تبیان، دستیار زندگی
مطالعه ای جدید ارتباط میان دو نوع از باکتری های روده و چگونگی تاثیرگذاری آن ها بر واکنش های احساسی انسان را کشف کرده است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

باکتری  های روده احساساتمان را کنترل می  کنند

مطالعه ای جدید ارتباط میان دو نوع از باکتری های روده و چگونگی تاثیر گذاری آن ها بر واکنش های احساسی انسان را کشف کرده است.

باکتری  های روده احساساتمان را کنترل می  کنند

براساس گزارش ساینس الرت، محققان می گویند این اولین نشانه از تفاوت های رفتاری مرتبط با تركیباتی میكروبی در بدن انسان های سالم است.

تا به امروز بیشتر تحقیقاتی كه درمورد تاثیرگذاری باكتری های روده روی احساسات و عواطف انجام گرفته بود، در فاز حیوانی بوده است و دانشمندان دریافته اند كه تركیبات باكتریایی روده جوندگان بر احساسات این جانداران اثر گذار است.

اكنون گروهی از محققان دانشگاه كالیفرنیا لس آنجلس نشان داده اند كه ارتباطی مشابه بر واكنش های احساسی انسان نیز اثرگذار است.

محققان با بررسی باكتری روده 40 داوطلب 18 تا 55 ساله، آن ها را از نظر تركیب باكتریایی به دو گروه تقسیم كردند. در یكی از گروه ها فراوانی گروه باكتری باكترویدس و در گروه دیگر فراوانی گروهی به نام پریوتلا زیادتر بود.

در مرحله بعد محققان مغز داوطلبان را درحالی كه مشغول تماشای تصاویری كه برانگیزاننده احساسات مثبت، منفی یا خنثی بودند، با استفاده از سیستم fMRI اسكن كردند. آنچه نتایج بررسی ها نشان داد این بود كه ضخامت قشر جلویی ماده خاكستری و انسولا، منطقه ای در مغز كه اطلاعات پیچیده را پردازش می كند، و هم چنین حجم هیپوكامپ در گروه باكترویدس بیشتر از حد معمول بود.

در مقابل حجم این مناطق در گروه دوم پایین تر بود و درعوض اتصال میان مناطق احساسی، توجهی و حسی مغز در این افراد بیشتر بود. زمانی كه این گروه عكس های منفی را مشاهده می كردند، فعالیت هیپوكامپ در آن ها كاهش داشت اما شدت اضطراب، ناراحتی و تحریك پذیری در آن ها افزایش پیدا می كرد.

به گفته محققان این پدیده از آن رو رخ می دهد كه هیپوكامپ به كنترل احساسات كمك می كند از این رو كاهش فعالیت آن احساسات را تشدید می كند و كاهش فعالیت هیپوكامپ رویدادی است كه با ساختار باكتریایی روده در ارتباط است.

منبع: همشهری آنلاین

مرکز یادگیری سایت تبیان، تنظیم: زینب شاه مرادی