تبیان، دستیار زندگی
امروز ۲۹ دی ماه سالروز شهادت فرمانده «سردار شهید محمود اصغر نیا»، مسئول واحد عقیدتی سیاسی تیپ ۲۱ امام رضا علیه السلام در سال ۶۳ و شهادت «شهید مسعود غفاری» در عملیات کربلای ۵ سال ۶۵ است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روایتی کوتاه از ۲ شهادت

امروز ۲۹ دی‌ماه سالروز شهادت فرمانده «سردار شهید محمود اصغر نیا»، مسئول واحد عقیدتی سیاسی تیپ ۲۱ امام رضا علیه‌السلام در سال ۶۳ و شهادت «شهید مسعود غفاری» در عملیات کربلای ۵ سال ۶۵ است.

فرآوری-بخش فرهنگ پایداری تبیان

روایتی کوتاه از ۲ شهادت

شهادت پس از ۲۵ بهار

تیرماه ۱۳۳۸، اولین فرزند خانواده اصغرنیا دیده به جهان گشود. نام او را محمود نهادند. محمود هم‌زمان با تحصیل در مقطع ابتدایی در جلسات قرآن شرکت کرد. پس از مدتی برای ادامه تحصیل به مدرسه فخریه سبزوار رفت و در ادامه این راه در سال ۱۳۵۳ در حوزه علمیه قم تحصیلاتش را ادامه داد.

۲۹ دی‌ماه سال ۱۳۶۳ درحالی‌که برای شرکت در سمینار مسئولان آموزش سیاسی عقیدتی شمال شرق به مشهد مشرف شده بود در سن ۲۵ سالگی به همراه همسر و فرزندش به خیل شهدا پیوست

ورودش به قم مقارن با حرکت روحانیت علیه رژیم شاهنشاهی در اعتراض به شهادت آیت‌الله غفاری بود در سال ۱۳۵۴ و ۱۳۵۵ به فعالیت‌های مبارزاتی و پخش کتاب در تهران مشغول شد و در سال ۱۳۵۶ در هنگام پخش اعلامیه‌های حضرت امام (ره) توسط ساواک دستگیر و زندانی شد. با شروع جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ در کنار دیگر روحانیون به جبهه اعزام شد و در همان اولین تجربه جنگی خود توانست با ۱ قبضه اسلحه ژ ۳، ۱ فروند بالگرد دشمن بعثی را مجبور به فرود کند؛ و خدمه آن را اسیر کند.

اصغرنیا در سال ۱۳۶۰ به جمع سبزپوشان دشت شقایق سپاه پاسداران پیوست و در مهرماه همان سال به‌منظور ارج نهادن به سنت پیامبر با دوشیزه‌ای فداکار ازدواج کرد و ثمره این ازدواج فرزندی به نام امین شد. در این زمان او به همراه چند تن از هم‌رزمانش به ایلام رفت و همسرش در چند کیلومتری خط مقدم شاهد ایثارگری او بود. در سال ۱۳۶۲ به مکه معظمه مشرف شد و در سال ۱۳۶۳ به‌عنوان مسئول آموزش عقیدتی و سیاسی تیپ مستقل ۲۱ امام رضا (ع) منصوب شد. حاج محمود در مدت فعالیتش مسئولیت‌های فراوانی ازجمله معاون تبلیغات سپاه سبزوار، روابط عمومی سپاه و مسئول عقیدتی و سیاسی تیپ مستقل امام رضا (ع) را بر عهده گرفت. این سردار رشید اسلام سرانجام در ۲۹ دی‌ماه سال ۱۳۶۳ درحالی‌که برای شرکت در سمینار مسئولان آموزش سیاسی عقیدتی شمال شرق به مشهد مشرف شده بود در سن ۲۵ سالگی به همراه همسر و فرزندش به خیل شهدا پیوست.

۲۸ بهار زندگی

شهرستان الیگودرز از توابع لرستان، سال ۱۳۳۷ ش میزبان کودکی آسمانی شد که خداوند به خانواده غفاری هدیه داده بود: «شهید مسعود غفاری».

مسعود، سرانجام در تاریخ ۲۹ دی‌ماه سال ۱۳۶۵ هجری شمسی هم‌زمان با عملیات کربلای ۵ در خاک پاک شلمچه قداست آسمان را لبیک گفت و در سن ۲۸ سالگی به فیض عظمای شهادت نائل آمد. حسین، پسر کوچک شهید مسعود غفاری نیز دریکی از بمباران‌های رژیم بعثی به شهادت رسید

مسعود در خانواده‌ای مذهبی و مستضعف رشد کرد. از همان سنین کودکی به کار در کارخانه تانکر سازی پرداخت. او در دوران نوجوانی پدرش را از دست داد و مسئولیت اداره خانواده را به عهده گرفت. مسعود، زمان اوج‌گیری مبارزات انقلابی مردم، همگام با دیگران به مبارزه علیه رژیم ستم‌شاهی پرداخت.

او پس از پیروزی شکوهمند انقلاب و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در بسیج شهید چمران و انجمن اسلامی فعالیت خود را شروع کرد. با آغاز جنگ تحمیلی، وارد نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و به دلیل نشان دادن لیاقت و تلاش بسیار، فرماندهی گردان پدافند و توپخانه لشگر ۱۰ سیدالشهدا (ع) را به عهده گرفت. در طول سال‌های دفاع‌مقدس تا زمان عروج سرخش، در نیروی پدافند منطقه ۱۰ تهران و جبهه‌های حق علیه باطل فعالیت داشت. مسعود، سرانجام در تاریخ ۲۹ دی‌ماه سال ۱۳۶۵ هجری شمسی هم‌زمان با عملیات کربلای ۵ در خاک پاک شلمچه قداست آسمان را لبیک گفت و در سن ۲۸ سالگی به فیض عظمای شهادت نائل آمد. حسین، پسر کوچک شهید مسعود غفاری نیز دریکی از بمباران‌های رژیم بعثی به شهادت رسید.


منابع: راسخون/یاران رضا