تبیان، دستیار زندگی
ورمی کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک نوعی کرم خاکی با نام علمی EiseniaFoetidaمی باشد این جانور با تغذیه از مواد آلی موجود در طبیعت آن را به کود آلی مغذی تبدیل نموده است ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیو باتری  - جلسه هشتم

اهداف جلسه:

• آشنایی با ویژگی‌های ورمی کمپوست آماده

• آشنایی با کاربرد ورمی کمپوست

• آشنایی با مزایای ورمی کمپوست

• آشنایی با خواص ورمی کمپوست

• آشنایی با تولید انرژی از ورمی کمپوست

وسایل مورد نیاز:

• کامپیوتر مجهز به اینترنت

مقدمه

ورمی‌کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک نوعی کرم خاکی با نام علمی EiseniaFoetidaمی‌باشد این جانور با تغذیه از مواد آلی موجود در طبیعت آن را به کود آلی مغذی تبدیل نموده به گونه‌ای که در حال حاضر این کود به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای آلی بیولوژیک شناخته شده در دنیا می‌باشد.

بیو باتری  - جلسه هشتم

8-1 ویژگی‌های ورمی کمپوست آماده

ورمی کمپوست آماده و رسیده دارای رنگ تیره می‌باشد و با داشتن رطوبتی قابل قبول بین دو انگشت حالت صابونی و لغزنده به خود می‌گیرد. بی‌بو بودن در ورمی کمپوست مطلق نیست و ورمی کمپوست مرطوب بویی کمی خفیف تر و نزدیک به خاک دارد.

دانه بندی مشخص ورمی کمپوست نشانه دیگر از مطلوبیت ورمی کمپوست می‌باشد که البته لازم است ذکر شود که دانه بندی خوب با سرند مناسب و همچنین به موقع سرند کردن بستر از لحاظ رطوبتی رابطه‌ای مستقیم دارد. در ورمی کمپوست آماده شما دانه‌های تیره که همان ورمی کمپوست یا مدفوع کرم است می‌بینید و باقی‌مانده از بستر اولیه نیمه تجزیه شده یعنی تخم گیاه یا آفت در آن مشاهده نمی‌شود و به واقع برد این کود بدلیل نداشتن تخم علف هرز و آفت می‌باشد.

بیو باتری  - جلسه هشتم

آبگیری ورمی کمپوست یک خاصیت منحصر به فرد برای این کود می‌باشد بگونه‌ای که در انتهای زمان تولید شما پی می‌برید که بسترهای شما دارای رطوبت بالایی می‌باشد و زمان و تکرار آبیاری شما کاهش میابد و این موضوع نیز نشانه‌ای از وجود ورمی کمپوست می‌باشد.

8-2 کاربرد ورمی کمپوست

کاربرد ورمی‌کمپوست در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر بسزایی دارد. این کود اصلاح‌کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، میکروارگانیسم‌های پاتوژن، باکتری‌های غیر هوازی، قارچ‌ها و علف‌های هرز می‌باشد. ورمی‌کمپوست علاوه بر قابلیت جذب آب با حجم بالا، شرایط مناسب جهت دانه بندی و قدرت نگه‌داری مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم می‌نماید. ورمی‌کمپوست حاوی عناصر غذایی بسیار غنی به ویژه ازت بوده که به تدریج آن‌ها را در اختیار گیاه قرار می‌دهد (این نکته از نظر حاصل‌خیزی خاک بسیار پراهمیت است) این کود در مقایسه با سایر کودهای آلی دارای میزان عناصر اصلی غذایی بالاتری است. ورمی‌کمپوست علاوه بر عناصر ماکرو مانند ازت، فسفر و پتاسیم که در فعالیت‌های حیاتی گیاه نقش اساسی دارند حاوی عناصر میکرو مانند آهن، مس، روی و منگنز نیز می‌باشد. علاوه بر این با داشتن موادی مانند ویتامینB12و اکسین عوامل محرک رشد گیاه را فراهم می‌آورند. معمولاً نسبت کربن به ازت(C/N) ورمی کمپوست ۱۵ تا ۲۰ بوده و طول دانه‌های خشک آن بین ۱ تا ۵ میلی‌متر متغیر است. هوموس آن نیز ۲۰ درصد وزن خشک می‌باشد.

