تبیان، دستیار زندگی
در این مقاله اصطلاحات ریز و درشت تلفن همراه بررسی می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اصطلاحات ریز و درشت تلفن همراه

قسمت اول

3G :

مخفف عبارت 3rd-generaion (نسل سوم) می باشد. نسل اول گوشی‌های تلفن همراه به صورت آنالوگ در اواخر دهه 80 و اوائل دهه 90 به بازار عرضه شدند. نسل دوم تلفن های همراه، با تکنولوژی دیجیتال از اواخر دهه 90 وارد میدان شدند و اما نسل سوم که از سال 2003 میلادی مطرح شد؛ گوشی‌های تلفن همراه با قابلیت انتقال اطلاعات با سرعت‌های بسیار بالا، اتصال دائم به پایگاه‌های اطلاعاتی و کیفیت صدای بالاتر را به ارمغان آورد. علاوه بر این ها در گوشی‌های نسل سوم، امکانات پیچیده‌ای چون ارتباط تصویری زنده با طرف مقابل گنجانده شده است. استانداردهای مختلفی برای تکنولوژی 3G وجود دارد. معروفترین آنها استاندارد UMTS است که بر پایه ساختار مخابراتی WCDMA بنا نهاده شده است.

Alphanumeric Display :

نوعی از صفحه نمایش در گوشی‌های تلفن همراه، که قابلیت نمایش حروف و اعداد را دارند ولی نمی توانند تصاویر گرافیکی را نمایش دهند.

Bluetooth :

نوعی شبکه بی سیم در محدوده شخصی (Wireless Personal Area Network) که امکان اتصال تلفن‌های همراه، کامپیوترها و سایر وسایل الکترونیکی را در فواصل نسبتا کوتاه بدون استفاده از سیم و از طریق فرکانس‌های رادیویی (با توان پایین) میسر می سازد. بلوتوث این امکان را به شما می دهد که گوشی خود را در جیبتان قرار دهید و به راحتی از طریق هدست بی سیم، به مکالمه بپردازید همچنین از طریق بلوتوث می توانید به تبادل اطلاعات و فایلهای موجود در گوشی تان با گوشی‌های نزدیک آن بپردازید. برای آشنایی جامع‌تر با این تکنولوژی به مقاله

بلوتوث؛ تکنولوژی امروز مراجعه فرمایید.

LCD :

مخفف عبارت Liquid Crystal Display می باشد. صفحات نمایش LCD از دو صفحه پولاریزه شده تشکیل شده اند که میان آنها توسط یک محلول کریستال مایع پر شده است. در مقاله آشنایی با

فن آوری صفحه نمایشگر LCD  طرز کار این صفحات شرح داده شده است.

تلفن همراه

MMS :

مخفف عبارت Multimedia Messaging System است. MMS در واقع ساختار توسعه یافته SMS و EMS می باشد. بعد از بوجود آمدن و فعال شدن سیستم های مخابراتی چون GPRS ، HSCSD ، EDGE و UMTS به خاطر سرعت بالای انتقال داده ها در این سیستم ها، زمینه مناسب برای بوجود آمدن MMS ایجاد گشت. یک پیغام مالتی مدیا (MMS) می تواند حاوی متن، عکس، صوت و یا حتی کلیپ های کوتاه ویدیویی باشد.

CDMA :

مخفف عبارت Code Division Multiple Access می باشد. نوعی از تکنولوژی دیجیتال بی سیم که انتقال صوت و دیتا را به طور همزمان بر روی یک فرکانس مهیا می سازد. CDMA در واقع نسل دوم (2G) تلفن های همراه است که در کشورهای کانادا، آمریکا، آسیای شرقی و آمریکای لاتین مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه اکثر شرکت های مخابراتی که از تکنولوژی CDMA استفاده می کردند در حال مهاجرت به سمت تکنولوژی جدید انتقال پرسرعت اطلاعات با نام 1xRTT هستند .

EDGE :

مخفف کلمه Enhanced Data rates for Global Evolution می باشد. این تکنولوژی به طور مشترک توسط مجامع جهانی GSM و TDMA معرفی شده است و امکان انتقال صوت ، دیتا و تصویر با سرعت 384 کیلوبیت در ثانیه را در تلفن های همراه مهیا می سازد (عملا سریعترین سیستم انتقال داده در سرویس های مخابراتی). EDGE بر پایه استاندارد های GSM بنا نهاده شده و از شیوه های تقسیم بندی پهنای باند در TDMA بهره می گیرد.

