تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزن از انجام پژوهش حاضر تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه بود....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه

هدف دانش آموزن از انجام پژوهش حاضر تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه بود.

بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی

تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه

دوازدهمین دوره از پروژه ‌های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال ‌های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ‌ها  و ایده ‌های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ‌ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده ‌های جالب ، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح ‌های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه

نام ارائه دهنده/دهند گان: نرگس خسروی و مهتاب شیشه چی

زمینه و نوع پروژه: پزشکی

درجه سختی: متوسط

نام مدرسه: فرزانگان 1

مقدمه

افزایش سن تغییر عادات غذایی و کاهش فعالیت تغییرات عمده ای را در شیوه زندگی افراد ایجاد کرده و متعاقبا شیوع بیماری های غیر واگیر را افزایش داده است. ما در سال های گذشته با افزایش شیوع دیابت موجه بوده ایم و در سال های آینده نیز با اپیدمی آن رو به رو خواهیم بود طبق آمارها تعداد بیماران دیابتی از حدود 100 میلیون در سال 1994 به حدود 180 میلیون در سال 2000 رسیده است. امروزه طبق آمار جهانی تعداد افراد مبتلا به دیابت حدود 346 میلیون نفر می باشد و در هر 10 ثانیه دو نفر به دیابت مبتلا می شوند در هر 8 ثانیه یک نفر در اثر دیابت جان خود را از دست می دهد و دیابت علت یک میلیون قطع عضو می شود. هدف از انجام این پروژه ارائه راهكاری جهت كاهش قند خون از طریق ممانعت از جذب آن در روده است. به همین دلیل از بامیه به عنوان تركیبی كه مانع از جذب می شود و همچنین نانو ذرات كیتوزان به عنوان حاملی كه تركیب موثر بامیه را به روده می رساند استفاده شد.

تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه

اهمیت بامیه:

بامیه یکی از رایج ترین گیاهانی است که به صورت تازه یا خشک شده جهت عطر، طعم و قوام دادن مواد غذایی استفاده می شود. پلی ساکارید بامیه یک پلی ساکارید اسیدی بوده و متشکل از گالاکتوز، رامنوز و گالاکتوزونیک اسید است گیاه بامیه از جمله از آن گیاهانی است که جهت تولید پلی ساکارید از آن استفاده می شود. پوست سبز رنگ گیاه بامیه در آسیا به عنوان سبزی در طب سنتی به کار می رود و خواص درمانی بامیه از پلی سلکاریدهای موجود در غلاف می باشد. این گیاه سرشار از کربوهیدرات ها، فیتواسترول ها، تانن ها و فلاونوئیدها می باشد.

فلاونوئیدها دارای آثار دارویی متعددی از قبیل محافظت LDL از اکسیداسیون، ضد سرطان، ضد دیابت، ضد آلرژی محافظت کبد، ضد التهاب و ضد تومور می باشند. روغن دانه های بامیه (پالمتیک اسید، اولئیک اسید و لینولئیک اسید) خاصیت هیپوکلسترولمیک دارد. خاصیت لزجی گیاه بامیه به دلیل ماده غلیظ و لزجی است که در غلاف میوه وجود دارد و موسیلاژ نامیده می شود. ماده شیمیایی موسیلاژ شامل پلی ساکاریدها،پروتئین ها مواد معدنی و قندهای طبیعی شامل رامنوز، گالاکتوز، گالاکتورونیک اسید و گلوکز می باشد.

عصاره بامیه علاوه بر این که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بلکه از آن می توان در رژیم غذایی افرادی که بیماری قند خون و چربی خون دارند از آن استفاده کرد که بامیه در اثر تشکبل کمپلکس با قند و چربی مواد غذایی باعث کاهش جذب آن در بدن می شود.

هدف

هدف دانش آموزن از انجام پژوهش حاضر تهیه داروی دیابتی بر پایه نانو ذرات كیتوزان و بامیه بود.

روش 

در این پروژه از خاصیت بامیه به همراه نانوذرات كیتوزان (به سبب اثر رسانش هدف مند) برای درمان دیابت استفاده شد. روش استخراج بامیه به كمك اتانول و سانتریفوژ تحت دمای 50 درجه انجام شد. نانوذرات كیتوزان به كمك سدیم تری پلی فسفات سنتز شد. تركیب ماده موثره بامیه و نانوذرات كیتوزان تحت چرخش مغناطیسی و اولتراسونیك انجام شد. اثر تركیب فوق بر روی موش های تحت تیمار رژیم غذایی پركالری و كم كالری و همچنین موش های دیابتی به صورت خوراكی مورد آزمایش قرار گرفت.

 مهارت ‌های کسب شده

1. روش ایده یابی (بارش مغزی)

2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)

3.  آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز

4.  آشنایی با پروپوزال نویسی

5. آَشنایی با مقاله نویسی

6. آشنایی با تهیه پاورپوینت

7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات

8. آشنایی نحوه فیش برداری

9. مهارت ساخت پوستر علمی

10. مهارت انجام کارگروهی

11. آشنایی با فواید بامیه

12. آشنایی با مشکلات و علل دیابت

13. آشنایی با راه های درمان دیابت

تنظیم کننده: محبوبه همت