تبیان، دستیار زندگی
برگزاری دوسالانه‌ی پوستر جهان اسلام رقابت فرهنگستان هنر و انجمن صنفی طراحان گرافیك ایران نیست؛ آنها از جهت محور و متن یكدیگر را تكمیل و هر كدام حوزه خاصی را طی و دانش گرافیكی كشور را نیز تكمیل می‌كنند....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دومین دوسالانه‌ی پوستر جهان اسلام

تصویری از پوستر دومین دوسالانه‌ی پوستر جهان اسلام

برگزاری دوسالانه‌های پوستر جهان اسلام و گرافیك ایران رقابت فرهنگستان هنر با انجمن طراحان نیست .

برگزاری دوسالانه‌ی پوستر جهان اسلام رقابت فرهنگستان هنر و انجمن صنفی طراحان گرافیك ایران نیست؛ آنها از جهت محور و متن یكدیگر را تكمیل و هر كدام حوزه خاصی را طی و دانش گرافیكی كشور را نیز تكمیل می‌كنند. ما كار موازی انجام نمی‌دهیم، موضوع دوسالانه پوستر جهان اسلام موضوع فراملی، تمدنی و تفكری دوره معرفتی جهان اسلام است كه هواداران این اندیشه در سراسر دنیا می‌توانند در آن شركت كنند. دوسالانه گرافیك ایران نیز به‌همت و مدیریت مركز تجسمی و طراحان گرافیك، با عنوان گرافیك برگزار می‌شود و نه پوستر.

اینها گفته‌های دبیر دوسالانه‌ی جهان اسلام برگزاركننده‌ی دوسالانه گرافیك ایران است كه در نشست خبری صبح امروز با نمایندگان رسانه‌های مختلف خبری عنوان كرد.

دومین دوسالانه‌ی بین‌المللی پوستر جهان اسلام از سوم تا 27 اردیبهشت ماه جاری با شعار اتحاد ملی، انسجام اسلامی در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار می‌شود.

هیات انتخاب آثار را سیدمهدی حسینی، مصطفی گودرزی، صداقت جباری و حبیب الله صادقی تشكیل داده‌اند و بر اساس اعلام 2024 اثر از 741 هنرمند طراح از 38 كشور جهان به دفتر دبیرخانه دومین دوسالانه بین‌المللی پوستر جهان اسلام رسیده است كه 400 پوستر منتخب در نمایشگاه به‌نمایش درمی‌آید.

نمایشگاه دوسالانه پوستر جهان اسلام چهار بخش دارد كه در بخش اول آن پوسترهای پیامبر اعظم (ص)، در بخش دوم پوسترهای فرهنگی و اجتماعی، بخش سوم پوسترهایی با موضوع فلسطین و در بخش چهارم نام آوران جهان اسلام حضور دارند.

در ابتدای نشست صبح امروز حبیب‌الله صادقی - دبیر نمایشگاه دوسالانه درباره چگونگی برگزاری این دوسالانه گفت:‌ در سال گذشته، اولین دوره و نقطه آغاز دو سالانه بین‌المللی پوستر جهان اسلام را دنبال كردیم، ‌كه در نوع خودش جزء مناسبت‌های فرهنگی جدی و صمیمی بود كه در سالهای پس از پیروزی انقلاب برگزار شد.

او افزود: به دلیل آنكه فرهنگستان هنر بزرگترین آكادمی فرهنگی و هنری كشور است، دوسالانه اول همراهان زیادی از هنرمندان جهان اسلام و هنرمندان داخلی داشت. دومین دوسالانه نیز ادامه منطقی و دقیق، دوسالانه اول است و شورای پژوهشی فرهنگستان هنر به آسیب‌شناسی مسائل دوره اول پرداخته است. در دوره گذشته همراهان بیشتری از هنرمندان طراز اول كشور و هنرمندان طراز اول گرافیك كشور را در كنار خود داشتیم و امسال نیز دعای خیر زنده‌یاد مرتضی ممیز را كه نقش مهمی در جهانی شدن گرافیك كشور داشته است، در كنار خود داریم.

