• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 2653روز قبل
آموزش و تحقيقات


روش کایروپرکتیک در موارد زیر قابل استفاده است :

-آرتریت (التهاب مفاصل)
- آسم
- کمردرد
- شب ادراری
- برونشیت
- بورسیت (التهاب کپسول مفصل)
- سندرم تونل کارپال (درد شدید در ناحیه مچ دست)
- جابجایی دیسک گردن
- سندرم خستگی مزمن
- سرفه
- سرگیجه
- گوش درد
- غش
- سردرد و میگرن
- فشار خون بالا
- اختلال بیش فعالی
- سوء هاضمه
- کولیک اطفال
- نازایی
- مشکلات قاعدگی
- ام اس
- گرفتگی عضلانی
- نورالژی (درد ریشه عصب)
- پوکی استخوان
- دردهای مزمن و طولانی مدت
- ذات الریه
- مشکلات بارداری
- مشکلات یائسگی
- کشیدگی و التهاب تاندون
- درد سیاتیک
- بیماری التهاب مفصل فک



کایروپراکتیک (CHIROPRACTIC) چیست ؟


لغت کایروپراکتیک ریشه یونانی دارد و به معنی درمان با دست است. کایروپراکتیک درمان بسیار تخصصی و ماهرانه ای می باشد که توسط دکتر کایروپراکتیک انجام می شود. در این رشته پزشک به دنبال ریشه 



تحقیقات اخیر نشان داده اند که کایروپراکتیک در مدیریت و درمان میگرن چه از نوع میگرن معمول و چه از نوع میگرن کلاسیک بسیار مفید است . 



دو نوع مداخله کایروپراکتیک در درمان میگرن استفاده می شود که عبارت است از :

• کایروپراکتیک مستقیم و ساده

• کایروپراکتیک ترکیبی و مخلوط

در نوع ساده سر درد میگرنی با دستکاری ستون مهره بخصوص ستون مهره گردنی و با جا اندازی (Reductio) مهره های گردنی و اصلاح قرار گیری نا مناسب مهره ها سر درد رفع می گردد . در نوع مرکب در کنار توجه به ستون مهره به عضلات و بافت های حمایت کننده ستون مهره بخصوص در ناحیه گردن توجه می گردد و به تناسب توده عضلانی دو طرف گردن ، تورم احتمالی و ....... توجه می گردد.

استفاده از کایروپراکتیک برای درمان میگرن

اعتقاد بر این است که بسیاری از سردرد های تنشی و میگرنی بخاطر اعمال تنش و فشار و اسپاسم عضلات و ساختارهای ناحیه گردن و بد قرارگیری مهره ها روی هم می باشد که سبب اعمال فشار به اعصاب ناحیه گردنی می شود . دستکاری و اصلاح قرارگیری مهره ها روی هم که توسط اقدامات کایروپراکتیک سبب تقویت سایر روشهای درمانی سر درد و مثل فیزیوتراپی ، اولتراسوند و تحریک الکتریکی خواهد شد.


خار پاشنه در اثر التهاب فاسیای کف پا ایجاد می‌شود که این امر سبب درد پاشنه می‌شود. فاسیای کف پا، یک باند پهن است که در کف پا از پاشنه تا انگشتان پا کشیده می‌شود. التهاب طولانی مدت فاسیا، می‌تواند باعث رسوب کلسیم در محل اتصال فاسیا به پاشنه پا شود. 



علت اصلی ایجاد این بیماری وارد شدن استرس یا آسیب به بافت پاشنه پا است که منجر به التهاب و استخوانی شدن رباط های کف پا میشود. عوامل اصلی تشدید کننده این بیماری شامل ایستادن به مدت طولانی و دویدن بوده و این بیماری کمتر در اثر راه رفتن زیاد بوجود می آید. بیماریهای روماتولوژی، نامناسب بودن کفش ،افزایش ناگهانی وزن در دوران بارداری ،انحراف پا ، صاف بودن کف پا ،اضافه وزن، التهاب مفاصل،پوشیدن کفش نامناسب با پاشنه خیلی بلند و تنگ یا کفش بدون پاشنه و صاف ازجمله عوامل دیگر بروز خار پاشنه میباشند.

