تبیان، دستیار زندگی
سخنی با والدین والدین گرامی با توجه به آغاز سال تحصیلی به نظر می رسد رعایت نکاتی جهت موفقیت فرزندان دلبندتان مفید واقع گردد، که در ادامه ملاحظه می فرمایید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

توصیه های ضروری برای والدین محترم دوره ابتدایی

سخنی با والدین: والدین گرامی با توجه به آغاز سال تحصیلی به نظر می رسد رعایت نکاتی  جهت موفقیت فرزندان دلبندتان مفید واقع گردد، که در ادامه ملاحظه می فرمایید.

زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان

توصیه های ضروری برای والدین محترم دوره ابتدایی

کودکی که برای اولین بار از خانه و خانواده جدا شده و مدتی را در محیط بیرون از خانه به سر می برد، در معرض آموزش دانش ها و مهارت های مختلف و نیز شیوه های برخورد با دیگران و رفتار جمعی است، لذا باید ترتیبی اتخاذ کنیم که ارتباطات او، پدر و مادرش و نیز معلم ، مدرسه و محیط محل تحصیل و سکونت او از هر لحاظ با هم در تعامل باشد.

۱- حضور در مدرسه، برقراری ارتباط نزدیك با كاركنان مدرسه و تماس تلفنی با معلّم فرزندتان را مدّ نظر داشته باشید .

۲- از تدریس كتاب های درسی ، قبل از تدریس و بعد از تدریس معلّم، خوداری فرمائید تا فرزندتان در فرایند یاد گیری دچار تعارض نشوند .

۳- از نوشتن تمرینات و تكالیف، به عنوان كمك به فرزندتان ، به طور جدی خودداری نموده و فقط نقش راهنما را ایفا فرمایید .

۴- اجازه بدهید فرزند دلبندتان فكر كند ، بنویسد ، پاك كند ، اشتباهاتش را كشف و اصلاح كند تا سر انجام یاد بگیرد تا ازاین طریق عضلات دست او تقویت شده ، آمادگی كافی برای نوشتن در آینده را كسب كند.

۵-  به چپ دست بودن فرزندتان و نیز نمره ی بیست گرفتن حساسیت نشان ندهید ! .

۶- موقع خرید وسایل مدرسه و لوازم تحریر سعی شود وسایل ساده را انتخاب فرموده تا در كلاس برای فراگیران دل مشغولی ایجاد نشود.

۷- در جلد گیری كتاب ها و دفاتر سعی شود از پلاستیك های ساده و سفید استفاده گردد تا نام دانش آموز و روی جلد كتاب ها و دفاتر برای فرزند تان كاملا قابل مشاهده باشد .

۸- خود كار، ما‍‍ژیك ، مداد فشنگی ، مداد فشاری و مداد شمعی ، به هیچ وجه تا کلاس سوم  كاربرد ندارند ، زیرا مشكل پاك كردن ، بد خطّی ، تقویت نشدن عضلات دست و زود خسته شدن در آینده و نیز از بین رفتن دفاتر و كتاب ها را در پی دارند .

۹- نام و نام خانوادگی فرزندتان را روی یك تكه كاغذ نوشته و آن را با نوار چسب بر روی     كلیه ی وسایل او اعم از كتابها ، دفتر ها ، مداد ها ، مداد پاك كن ، مداد تراش ، جا مدادی و….. بچسبانید .

۱۰-  لطفا به وقت خواب فرزندتان بیش تر اهمیت بدهید . بهتراست فرزندتان اوّل شب بخوابد و صبح ها یك ساعت قبل از رفتن به مدرسه بیدار شود . مقدار خواب برای دانش آموزان ابتدایی ،حداقل هشت ساعت است.

۱۱-  فرزندتان را به خوردن صبحانه عادت دهید . هم چنین مقداری خوراكی از قبیل نان و پنیر، گردو ، خرمایا كشمش به همراه داشته باشد و او را از خوردن تنقلاتی مثل پفك، چیپس ، لواشك و مانند آن ها منع فرمایید .

۱۲-  فرزندتان را عادت دهید كه در اوّل هر شب ، با توجّه به برنامه ی هفتگی و روزانه ی كلاس ، وسایلش را جمع و جور كند و بدین ترتیب فردی منظم ، وظیفه شناس و منضبط بار آید.

۱۳-  كلیه ی اوراق امتحانی ، آزمون ها و دفاتری را كه تمام می شوند ، در داخل یك كیسه ی پلاستیكی یا یك پوشه بایگانی كنید و هر ماه پیشرفت فرزندتان را فقط با خودش بسنجید و مقایسه فرمایید .

۱۴-  هیچ گاه توانایی و دانایی فرزنددلبندتان را با همسالان و همكلاسی هایش مقایسه نكنید ، زیرا تفاوت های فردی وجود دارد .

۱۵-  درخانواده دو زبانه سعی كنید با فرزندتان در خانه فارسی صحبت كنید تا در خواندن كتابهای فارسی (بخوانیم و بنویسیم ) و  در درک مفاهیم درسی ، جمله سازی ، دیكته نویسی و …….دچار مشكل نشوند.

۱۶-  اوقات فراغت فرزندتان را طوری برنامه ریزی كنید كه از برنامه ی كودك و نوجوان تلویزیون بهره مند شود ، مشروط بر آن كه آن چه را می بیند و درك می كند برای شما والدین محترم بازگو كند و مورد تشویق قرار گیرد و بدین ترتیب     حافظه ی شنیداری ، قدرت تمركز و اعتماد به نفس او تقویت می شود .

۱۷-  فرزندتان را عادت دهید كه هر روز نیم ساعت قبل از رفتن به مدرسه به دستشویی برود ، زیرا در مدرسه ممكن است با دردسرهایی روبرو شود كه بر بهداشت  فردی و اجتماعی و تحصیل او اثر منفی به جای گذارد .

۱۸-   به فرزندتان از همین الان مسئولیت بدهید .

برای مثال : ناخن هایش را بگیرد ،‌ كفشهایش را در جا كفشی قرار دهد و آن ها را واكس بزند ، موهایش را شانه كند ، مرتباً مسواك بزند ، رخت خواب و لباسهایش را مرتّب كند  ، جوراب هایش را بشوید ، درِ اتاق ، كلاس و یخچال را ببندد ، در انجام برخی كارهای خانه همكاری كند و در قبال كارهای محوله احساس مسئولیت كند .

بدین ترتیب فرزند شما احساس خود ارزشمندی كرده ، فردی كارآمد و مفید بار خواهد آمد .

۱۹-  در طول سال تحصیلی از روش تدریس معلّمِ فرزندتان آگاه باشید  و در تمرین و تكرار درسها، به منظور تثبیت یادگیری عمیق و معنی دار ، راهنمای فرزندتان باشید ، نه ! معلّم یار .

۲۰-  فرزندتان را به خواندن كتابهای غیر درسی و كمك آموزشی مرتبط در گروه سنی و پایه تحصیلی خودش تشویق فرمایید