یک سمت این سیاره در مقابل ستاره خود قرار دارد بنابراین دمای این سمت به ۷۷۶٫۷ درجه سانتی‌گراد می رسد و باعث می شود که این سیاره فراخورشیدی چهره متفاوتی داشته باشد؛ بطوری که WASP-39b جرمی به اندازه زحل دارد اما آنقدر پف کرده است که بزرگ تر از زحل به نظر می رسد.


منبع: http://bigbangpage.com