درمان خار پشانه با کایروپراکتیک 

اثر قابل توجهی بر ترمیم هر گونه محدودیت حرکتی بین استخوان ها یا عضله پا دارند.این روش ها باعث تسکین درد و خشکی می شوند. با استفاده از روش درمان با دست، ماساژ عمقی بافت درست در محل بوجود آمدن خار پاشنه پا و بافت مجاور انجام می گیرد. هدف شل کردن بافت تاندون و شکستن رسوب های کلسیم است. همچنین گردش خون تحریک می شود تا در عوض اینکه فرد برای مدت طولانی از بیماری خار پاشنه رنج ببرد، بیماری او در واقع درمان شود. چند دقیقه اول درمان معمولا کمی دردناک است، اما درد پس از چند دقیقه از بین می رود.




خیلی از افراد هستند کهبا مشکل سردردهای میگرنی مواجهند و تحقیقات نشان داده که کایروپرکتیک ستون فقرات که به عنوان اولین مرحله از مراقبت ها توسط پزشکان کایروپرکتیک ارائه می شود ممکن است یک گزینه درمانی موثر در بهبود سردردهای میگرنی باشد که از گردن نشات می گیرد. 



گزارشی که در سال 2001 توسط محققان دانشگاه دوک منتشر شد نشان داد تنظیم ستون فقران با کایروپرکتیک منجر به بهود سریع سردردها با منشا گردنی در بیماران شده این در حالی است که عوارض درمان به مراتب کمتر و مدت زمانی که فرد هیچ گونه حمله و سردردی ندارد به مراتب طولانی تر از دارو جهت کنترل درد در این بیماران به شکل معناداری کاهش یافته است. اگر شما هم از سردردهای اولیه رنج می برید متخصص کایروپرکتیک یک یا چند مورد درمانی زیر را برای شما اعمال کند:

- بهبود عملکرد ستون فقرات و کاهش فشار و استرس روی این سیستم از طریق اعمال تنظیم ستون فقرات به کمک کایروپرکتیک

- ارائه مشاوره تغذیه توصیه به تغییر در رژیم غذایی و شاید افزودن ویتامین های گروه B به رژیم روزانه


- مشاوره در زمینه نحوه نشستن و ورزش کردن و تکنیک های تمدد اعصاب، این مشاوره ها می توانند در کاهش عود التهاب مفاصل و کاهش فشار و تنش روی ماهیچه های گردن و ناحیه پشت موثر باشند.


درد رگ سیاتیک می تواند به صورت دردهای ملایم یا شدید به صورت کمر درد، درد باسن، پا و ساق پا ظاهر شود. شما همچنین ممکن است با احساس ضعف وبی حسی در این نواحی مواجه شوید. بوسیله آسیب دیدگی های عصب و فشار روی عصب مانند فشار روی مهره ها (استخوان های ناحیه کمروگردن) ایجاد می شود. بر اساس گفته های انجمن جراحان ارتوپد آمریکا درد سیاتیک معمولا در افراد بین سن 30 و 50 سال رخ می دهد.



درد رگ سیاتیک بر اثر شرایطی ایجاد میشود که روی ستون مهره ها و عصب هایی که از مفصل کمر عبور کرده است، تاثیر میگذارد. از طرف دیگر این آسیب دیدگی ها بر اثر افتادن روی زمین یا تومورهای عصب سیاتیک یا ستون مهره ها ایجاد می شود.

علائم درد عصب سیاتیک مشخص و واضح است. در صورتیکه دچار درد شوید، این درد از ناحیه تحتانی کمر به سمت باسن و در اندام های تحتانی به ویژه درد پا و کمر ایجاد می شود. بیماری درد سیاتیک بر اثر آسیب دیدگی عصب ایجاد می شود و ممکن است همراه با درد، علائم دیگر آسیب دیدگی نیز ایجاد شود، علائم دیگر آن شامل موارد زیر است:
1- درد کمر و پا که با انجام فعالیت و حرکت منجر به درد شدید می شود.
2- بروز بی حسی و ضعف که این علائم درد می تواند در ساق پا و پا و در مسیری که عصب سیاتیک عبور کرده است، ایجاد شود و در موارد شدید بی حسی و بی حرکتی ایجاد می شود.
3- احساس سوزن سوزن شدن و سوزش شدید در انگشتان و پا
4- بی اختیاری در کنترل ادرار و مدفوع این علائم از نشانه های سندروم دم اسب است و باید بلافاصله بعد از بروز این علائم به پزشک مراجعه کنید. این علائم جزء نشانه های نادر درد رگ سیاتیک می باشد.