حبیب‌الله صادقی توضیح داد: مرتضی ممیز در دو سالانه گذشته جزو هیات داوران و سیاست‌گذاری دوسالانه بودند كه علی‌رغم بیماری و وضعیت سختی كه داشتند لحظه به لحظه ما را همراهی می‌كردند كه تمبر پوستر جهان اسلام و پوستر دو سالانه این نمایشگاه نیز از آثار ایشان است. اگر مرتضی ممیز نبود دو سالانه اول چنان باشكوه برگزار نمی‌شد.

دبیر دومین دوسالانه پوستر بین‌المللی جهان اسلام عنوان كرد: ظرف سه، چهار ماه آینده دوسالانه پوستر ایران باعنوان گرافیك كشور را خواهیم داشت كه همه مولفه‌های گرافیك در كشور را در آن شاهد هستیم. این دوسالانه با عناوین فلسطین مشاهیر و نام‌آوران فرهنگ ایران، تا زمان پیروزی شكوهمند مردم مسلمان فلسطین به‌كار خود ادامه می‌دهد و همواره این موضوع محور اصلی برنامه‌های ما خواهد بود.

صادقی با بیان اینكه این دوسالانه در سوم اردیبهشت افتتاح خواهد شد، اظهار داشت: ظرف شش ماه اول سال، با برگزاری پوستر جهان اسلام توسط فرهنگستان هنر و دوسالانه گرافیك با محور هنرهای تجسمی و همكاری انجمن طراحان صنفی گرافیك، رشد طراحی گرافیك ایران را شاهد خواهیم بود.‌ اكنون پوستر جهان اسلام كانون توجه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است.

در ادامه این نشست مهدی مهدیان، مسوول اجرایی دومین دوسالانه پوستر جهان اسلام با ارایه‌ی گزارشی اعلام كرد: 741 طراح در این دوسالانه شركت كرده‌اند كه از میان آنها 637 طراح از ایران و 114 طراح از كشورهای دیگر شركت كرده‌اند.

به گفته‌ی او، تعداد آثار ارسالی 2024 پوستر بوده كه تعداد 1669 پوستر مربوط به طراحان ایرانی و 355 پوستر متعلق به طراحان بین‌المللی است. همچنین آثار منتخب 400 اثر بوده است كه جهت نمایش در نمایشگاه پوستر جهان اسلام ارایه می‌شوند.

مهدیان اضافه كرد: 210 پوستر مربوط به پیامبر اعظم (ص)، 1194 پوستر فرهنگی و اجتماعی، 380 اثر با موضوع فلسطین و 240 پوستر با موضوع نام آوران جهان اسلام به دبیرخانه این دوسالانه ارسال شده است.

از جمله كشورهای شركت كننده در این دوسالانه كشورهای دانمارك، ژاپن، لهستان، ایتالیا، آلمان، آمریكا،‌تركیه، استرالیا، فنلاند، فرانسه، بریتانی، هلند، سنگاپور، مالزی، كره و... .هستند.

او درباره داوری جداگانه هر بخش اظهار كرد: هیات داوران آثار را انتخاب كرده‌اند و هر بخش به‌طور جداگانه جوایزی را دریافت می‌كنند، ولی هنوز داوری نهایی صورت گرفته است. هیات داوران منتخبی از هیات انتخاب و سه داور خارجی هستند.

صادقی در ادامه درباره اولویت‌بندی موضوعات در این دوسالانه گفت: پیامبر اعظم (ص) اصلی‌ترین موضوع این دوسالانه بوده است و سپس فلسطین و مشاهیر فرهنگی و تفكری داشته‌های اندیشمندان بزرگی همچون مولانا، ابن‌سینا، اقبال لاهوری، علامه طباطبایی و ابن عربی موضوع مورد بررسی هیات علمی این دوسالانه در شورای پژوهشی فرهنگستان هنر بوده است.

دبیر نمایشگاه دوسالانه پوستر جهان اسلام اضافه كرد: ما چند نمایشگاه پوستر جهان اسلام چندین نمایشگاه را در فرانسه و مراكش برگزار كردیم و برگزاری نمایشگاه در الجزایر، تونس، هند در دستور كار است. درصددیم پس از داوری نهایی آثار ماه آینده در پنج كشور جهان اسلام و دو كشور اروپایی از جمله آلمان و فرانسه منتخبی از آثار را به‌نمایش بگذاریم.

مطالب مرتبط:

نامه 17 هنرمند به میرحسین موسوی

نمایشگاه‎ بین‎‎ المللی‎ پوستر جهان اسلام‎