تبیان، دستیار زندگی

6 واقعیت جالب درباره خمیازه

حتما برای شما هم پیش آمده است که در مترو یا اتوبوس و غیره نگاهتان به کسی بیفتد که در حال خمیازه کشیدن است و بلافاصله شما نیز خمیاز بکشید. این عمل برای همه به قدری عادی و پیش پا افتاده است که زیاد به چند و چون آن فکر نمی کنند. اما باید بدانید که خمیازه کشیدن صرفا مختص انسان نیست و تمام مهره داران خمیازه می کشند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خمیازه کشیدن، خمیازه،

شاید برایتان جالب باشد که بدانید هر انسانی در طول زندگی خود به طور متوسط 250 هزار بار خمیازه می‌کشد. البته اطلاعات جالب‌تری در خصوص خمیازه کشیدن نیز وجود دارد که دانستن‌شان خالی از لطف نیست. برای آگاهی بیشتر از این اطلاعات، ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

چرا خمیازه می‌کشیم؟

تا حالا از خودتان سوال کرده‌اید که چرا خمیازه می‌کشیم؟ شاید تصور می‌کنید فقط زمانی که خوابتان می‌آید، دهانتان به خمیازه باز می‌شود. قبلا بشر تصور می‌کرد که خمیازه کشیدن باعث اکسیژن رسانی به مغز می‌شود. اما این تئوری مدت هاست که زیر سوال رفته و تغییراتی در آن صورت گرفته است. 

واقعیت این است که خمیازه کشیدن در پی افزایش دمای مغز بروز می‌کند. این افزایش دما نیز به واسطه خستگی، کسالت، بی حوصلگی، گرمای هوا و یا مریضی ایجاد می‌شود. در واقع ما خمیازه می‌کشیم تا دمای مغزمان را کنترل کنیم و هوشیاری خود را دوباره به دست بیاوریم. همچنین باید بدانید که خمیازه کشیدن باعث افزایش جریان خون شده و خون تازه تر را به سمت مغز جاری می‌کند.

خمیازه، خمیازه می‌آورد

بدون شک برای شما نیز این مسئله بارها و بارها پیش آمده باشد که با دیدن خمیازه فرد دیگری دچار خمیازه شوید. حتی ممکن است با مطالعه این مطلب خمیازه بکشید. به عقیده برخی از محققان، خمیازه کشیدن نوعی احساس همدردی است، یعنی درک احساس فرد دیگر. 

درست است که خمیازه کشیدن از نظر اجتماعی جلوه زیبایی ندارد و به اصطلاح دور از ادب است که در جمع خمیازه بکشیم، اما واقعیت این است که این عمل باعث آرام شدن بدن می‌شود

به این ترتیب که اگر مغز ما گرم می‌شود و دچار کاهش هشیاری می شویم ممکن است این مسئله افراد پیرامون مان را نیز درگیر کند. در واقع خمیازه کشیدن ما و در پی آن باعث خمیازه دیگران شدن اعلام خطری برای تمام افراد یک گروه محسوب می شد که هوشیار بمانند.

علاوه بر این نتایج پژوهش ها نشان می‌دهد که فردی از نزدیکان ما در مقایسه با یک فرد غریبه حساسیت بیشتری نسبت به خمیازه کشیدن ما دارد، یعنی خمیازه کشیدن ما به خودی‌ها زودتر سرایت می‌کند. همچنین باید بدانید که خمیازه کشیدن علامت هشداری است که بدانید وقت خواب یا غذاخوردن فرا رسیده است.

با افزایش سن، حساسیت به خمیازه کم می‌شود

آیا تاکنون متوجه شده اید که نوزادان و کودکان خیلی خمیازه می کشند؟ نتایج پژوهش ها نشان می دهد هر چه سن انسان بالا می رود، حساسیتش نسبت به سرایت خمیازه کمتر می‌شود. اگرچه محققان هنوز به درستی نمی دانند دلیل این کاهش حساسیت دقیقا چیست، اما نشان می دهد که سرایت خمیازه صرفا به احساس همدردی مربوط نمی‌شود، چون ما با افزایش سن احساس همدردی مان را از دست نمی دهیم. بنابراین باید عوامل دیگری در این مسئله دخالت داشته باشند.

خمیازه کشیدن برای سلامتی انسان مفید است

درست است که خمیازه کشیدن از نظر اجتماعی جلوه زیبایی ندارد و به اصطلاح دور از ادب است که در جمع خمیازه بکشیم، اما واقعیت این است که این عمل باعث آرام شدن بدن می‌شود. حتی توصیه می‌شود در مواردی که در طول روز احساس استرس و خستگی می کنید، زیاد خمیازه بکشید. این کار باعث آرامش و کاهش تنش ها و فشارهای روحی می‌شود.

بین خمیازه و میل جنسی ارتباط وجود دارد

نتایج بررسی‌ها نشان می دهند که خمیازه کشیدن به همراه کش و قوس بدن بیان کننده میل جنسی در خانم ها است. اما هنوز ارتباط بین این دو به خوبی مشخص نشده است.

زرافه تنها مهره‌داری است که خمیازه نمی‌کشد

در ابتدای مطلب عنوان شد که تمام مهره داران خمیاز می کشند. اما از آنجایی که طبیعت پر از استثناهاست، باید بدانید که زرافه از این امر مستثنی است. اگر دنبال علت آن می گردید، باید بگوییم خمیازه نکشیدن زرافه ناشی از عدم وجود ساعت بیولوژیکی در بدن این حیوان است که کم می خوابد و به شیوه بسیار نامنظمی به خواب می رود.
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.