تبیان، دستیار زندگی
ایران اسلامی در سال 95 مورد هجمه ی گسترده ای از سوی کشورهای مختلف جهان قرار گرفت. هجمه ای یا رنگ و بوی تهدید نظامی ، تحریم و ... .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گزینه نظامی حمله به ایران روی میز چند کشور است؟

ایستاده در غبار خشم

ایران اسلامی در سال 95 مورد هجمه ی گسترده ای از سوی کشورهای مختلف جهان قرار گرفت. هجمه ای یا رنگ و بوی تهدید نظامی ، تحریم و ... .

آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

گزینه نظامی حمله به ایران روی میز چند کشور است؟

ایران اسلامی بنا به دلایل متعددی از جمله منابع طبیعی و موقعیت استراتژیک خود ، همواره مورد توجه جهانیان بوده است. توجهی که گاه رنگ و بوی طمع و تهدید به خود گرفته و گاه در تحریم ها خلاصه می شد.

به هر حال طی قریب به چهل سال گذشته ، زمانی نبوده است که کشوری ایران را تهدید به تحریم و یا حمله نظامی نکرده باشد چنانچه در اوایل انقلاب شاهد جنگ تحمیلی عراق با حمایت و پشتیبانی ابرقدرت های جهانی بودیم. اما این مهم تنها به جنگ 8 ساله ختم نشد و حمله نظامی آمریکا به طبس ، تحریم های ضدایرانی به بهانه های واهی ، سخن گفتن از گزینه ی همیشه روی میز "نظامی" و ... ، همواره بر سر کشورمان سایه افکنده تا ایران را در برابر خواست کشورهای غربی به زانو درآورد ، اما در تمام این سال ها با درایت و رهنمون های مقام معظم رهبری نه تنها زیر بار ظلم نرفته ایم بلکه با برنامه ای دقیق و موشکافانه سعی بر تقویت بنیه ملی و پرورش متخصصان داخلی داشته ایم تا بتوانیم برنامه های دشمن را خنثی کرده و تمام قد در برابرشان ایستادگی کنیم.

هم مجادله مذهبی و هم مجادله قومی وجود دارد، ادعا کرده است که "در آنجا نیز ملیت گرایی فارس وجود دارد. همراه با این ملیت گرایی فارس، تجزیه طلبی نیز در آنجا موضوعیت دارد. باید جلوی اینها را بگیریم. شرایط یکسانی نیز در سوریه وجود دارد.

اینک با توجه به مقدمه ای که ذکر شد به مهم ترین مواضع و تهدیدات کشورهای دیگر علیه جمهوری اسلامی ایران در طول سال 95 می پردازیم.

عربستان سعودی

وزیر خارجه عربستان همواره مواضع خصمانه ای را علیه ایران اسلامی اتخاذ کرده و در نشست ها و جلسات بین المللی سعی بر تخریب وجهه سیاسی و مسالمت آمیز جمهوری اسلامی داشته است. این مواضع تند به قدری مشهود گشته که برخی تحلیلگران سیاسی عرب بر این باورند که ایران و عربستان در عراق و سوریه درگیر جنگ نیابتی با یکدیگر شده اند ؛ جنگی که عربستان آتش آن را افروخته تا فشاری بیش از پیش بر ایران وارد کند زیرا روابط دیپلماتیک این دو کشور پس از فاجعه منا رو به سردی گذاشت. وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در سال گذشته مواضع تندی را در برابر جمهوری اسلامی اتخاذ نمود. به طور مثال وزیر خارجه عربستان سعودی (عادل الجبیر) ، طی اظهاراتی سخیف گفت : "منطقه با درگیری ها و عدم ثبات گسترده ای روبرو شده است و ما منشا آن را جمهوری اسلامی می دانیم زیرا شاهد فرقه گرایی بی سابقه ای در منطقه هستیم که تا پیش از انقلاب اسلامی وجود نداشت اما اینک این موضوع به یک بحران تبدیل شده که باید به سرعت برای آن چاره اندیشی نمود. ایران به خود به عنوان سرپرست تمامی شیعیان در سراسر جهان می نگرد و این مسأله از دیدگاه ما غیرقابل قبول است."

انگلستان

کشور انگلستان که به روباه پیر معروف است ، از دیر باز برای حفظ منافع خود و کسب مستعمره ی بیشتر مواضع متغیری را در برابر کشورهای مختلف داشته است ؛ آنجا که از کشوری سود ببرد آن را تایید و اگر سودی در میان نباشد آن را نفی می کند. در این میان جمهوری اسلامی نیز از این مهم مستثنا نبوده و همیشه شاهد مواضع خاص انگلیس ها در برابر کشورمان بوده ایم.