درمان سیاتیک با کایروپراکتیک
کایروپراکتیک یا درمان دستی می تواند، باعث تحرک ستون مهره ها شود و می تواند در درمان درد رگ سیاتیک موثر باشد. در این روش بسیار مهم است که شما به یک متخصص مراجعه کنید تا بتواند با بکار بردن تکنیک های فوق به درستی باعث کاهش درد شما شود.

چگونه درد کمر توسط دکتر کایروپراکتیک درمان می شود؟
پس از اینکه منطقه آسیب دیده و مهره های تحت فشار شناسایی شدند، دکتر کایروپراکتیک با روشها و تکنیکهای بسیار ویژه ای این مهره ها را حرکت می دهد و باعث تحریک اعصاب و ماهیچه های مربوط می شود. علاوه بر این روشها، از دستگاه های مخصوص تراپی و همچنین ورزشهای ویژه ای برای درمان بیماری ها استفاده می شود. تراپی ها شامل کشش با دستگاه، حـرارت و یـخ، دستگاه های محرک الکتریکی و ورزشهای کششی و قوی کننده عضلات می باشند


چگونه کمر خود را در مقابل صدمات محافظت کنیم؟
سلامت کمر شما کاملاً وابسته به طریقه صحیح ایستادن، نشستن و خوابیدن می باشد. همچنین تغذیه صحیح و ورزش کردن ازعوامل دیگر است. شما می توانید در مورد چگونه صحیح ورزش کردن و تغذیه با دکتر کایروپراکتیک خود مشورت کنید. توجه: هنگامیکه وزنه ای را می خواهید بلند کنید، کمر خود را صاف نگه داشته و درعوض زانوهای خود را خم کنید. درضمن بهتر است وزنه را نزدیک به بدن خود نگهدارید. فراموش نکنید که بلند کردن و چرخش کمر در یک زمان می تواند باعث آسیب دیدگی مهره ها و دیسک کمر شود


علائم دیسک کمر چیست و چه زمانی باید به دکتر کایروپراکتیک مراجعه کرد؟
دردی که از باسن و پایین پا می‌گذرد و در مچ یا پا به دلیل وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک منتشر می‌شود. کمر درد ممکن است همراه با پا درد نیز باشد.گز گز کردن (سوزن سوزن شدن و مور مور شدن) یا کرختی یک پا که معمولاً از باسن یا پشت زانو شروع می‌شود و به تدریج کشاله ران، مچ یا پا را نیز دربرمی‌گیرد.ضعف عضله‌های معینی در یک یا هر دو پادرد جلوی کشاله راندرد عضلانی عمیق شدید و اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های عضلانی


آرتروز را به عنوان بیماری کهنسالی می شناسند که میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد. تقریباً هر فرد بالای 50 سال به شکلی آرتروز را در درجات مختلف تجربه می کند. این بیماری در سنینی که موهای جو گندمی دیده می شود مرسوم است.



به عنوان یک لفظ ساده آرتروز همان التهاب مفاصل است ، التهابی که خود را به شکل حرارت ، کبودی ، تورم و درد در مفصل نشان می دهد و زمانی اتفاق می افتد که مفصل تحت فشار ، زخمی و در حالت کلی ملتهب گردد. در برخی از مردم آرتروز به تنهایی باعث عارضه خاص ، خشک شدن و درد محسوس نمی گردد و در برخی دیگر باعث دردهای شدید و سریع که به تخریب و از کار افتادگی مفصل منجر می گردد می شود. احساس درد یکی از عوارض آرتروز است.