EMS :

مخفف عبارت Enhanced Messaging Service است. ساختاری برای توسعه SMS می باشد که ارسال ترکیبی از ملودی های ساده (مونوفونیک)، تصاویر (به صورت پیکسلی یا همان Picture Message)، اصوات، تصاویر متحرک و متن قالب بندی شده (تغییر سایز حروف، یا ایتالیک و بولد کردن آنها) به گوشی‌های دیگری که دارای قابلیت EMS هستند را ممکن می سازد.

GPRS :

مخفف عبارت General Packet Radio Service می باشد. نوعی تکنولوژی بی سیم که امکان ارتباط پرسرعت اینترنتی و انواع دیگری از ارتباطات اطلاعاتی را مهیا می سازد. در ساختار GPRS اطلاعات به صورت بسته های دیتا در آمده و منتقل می گردند. سیستم GPRS به طور موازی با

GSM کار خواهد کرد بنابراین در حین ارتباط اینترنتی از طریق گوشی تان، به هیچ وجه خط تلفن اشغال نخواهد بود. در این سیستم هزینه ها بر اساس حجم اطلاعات رد و بدل شده محاسبه می گردند (بر حسب کیلوبایت) و مدت زمان ارتباط شما هیچ تاثیری بر افزایش هزینه ها ندارد. قبل از بوجود آمدن GPRS، برای ارتباط اینترنتی می بایست از طریق شبکه GSM با ISP ها تماس گرفته می شد که هزینه‌های سنگینی برای کاربران در بر داشت و ضمنا حداکثر سرعت ارتباطی 9.6 کیلوبیت در ثانیه میسر بود. اما GPRS از لحاظ تئوری می تواند سرعتی معادل 115 کیلوبیت در ثانیه را برای شما مهیا سازد (البته در دنیای واقعی این سرعت بین 30 تا 40 کیلوبیت در ثانیه خواهد بود). GPRS عملا به عنوان نسل 2.5 یا 2.5G در تلفن های همراه شناخته می شود.

تلفن همراه

GPS :

مخفف عبارت Global Positioning System می باشد. این سیستم که نخستین بار در ارتش آمریکا طراحی و به کار گرفته شد، از طریق 3 ماهواره مخصوص موقعیت شما در کره زمین (طول و عرض جغرافیایی) را مشخص می کند. چند سال پیش ماهواره چهارمی در مدار زمین قرار گرفت که امکان تشخیص ارتفاع از سطح دریا را نیز برای گیرنده های GPS مهیا می سازد. هم اکنون دستگاه‌های گیرنده GPS قابل حمل (در ابعاد کامپیوترهای جیبی) در بازار موجودند. شما می توانید با اضافه کردن یک کارت مخصوص به اسلات CF در کامپیوتر جیبی (PDA) خود، از GPS استفاده کرده و در هر جا که هستید موقعیت خود را بر روی نقشه های از پیش آماده بر روی صفحه نمایش PDA بیابید. به خاطر هزینه بالایی که افزودن GPS به تلفن های همراه در بردارد، تاکنون تنها در چند مدل از گوشی‌های رده بالای شرکت موتورولا (مثل A1000 و A925) این امکان گنجانده شده است.

GSM :

مخفف عبارت Global System for Mobile communications می باشد. GSM استاندارد بین المللی سیگنال‌های رادیویی دیجیتال است که توسط انستیتو استانداردهای ارتباط از راه دور اروپا، بنیانگذاری شده است. GSM اکنون به عنوان شبکه مخابراتی نسل دوم تلفن های همراه در اکثر نقاط جهان از جمله ایران مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی جامع‌تر با این تکنولوژی به مقاله

GSM؛ محبوبترین استاندارد تلفن همراه  مراجعه فرمایید.

Dual-Band :

گوشی‌هایی که امکان استفاده از دو باند فرکانسی مختلف را مهیا می سازند. در اروپا و خاورمیانه Dual-Band به معنای گوشی‌هایی است که از فرکانس های GSM900/GSM1800 پشتیبانی می کنند و در ایالات متحده به معنای گوشی‌هایی است که از فرکانس های GSM850/GSM1800 و یا ترکیب دو باند فرکانسی دیگر پیشتیبانی می کنند .

HSCSD :

مخفف عبارت High Speed Circuit Switched Data است. در واقع HSCSD ساختار بهینه سازی شده‌ای برای شبکه های GSM است که اجازه می دهد سرعت انتقال داده ها را از 9.6 به 57.6 کیلوبیت در ثانیه تقویت شود.

منبع : سایت عصر ایران

مطالب مرتبط :

1. GSM؛ محبوبترین استاندارد تلفن همراه

2. بلوتوث؛ تکنولوژی امروز

3. بهترین های موبایل در سال 2006

4. آشنایی با فن آوری صفحه نمایشگر LCD

5. عكاسی بهتر با تلفن همراه‌