تبیان، دستیار زندگی
رئیس هلال احمرشهرستان سوادکوه گفت: براساس مطالعه وزارت بهداشت، کمتر از 10درصد خانواده های ایرانی در برابر حوادث آمادگی دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آمادگی خانواده های ایرانی برای حوادث چقدر است؟

رئیس هلال احمرشهرستان سوادکوه گفت: براساس مطالعه وزارت بهداشت، کمتر از 10درصد خانواده های ایرانی در برابر حوادث آمادگی دارند.

بخش اجتماعی تبیان

آمادگی خانواده های ایرانی برای حوادث چقدر است؟

آموزش همگانی برای حوادث و بلایا

به گزارش تبیان به نقل ازایسنا، چهانگیر آذری اظهار کرد: آموزش های همگانی مربوط به حوادث و بلایا، از موضوعات مهم مدیریت و کاهش خطر بلایا در هر کشور است.

وی تصریح کرد: با وجود دستاوردها و اقدامات ارزشمندی که جمعیت هلال احمر و برخی از نهادهای دیگر برای آموزش مردم در جهت آمادگی در برابر بلایا انجام داده اند، باید واقع بینانه اذعان داشت که کشور نیازمند اقداماتی بنیادین به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی این آموزش ها است.

آذری افزود: حوادث و بلایای مختلفی که در کشور رخ داده است نشان داده که بسیاری از خانواده ها در ایران در برابر بلایایی که موجب اختلال یا قطع خدمات اساسی در اجتماع یا جامعه می شوند، آمادگی ندارند.

وی یادآور شد: بر اساس مطالعه ای که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از طریق نظام شبکه بهداشتی در کشور انجام داده آمادگی خانواده های ایرانی در سال  91 معادل  8.5 درصد بوده است که با مداخله و اجرای برنامۀ ارزیابی و آموزش آمادگی خانوار برای بلایا، این میزان در سال 94 به 9.3 درصد رسیده است.

رئیس هلال احمر شهرستان سوادکوه خاطرنشان کرد: در مجموع، همه شواهد موجود، مؤید نیاز اساسی کشور به آموزش همگانی در زمینۀ آمادگی در برابر حوادث و بلایا است. برای این منظور برنامۀ ملی خانواده آماده در مخاطرات (خادم)، در معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر، طراحی شده است. جامعۀ هدف اصلی در برنامۀ ملی خادم، خانواده‌ها هستند

وی گفت: بر اساس برخی از تئوری های تغییر رفتار که می توان از آنها برای تغییر رفتار افراد در بلایا استفاده کرد، تغییر رفتار در سطح خانواده، مستلزم تغییر نگرش ها، هنجارهای ذهنی و باورهای کنترلی است که سطح مداخله را فراتر از خانواده ها می برد، بنابراین علاوه بر خانواده‌ها که گروه هدف اصلی هستند، برای موفقیت و ماندگاری آثار این برنامه، مداخلات آموزشی باید در گروههای هدف پیرامونی مانند سیاست گذاران و مدیران ارشد، رهبران اجتماعات محلی، گروه های مرجع ) مانندروحانیان، معلمان، مدرسان دانشگاه، هنرمندان، قهرمانان ورزشی صورت گیرد.

وی یادآور شد: خادم یک تلاش دسته جمعی برای آموزش خانواده های ایرانی است تا در برابر مخاطراتی که آنها را تهدید می کند آماده شوند. بدنه اصلی این طرح را داوطلبانی که برای سلامت هرچه بیشترجامعه تلاش می کنند تشکیل می دهد. در این برنامه داوطلبان پس از گذراندن آموزش های لازم برای آموزش به مردم به درب منزل آنها مراجعه می کنند. هدف کلی طرح خادم، جلب مشارکت خانواده ها برای یاددهی و یادگیری در جهت تحقق جامعه آماده در برابر مخاطرات است.

آذری گفت: امیدواریم با اجرای این طرح تا پایان سال 1400 خانوارهایی که آموزش آمادگی در برابر مخاطرات را دیده اند در کل کشور به حداقل 30 درصد خانوارها برسد.


منبع:ایسنا