کایروپراکتیک برای درمان آرتروز

درمان های پزشکی دارویی ، اختلال را به نسبت میزان و علت بر طرف می کنند در حالیکه درمان های کایروپراکتیک بر مبنای یافتن و تصحیح عارضه و بازگشت حالت طبیعی بدن و بازگرداندن سلامتی کامل بنا نهاده شده اند. وقتی مهره های ستون فقرات حالت و حرکت طبیعی خود را از دست بدهند این عارضه در رشته های عصبی ستون فقرات پخش شده و بافت های نرم عصبی را نیز تحت تأثیر قرار می دهند و پیامد این اختلال خروج سلسله اعصاب از حالت نرمال باعث تخریب های زنجیره وار شده که سلامتی و کارکرد کلیه بدن شما را تحت تأثیر قرار می دهد که پزشکان به آن (نیمه دررفتگی) Vertebral Subluxation می گویند.
پزشکان کایروپراکتیک به صورت حرفه ای برای درمان این عارضه (سابلکسیشن) آموزش دیده اند. سابلکسیشن می تواند بدن شما را به بسیاری از بیماری ها و مشکلات از جمله آرتروز هدایت کند. پزشک شما به صورت اولیه در مورد روش درمان سابلکسیشنو استفاده از روش های چندگانه درمان و تنظیمات ستون فقرات با شما صحبت خواهد کرد. یکی از روشها استفاده از نیروی مستقیم بر روی مفصل به منظور اصلاح وضعیت ستون فقرات است. روش دیگر تنظیم و تطبیق ستون فقرات به منظور بهبود شرایط از نظر کایروپراکتیکی است که فشار بر روی مفصل را تا حد زیادی کاهش می دهد. بعضی از افراد به دلیل ضعیف و شکنده بودن قادر به انجام اینگونه درمان (نیروی مستقیم) نیستند. برای اینگونه از بیماران روش جایگزین flexation/distraction پیشنهاد می شود (روشی مبتنی بر نرمش ها و حرکات کششی). با استفاده از روش دوم بهبود شرایط مفصل با استفاده از تمرینات خاص منجربه کاهش کلی درد و کاهش سرعت رشد عوارض آرتروز می گردد. تأخیر در درمان به مشکلات جدی تر می انجامد و دردهای بیشتری به دنبال خواهد داشت. انجام مشاوره با پزشک کایروپراکتیک و انجام سریعتر درمانهای آن به حل مشکل و عوارض آرتروز بسیار کمک می کند.


علائم مشکل گردن درد چیست؟
درد گردن به قسمت بالای کمر،شانه ها یا بازوها گسترش پیدا کند با حرکات گردن شدت پیدا کند باعث سفت یا ملتهب شدن گردن شما شود گردن درد ممکن است باعث سر درد و سرگیجه بشود. این سردردها شایع است و ممکن است چندین ماه طول بکشد.


آسیب دیدگی های شدیدی که باعث درد گردن می شود کدام است؟
آسیب دیدگی گردن در تصادف با خودرو زمین خوردن از ارتفاع قابل توجه ضربه مستقیم به صورت یا کمر یا قسمت بالیا پشت سر برخوردهای ورزشی بیماری هایی که باعث گردن درد می شوند- بیماری های مشخصی باعث گردن درد می شوند. این بیماری ها از قرار زیر هستند: مشکلات مرتبط با پیری مثل تنگی کانال نخاعی آرتروز گردن (اسپوندیلوز گردن)


چک آپ ستون فقرات
همانطور که شما هر چند وقت یکبار نیاز به چک کردن دندانهایتان دارید، ستون فقرات را هم باید توسط دکتر کایروپراکتور خود چک کنید. حتی اگر درد به خصوصی ندارید، با مراجعه به دکتر کایروپراکت می توانید جلوی مشکلات بعدی را بگیرید. فراموش نکنید که اگر دندانهای شما خراب شوند، می توانید آنها را پـر و یا در نهایت بکشید، ولی با ستون فقرات نمی توانید چنین رفتار کنید و در نتیجه مجبور خواهید بود که عمری پردرد را با آن به سر کنید.


