تبیان، دستیار زندگی
وبلاگ‌نویسی در كنار چت، ای‌میل، وب‌گردی و بقیه مخلفات اینترنت، طرفداران خودش را دارد و هركسی با هدف خاصی دنبالش می‌رود. اما چطوری می‌شود یك وبلاگ خوب داشت؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جا نداری؟بیا این‌جا بنویس

وبلاگ‌نویسی در كنار چت، ای‌میل، وب‌گردی و بقیه مخلفات اینترنت، طرفداران خودش را دارد و هركسی با هدف خاصی دنبالش می‌رود. اما چطوری می‌شود یك وبلاگ خوب داشت؟

نوشتن اساساً خوب است. اصلا نوشتن حال آدم را خوب می‌كند. خیلی هم فرق نمی‌كند كه مدادت را برداری و خرت و خورت بتراشی و بنویسی، یا این‌كه توی صفحه اینترنتی شخصی‌ات این كار را بكنی. ولی این نوع دوم، این روزها برای خودش كلی طرفدار ریز و درشت و البته پر و پا قرص دارد.

به‌ زودی در این مكان یك وبلاگ افتتاح می‌گردد

وبلاگ‌ها از نظر نویسنده به دو دسته فردی و گروهی تقسیم می‌شوند و از نظر موضوع هم شامل دو دسته می‌شوند. از این نظر وبلاگ‌ها یا تخصصی هستند یا عمومی. تخصصی یعنی در آن به یك موضوع خاص علمی، ادبی، سیاسی و... پرداخته می‌شود. اما عمومی یعنی آش شله‌قلمكار! از هر چیزی و هر جایی توی آن نوشته می‌شود.

برای راه‌انداختن وبلاگ، اول از همه باید یك ای‌میل داشته باشید. فرقی نمی‌كند كه مربوط به چه سایتی باشد. هرچی دوست داری!

یك سرویس‌دهنده ایرانی را انتخاب كنید، با این فرض كه شما فارسی زبان‌اید.

سرویس‌دهنده‌های فعلی ایرانی تقریبا امكاناتی نزدیك به هم دارند، با كمی بالا و پایین، امتیاز آنچنانی برهم ندارند. ولی اگر خیلی حساس‌اید، می‌توانید بیشتر در این‌باره تحقیق كنید. مهم‌ترین امتیاز یك سرویس‌دهنده، سرعت بالای آن است. ولی نهایتا هر سایتی را كه انتخاب كنید، فقط یك صفحه سهم شماست، پس خیلی هم گیر ندهید!

ارتباط مجازی

این سایت‌ها وبلاگ را برای شما مجانی ایجاد می‌كنند؛ البته عاشق چشم و ابرویتان نیستند، پول تبلیغاتش را می‌گیرند و دامنه‌تان به اسم این شركت‌ها ثبت می‌شود. مثلا javan.blogfa.com؛ ولی می‌توانید با دادن هزینه سالانه، دامنه‌های دیگری مثل com را برای خود بخرید.

به آدرس سرویس‌دهنده موردنظرتان مراجعه كنید و روی قسمت «ایجاد وبلاگ جدید» كلیك كنید. قاعدتا همه سایت‌ها شما را مرحله به مرحله راهنمایی می‌كنند، ولی به‌طور كلی اول باید فرم مشخصات‌تان را پر كنید كه شامل این بخش‌هاست:

اسم وبلاگ: اسم خیلی مهم است. چون در لیست وبلاگ‌ها با همین اسم شناخته می‌شوید.

مشخصات نویسنده: مواظب باشید! اگر مهم است كه اسم‌تان مستعار باشد، فرم را با همان اسم مستعار پر كنید. سوتی ندهید و یهو ببینید كه اسم و شجره‌نامه‌تان در وبلاگ آمده است. آنچه كه در فرم می‌نویسید، همان در وبلاگ‌تان ظاهر می‌شود.

 آدرس ای‌میل: آدرس ای‌میل سركاری ندهید. راه ارتباط خصوصی مخاطبان و مدیران سایت با شما از همین راه است. اگر اسم مستعار دارید ای‌میل‌تان نباشد، شامل اسم و فامیل باشد. این كار یعنی سوتی اساسی.

قالب موردنظرتان را انتخاب كنید. قالب یعنی همان در و دیوار وبلاگ.

به هر نیتی كه می‌خواهید وبلاگ بزنید، باید قالب متناسب با همان باشد. برای یك وبلاگ علمی و تخصصی نباید یك قالب صورتی با یك گل قرمز گنده وسطش را انتخاب كنید. این قالب مخصوص عشاق با قلبی دردمند! است.

به‌طور كلی، انتخاب یك قالب جمع و جور و سنگین بر بقیه گزینه‌ها ترجیح دارد.

بعد از انجام این مراحل و قبول قوانین سایت، وبلاگ‌تان آماده است و ‌می‌توانید حالش را ببرید!