رجال سیاسی انگلیس سعی بر آن دارند تا از ایران چهره ای مخرب و عامل ناامنی منطقه را به جهانیان معرفی کنند تا جایی که با همکاری عربستان سعودی به عنوان نماینده ی کشورهای حوزه خلیج فارس ؛ برنامه ای را در راستای ایران هراسی در دستور کار قرار داده اند.

اخیرا نیز نخست وزیر این کشور (ترزا می) ، اظهار داشت که ایران در حال انجام اقدامات تهاجمی در منطقه است و ما وظیفه داریم این اقدامات را خنثی کنیم و امنیت را به منطقه بازگردانیم. (!)

دولتمردان آمریکا دست از برنامه های ضد ایرانی خود برنداشته و با تمام توان برنامه های خود را در این راستا دنبال می کنند.

دولت انگلستان پس از آنکه نتوانست اهداف ضد ایرانی خود را با بیان طرح " تهدیدات ایران هسته ای" ، محقق کند اینک با فرافکنی سعی دارد این مهم را در قالب برنامه ای جدید پیاده کند و در سخنانی توهین آمیز ایران اسلامی را به غده ی بدخیم "نفوذ در خاورمیانه" تشبیه کرد.

ایالات متحده آمریکا

امروزه مواضع خصمانه ی آمریکا در برابر ایران اسلامی بر جهانیان آشکار شده و هیچ جایی برای انکار آن وجود ندارد. اما دولتمردان آمریکا دست از برنامه های ضد ایرانی خود برنداشته و با تمام توان برنامه های خود را در این راستا دنبال می کنند. آنان گاه دم از تهدید نظامی می زنند و گاه تحریم ها را افزایش می دهند.

با در نظر گرفتم مواضع آشکار دولت آمریکا باید به روند جدید سیاست های این کشور در برابر ایران ، با روی کار آمدن "دونالد ترامپ" نیز توجه ویژه داشته باشیم زیرا وی که به تعبیر رجال سیاسی جهان یک تاجر است و نه یک سیاستمدار ؛ می تواند تهدیدات فراوانی را برای ما داشته باشد.

ترامپ که بر ضعف های سیاسی خود به عنوان یک رئیس جمهور سرپوش گذاشته در تلاش است با تشکیل کابینه ای قدرتمند سیطره ی جهانی خود را گسترش دهد. وی برای اکثر پست های ردیف اول حکومتش افرادی را در نظر گرفته که از اولویت های آنان ایران ستیزی و تنفر از ایران با عنوان تروریسم جهانی است.

باید توجه داشت که این موضوع در دولت های پیشین آمریکا نیز دنبال می شد و طی 9 ماه پایانی دولت اوباما (سال 95) نیز این مهم به شدت دنبال می شد و بزرگترین مورد آن تمدید تحریم های 10 ساله ایران و نقض برجام با بهانه های نخ نما شده بود.

ترکیه

مواضع ترکیه در برابر جمهوری اسلامی ایران در سالی که گذشت آنچنان که باید مطلوب نبود. دولتمردان ترکیه در بسیاری از موارد از جمله مبارزه با گروه های تروریستی اختلافات مشهودی با ایران داشتند و به همین دلیل روابط خود را با کشورهای حامی تروریست استحکام بخشیدند و گرایش بیشتری به آنها داشتند. یکی از مصادیق آن هم صدا شدن ترکیه با کشورهای حوزه خلیج فارس و پروژه اتهام زنی به ایران تحت عنوان عامل ناامنی و بی ثباتی منطقه است.

رئیس جمهور ترکیه "رجب طیب اردوغان" در واپسین روزهای سال گذشته با حضور در"موسسه صلح بین‌المللی بحرین" در عراق همزمان، هم مجادله مذهبی و هم مجادله قومی وجود دارد، ادعا کرده است که "در آنجا نیز ملیت گرایی فارس وجود دارد. همراه با این ملیت گرایی فارس، تجزیه طلبی نیز در آنجا موضوعیت دارد. باید جلوی اینها را بگیریم. شرایط یکسانی نیز در سوریه وجود دارد. (1)

پی نوشت :

1. مشرق نیوز ، اظهارات ضد ایرانی اردوغان در بحرین ، بهمن ماه 1395