درمان کایروپراکتیک چگونه روی ستون فقرات اثر می کند؟
استخوان های کمر و پشت گردن شما ، مهره نامیده می شود که توسط غضروف ها و رباط ها به یکدیگر متصل شده اند و تمام آنها از نظر حرکات مکانیکی با یکدیگر در ارتباط می باشند.وقتی فردی ستون فقرات سالم داشته باشد، مهره ها همگی در امتداد و راستای منظمی قرار داشته و بطور طبیعی نسبت به یکدیگر حرکت متناسبی دارند. استرس و فشار ناشی از کار روزانه ، صدمات ناشی از تصادف، سقوط و افتادن و همینطور صدمات ورزشی، همگی می توانند باعث جابجایی این مهره ها شده و باعث بر هم خوردن نظم قرارگیری مهره ها در ستون فقرات گردد. تغییر جزئی نظم قرارگیری مهره ها می تواند باعث ناراحتی در مفاصل، عضلات و اعصابی که از ستون فقرات خارج می شوند شده و باعث اختلال در حرکات طبیعی مفاصل و ستون فقرات گردد که در نهایت با علائمی مانند خستگی زودرس بدنی، سردرد، گردن درد و کمر درد و حتی عصبانیت و کاهش تحمل فرد بیمار گردد.پزشکان کایروپراکتور قادر به تشخیص و رفع این گونه ناراحتی ها قبل از بروز هر گونه عارضه شدید و درد می باشند. پزشکان کایروپراکتور قادر به یافتن منشع اصلی درد بوده و با انجام درمان های مخصوص توسط دست ( Manipulation adjustment ) و یا به کمک وسایل مکانیکی و تجهیزات پزشکی خاص، قادر به بــاز گرداندن مهره های جابجا شده به سرجای خود و تسکین و رفع درد ناشی از فشار وارده براعصاب و عضلات و مفاصل هستند که در نتیجه باعث بازگشت فرد به حالت طبیعی و زندگی روزانه خود می گردد.لازم به ذکر است اینگونه درمان نه تنها دردناک نمی باشد بلکه اغلب باعث تسکین بیمار بلافاصله پس از آغاز درمان می شود.سال گذشته در کانادا در حدود چهار و نیم میلیون نفر توسط کایروپراکتورها درمان شده اند.درد های قسمت پایینی کمر – چه چیز باعث درد قسمت پایینی کمر می شود ؟قسمت پایینی کمر بسیار آسیب پذیر می باشد و بطور دائم زیر فشار نگهداری قسمتهای بالایی بدن است.عواملی مانند صدمات کاری، ورزش یا تصادف، حرکات ناصحیح و بلند کردن وزنه های نامعقول و عوامل وراثتی می توانند باعث درد قسمت پایینی کمر بشوند. درصورتی که درصد بالایی از صدمات قسمت پایینی کمر به موقع درمان و جلوگیری نشوند، باعث پیشرفت و وقوع آرترزهای زودرس و مزمن می گردد. بسیاری از زانو دردها، پا دردها و سوزش و خواب رفتگی پاها به علت فشار بر روی اعصاب پایین کمر می باشد.


منابع 
دکتر سپیده ترامشلو
متخصص کایروپرکتیک از آمریکا


چهارشنبه 29/10/1395 - 23:50
ورزش و تحرک

 کایروپرکتیک
 
 
منابع این مطلب سایت دکتر سپیده ترامشلو متخصص کایروپرکتیک از آمریکا
 
پزشک کایروپرکتیک پس از گذران دوره پیش پزشکی، وارد دانشکده کایروپراکتیک می شود و پس از گذراندن علوم پایه پزشکی و کسب موفقیت در بورد علوم پایه، با ادامه تحصیل در دانشکده مرتبط، وارد مرحله علوم بالینی (دوره انترنی) می شود.سپس باموفقیت در دوره بالینی و اخذ دکترا از دانشکده و دریافت بورد سراسری و ایالتی کایروپراکتیک، می‌تواند به درمان کایروپراکتیکی بپردازد. با وجود اینکه که پزشک کایروپراکتیک با انواع اختلالات و بیماری‌های بدن انسان آشناست، اما توجه خاصی را به بیومکانیک ستون فقرات و دیگر مفاصل دارد و به برطرف کردن اختلالات بیومکانیکی بدن انسان می پردازد. چنانچه بیماری شخص نوعی از بیماری غیر از بیماری های مرتبط به کایروپراکتیک باشد، پزشک کایروپراکتیک وی را به متخصص مرتبط معرفی می کند. پزشک کایروپرکتیک با بررسی تاریخچه بیماری رادیوگرافی، (MRI) و (EMG) و انجام معاینات محلی ارتوپدی اعصاب و دیگر آزمایشهای پاراکلینکی به منشا بیماری پی می‌برد و به معالجه می‌پردازد.