سرویس‌دهنده‌های وبلاگ

این‌ها آدرس و خصوصیات سایت‌هایی است كه به وسیله آن‌ها می‌توانید برای خودتان وبلاگ درست كنید، مفت و مجانی!

بلاگر گوگل: یكی از قدیمی‌ترین سرویس‌دهنده‌های وبلاگ، بلاگر است كه در سایت گوگل قرار دارد. بلاگر توسط شركت pyra در سال 1999 ساخته شد و گوگل در سال 2003 آن را خرید و نهایتا به اسم گوگل تمام شد. بلاگر از استاندارد یونی كد (Unicode) حمایت می‌كند و به همین خاطر، امكان ساخت وبلاگ فارسی را به كاربران فارسی زبان می‌دهد. پسوند وبلاگ شما در این سرویس‌دهنده این‌طوری می‌شود: weblogname.blogspot.com

آدرس: www.blogger.com

آفتاب لاگ: اخیرا طرفداران زیادی پیدا كرده است. شاید علت مهم این طرفداری، امكانات قوی آفتاب لاگ در سیستم انتقال‌دهنده مطالب از سایر سرویس‌دهنده‌ها به آفتاب‌ لاگ باشد. برگ برنده دیگر آفتاب لاگ، این است كه وبلاگ‌ها را روی دامنه‌های مختصر pib.ir قرار می‌دهد.

آدرس: www.oftabblog.com

میهن بلاگ: این سیستم هم در قسمت كامنت، برنامه ورد (word) را برای كاربران قرار داده كه با این كار طرفداران زیادی پیدا كرده است.

آدرس: www.mihanblog.com

پرشین بلاگ: اولین خدمات‌دهندة وبلاگ در ایران است كه مدیران آن امسال ادعا كردند كه شش هزار كاربر دارند. بعد از گذشت مدتی از تأسیس پرشین بلاگ و با تغییر مدیران آن، خیلی از صاحبان وبلاگ‌ها بساط‌شان را جمع كردند و توی سرویس‌دهنده‌های دیگر پهن كردند، ولی پرشین بلاگ هنوز هم ادعا می‌كند كه بزرگ‌ترین مجمع اینترنتی فارسی‌زبانان است.

آدرس: www.persianblog.com

بلاگ اسكای: دومین خدمات‌دهنده ایرانی، همین بلاگ اسكای بود.

آدرس: www.blogsky.com

بلاگفا: سرسخت‌ترین رقیب سرویس‌دهنده‌های فارسی، بلاگفاست كه با امكانات خوبش برای قراردادن عكس، محبوبیت زیادی دارد و هر روز كاربرانش بیشتر می‌شود.

آدرس: www.blogfa.com

بلاگ‌های ایران جوان:

با قابلیت فتوبلاگ و فضا برای آپلود تصاویر www.irxblog.com

ام جی بلاگ:

برای وبلاگ‌نویسان حرفه‌ای www.Mg-blog.com

نكته: ترتیب این سرویس‌دهنده‌ها براساس امتیاز آن‌ها نیست. هركدام از این سرویس‌دهنده‌ها با ارائه امكانات و قالب‌های متنوع و جذاب، سعی در جذب مخاطبان بیشتری دارند و این رقابت‌شان به نفع كاربران است.

فرهنگ لغت وبلاگانه

آپ تو دیت: (up to date): به‌روزكردن، یادداشت جدید نوشتن.

تارعنكبوت‌بستن: دیر به دیر به‌روزكردن، یادداشت قدیمی‌داشتن.

به‌روز بودن: مراجعه كنید به آپ‌ تو دیت.

پست: هر یادداشت كه ارسال می‌شود را پست گویند.

لینك‌دادن: ثبت آدرس وبلاگ یا سایتی دیگر در وبلاگ خود، به‌طوری كه قابلیت رجوع به آن وجود داشته باشد.

بلاگ (blog): انگلیسی‌ها وبلاگ  خلاصه شده را می‌گویند بلاگ.

كامنت (comment): نظر یا پیشنهاد یا مطلب خاصی كه بازدیدكننده وبلاگ برای نویسنده در قسمت مخصوص می‌نویسد.

بلاگر (blogger): نویسنده وبلاگ، صاحب وبلاگ.

وب‌مستر (Webmaster): مراجعه كنید به بلاگر.

كامنت دونی: این تركیب، واژه كاملا ابداعی بلاگرها است و از واژه‌ای با عنوان comment place آمده است؛ یعنی همان محل كامنت‌گذاشتن.

منبع: همشهری آنلاین

مطالب مرتبط:

چگونه برای وب بنویسیم

یونیکد(unicode) چیست؟

چگونه امتیاز سایت خودمان را در گوگل افزایش دهیم؟ (قسمت اول)

وبلاگ نویس ها، زیباتر بنویسید!

روش تایپ 10 انگشتی با صفحه كلید

اهمیت رنگ در طراحی وب

RSS چیست ؟

نام دامنه اینترنتی شما