بیو باتری  - جلسه هشتم

به طور خلاصه ورمی کمپوست نوعی کود سبز است که از مواد زاید آلی به کمک ارگانیسم‌های مفید تهیه می‌شود که دارای عناصر مغذی لازم و کافی برای تولید محصول مناسب و سالم است.

8-3 مزایای ورمی کمپوست

 یک غذای کامل و متعادل برای گیاهان می باشد.

 با دارا بودن مواد هورمونی رشد و نمو گیاه را سرعت می بخشد.

 به نگهداری رطوبت در خاک کمک می نماید.

 رنگ،طعم، بو و کیفیت گلها، سبزیجات و میوه را بهبود می بخشد.

 حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد.

 فاقدهرگونه آلودگی میکروبی می باشد.

 مواد بیوشیمیایی آن مقاومت گیاهان را به بیماری ها افزایش می دهد.

بیو باتری  - جلسه هشتم

8-4 خواص ورمی کمپوست

 سبک و فاقد هرگونه بو

 عاری از تخم علف های هرز

 حاوی میکرو ارگانیسم هوازی سفید مانند ازت و باکتریها

 بالابودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی

 دارابودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز

 دارابودن مواد محرکه  رشد گیاهی نظیر هورمون ها

 قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی

 فرآوری سریع تر از سایر کمپوست ها

 عاری از باکتری های غیرهوازی، قارچ ها و میکروارگانیسم هایپاتوژن

 قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی

بیو باتری  - جلسه هشتم

8-5 تولید انرژی از ورمی کمپوست

ما با تهیه 1200 عدد کرم ورمی کمپوست این آزمایشات را شروع کردیم پس از تهیه کرم ها تغذیه آنها را شروع کردیم. ما از باقی مانده غذاها مثل برنج، پسمانده های سبزیجات، تفاله چای، نان و بقیه بازمانده های خوراکی شروع کردیم سپس کودهای تولید شده توسط کرم ها را که وزن آن به 800 گرم رسیده جمع آوری کردیم.

بیو باتری  - جلسه هشتم

مقدار 10 میلی گرم کود را داخل یک بشر ریخته و به مقدار 20 میل اتانول بر روی آن ریخته و در کنار آن در بشر دیگری همان مقدار کود را با 20 سی سی آب مخلوط کردیم. این دو محلول را به مدت دو هفته در آزمایشگاه قرار داده که یکی اتانول خالی دیگری کود و اتانول و بعدی کود و آب هر سه را با کبریت روشن می کنیم ابتدا کود و آب خاموش می شوند و بعد اتانول خالی و در آخر اتانول و کود باقی می ماند. پس نتیجه میگیریم که انرژی تولید شده توسط کود بیشتر بوده است.

بیو باتری  - جلسه هشتم

هم اکنون با بررسی این آزمایشات روش های بهتر برای بهبود کار خود ارائه میدهیم. به مدت یک هفته مواد غذایی از جمله اسفناج را به کرم ها میدهیم که کودهایی تولید کنند با انرژی بیشتری انجام شود.

تکلیف: با توجه به موضوعات مورد بحث در این درس و درس های گذشته در مورد تولید انرژی از ورمی کمپوست تحقیق و بررسی نمایید. چه مزایا و معایبی در تولید انرژی از ورمی کمپوست یافتید؟

بیو باتری  - جلسه هشتم

مطالب مرتبط:

بیو باتری، جلسه اول 

بیو باتری، جلسه دوم

بیو باتری، جلسه سوم

بیو باتری، جلسه چهارم

بیو باتری، جلسه پنجم 

بیو باتری، جلسه ششم 

بیو باتری، جلسه هفتم 

بیو باتری، جلسه هشتم

تهیه کننده: الهام گارسچی

تنظیم کننده: محبوبه همت