كارهای روزانه ما می‌تواند روی ستون فقرات اثرات منفی داشته باشد، مثلا یك كارگر در محل كار خود با انجام غلط حركات می تواند به ستون فقرات خود صدمه بزند.

این صدمه می تواند با یك حركت ناگهانی با فشار زیاد ایجاد شود، مانند بلند كردن ناگهانی یك جسم سنگین از روی زمین، یا می‌تواند در اثر تکرار حركات غلط و با فشار كم روی ستون فقرات، به مرور زمان ایجاد شود.

همیشه درد یك علامت خطر است و باید به آن توجه كرد.

اكنون باید یاد بگیریم چگونه كارهای روزانه خود را به طور صحیح انجام دهیم تا كمترین فشار را به ستون فقرات وارد کنیم.

جلوگیری از صدمه كمر با انجام حركات مناسب

برای در امان بودن از صدمات كمر، باید خطرزایی هر فعالیت را با به‌كارگیری اصول ساده ی زیر به حداقل برسانیم:

1- هیچ‌گاه خمیده راه نروید. زمانی كه ایستاده یا نشسته‌اید، انحنای پایین كمر را به حالت طبیعی خود نگه دارید.

2 – برای بلند کردن یا برداشتن اجسام از روی زمین هرگز كمر خود را خم نکنید، بلكه زانوها را خم کنید و آن جسم را از زمین بلند كنید. با این كار مركز ثقل بدن از ناحیه كمر به آرنج انتقال می‌یابد و با برداشتن جسم، كمترین فشار به ستون فقرات تحمیل می‌گردد.

3 - وقتی می‌خواهید باری را حمل كنید، بار را به بدن خود نزدیك كنید. در صورتی كه مجبورید باری را در یك سمت خود به وسیله دست حمل نمایید، سعی كنید چرخشی روی ستون فقرات ایجاد نكنید.

4 - برای مدت طولانی در یك وضعیت ننشینید، به خصوص رانندگان و كارمندان پشت میزنشین بهتر است پس از مدتی كار كردن، 12 دقیقه راه بروند و دوباره به كار مشغول شوند.

در  هنگام نشستن پشت فرمان سعی کنید قوس كمر در حد مطلوب حفظ شود و از خم شدن روی فرمان اتومبیل یا میز كار خودداری نمایید.

5 - حتی‌الامكان سعی کنید از  تشک های طبی مناسب برای خوابیدن استفاده نمایید، طوری كه كمر در حالت صاف باقی بماند.

6 - زمانی كه می‌خواهید داخل خودرو بروید، ابتدا روی صندلی بنشینید و سپس پاها را به داخل خودرو ببرید. صندلی خودرو را طوری تنظیم كنید كه زانوها بالاتر از لگن قرار بگیرند. فاصله صندلی طوری تنظیم شود كه زاویه آرنج در هنگام گرفتن فرمان كمی بیشتر از 90 درجه باشد. هنگامی كه مجبورید برای زمان طولانی رانندگی كنید، بهتر است هر 2 ساعت یك بار توقف كرده و از اتومبیل پیاده شوید و چند قدمی راه بروید و حركات كششی انجام دهید.

7 - برای قرار دادن اشیا در قفسه‌ها بهتر است كه اشیای سبك در قفسه‌های پایین و اشیای سنگین در قفسه‌های بالایی قرار گیرند تا فشار كمتری بر ناحیه كمر وارد شود. برای گذاشتن اشیای سنگین در قفسه‌های بالا یا برداشتن آنها، روی پنجه‌های پاهایتان بلند نشوید، بلكه از یك چهارپایه استفاده كنید.

8 - برای ورزش كردن، ابتدا از حركات كششی سبک شروع نمایید و بدن خود را گرم کنید. سپس ورزش‌های سنگین را انجام دهید.

روش‌های درمانی دردهای ناحیه ستون‌‌فقرات

درمان دردهای ستون فقرات شامل درمان‌های دارویی، فیزیكی و جراحی می‌شود.

