تبیان، دستیار زندگی

چه کار کنیم کودکمان از مهدکودک نترسد؟

وقتی کودک به مهد کودک می رود، او و خانواده اش مجبورند از هم جدا شوند. معمولاً کودکان چهار یا پنج ساله راحت تر به مهد می روند ولی کودکان کوچکتر با مهد رفتن مشکل دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
مهد کودک ، کودکان، خانواده، بازی کردن، عصبانیت، تربیت کودک

بهتر است مادران قبل از فرستادن فرزندشان به مهد کودک، با او صحبت کنند و بگویند قرار است در مهد چه اتفاقاتی برای او بیفتد. حداقل چند هفته قبل از فرستادن فرزندتان‌به مهد، او را آماده کنید.
اگر قبلاً کودک خود رابه مهد برده اید، از او دربارۀ آنجا سؤال بپرسید. اگر او تا به حال به آنجا نرفته است، در مورد ساختمان مهد و وسایلی که در آن وجود دارد، برای کودک حرف بزنید.
نام دوستانش را که به آن مهد می روند برایش بگویید و اگر آشنایی را نمی شناسید، به کودک بگویید او در آنجا می تواند دوستان زیادی پیدا کند. اگر مربی فرزندتان را می شناسید، اسمش را به او بگویید.
اگر فرزندتان زیر دو سال است، نمی تواند این مطالب را درک کند، بنابراین آماده کردن او برای رفتن به مهد کودک کار دشواری است.
در این شرایط نیز در مورد چیزهایی که کودک از آنها خوشش می آید، با او حرف بزنید. در روزهای اول، جدا شدن او از شما برایش مشکل است، بنابراین مربی مهد باید خیلی مراقب کودک باشد تا او به محیط جدید عادت کند. شما نیز باید برنامۀ کاری خودتان را به گونه ای تنظیم کنید که بتوانید فرزندتان را زودتر به خانه ببرید.
اولین روز مهد کودک، به فرزندتان بگویید قرار است او را به‌مهد ببرید و بگویید چه ساعتی او را به خانه بر می‌گردانید. اگر او سرویس دارد و با آن به‌مهد می رود، حداقل چند روز اول خودتان او را به مهدببرید.
روزهای اولی که او را به‌مهد می برید، باید تحملتان زیاد باشد. بسیاری از بچه ها نمی توانند به راحتی از مادرشان جدا شوند. وقتی فرزندتان می خواهد از شما جدا شود ممکن است گریه کند.
او را نترسانید و مجبورش نکنید دست از گریه کردن بردارد. او به حمایت های شما نیاز دارد. می توانید عروسک مورد علاقۀ کودک را به او بدهید تا از ترس یا نگرانی هایش کم شود.
سعی کنید زودتربه مهد برسید تا بتوانید چند دقیقه ای در مهد کنار کودکتان بمانید. وقتی می خواهید از او جدا شوید خوراکی خوشمزه ای به او بدهید و یا عکس یا نقاشی جالبی را به او بدهید که او همراه خودش به کلاس ببرد.
اگر کودکتان گریه می کند، نباید یواشکی او را در مهد بگذارید و بروید. وقتی او متوجه شود شما رفته اید، شدیداً می ترسد. اگرچه دیدن گریه های کودکتان برای شما سخت است ولی لحظۀ جدایی باید با او خداحافظی کنید و او شما را ببیند.

به فرزندتان دلگرمی بدهید

شاید فرزند شما نگران این باشد که بخواهد مدت زیادی از کنار شما دور بماند، به خصوص اینکه در محیطی پر از همتایان و بزرگسالان قرار بگیرد که آنها را خوب نمی شناسد. به او دلگرمی بدهید که این تجربه خوب و مثبتی است و شما بعد از مدتی دنبالش می روید و او را به خانه برمی گردانید. همچنین باید به او اطلاع دهید که بعد از مهد کودک شما یا یکی از بزرگترهای مورداعتماد شما به دنبالش می آید. این باعث می شود که او بر این ترس غلبه کند که شما برای همیشه او را ترک کرده اید. 

دور ماندن از همدیگر را تمرین کنید

اگر فرزندتان زمان زیادی از شما یا خانه تان دور نمانده است، قبل از آنکه او را به مهد کودک بفرستید، سعی کنید قبل از روز اول مهد کودک مدتی از او دور بمانید. مثلاً او را نزد یکی از پدربزرگ و مادربزرگ ها یا اقوام دیگر بگذارید تا پس از چند بار تکرار این کار، او به ندیدن شما برای مدتی عادت کند.

یک دورۀ انطباق را برنامه‌ریزی کنید

زمانی که کودکتان را می‌رسانید و همین‌طور موقعی که به‌دنبال او می‌روید، اجازه دهید یک دورۀ انطباق پنج دقیقه‌ای اتفاق بیفتد. زمانی که‌به مهد کودک رسیدید، به‌کودکتان اجازه دهید پنج دقیقه دیگر بازی کند و یا چیزی را به‌شما نشان دهد. 
موقع رفتن که فرا میرسد، از یک شاخص لذت‌بخش مانند غلغلک دادن گردن استفاده کنید، یا سوییچ خود را بالا نگه داشته و از زبان آن (با صدای بامزه‌ای) به‌کودک خود بگویید که اتومبیل منتظر شما و آمادۀ رفتن است.
- برای رانندگی در مسیر خانه، برنامۀ جالبی را تدارک ببینید.
هر روز کیسه‌ای از تنقلات مختلف مانند بیسکویت، غلات خشک، چوب شور و یا میوه در صندلی کودک خود قرار دهید. همانطور که در محوطۀ پارکینگ به‌طرف اتومبیل خود حرکت می‌کنید بازیهای خاصی مانند شمردن اتومبیل‌های قرمز و یا شمردن قدم‌های خود را با او اجرا کنید. چیزی را که کودکتان میتواند در خانه منتظر آن باشد، مانند خواندن کتابهای جدید و یا آمدن پدربزرگ برای شام را ذکر کنید.

چه‌ کارهایی نباید انجام دهید

- به‌شکایت ها توجه نشان ندهید.
اگر سخت تلاش کنید که او را متقاعد کنید همه چیز خوب است، ممکن‌است این کار شما فقط او را عصبانی کند. به‌جای آن، نگرانی را رها نموده و اطمینان داشته باشید که همه چیز روبه‌راه خواهد شد. بیشتر کودکان در عرض پنج دقیقه پس از رفتن والدین، گریه کردن را متوقف می‌کنند.
از مسئول مهد کودک بپرسید که آیا این مسئله در مورد کودکتان صحت دارد یا خیر. در صورتی که تمایل داشتید، زمانی که به‌سرکار رسیدید و یا به‌خانه برگشتید با مهدکودک تماس بگیرید تا اطمینان بیابید که کودکتان گریه کردن را رها کرده و با خوشحالی در حال بازی است.
 - عصبانی نشوید.
خشم‌تان، فقط کودکتان را بهانه‌گیر ساخته و حتی گریۀ او را بیشتر کرده و چیزی را حل نخواهد کرد. علاوه بر آن، عصبانیت شیوۀ ناخوشایندی برای شروع روز است.
منابع: انضباط بدون گریه / برترینها / کودک انلاین 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.