تبیان، دستیار زندگی
كتاب جدید سهراب شامل نقاشی‌های دیده‌نشده‌ی او، كه پیش‌تر از چاپش اطلاع داده شده بود، به گفته‌ی پروانه سپهری - خواهر سهراب سپهری - طبق آخرین اطلاعی كه به او داده شده است، توسط نشر فرهنگستان ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اثر چاپ‌نشده‌ی سهراب سپهری

تصویری از سهراب سپهری

آخرین اثر چاپ‌نشده‌ی سهراب سپهری به نمایشگاه می‌رسد

كتاب نقاشی‌های دیده‌نشده‌ی سهراب سپهری به نمایشگاه كتاب می‌رسد.

كتاب جدید سهراب شامل نقاشی‌های دیده‌نشده‌ی او، كه پیش‌تر از چاپش اطلاع داده شده بود، به گفته‌ی پروانه سپهری - خواهر سهراب سپهری - طبق آخرین اطلاعی كه به او داده شده است، توسط نشر فرهنگستان هنر در نمایشگاه كتاب عرضه خواهد شد.

كتاب یادشده كه با نقد جلال‌الدین سلطان كاشفی همراه خواهد بود، 53 نقاشی این شاعر و نقاش معاصر را شامل می‌شود، كه در اختیار خانواده‌ی او نبوده‌اند‌.

پروانه سپهری در عین حال گفت: البته آدم تكلیفش را با ناشر دولتی نمی‌داند؛ می‌گویند از انتشار كتاب‌ها خبر می‌دهیم، اما فراموش می‌كنند.

او همچنین متذكر شد كه سهراب سپهری اثر چاپ‌نشده‌ی دیگری ندارد.

همچنین تعدادی از آثار این شاعر تجدید چاپ می‌شوند: «اتاق آبی»، مجموعه‌ی نوشته‌های سهراب سپهری، توسط نشر سروش برای چاپ هشتم و «هشت كتاب» (چاپ اول 57) نیز كه مرتبا تجدید چاپ می‌شود، توسط نشر طهوری برای چاپ چهل‌و پنجم آماده‌ی انتشارند. این كتاب البته در قطع جیبی نیز چاپ شده است.

«هنوز در سفرم»، شامل آخرین‌ نامه‌های سهراب به همراه برخی شعرهایش، و «نقاشی‌ها و طرح‌ها» از دیگر آثار سپهری هستند.

سهراب سپهری در پانزدهم مهرماه سال ‌1307 به‌دنیا آمد. دوره‌ی متوسطه را در كاشان سپری كرد و سپس به تهران آمد و در هنركده‌ی نقاشی دانشگاه به تحصیل مشغول شد.

سپهری در سال ‌1332 به دریافت نشان درجه‌ی اول علمی از دانشكده‌ی هنرهای زیبا نایل آمد. او نخستین مجموعه‌ی شعر نیمایی خود را با نام «مرگ رنگ» در سال ‌1330 منتشر كرد. دو سال بعد «زندگی خواب‌ها» را و در سال ‌1338 «آوار آفتاب» را منتشر كرد، كه مورد استقبال قرار گرفت. از آثار او به مجموعه‌ی كتاب‌های «صدای پای آب»، «شرق اندوه» (‌1340)، «حجم سبز» (‌1346)، «ما هیچ؛ ما نگاه»، «در كنار چمن» و «هشت كتاب» می‌توان اشاره كرد.

سپهری هم در نقاشی و هم در شعر، اسلوب خاصی داشت. نقاشی او از نقاشی ژاپن بی‌تأثیر نبوده و شعرش هم از عرفان بودایی رنگ پذیرفته است. به اروپا، ژاپن و هند سفرهایی كرد و چند نمایشگاه از نقاشی‌هایش در ایران و خارج از كشور برپا شده است.

این شاعر و نقاش معاصر، سرانجام در اول اردیبهشت‌ماه سال ‌1359 به دیار باقی شتافت و در مشهد اردهال ـ از توابع شهرستان كاشان ـ به‌خاك سپرده شد.

مطالب مرتبط:

همایش «صدای پای آب» برگزار می شود

نقاشی‌ها و وسایل شخصی سهراب سپهری

سالروز تولد سهراب سپهری