درمان‌های دارویی

درمان‌های دارویی شامل داروی اختصاصی بر اساس نوع بیماری و در صورت لزوم تجویز مسكن جهت کاهش درد است.

هدف اصلی در درمان‌های دارویی، درمان علت بیماری است و چنانچه علت بیماری قابل درمان نبوده، یا جزو علل مكانیكی كمردرد باشد، می توان به طور موقتی داروی مسکن تجویز نمود، ولی انجام درمان های فیزیكی مانند فیزیوتراپی حتما ضروری است.

درمان های فیزیکی كمردرد

درمان‌های فیزیكی تنوع زیادی دارند و از قدیمی‌ترین روش‌های درمانی كمردرد تا متدهای جدید درمانی در این گروه جای می‌گیرند.

برخی از روش‌های فیزیوتراپی در درمان كمردرد عبارتند از:

حرارت‌درمانی: گرم كردن یا سرد كردن عضو دردناك جهت كنترل درد از دیرباز استفاده می‌شده است. گرمادرمانی امروزه به دو صورت سطحی (برای پوست) و عمقی (برای مفاصل یا عضلات) توسط دستگاه‌های پیشرفته فیزیوتراپی انجام می‌شود.

الكتریسیته‌درمانی: طول موج و فركانس‌های خاصی از جریان برق برای كنترل درد، ترمیم زخم، تقویت عضلات و بسیاری موارد دیگر به کار می رود و امروزه دستگاه‌های پیشرفته الكتریكی به این منظور طراحی شده است.

لیزر درمانی: استفاده از لیزرهای كم‌توان نظیر لیزر آرگون هلیم و یاقوت با هدف كاهش درد، افزایش روند ترمیم زخم، كاهش التهاب و بسیاری از موارد دیگر موثر بوده و امروزه توسط فیزیوتراپیست‌ها استفاده می‌شود.

آب درمانی : شامل یك سری حركات ورزشی در داخل آب می‌باشد و از آنجایی‌كه در این وضعیت بیمار درد كمر را كمتر احساس می‌كند، بسیار مفید است. البته این روش بعد از برطرف شدن مرحله ی حاد كمردرد توصیه می‌شود.

تمرینات ورزشی: یكی از مفیدترین روش‌های درمانی درد است. ورزش‌درمانی باید توسط پزشك متخصص پس از معاینه بیمار و معین كردن علت درد بیمار تجویز شود. ورزش‌ها تنوع زیادی دارند و بسته به محل و علت درد و وضعیت ستون فقرات نوع خاصی از ورزش توصیه می شود.

همیشه درد یك علامت خطر است و باید به آن توجه كرد.

درمان‌های ارتوپدی: درمان‌های ارتوپدی فنی شامل استفاده از یك سری ابزارهای كمكی است كه توسط كارشناس ارتوپد فنی جهت بیمار ساخته می‌شود، مانند كرست‌های ستون فقرات (كرست‌های كمر و گردن) كه به طور شایع استفاده می‌شوند.

این وسایل می‌توانند به طور موقت در كاهش درد و گرفتگی عضلات مفید باشند، ولی استفاده طولانی‌مدت و مستمر از آنها مضر است و سبب آتروفی (لاغر شدن) عضلات شده و پس از مدتی نتیجه ی معكوس می‌دهد.

جراحی‌‌، ایستگاه آخر درمان

دردهای ناحیه ستون فقرات معمولا‌ با درمان های دارویی و فیزیكی بهبود می یابند، ولی به عنوان آخرین راه و آن هم در شرایط خاص می توان از جراحی استفاده كرد.

امروزه در مورد دیسك كمری فقط در 5 تا 15 درصد موارد جراحی توصیه می‌شود و آن هم در صورتی است كه درد بیمار با درمان های کایروپرکتیک و استراحت كاهش نیابد یا به دارو جواب ندهد، یا بیماری فرد طوری پیشرفت نماید كه منجر به فلج اندام، یا كاهش حس، یا احتمال بی اختیاری دفع ادرار و مدفوع گردد. در مواردی مثل شكستگی یا چسبندگی مهره‌ها، وجود توده چركی در اطراف ستون فقرات یا وجود تومورهای نخاع، عمل جراحی توصیه می‌شود و در غیر این موارد انجام جراحی در ستون فقرات قابل توصیه نمی‌باشد.

