تبیان، دستیار زندگی
وی   اولین سالگرد علامه حسن مصطفوی در مدرسه علمیه فیضیه با تلاوت شحات محمدالانور یکی از قاریان مصری چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می شود.   اولین سالگرد علامه حسن مصطفوی از علمای مشهور تبریز ب...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اولین سالگرد علامه مصطفوی

اولین سالگرد علامه حسن مصطفوی در مدرسه علمیه فیضیه با تلاوت شحات محمدالانور یکی از قاریان مصری چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می شود.

اولین سالگرد علامه حسن مصطفوی از علمای مشهور تبریز بیست و چهارم خرداد ماه پس از نماز مغرب و عشاء با تلاوت قاری معروف مصری شحات محمد الانور در مدرسه علمیه فیضیه با حضور علما، روحانیون، فضلاو طلاب حوزه علمیه قم برگزار می شود.
این گزارش حاکی است این برنامه در تهران عصر پنج شنبه ساعت 30/19 با سخنرانی سخنرانان و هم چنین با تلاوت قاری معروف مصری شحات محمد الانور بر پا خواهد شد.
علّامه حسن مصطفوی در سال 1297 هجری شمسی در روز چهارم شعبان درشهر تبریز به دنیا آمد.پدرش آقا شیخ عبدالرّحیم فرزند شیخ مصطفی از دانشمندانِ شهر و مشهور به زهد و تقوی بوده است. دوران دبستان و دبیرستان را بصورت فوق العاده و استثنائی در تبریز گذراند.در ضمن دروس مدرسه و اخذ دیپلم، شروع به دروس ادبیات عربی و علوم اسلامی نمود كه در سنّ پانزده سالگی تا پایان كتاب رسائل و مكاسب كه قسمت مهمّی از علوم دینی میباشد را به پایان رسانیده و سپس در دانشكده الهیات تبریز (معقول و منقول) موفق به اخذ لیسانس و سپس دكترای الهیات گردید. از سنّ شانزده سالگی تا بیست و سه سالگی را در قم و از بیست و سه سالگی تا بیست و پنج سالگی را در نجف اشرف به تحصیلات علوم دینی و اسلامی مشغول گشت. و سپس مجدداً به قم مراجعت كرده و به مدت یكسال به تدریس تفسیر قرآن و علوم مرسومه اشتغال داشت و در بیست و شش سالگی به تهران عزیمت كرده و در همان سال ازدواج نمود .در تبریز از اساتیدِ مُبرّز و توانمندی چون آقا شیخ علی اكبر اهری و جناب عمو زین الدّینی و در قم از آیت الله حجّت كوه كمره ای در فقه و اصول و در نجف از آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی در فقه و از آیت الله آقا میرزا حسین نائینی در اصول و از آیت الله آقا شیخ محمّد حسین اصفهانی در فقه و اصول ، استفاده نمود. ایشان در سنّ بیست و شش سالگی در ضمن اینكه دارای دكترای الهیات بوده به عالیترین مرتبه و درجه اجتهاد نائل گردیده كه توسط مراجع و دانشمندان و بزرگانِ آن زمان نظیر آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی گواهی گردیده بود. او به چهار زبان تركی ، عربی ، فرانسوی ، عبری تسلط كامل داشت. علّامه مصطفوی دارای تألیفات و نوشته هایی بیش از پنجاه جلد كتاب میباشند .
نوشته های ایشان در زمینه های مختلف علوم الهی است :
تحقیق در واژه‌ها و لغات قرآن، تفسیر قرآن، تاریخ اسلام، تحقیق راجع به زندگانی و فرمایشات و سیره و روش امامان معصوم (ع)، تحقیق راجع به دیگر ادیان الهی، علم كلام، علم رجال، علم اخلاق، عرفان و سیر و سلوك و حقایق و معارف الهی .
علامه مصطفوی در تاریخ نوزدهم جمادی الاول 1426 مطابق با پنجم تیرماه 1384 در منزلش واقع در تهران دار فانی را وداع گفت.