برای حفظ سلامتی ستون فقرات بهترین راه، رعایت نكات گفته شده در بالا برای پیشگیری از ابتلا به كمردرد می‌باشد، ولی در صورت ابتلا به این دردها سعی كنید تحت نظر پزشک بهترین راه درمانی را كه با شرایط شما سازگار است انتخاب كنید تا در كمترین فرصت بهبود یابید و دچار عوارض ناگوار نشوید.

گردن درد یکی از مشکلات عادی در بین افراد بزرگسال و یکی از رایج ترین مشکلات در بین افرادی است که شغل نشسته دارند. این مشکل را می توان در بین دانشجویان نیز مشاهده کرد. میزان شیوع گردن درد در طول سال های گذشته بطور مشخص افزایش یافته و هم اکنون رتبه دوم بعد از کمر درد را به خود اختصاص داده است. درد گردن یکی از مشکلات معمول مربوط به سلامتی است که معمولاً موقتی می باشد و طول مدت آن در حدود یک تا دو هفته است. گردن درد اغلب در نتیجه کشیدگی عضلات ایجاد می شود. یکی از دلایل دیگری که در بعضی موارد باعث گردن درد می شود، التهاب غدد به خاطر عفونت های ویروسی یا سایر عفونت ها است. در این حالت لازم است بیمار وضعیت درد خود را به دقت تحت کنترل داشته باشد. در صورتی که درد بیمار دائمی بوده یا به تدریج تشدید شود، این موضوع می تواند نشانه ای از ایجاد یک مشکل جدی تر برای فرد باشد.

گردن یکی از مفاصل بسیار فعال است که در هر دقیقه بیش از 30 حرکت انجام می‌دهد و در عکسبرداری از گردن تمام افراد بالای 50 سال، شواهد ابتلا به آرتروز در ستون  مهره گردنی دیده شده است.

اگر مهره‌های گردن از فولاد هم باشد به خاطر فعالیت‌های بسیار دچار ساییدگی می‌شود و تقریباً در عکسبرداری از گردن تمام افراد بالای 50 سال، شواهد ابتلا به آرتروز در ستون مهره گردنیدیده می‌شود که خوشبختانه بسیاری از این افراد هیچگونه علامتی در ناحیه گردن ندارند.



 به همین دلیل استفاده بهینه از گردن و مراقبت از آن به خصوص در افراد شاغل در ادارات اهمیت بسزایی دارد چرا که استفاده غلط از مفاصل گردن، آسیب‌های غیر قابل جبرانی به ناحیه گردن وارد می‌سازد و در سنین کهنسالی افراد را دچار مشکل می‌کند.

 خم نگه‌داشتن طولانی یا یکسان قرار دادن طولانی گردن می‌تواند به گردن آسیب برساند.


رای انجام مانورهای کایروپرکتیک ممکن است فقط از دست درمانگر و یا از وسایلی استفاده شود. ممکن است در حین انجام حرکات توسط درمانگر، صداهایی در ستون مهره شنیده شود که به علت حرکت سطوح مفصلی و آزاد شدن حباب های گاز در مفاصل ستون مهره است. درست مانند وقتی که با فشار دادن به مفاصل انگشت از آنها صدا خارج میشود.

مانورهای کایروپرکتیک معمولا دردناک نیست با این حال ممکن است بعد از بعضی حرکات آن، بیمار تا چند ساعت دردی موضعی در محل داشته باشد.

گاهی اوقات درمانگر کایروپراکتیک از روش های فیزیوتراپی برای کاهش درد بیمار استفاده میکند. روش هایی مانند

سرما و گرما
ماساژ
اولتراسوند
دیاترمی
تحریک الکتریکی عضلات
تحریک الکتریکی اعصاب
کشش
اشعه مادون قرمز
همانطور که گفته شده زمینه اصلی فعالیت کایروپراکتیک درمان کمردرد و دردهای گردنی است. با این حال بعضی مواقع ممکن است در درمان سردرد و بعضی دردهای مفاصل دیگر هم فعالیت کنند.

جمعه 24/10/1395 - 1:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته